Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Longanimity nie muszą być tej samej marki. Ważne tylko oby pralka nie była mniejsza jeśli chce się ustawić na niej
Ja mam suszarkę Electrolux perfectcare i mogę polecić śmiało. Jeszcze nigdy nic nie zniszczyła
Wybierając suszarkę warto zwrócić uwagę aby miała obroty lewe i prawe, wysoką klasę energetyczną.
Kiedyś miałam Whirlpool i byłam niezadowolona.
U mnie teraz na tapecie odkurzacz. stary się zajechał (jak się dom odkurza 2-3 razy dziennie to się zdarza) i obecnie odkurzam przemysłowym karcherem 😂😂😂 jest dobry tylko okrutnie głośny. Chyba też kupię Electrolux ultrasilencer taki jak miałam 🙃
Magda, Werka musicie przetrwać ten trudny czas oczekiwania bo tu się nic przyspieszyć nie da. A bieganie do lekarza zaraz po pozytywnym teście jest totalnie bez sensu
U mnie jutro pierwsza wizyta - 2,5 tygodnia po pozytywnej becieRiverS, Magda_93*, Meeg, patrycja92 lubią tę wiadomość
-
Magda_93* wrote:Nie, to dla mnie zupełnie nowa sytuacja i pewnie dlatego tak panikuję. 🙈
RozumiemBardzo trudno jest być cierpliwą, a po ostatniej ciąży stwierdziłam, że dobrą lekcją, którą z tego wyciągnęłam jest właśnie nauka oczekiwania.
Zdecydowana większość ciąż kończy się wspaniale 🍀
Magda_93*, Longanimity, Wera1988, Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:Wera na tym etapie tylko przyrosty, tak jak dziewczyny piszą. Bo nawet najlepszy sprzet i lekarz nic nie zobaczy. A zapisala jakieś leki?
Załatwiłam na czacie Medicover receptę na duphaston, za darmo to cieszy 😁 Bo nie uśmiechało mi się płacić 70 zł na receptomacie.
Ja mam suszarkę, ale tylko cześć rzeczy w niej suszę, miałam wrażenie, że delikatniejsze ubrania mi niszczyła. Ale do ręczników czy pościeli złoto!Dominik 👦11.08.2010
Nikola🧒12.12.2016
Pusty pecherzyk 1.12.2021
Miedzyszasie biochem
Kropek 31.12.22♥️
27.01.23 beta 21 prog 21
30.01.23. Beta 120 prog 17
1.02.23 beta 254,4 prog 16
3.02.23 beta 732,2 prog 29
Leki pregna 1 ,luteina 2x100 ,magnez ,euthyrox 1/2 75 -
A apropo tematu z wczorajszego wieczora i „pierworódek”, czy jak jest pierwszy poród 30+ to mówią „staroródka” w szpitalu? Bo kiedyś słyszałam coś takiego i aż mi się smutno zrobiło 😂
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:A apropo tematu z wczorajszego wieczora i „pierworódek”, czy jak jest pierwszy poród 30+ to mówią „staroródka” w szpitalu? Bo kiedyś słyszałam coś takiego i aż mi się smutno zrobiło 😂
Ja tego w życiu nie słyszałam
Ja myślę, że to się zmieniło na przestrzeni lat. 30 lat temu, przeciętny wiek urodzenia dziecka to było 20-22 lata. 50 lat temu 18 latki wychodziły za mąż i rodziły dzieci.
A tej chwili podejrzewam, że na porodowce bywają nastolatki (powiedziałabym, że dziewczynki) w wieku 16-17 lat jak i kobiety dojrzałe, po 40cei to już chyba nikogo nie dziwi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 13:36
Natosia lubi tę wiadomość
-
Oddałam dzisiaj krew na badania. Zapłaciłam 277 zł ale w końcu nie robiłam grupy krwi,bo mi się przypomniało że mam wynik zrobiony, może trochę stary,bo. 2019 roku ale skonsultuje to z lekarzem za dwa tyg.
Z racji tego,że mam 0rh+ to Pani w labie powiedziała , żeby nie robić przeciwciał? Zapomniałam jak to badanie się nazywa ale wy będziecie pewnie wiedzieć
Finalnie nie zrobiłam tez różyczki,bo pani pytała w labie czy mam szczepienie ,a ja szczepienie miałam robione na pewno za dzieciaka . To też skonsultuje z lekarzem na wizycie
Powiem wam,że strasznie mnie tam w tym labie skołowali. Niby miałam napisane od lekarza zalecenia co mam Robić a pani rejestratorka miala swoje zdanie.
Poczułam się trochę jak głupia i ze sie nie znam na niczym. -
bHCG 11,88, progesteron 27,16 ng/ml, TSH 1,68 mU/l 🤩
Jestem w rozkroku miedzywatkowym, ale muszę Was czytać tutaj, bo macie miesiąc so przodu względem mnie 🤣Kania_czubajka, dominikawa, Longanimity, agentka93, Maiora, RiverS, Meeg, Anett93, gattina, Sara30, MimiM29, Pucz, Ancalime, Giwcia lubią tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Kania co do grupy krwi to musisz mieć takie na którym pisze ze jest "potwierdzone". Pierwszy raz jak się robi to piszą że jest niepotwierdzona, przy drugim badaniu przedstawiasz ten pierwszy wynik i jak wychodzi to samo to piszą że potwierdzony i taki wynik już respektują wszędzie (niestety wiem bo przydał się mój wynik przy ostatniej operacji).
