Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Meeg wrote:Pucz super wiadomości ❤️ jak to możliwe że już umawianie prenatalnych 🤯, dla mnie to ciągle jeszcze tak odległe i czas ciągnie się okropnie 🙈
Jeżeli chodzi o e coli to mi też wyszły wzięłam jedna saszetkę monurala i przy kolejnym już wynik ujemny, także na pewno będzie dobrze i zwalczysz tą paskudę 😘
Ja też nie mam weny do pisania ostatnio jakiś spadek formy I inne stresy pozaciążowe ale mam nadzieję że się wszystko dobrze potoczy 🤞
Ooo brzmi to całkiem optymistycznie 😁 oby te moje bakterie też były takie podatne na leczenie 😄 brałam przez 6 dni Fluomizin, więc trochę je tam zaatakowałam 😋
A jak się czujesz? 😊 Powolutku czekamy już teraz na Twoja wizytę 🍀
Miałam dzisiaj ambitny plan, że jade do pracy dopiero na 8 skoro tak późno wróciliśmy od dr, ale jak zwykle wszystko potoczyło się na opak i od 3 nie śpię, od tak poprostu 🙈 oby do 5.30 i wstajemy, ale dzień zapowiada się ciężko 😅Meeg lubi tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz, super,że wszystko w porządku
jak czytam, że u zwas wszystko ok, to jakoś się spokojniejsza robię
A co do luxa, to ja to skierowanie na usg mogę wykorzystać u innych lekarzy niż mój gin... powiem więcej, dostępna tylko jedna Babka, w mieście 30km ode mnie i to w godzinach pracy tylko 🤨 dlatego pomyślałam,że to skoerowa ie na takie coś typu te pierwsze prenatalne a nie zwykle usg takie comiesieczne...
I się przyanzje,że spanikowałam i kupiłam pakiet na trombofilie, dzisiaj przed pracą upuszczę krwi. Babcia ma wszystkie te choroby układu krążenia, ja mam już żylaki a moje ciśnienie wczoraj 95/73/95. Wolę dmuchać na zimnePucz lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ależ mnie wczoraj zmiotlo... byłam na spotkaniu na moim wolontariackim etacie w zhp i wróciłam padnięta z bólem głowy... jeszcze o 4 wzięłam paracetamol z myślą że pewnie dzisiaj wezmę urlop na żądanie... no ale niby przeszło... oczywiście od 4 to sen był "wspaniały". Także od pon idę na 2 tygodnie na urlop 😵💫 a potem się zobaczy 😅
Meeg lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Hej dziewczyny!
Pucz ❤️ wspaniale że maleństwo się zdrowo rozwija. Mam nadzieję że szybko pozbędziesz się bakterii i nie będzie cię już dłużej niepokoić 😘
Sara jak synek? Kiedy szpital? Czytałam że teściowa i mama przyjeżdżają do pomocy ale chyba mój kalafiorowy mózg nie połączył wątków. Trzymam kciuki 🤞
Co do Luxmed jak już wiecie ja walczę z luxmedem. Dowiedziałam się na teleporadzie, że jak założą mi kartę ciąży w Luxmedzie to będę mogła umawiać się na teleporady po skierowania. Dostałam skierowanie na usg do 10 tyg. U siebie w mieście jakie miałam historie to już wiecie, ale się nie poddałam i we wtorek jadę do Warszawy na wizytę do ginekologa na usg i przy okazji ogarnę endokrynologa bo u mnie najbliższą wizyta na maj a na teleporadzie lekarz powiedział że skoro jestem w ciąży to dobrze by bylo żeby chociaż z raz mnie lekarz obejrzał 😂. Dam wam znać czy udało mi się załatwić we wtorek wszystko co chciałam. Mi zależy na tym żeby na luxmed móc robić badania z krwi bo szkoda mi na nie poprostu kasy jak i tak płacę za pakietPucz, Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
-
I maleńki człowieczek jeszcze się pokaże 😁https://ibb.co/n7MYH4p
Miłego dnia Dziewczyny 🥰
U nas dzisiaj napewno będzie słodko - w sumie po tej ciężkiej nocy przyda się trochę cukru 😁Maiora, Meeg, Ogoorkowa, Anett93, Kania_czubajka, gattina, Longanimity, agentka93, Ancalime, Giwcia lubią tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz wrote:I maleńki człowieczek jeszcze się pokaże 😁https://ibb.co/n7MYH4p
Miłego dnia Dziewczyny 🥰
U nas dzisiaj napewno będzie słodko - w sumie po tej ciężkiej nocy przyda się trochę cukru 😁Pucz lubi tę wiadomość
-
Ogoorkowa wrote:Ja dzisiaj bez pączusiów, bo jutro robię te wszystkie badania krwi ciążowe, a jest tam też glukoza na czczo 🤣 no nic, jutro zjem jednego 😅
Ja też jutro robię badania ale myślisz że wyjdą złe bo dziś zjesz pączka?
