Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezimienna ja 2,5 tygodnia temu i za test ciążowy bym 100 zł zapłaciła 😂 rozumiem, rozumiem
Maiora ja też mam apetyt strasznie słaby, na nic nie mam ochoty. Ale dziś poczułam smaka na maka więc zamierzam wykorzystać. Co do wizyty to chyba po prostu stres ci się udzielanie masz najmniejszych powodów, by sądzić, że coś będzie nie tak 😘
Longanimity Twoja sytuacja jest trudna ale nie przekreśla szans na powodzenie ❤️ wszyscy w Was wierzą.
A suszarka to najlepszy wynalazek na świecie 😬 ja nie wyobrażam sobie życia bez niej!Nie nadarzyłabym prac i suszyć . No i tak, prasować nie trzeba praktycznie niczego
Maiora, RiverS lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Bezimienna ja 2,5 tygodnia temu i za test ciążowy bym 100 zł zapłaciła 😂 rozumiem, rozumiem
Maiora ja też mam apetyt strasznie słaby, na nic nie mam ochoty. Ale dziś poczułam smaka na maka więc zamierzam wykorzystać. Co do wizyty to chyba po prostu stres ci się udzielanie masz najmniejszych powodów, by sądzić, że coś będzie nie tak 😘
Longanimity Twoja sytuacja jest trudna ale nie przekreśla szans na powodzenie ❤️ wszyscy w Was wierzą.
A suszarka to najlepszy wynalazek na świecie 😬 ja nie wyobrażam sobie życia bez niej!Nie nadarzyłabym prac i suszyć . No i tak, prasować nie trzeba praktycznie niczego
agentka93 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny
Krew na betę oddana. Ale czuje się dziś tak nieciążowo 🙈 wczoraj pół dnia na szpilkach i tylko lekko czułam brzuch, a dzisiaj nic. Mam nadzieje, że to oznacza, że kropek ma się okMeeg lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
My zaczęliśmy myśleć o zmianie mieszkania. Wynajmujemy, nie jest źle ani ciasno, ale właśnie NIE MA SUSZARKI 😅 a jak widzę ile prania robią w rodzinie z bobasami to mi się słabo robi na myśl o wieszaniu 🫣
Jak nastroje przed wizytami? 😄26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Ale Wam dziewczyny zazdroszczę(oczywiście zdrowo zazdroszczę) tych dobrych nastrojów. Ja Wam powiem, że jestem totalnie przerażona. Od momentu wykonania testu jeszcze ani raz nie ucieszyłam się tak po prostu. Mam milion katastroficznych wizji. Jeszcze wczoraj pani doktor powiedziała, że mam się na nic nie nastawiać, bo jest bardzo wcześnie. Jestem w takim zawieszeniu, że odchodzę od zmysłów. Czekam ma wyniki 2 bety, na USG jeszcze nic nie widać. Żałuję bardzo, że tak wcześnie się dowiedziałam.
Bardzo cieszę się z radości Was wszystkich i trzymam kciuki, żeby wszystko było idealnie. -
Magda93 kochana na starcie to nigdy nic nie wiadomo, taka prawda, ale chyba każda kobieta chce wierzyć, że się uda
Masz już jakieś historie ciążowe za sobą?
RiverS, Magda_93* lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Sara, smacznego. Zasłużyłaś 💪🏻💪🏻💪🏻 magnez dziś wzięłam 🙂
Maiora, trochę zazdroszczę spadku apetytu. Ja bym zjadła konia z kopytami - i wciąż rozglądała się za czymś na deser niestety.
Agentka, powodzenia na becie ❤️ sama wiesz, że objawy pojawiają się i znikają. Ja nie mam w ogóle, poza zmęczeniem 🙈
Rivers, ja już nie wyobrażam sobie życia bez suszarki. Powrót do wieszania ubrań byłby okropnym krokiem wstecz. I faktycznie, dzieci generują ogromne ilości prania. Za niemowlaka młoda ulewała BARDZO, teraz zaś pisaki/farbki/jedzenie. Mimo, że ma 7 lat, to wciąż jeszcze pobojowisko i wieczne pranie u niej 🙈.
Ceny bety i proga u mnie (duże miasto) również powalają. Może i dobrze, że mam bana od gin na kolejne pobrania 😁.
Magda, trzeba starać się wierzyć, że będzie dobrze. Prawda jest taka, że na tym etapie to już jest poza nami. Swoje zrobiłyśmy i liczymy na to, że kropki z nami pozostaną ❤️Magda_93* lubi tę wiadomość
-
agentka93 wrote:Dzień dobry Dziewczyny
Krew na betę oddana. Ale czuje się dziś tak nieciążowo 🙈 wczoraj pół dnia na szpilkach i tylko lekko czułam brzuch, a dzisiaj nic. Mam nadzieje, że to oznacza, że kropek ma się ok
Mnie wczoraj cyce w ogóle nie bolały, dziś nadrabiają podwójnie. 🫣
Jedyne co nie odchodzi to te zmęczenie, myślałam że dziś będę super naładowana energia, a jak bardzo się myliłam. 🫣 -
Ja nie chcę zapeszac, ale moje ADHD dziś wróciło 🤩
Kończę właśnie wsuwać maka i biorę się zaraz za umycie okien w kuchni, dokończę sprzątać i pomyje podłogi zanim dzieci wrócą 😬 a wieczorem mam do zrobienia paznokcie i brwi (to lubię mniej) no i muszę jeszcze trochę dziś popracować. Ale lubię takie dni, czuję że żyje
Agentka sama wiesz, że objawy raz są a raz nielepiej po prostu wykorzystać lepsze dni bo nigdy nie wiesz, co będzie doskwierać jutro
RiverS ja suszarkę kupiłam dopiero jak Tola miała z rok 🙈 nie było dnia bez wieszania prania. W tej pralka lata codziennie (ale młoda uczy się jeść sama 😂)
Magda, każda z nas musiała przejść ten etap w którym jesteślekarka powiedziała prawdę, że na tym etapie pozostaje ci uwierzyć, że będzie dobrze
gdybyś się nie spieszyła z wizytą, może oszczedzulabys sobie tego stresu
Ancalime nie kusi cię powiedzieć córce o ciąży? Mnie okropnie 🙈 ale trzymam język za zębamiNatosia lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:
Ancalime nie kusi cię powiedzieć córce o ciąży? Mnie okropnie 🙈 ale trzymam język za zębami
Nie - mega się boję, że powiem jej a skończy się źle. Z mężem ustaliliśmy, że powiemy jej razem. Planujemy w 14 tc. -
Ancalime wrote:Nie - mega się boję, że powiem jej a skończy się źle. Z mężem ustaliliśmy, że powiemy jej razem. Planujemy w 14 tc.
My powiemy po prenatalnych. Nie określam w którym tygodniu bo zależy mi aby mąż był. A że zjeżdża jakoś w marcu to tak pewnie wyjdzie
Wiem, że córka się bardzo ucieszy ale syn... Nie wiem. On by chciał, żebym mu urodziła chłopaka w jego wieku 😂 -
Lekarka mówi ze nie widac nic tylko nieregularny pecherzyk i to mnie martwi ....jutro beta za 7 dni do lekarza mam isc na kontrolę...Dominik 👦11.08.2010
Nikola🧒12.12.2016
Pusty pecherzyk 1.12.2021
Miedzyszasie biochem
Kropek 31.12.22♥️
27.01.23 beta 21 prog 21
30.01.23. Beta 120 prog 17
1.02.23 beta 254,4 prog 16
3.02.23 beta 732,2 prog 29
Leki pregna 1 ,luteina 2x100 ,magnez ,euthyrox 1/2 75 -
Wera1988 wrote:Lekarka mówi ze nie widac nic tylko nieregularny pecherzyk i to mnie martwi ....jutro beta za 7 dni do lekarza mam isc na kontrolę...
Jak wczoraj beta była ponad 200 to byłoby dziwne aby cokolwiek było widać
Pęcherzyk pojawia się przy becie ok 1000 a zarodek z serduszkiem ok 10 tys!
Czekaj spokojnie bo stres w niczym nie pomaga a na tak wczesnym etapie i tak nikt nie ma na nic wpływu. Musisz uzbroić się w cierpliwośćMeeg, agentka93, Wera1988, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny widze temat suszarki🙂 to świetnie bo u mnie w domu jest teraz na tapecie dyskusja czy kupujemy suszarkę czy wymieniamy TV w salonie na nowy. Ja o suszarce myślę bardzo długo w sumie od początku starań.. tak sobie wymyśliłam kiedyś że dopiero kupię jak już będzie dzidziulek w domu. Z tego co piszecie to jesteście zadowolone i warto 🙂
Jaką markę macie u siebie?/ polecacie?
PS Mac za mną chodzi już kilka dni I ale ja nie zasłużyłam jeszcze bo na razie to głównie leżę i śpię 😅
-
Wera1988 wrote:Lekarka mówi ze nie widac nic tylko nieregularny pecherzyk i to mnie martwi ....jutro beta za 7 dni do lekarza mam isc na kontrolę...
Ja byma pierwszy raz u doktorka z beta powyżej 3000 😉Wera1988 lubi tę wiadomość
-
Wera na tym etapie tylko przyrosty, tak jak dziewczyny piszą. Bo nawet najlepszy sprzet i lekarz nic nie zobaczy. A zapisala jakieś leki?
Załatwiłam na czacie Medicover receptę na duphaston, za darmo to cieszy 😁 Bo nie uśmiechało mi się płacić 70 zł na receptomacie.
Ja mam suszarkę, ale tylko cześć rzeczy w niej suszę, miałam wrażenie, że delikatniejsze ubrania mi niszczyła. Ale do ręczników czy pościeli złoto!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 12:57
Wera1988, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Magda_93* wrote:Nie, to dla mnie zupełnie nowa sytuacja i pewnie dlatego tak panikuję. 🙈
Ja też się boję ale musisz wiedzieć że na tym etapie naprawdę nie mamy wpływu na nic jak kropek ma urosnąć urośnie choćby nie wiem co 😘Magda_93*, Sara30, RiverS, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Ja mam wstępnie wybraną suszarkę z samsunga, ale wybór na firmę padł też dlatego że chce mieć ją na pralce a ponoć w takim przypadku wybrać jedną firmę 😅 ale teście mają właśnie samsunga i są zadowoleni.
Co zauważyłam... ten sam model tylko kolor drzwiczek inny i różnica 500zł i oczywiście bestseller to ten droższy 🤑Meeg lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Ja mam wstępnie wybraną suszarkę z samsunga, ale wybór na firmę padł też dlatego że chce mieć ją na pralce a ponoć w takim przypadku wybrać jedną firmę 😅 ale teście mają właśnie samsunga i są zadowoleni.
Co zauważyłam... ten sam model tylko kolor drzwiczek inny i różnica 500zł i oczywiście bestseller to ten droższy 🤑
Tak właśnie ie będę kupować w zestawie z pralka od razu i samsung chodzi mi po głowę