Teraz ciekawa jestem jak to jest po przetaczaniu krwi bo no grupa napewno się nie zmieni... nie wiem czy jakieś przeciwciała czy coś mogą się zmienić? Ktoś coś wie? Napewno lekarza dopytam (muszę zacząć zapisywać pytania 😂)👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
agentka93 wrote:Zdecydowana większość ciąż kończy się wspaniale 🍀
Bardzo mi się podoba to zdanie 🥳Wera1988 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Ja MAAAAARZEEEE o suszarce bębnowej
I mąż mi obiecał, że kupimy na wiosnę
Wera, mi w uspokojeniu się bardzo pomogły słowa Sary, gdy byłam na tym samym etapie i cały czas się zastanawiałam co będzie. Nie masz niestety na to żadnego wpływu. Jedyne co możesz zrobić dla Kropka to nie stresować się i dbać o siebie. Nic nie zmieni to czy się będziesz cieszyć czy nie będziesz, bo jak ma się coś wydarzyć to i tak się wydarzy czy tego chcemy czy nie. Niestety albo stety. Ciesz się z tego w jakim stanie jesteś BO TAK JESTEŚ JUŻ W CIĄŻY!A my wszystkie trzymamy kciuki i wspieramy Ciebie i siebie wzajemnie. Ja też się boję. Ale musimy wierzyć, że nasze Dzieci rosną i nigdzie się nie wybierają
Co do nazw ciąż to słyszałam tylko że po którymś roku życia jest już ciąża geriatrycznaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 14:02
Wera1988, Niuśka, Sara30 lubią tę wiadomość
-
Maiora wrote:Ja MAAAAARZEEEE o suszarce bębnowej
I mąż mi obiecał, że kupimy na wiosnę
Wera, mi w uspokojeniu się bardzo pomogły słowa Sary, gdy byłam na tym samym etapie i cały czas się zastanawiałam co będzie. Nie masz niestety na to żadnego wpływu. Jedyne co możesz zrobić dla Kropka to nie stresować się i dbać o siebie. Nic nie zmieni to czy się będziesz cieszyć czy nie będziesz, bo jak ma się coś wydarzyć to i tak się wydarzy czy tego chcemy czy nie. Niestety albo stety. Ciesz się z tego w jakim stanie jesteś BO TAK JESTEŚ JUŻ W CIĄŻY!A my wszystkie trzymamy kciuki i wspieramy Ciebie i siebie wzajemnie. Ja też się boję. Ale musimy wierzyć, że nasze Dzieci rosną i nigdzie się nie wybierają
Co do nazw ciąż to słyszałam tylko że po którymś roku życia jest już ciąża geriatrycznaMaiora lubi tę wiadomość
Dominik 👦11.08.2010
Nikola🧒12.12.2016
Pusty pecherzyk 1.12.2021
Miedzyszasie biochem
Kropek 31.12.22♥️
27.01.23 beta 21 prog 21
30.01.23. Beta 120 prog 17
1.02.23 beta 254,4 prog 16
3.02.23 beta 732,2 prog 29
Leki pregna 1 ,luteina 2x100 ,magnez ,euthyrox 1/2 75 -
Ja mam pralko-suszarke, i polecam. Też się świetnie sprawdza. Za mała łazienkę mamy w mieszkaniu, aby ustawić suszarkę na górę :p. Ja część rzeczy suszę normalnie, ale 90% tam.
Btw. Witam Was po południowej drzemce. Jedyne co dziś zrobiłam, to posprzatalam. 😂Meeg lubi tę wiadomość
-
Kania_czubajka wrote:Serio nie podobała mi się ta obsługa dzisiaj w tym labie- jakby baby tam siedzace kwestionowały decyzje dotyczące badań jakie zlecił mi lekarz
Ale też nie lubię tych mądralińskich, chcesz to chcesz, zlecone przez lekarza i tyle... -
Czytałam ostatnio że odchodzi się od pojęcia ciąża geriatryczna ( w wielu miejscach wgl nie używali takiej nazwy nawet) I raczej mówi się o "zaawansowanym wieku ciezarnej" ale to tak jak wcześniej chyba Sara pisała że średni wiek ciężarnych się zmienia więc ten "zaawansowany wiek" też jest już wyższy 😉👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
nick nieaktualnyMeeg wrote:O matko i córko tego nie słyszałam 🙈
Niestety to prawda 🙈 na kobiety 25+, które rodziły po raz pierwszy lekarze i ogólnie personel medyczny mówili lata temu "stara pierwiastka". Teraz się to przenioslo na kobiety 30+. Cale szczęście już się prawie w ogóle tego nie słyszy i nikt głośno tego nie powie, moze lekarze starszej daty między sobą itp. dziś to na szczęście inne czasy. Jednak do dziś kobiety 35+ , 40+ które rodzą po raz pierwszy potrafią usłyszeć przykre słowa na temat ciąży "w tym wieku" od lekarzy, pielęgniarek. Moja bratowa pracuje w szpitalu i opowiadała różne przykre historie -
Longanimity wrote:Czytałam ostatnio że odchodzi się od pojęcia ciąża geriatryczna ( w wielu miejscach wgl nie używali takiej nazwy nawet) I raczej mówi się o "zaawansowanym wieku ciezarnej" ale to tak jak wcześniej chyba Sara pisała że średni wiek ciężarnych się zmienia więc ten "zaawansowany wiek" też jest już wyższy 😉
. I to było już 16 lat temu. W ramach ciekawostki, żona lekarza, ale myślę, że nikt jej nie nazywał od staródek. -
Bezimienna wrote:Znam kobietę, która urodziła dziecko zdrowe w wieku 46 lat
. I to było już 16 lat temu. W ramach ciekawostki, żona lekarza, ale myślę, że nikt jej nie nazywał od staródek.
No jak żona lekarza to któżby śmiał 😅
Prawda jest taka że to dużo zależy od personelu.Sara30 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: