WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Czop śluzowy tworzy się średnio około 7 tygodnia ciąży, czyli wtedy kiedy już wiemy o ciąży i temperatury raczej nie mierzymy. Po owulacji szyjka się zamyka i zmienia położenie tak, że naprawde ciężko ją naruszyć palcem, a co dopiero dotknąć termometrem. Trzeba dbać o to żeby termometr byl dokładnie umyty, najlepiej dezynfekowany - żeby uniknąć narażenia na jakąś infekcje intymna, ale to tak naprawdę zawsze istotna sprawa, nie tylko w kontekście planowania ciazy.

W punkt 👍
    Jak zawsze 😎

Pucz dzięki ❤️ jutro powtórzę betę i progesteron. Mam nadzieję przyrost będzie dobry 🤞

Namisa, Pucz lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha Poczekaj do rana i zrob kolejny.
    Ja zrobiłam.w pierwszym dniu test z południowego moczu i był biały mimo ze rano był cień i też już byłam załamana.
    Moja beta powolutku przyrasta i to jest możliwe że rozcienczony małe bety nie wyłapuje też u ciebie
    Cierpliwości jutro rano będzie widać ⏸️🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 14:56

RiverS, Niaha lubią tę wiadomość

age.png
  • Kil Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sekundkę - @Niaha - czekam na wyniki bety z niecierpliwością! Miałyśmy razem zobaczyć II, ale już pal licho! Niech to będzie Twój miesiąc <3

Niaha lubi tę wiadomość

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, dorobiłam sobie taką teorię... Że w ciąży z synem i T brzuch mnie nie bolał tak, bo zachodziłam w ciążę zaraz po poprzedniej więc wszystko było już porozciagane... A teraz po 4 latach organizm się totalnie zregenerował to i boli i ciągnie 🫣

Evondita82 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Dziewczyny, krew z nosa bym przebolała, ale przy podcieraniu śluz zabarwiony na różowo. Przy szyjce nitki krwi😳
    3 dpo to za wcześnie na implantację, co to może być 😳
    Ja w ostatnim cyklu miałam jakoś 9dpo taki śluz podbarwiony na różowo, ale to było chwilę po ❤️, więc przypuszczam, że coś w środku się obtarło. U Ciebie podejrzałam wykres i widzę, że podziałaliście z rana, więc myślę, że to będzie przyczyna 😁

Meeg lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół -> 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
    2 IVF - długi protokół -> 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg

🔜 PRP?

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Ja w ostatnim cyklu miałam jakoś 9dpo taki śluz podbarwiony na różowo, ale to było chwilę po ❤️, więc przypuszczam, że coś w środku się obtarło. U Ciebie podejrzałam wykres i widzę, że podziałaliście z rana, więc myślę, że to będzie przyczyna 😁

Właśnie nigdy tak nie miałam po ❤️ i tez nie było jakoś super mocno, także wujek Google poszedł w ruch i już mówił o najgorszym😂🤦🏽‍♀️

Ostudziłaś mnie, thanksss!😁😁

Emka06 lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Do kiedy pijecie wino ? 🤣 Ja odstawiłam jak włączyłam testy owu, ale trochę smuteczek 🤣

Ja pilam do czasu zobaczenia 2 kresek 😉

age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny progesteron 7.91. czyli owu była ale na ciążę szanse nie ma?

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki ale podłamałam się
    FSH 12,40 (zakres lutealna 1.7 - 7.7)
    LH 12,90 (zakres 1,0 - 11,40)
    progesteron 7.91 (zakres 4,11 - 14,5)
    prolaktyna 350 (zakres 102-496)
    co myślicie?

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • oloska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Dziewczyny, czy wy już dostalyscie skierowania na badania z krwi, lekarz założył kartę ciąży etc?

Powiem Wam, że ten ból brzucha jest naprawdę upierdliwy. Wzięłam leki i nic nie lepiej.
    Mam złe przeczucia :(
    Jutro beta ale totalnie odjechały mi objawy ciążowe. Nie mam mdłości, zmęczenie mniejsze...
    Sara, ja po uwidocznieniu pęcherzyka ciążowego w macicy miałam założona kartę ciąży (chyba jako dobrą wróżbę...) i zleconą glikemie i TSH, a cały pakiet badań ciążowych miałam zlecony dopiero w 8 tc. Brzuch też bolał mnie cały czas jak na okres, brałam magnez. Przeszło jakoś z 3 tygodnie temu. Na objawy stricte ciążowe - mdłości i zmęczenie musiałam poczekać ciut dłużej, rozkręciły się koło 9 tc, ale cóż, wolałam etap jak ich nie było 😉

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Ehh u mnie to był oszukaniec, pomimo bety poszłam jeszcze do Rossmana po nowy test i biało. Heh, nie wiem czego się spodziewałam 😅
    Mocz już był rozcieńczony, na spokojnie poczekaj do wyniku bety :)

Niaha lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    co myślicie?
    A czym się podłamałaś? Przecież to są dobre wyniki
    Edit. Jedynie co mogłoby Cię zmartwić to wysoki poziom FSH

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 15:32

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    A czym się podłamałaś? Przecież to są dobre wyniki
    Edit. Jedynie co mogłoby Cię zmartwić to wysoki poziom FSH
    wysokie LH i FSH i niski progesteron....

