Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłego dnia dla was!

Dobrze, że to już piątek bo mam dziś jakiś zjazd emocjonalny.

Aleksandra_joanna_p lubi tę wiadomość

• moonflower Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Dziewczyny, wy jesteście niezawodne. Powiedzcie mi czy te wyniki są prawidłowe? Powinnam się umawiać do endo? Coś z tym robić?😳
    Tsh; 3,6066 µIU/ml
    Ft3: 2,95 pg/ml
    Ft4: 0,90 ng/dl

Ja po drugich badaniach mam podobne (trochę gorsze) wyniki od Ciebie.
    Ciekawe co Ci powie Endo, ja mam wizytę 26.01

moje
    Tsh; 3,994 µIU/ml
    Ft3: 2,44 pg/ml
    Ft4: 0,88 ng/dl

Udało Ci się umówić na wizytę? Mi udało się do takiej dość polecanej Pani doktor, ktoś akurat zrezygnował z wizyty. Tak naprawdę to nie mogę sie doczekać żeby zacząć działać...

Bialeekk lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elenaa wrote:
    Czyli dobrze że wczoraj było ❤️ a dzisiaj jajniki spokojne ? Czy powtórzyć zabieg🤣

jak test bledziutki to myślę, że już po owu, ale powtórkę możecie zrobić dla przyjemności :D czemu nie?

Elenaa lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... ja mam problem trochę z oceną śluzu, bo jak cimcirimci było wczoraj wieczorem to dziś jeszcze nie wszystko się ulotniło ze środka, takie mam wrażenie. 12dc, jeszcze jestem przed owu, ale działamy tak czy siak :P

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! Oby byl dobry! Ja się skusiłam na test, ale ukazala mi sie biel jak po wybielaczu. Mam chwilę zwatpienia. Już coraz częściej pojawia się u mnie myśl że będę bezdzietna.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    A co robi kobieta po owulacji? Sika🤣🤣🤣 zobaczyłam że leży ostatni biedny owulak. Nie powiem robiłam codziennie tylko w tą felerna niedzielę rano a potem nie i chyba przegapiłam pik bo w poniedziałek rano lh było wysokie a o 14 spadło do zera niemal. I ten dzisiejszy patrzę? A on w górę leci... Na premom 0,36 wskazuje a wczoraj 0,10...

U mnie też w każdym cyklu premom tak odczytuje testy owu. Kilka dni mam na przykład 0,14 - 0,11 - 0,19 a później 0,44, kolejnego dnia już 0,15. Ja nie traktuję tego jako wzrost, tylko po prostu tak się test wybarwił, ale jest negatyw, więc co tu dyskutować :P

Ancalime lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś test owu ciemnieje, z takiego poziomu jak dziś ostatnio owu była po 3 dniach. To byłby hit - owulacja w 15 dc :D chyba nigdy tak wcześnie nie miałam... jeśli tak będzie, to za zasługą NAC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 08:41

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Dobry! Oby byl dobry! Ja się skusiłam na test, ale ukazala mi sie biel jak po wybielaczu. Mam chwilę zwatpienia. Już coraz częściej pojawia się u mnie myśl że będę bezdzietna.

przykro mi :( ale póki nie ma @, jest nadzieja...

paprotka17, Ancalime lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czasu cimcirimci a szans na II to u mnie po raz kolejny potwierdziło się to, o czym pisałam Wam już dawno. Że u mnie każda jedna ciąża jest z seksu PRZED owu 🙈 i to znacznie

Teraz miałam owulację w sobotę a cimcirimci było poniedziałek, środa i piątek przy czym w piątek (jak się później okazało) wytrysk został przerwany bo Tola zaczęła nam płakać (śpi w innym pokoju więc zrządzenie losu ;) ).

Także dziewczyny, nie martwcie się, jeśli nie uda Wam się podziałać w dniu owu :)

Ja pik prawdopodobnie miałam w piątek (w czwartek testy były już mocno ciemne ale się skończyły 😂). Jestem pewna, że gdybym czekała z seksem do piku, nic by z tego nie było :)

Tak więc polecam zacząć kilka dni wcześniej jeśli oczywiście partner ma nasienie ok 🤞

Ja nie chcę zapeszac ale mam dzisiaj PRZYPLYW ENERGII 😍🤯
    Tak bardzo czekałam na ten dzień 😁😁😁

Zrobiłam już zakupy na cały weekend. Tym samym urządziłam sobie spacerek i przytachałam zapasy 😁 wracając zaczęłam się zastanawiac, jak będą wyglądały zakupy gdy zjedzie już P. na stałe i 🦐 urośnie 😂 jak u takiej American Family - na 2 wózki chyba 😂 już teraz jak jest Paweł, potrzebuje np 2 kg karkówki na gulasz 😂😂😂
    Dzieci jedzą takie porcje jak ja 😂 a często jeszcze mi z talerza nakradną 🤯 we 3 rozpracowują całą pizzę 😂

Zamierzam dziś posprzątać w domu tak na tip top, pomyc podłogi, poskładać sterty prania, umyć lodówkę, pozmieniać pościel, zrobić pyszny obiad a wieczorem mam kilka projektów do zrobienia 😁

Oby mi się energia o 11 nie skończyła jak wczoraj 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 08:55

Meeg, Evondita82, paprotka17, ELka, Nowanna, Ancalime, SandraH.97, Mart768, Anett93, Aleksandra_joanna_p, Jo88 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, o której wizytujesz?

Ancalime lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Przykro mi z powodu bieli, ale nie trać wiary. Nie siedzicie bezczynnie, macie w planie kolejne badania. Na pewno spotkacie na swojej drodze lekarza, który Wam pomoże zostać rodzicami🤞

paprotka17 lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Co do czasu cimcirimci a szans na II to u mnie po raz kolejny potwierdziło się to, o czym pisałam Wam już dawno. Że u mnie każda jedna ciąża jest z seksu PRZED owu 🙈 i to znacznie

Teraz miałam owulację w sobotę a cimcirimci było poniedziałek, środa i piątek przy czym w piątek (jak się później okazało) wytrysk został przerwany bo Tola zaczęła nam płakać (śpi w innym pokoju więc zrządzenie losu ;) ).

Także dziewczyny, nie martwcie się, jeśli nie uda Wam się podziałać w dniu owu :)

Ja pik prawdopodobnie miałam w piątek (w czwartek testy były już mocno ciemne ale się skończyły 😂). Jestem pewna, że gdybym czekała z seksem do piku, nic by z tego nie było :)

Tak więc polecam zacząć kilka dni wcześniej jeśli oczywiście partner ma nasienie ok 🤞

Ja nie chcę zapeszac ale mam dzisiaj PRZYPLYW ENERGII 😍🤯
    Tak bardzo czekałam na ten dzień 😁😁😁

Zrobiłam już zakupy na cały weekend. Tym samym urządziłam sobie spacerek i przytachałam zapasy 😁 wracając zaczęłam się zastanawiac, jak będą wyglądały zakupy gdy zjedzie już P. na stałe i 🦐 urośnie 😂 jak u takiej American Family - na 2 wózki chyba 😂 już teraz jak jest Paweł, potrzebuje np 2 kg karkówki na gulasz 😂😂😂
    Dzieci jedzą takie porcje jak ja 😂 a często jeszcze mi z talerza nakradną 🤯 we 3 rozpracowują całą pizzę 😂

Zamierzam dziś posprzątać w domu tak na tip top, pomyc podłogi, poskładać sterty prania, umyć lodówkę, pozmieniać pościel, zrobić pyszny obiad a wieczorem mam kilka projektów do zrobienia 😁

Oby mi się energia o 11 nie skończyła jak wczoraj 🙈

Sara oddaj choć jeden procent tej energii!! ja mam dzisiaj zdecydowanie spadek!! Głowa boli, ostatnio się nie wysypiam, stany lękowe sie pogorszyły, zaparcia mnie męczą... mam nadzieję że to wszystko przez tą zasraną tarczyce i jak już zacznę ją leczyć to będzie lepiej, bo na razie jest do dupy!

@ zaskakująco szybko poszła sobie, dziś 5 dc a już wczoraj było tylko malutkie plamienie, dlatego zaczęłam mierzyć temperaturę, witaminki biorę, NAC też, i facelki owu w gotowości! Do boju!!!!!

Mart768 lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonflower napewno będzie lepiej. Tarczyca potrafi cale samopoczucie rozwalić 😘 przytulam

U mnie dziś pierwszy taki dzień. Aż zaczęłam się zastanawiać czy to nie jest zły znak 😏

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka mocno przytulam za biel ❤️
    Ale nie trać nadziei.
    Może przydałyby się Wam wakacje?

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Przykro mi z powodu bieli, ale nie trać wiary. Nie siedzicie bezczynnie, macie w planie kolejne badania. Na pewno spotkacie na swojej drodze lekarza, który Wam pomoże zostać rodzicami🤞
    Prawie sie poryczalam, jak to przeczytalam 😥 Tylko to ze w pracy jestem mnie blokuje. Mam cała kartkę a4 planowanych badań. Mój facet jak to wczoraj zobaczył to powiedział że może łatwiej będzie zmienić męża 🙄 Pewnie dla niego to też obciążające, że tak to się wszystko wlecze. Sorry dziewczyny, że tai smece. Omincie jak coś, ale czasem łatwiej jak się to wyrzuci z siebie. Już nie chce mojego dobijać i jemu wypłakiwac, kolejny miesiąc. Chyba przestanę się zastanawiać planując coś "a co, jak będę w ciazy", bo już tyle razy miałam być. Bleh. Paskudny mam nastrój dzisiaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Paprotka mocno przytulam za biel ❤️
    Ale nie trać nadziei.
    Może przydałyby się Wam wakacje?
    Dzięki. Oj, tak, bardzo. Mąż wczoraj mnie pytał czy w weekend idziemy na basen. Powiedziałam że mam mieć okres w tym terminie, więc tak w pierwsze dni to odpada. A się okazało że On badał grunt bo chciał żebyśmy w góry na termy jechali 😭 Nawet dzwonił i było miejsce. A nie umiałabym się zrelaksować z myślą że zaraz może mnie zalać 🙄 Ale myślę że jeszcze tej zimy pojedziemy 👍

Sara30 lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Prawie sie poryczalam, jak to przeczytalam 😥 Tylko to ze w pracy jestem mnie blokuje. Mam cała kartkę a4 planowanych badań. Mój facet jak to wczoraj zobaczył to powiedział że może łatwiej będzie zmienić męża 🙄 Pewnie dla niego to też obciążające, że tak to się wszystko wlecze. Sorry dziewczyny, że tai smece. Omincie jak coś, ale czasem łatwiej jak się to wyrzuci z siebie. Już nie chce mojego dobijać i jemu wypłakiwac, kolejny miesiąc. Chyba przestanę się zastanawiać planując coś "a co, jak będę w ciazy", bo już tyle razy miałam być. Bleh. Paskudny mam nastrój dzisiaj.

Paprotka, ogromnie mi przykro. Mogę się tylko domyślać, jak tak długi okres starań o dziecko może być frustrujący i dobijający, a i tak nie będę sobie w stanie aktualnie tego wyobrazić
    Jesteś ogromnie silna babka i wierzę w to, że dla każdej z nas w końcu zaświeci słońce. Nie poddawaj się, proszę.
    Jeśli potrzebujesz, płacz, marudź nam. Zawsze to lżej na duchu a płacz wydziela endorfiny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 09:19

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03: 9 dojrzałych🥚 i 11 mniej dojrzalych
  • Evondita82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trzymam kciuki za ewentualne testujące i betujące.
    U mnie 3dc i w sumie tylko plamienie 🤨🥴 Więc nie czaję, co będzie z tym cyklem.. Jedyny plus- doszedł termometr. Wreszcie owulacyjny.
    Premom i ovu wyznacza mi owulkę na 30go. Ale skoro coś krótko z 🐒 to nie wiem, co to będzie.. Oby nie poszedł zupełnie na straty 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 09:23

♀️ 41 lat:
    * 12.2013 - syn
    * 2019 - rozw.

* guz przytarczyc
    * podwyższony wapń we krwi
    * arytmia

* cykle: 25-28 dni

* starania od: wrzesień 2022

💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022

♂️ 38 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Paprotka, ogromnie mi przykro. Mogę się tylko domyślać, jak tak długi okres starań o dziecko może być frustrujący i dobijający, a i tak nie będę sobie w stanie aktualnie tego wyobrazić
    Jesteś ogromnie silna babka i wierzę w to, że dla każdej z nas w końcu zaświeci słońce. Nie poddawaj się, proszę.
    Jeśli potrzebujesz, płacz, marudź nam. Zawsze to lżej na duchu a płacz wydziela endorfiny.
    Dzięki. Jak już przyjdzie okres, dzień, dwa i pewnie zmienię nastawienie. Czasami się waham czy nie lepiej byłoby odpuścić, nie tracić hajsu i czasu, bo to wcale może się nie udać. Ale potem pewnie bym żałowała że nie zrobiłam co mogłam. Jeju, jak ja zadroszcze tym, którzy zachodzą bez problemów.

siesiepy lubi tę wiadomość

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    U mnie też w każdym cyklu premom tak odczytuje testy owu. Kilka dni mam na przykład 0,14 - 0,11 - 0,19 a później 0,44, kolejnego dnia już 0,15. Ja nie traktuję tego jako wzrost, tylko po prostu tak się test wybarwił, ale jest negatyw, więc co tu dyskutować :P
    Wiem że negatyw ale u mnie jak spadało po owu to spadało. Płaska krecha na dole wykresu. A tutaj to nie tylko kwestia odczytania ale kurde widzę krechę której dzień wcześniej nie bylo

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