Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
rozalaa wrote:Ja z dzisiejszych dobrych info - odebrałam wyniki cytologii - jest bardzo dobry, ze złych - 8 dzień cyklu, dalej plamienie, szlak mnie trafia 🤬 i dzisiejsze odkrycie - nie zdawałam sobie sprawy przez całe życie że mam brodawki sutkowe o nieprawidłowej budowie - są wklęsłe co w przyszłości może utrudniać karmienie maluszka. 😳 na szczęście to I stopień - mogę je wyciągać, po czym znowu się chowają do środka, w ciąży będę musiała je wyciągać specjalnymi nakładkami 🙄
-
Ewiwi wrote:Wszystkie z dzisiaj 7dpo. 9 to super wynik ja mam 12 😪 wiem że wysoki progesteron ciąży nie oznacza ale mój wynik odebrał mi nadzieję na ciążę teraz. A reszta badań w przyszlosci
Nigdy nie robiłam fsh i LH 7dpo ale mój stosunek wynosił jakoś 0.7. Na pewno masz szansę na ciążę tylko może to wymagać więcej czasu - oby jak najkrócej 🙏🏻
Edit. Źle zacytowałam wcześniej 🙈 -
rozalaa wrote:Ja z dzisiejszych dobrych info - odebrałam wyniki cytologii - jest bardzo dobry, ze złych - 8 dzień cyklu, dalej plamienie, szlak mnie trafia 🤬 i dzisiejsze odkrycie - nie zdawałam sobie sprawy przez całe życie że mam brodawki sutkowe o nieprawidłowej budowie - są wklęsłe co w przyszłości może utrudniać karmienie maluszka. 😳 na szczęście to I stopień - mogę je wyciągać, po czym znowu się chowają do środka, w ciąży będę musiała je wyciągać specjalnymi nakładkami 🙄
Spokojnie to nic nie szkodzi, ja przed pierwszą ciążą też miałam i z nakładkami super dało radę z kp. Córkę karmiłam po cc i 15 miesięcy. Potem już były same delikatnie wyciągnięte, ale nie było problemów z karmieniem (chociaż nakładki przydają się na początku, kiedy maluszek się uczy a brodawki przyzwyczajają się do tej sytuacjii mogą być poranione). Druga córka karmiona 2 lata, a syn 33 miesiące 😂
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Meeg wrote:Niegy o tym nie słyszałam 🤔Jak to odkryłaś, na usg piersi byłaś?👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Niaha wrote:U mnie wyników wciąż brak
Czekamy z niecierpliwością🤞🏽👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Niaha gdzie te wyniki?
Natosia ja miałam marzenie zostać położną ale tak się potoczyło jak się potoczyłoale może jeszcze kiedyś...
Byłam odebrać starszą córkę z zajęć tanecznych 🥹 ale wzrusz jak widziałam jak pięknie sobie radzi z układemMeeg, Aleksandra_joanna_p lubią tę wiadomość
-
Piersi przestają was boleć w 1dc czy w trakcie trwania okresu dopiero ?
-
-
Natosia wrote:Rivers, Niaha czekam razem z Wami, a do tego jeszcze kciuki mocno zaciśnięte!
Ancalime kochana, wiem,że masz dużo nerwów. Mam nadzieję,że kropeczek pokaże Ci,że było warto znieść każdy stres i uspokoisz się po becie.
Przy owulakach nie można wina?Weźcie przestańcie. Jak to tak? Ja to lubię sobie z mężem wypić lampkę wina dla nastroju 😂 jak żyć???? -
rozalaa wrote:Trafiłam gdzieś na zdjęcie i reklamę nakładek 😳 popatrzyłam pod bluzkę i połączyłam kropki 😂 nie miałam usg
rozalaa lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Sara30 wrote:Niaha gdzie te wyniki?
Natosia ja miałam marzenie zostać położną ale tak się potoczyło jak się potoczyłoale może jeszcze kiedyś...
Byłam odebrać starszą córkę z zajęć tanecznych 🥹 ale wzrusz jak widziałam jak pięknie sobie radzi z układem
Kurcze moja pochodziła od września, w grudniu dała piękny występ, a teraz uznała,że nuuudy. I ona chce na judo. No to będzie judo.
Starszej się plan lekcji zmienił i dzisiaj właśnie siedzę i dumam jak porozkładać na nowo zajęcia: 2xjudo, 2x basen jedna i 1x basen druga, angielski obu, szycie i ceramika jednej... Oszaleć można, no oszaleća potem to jeszcze porozwozić!
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Dziewczyny, u mnie wynik bety 10304. Tydzień temu było 3454. Przyrost 44%, a więc poniżej normy. Chciałabym chyba odstawić progesteron aby nie przedłużać, nie podtrzymywać na siłę pustego jaja - choć gin kazała odstawić jedynie jak wynik się nie podwoi. Nie wiem co robić, przecież przy takim przyroście to nie skończy się dobrze...
Z dziwacznych plusów to progesteron mi odbił na 19,6 aż! A biorę tylko dupka, nie luteinę. Szok -
Natosia organizacja level hard! Tego się boje w przyszłości 🙈🙈
Sara30 ja też czekam i czekam na dobre wieści! 🍀🙏🙏2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Ancalime wrote:Dziewczyny, u mnie wynik bety 10304. Tydzień temu było 3454. Przyrost 44%, a więc poniżej normy. Chciałabym chyba odstawić progesteron aby nie przedłużać, nie podtrzymywać na siłę pustego jaja - choć gin kazała odstawić jedynie jak wynik się nie podwoi. Nie wiem co robić, przecież przy takim przyroście to nie skończy się dobrze...
Z dziwacznych plusów to progesteron mi odbił na 19,6 aż! A biorę tylko dupka, nie luteinę. Szok
Ja bym nie spisywała na straty, naprawdę! To są już bardzo duże wartości bety i nie będzie tak szybko przyrastała. Uważam, że warto jeszcze poczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 17:54
-
Sara30 wrote:Niaha gdzie te wyniki?
No więc lipa, beta <0,20 mIU/ml. Jestem w szoku co do tego pierwszego testu, ta kreska jest mega widoczna i różowa na żywo. Postanowiłam, że już więcej facelle nie kupię, zainwestuję w doz.
No nic, trzeba walczyć dalej od kolejnego miesiąca 👍. Właśnie dzisiaj kurier przywiózł mi horieny.
Zrobiłam też od razu progesteron i mam 16,10 ng/ml, więc całkiem nieźle, owulka na pewno była. Po ostatnim cyklu bezowulacyjnym to jakaś pozytywna wiadomość.
-
Ancalime wrote:Dziewczyny, u mnie wynik bety 10304. Tydzień temu było 3454. Przyrost 44%, a więc poniżej normy. Chciałabym chyba odstawić progesteron aby nie przedłużać, nie podtrzymywać na siłę pustego jaja - choć gin kazała odstawić jedynie jak wynik się nie podwoi. Nie wiem co robić, przecież przy takim przyroście to nie skończy się dobrze...
Z dziwacznych plusów to progesteron mi odbił na 19,6 aż! A biorę tylko dupka, nie luteinę. Szok
A na kiedy masz wizytę u gin?
Ja bym jeszcze poczekała co pokaże kolejna wizyta2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Natosia wrote:Kurcze moja pochodziła od września, w grudniu dała piękny występ, a teraz uznała,że nuuudy. I ona chce na judo. No to będzie judo.
Starszej się plan lekcji zmienił i dzisiaj właśnie siedzę i dumam jak porozkładać na nowo zajęcia: 2xjudo, 2x basen jedna i 1x basen druga, angielski obu, szycie i ceramika jednej... Oszaleć można, no oszaleća potem to jeszcze porozwozić!
Logistyka level hard ale co ja od razu pomyślałam ile te wszystkie dodatkowe zajęcia muszą kosztować 😱być może masz jakiś patent na zajęcia nieodpłatne 😉 -
Natosia u mnie był taki hardcore zanim T. poszła do przedszkola i wszystkie możliwe terapie miała po godzinie 12 (czasem 4 dziennie w 2 miastach na zmianę). Teraz mamy tylko neurologopede 2 x w tyg i SI 2 x w tyg (basen odpadł po operacji ucha), Emmy tańce i piłka młodego. Ale od września starsza chce koniecznie do szkoły muzycznej.
Jak się maluch urodzi będzie level hard biorąc pod uwagę Tolki kontrole i szpitale 😵💫 jeszcze nie mam na to pomysłu ale będę musiała malucha ciągać ze sobą
Narazie mam rozkmine co zrobić z samochodem bo mój, mimo że 7 osobowy to 2 wózków nie łyknie 🫣 ale na to mamy kilka miesięcy
Ancalime wynik sprawdziłaś w kalkulatorze? Na pewnym etapie ciąży beta zwalnia znacznie i te przyrosty nie są takie jak w pierwszych dniach. I chyba ma się podwajać co 3-4 dni. Spróbuję ci odkopać gdzie to wyczytałam ale ja bym absolutnie nie odstawiała leków na własną rękę.
Kiedy na USG idziesz? Ja kciuków nie puszczam