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    wysokie LH i FSH i niski progesteron....
    Prog wskazuje na owulacje, wiec jak dla mnie jest dobry.
    Wysokie FSH i LH z tego co wiem może wskazywać na problem z pracą jajników i wyczerpującą się rezerwą jajnikową. Ale to nie oznacza, że nie ma szans na ciąże

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    co myślicie?

Te wysokie gonadotropiny przysadkowe - FSH i LH niestety nie wróżą zbyt dobrze w kontekście potencjalnej rezerwy jajnikowej. Oczywiście nie ma co się samo-diagnozowac, trzeba to zostawić lekarzowi. Nie chce cię też absolutnie straszyć, ale na twoim miejscu wolałabym wiedzieć potencjalnie na co się przygotować - wzrost hormonów przysadkowych w połączeniu z niższym estrogenem i progiem to są niestety typowe objawy perimenopauzy. Dla pełnego obrazu trzeba by było zbadać jeszcze estrogen i AMH. Perimenopauza to jeszcze nie menopauza oczywiście, ten stan może trwać nawet kilka lat przed ostatecznym wygaśnięciem czynności jajników ale z całą pewnością w twojej sytuacji nie ma na co czekać i musicie zacząć intensywna współpracę z doświadczonym ginekologiem lub kliniką.

• Beezi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi, nie z takich progów ciąże były. Może i FSH wysokie, ale stosunek z LH bardzo dobry.

Czekam na Wasze wyniki, chociaż u mnie już po 22 to pewnie sprawdzę dopiero rano. ;)

U mnie 🐒 zbliża się powoli do końca, potem już tylko plaża i drineczki, testuję po powrocie o ile nie przyjdzie wcześniej kolejna 🐒.

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Te wysokie gonadotropiny przysadkowe - FSH i LH niestety nie wróżą zbyt dobrze w kontekście potencjalnej rezerwy jajnikowej. Oczywiście nie ma co się samo-diagnozowac, trzeba to zostawić lekarzowi. Nie chce cię też absolutnie straszyć, ale na twoim miejscu wolałabym wiedzieć potencjalnie na co się przygotować - wzrost hormonów przysadkowych w połączeniu z niższym estrogenem i progiem to są niestety typowe objawy perimenopauzy. Dla pełnego obrazu trzeba by było zbadać jeszcze estrogen i AMH. Perimenopauza to jeszcze nie menopauza oczywiście, ten stan może trwać nawet kilka lat przed ostatecznym wygaśnięciem czynności jajników ale z całą pewnością w twojej sytuacji nie ma na co czekać i musicie zacząć intensywna współpracę z doświadczonym ginekologiem lub kliniką.
    właśnie tego się boję. licczyłam że może jaks szansa na ciąże teraz jest, ale widzę już że nie.... wizyte mam dopiero 17 lutego, więc zobaczymy. niecały rok temu przed ciążą fsh i lh były niewiele niższe, tylko progesterou nie pamietam. echhhhh.... nadzieja właśnie się ulotniła :(

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    właśnie tego się boję. licczyłam że może jaks szansa na ciąże teraz jest, ale widzę już że nie.... wizyte mam dopiero 17 lutego, więc zobaczymy. niecały rok temu przed ciążą fsh i lh były niewiele niższe, tylko progesterou nie pamietam. echhhhh.... nadzieja właśnie się ulotniła :(

Skoro rok temu te wyniki FSH i LH były już bliskie tym dzisiejszym to może znak, że ten stan wcale nie postępuje tak znacząco. Ciągle jajeczkujesz, masz spontaniczne owulacje, czyli jajeczka są, procesy zachodzą prawidłowo - więc to nie tak że szans na ciążę nie ma, bo jest! Ale uwzględniając Twój wiek i po prostu kobiecą fizjologię zmniejszająca się rezerwa jest widoczna w badaniach - dlatego musisz mieć na uwadze fakt, że możesz potrzebować bardziej konkretnego lekarskiego zaopiekowania - takiego świadomego, z planem. Szansę na ciążę ciągle są, ale na pewno trzeba działac pod okiem wykwalifikowanego, doświadczenego specjalisty który zna się na temacie! 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 15:54

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:

Ja mam takie fsh jak Ty, jako koło 13. I swoje owulacje mam co cykl, ale też lekarka mi mówiła że może wygasać mi rezerwa. Zleciła AMh, wyszło 1. 54 więc szału nie ma, ale nie ma tragedii. Wspomniała że mimo że są owu, komórki mogą być słabej jakości, dlatego daje mi aromek do stymulacji ale nie po to żeby owu byla, ale żeby była dobrej jakości, gdyż on wpływa na jakość komórek

O ❤️
    Z ❤️
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja mam takie fsh jak Ty, jako koło 13. I swoje owulacje mam co cykl, ale też lekarka mi mówiła że może wygasać mi rezerwa. Zleciła AMh, wyszło 1. 54 więc szału nie ma, ale nie ma tragedii. Wspomniała że mimo że są owu, komórki mogą być słabej jakości, dlatego daje mi aromek do stymulacji ale nie po to żeby owu byla, ale żeby była dobrej jakości, gdyż on wpływa na jakość komórek
    czekam na wizytę. po cichu liczyłam że się teraz udało, ale progesteron jednak dobitnie mówi że nie :( normalnie mi sie chce wyć, jak odebrałam wyniki

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