BTW ile czeka się na wyniki glukozy? Standardowo czy trochę dluzej -
Longanimity wrote:Ależ mnie wczoraj zmiotlo... byłam na spotkaniu na moim wolontariackim etacie w zhp i wróciłam padnięta z bólem głowy... jeszcze o 4 wzięłam paracetamol z myślą że pewnie dzisiaj wezmę urlop na żądanie... no ale niby przeszło... oczywiście od 4 to sen był "wspaniały". Także od pon idę na 2 tygodnie na urlop 😵💫 a potem się zobaczy 😅
Lubię za urlop i się zobaczy 😉 teraz najważniejsze dbanie o siebie 😘 -
Miłego dnia Dziewczyny 🥰
U nas dzisiaj napewno będzie słodko - w sumie po tej ciężkiej nocy przyda się trochę cukru 😁Pucz lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Meeg wrote:Ja też jutro robię badania ale myślisz że wyjdą złe bo dziś zjesz pączka?
BTW ile czeka się na wyniki glukozy? Standardowo czy trochę dluzej
Ja mam IO , więc nie będę ryzykować, i tak nie mam jakiegoś super smaka na słodkie teraz... jakby był grejpfrutowy czwartek, o to co innego 🤣Meeg lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Pucz ale twój maluszek urusoł i wygląda już jak mały człowieczek. Przepiękne zdjęcie 🥰
Ja czuje się różnie są dni że jest przypływ energii i nie ma uciążliwych objawów a są ze mogłabym leżeć cały dzień. Niezmiennym objawem są bolące piersi i zgada.
Dziś mam wizytę u neurologa z powodu tych bóli głowa bo doktorek zalecił ale dobrze wiem że nic nie powie. Całe życie mam bile głowy stresowe więc taka "moja uroda" no ale pójdę żeby nie było że nie słuchałam zaleceń 😉Pucz lubi tę wiadomość
-
Miłego dnia Dziewczyny 🥰
U nas dzisiaj napewno będzie słodko - w sumie po tej ciężkiej nocy przyda się trochę cukru 😁
Faktycznie ,idziemy łeb w łeb- jakbym na swoje USG patrzyła 😅Pucz lubi tę wiadomość
-
Pucz, pięknie ❤️.
Ja mam natomiast pytanie, bo zaczęłam za dużo kminić. Bo się zastanawiam czy zarodek nie był za mały jak na USG we wtorek? Czy po prostu to też zależy kiedy zarodek się wykluje po pokazaniu pęcherzyka żółtkowego? 🫣 Na USG byłam 7 lutego pęcherzyk 12,1, zoltkowy 3,2. Na następnym 14 lutego, zarodek 4mm, pęcherzyk ciążowy 1,8mm. Wg wymiarów wszystko odpowiada odpowiedniemu rozwojowi ciąży, tyle że młodszej. U mnie owu między 18-20dc, ciężko powiedzieć, bo bez monitoringu i bez testów, już wątpię w tego 18, bo temperatura wskoczyła na wysokie wartości dopiero koło 20-21dc. Wiem że ciążowa 💩, ale głupio mi pytać gina i dzwonić jak się nic nie dzieje, więc liczę na Wasze racjonalne myślenie. 🤣
No i w sumie istnieje zawsze ryzyko przesunięcia kursora trochę inaczej i wymiary się zmieniają, co nie? 🫣
Btw. nie bez powodu moja gin chciała, abym przyszła za dwa tygodnie, a nie za tydzień, bo chyba wiedziała, że tak będzie 🤣. Ale potrzebuję jakiegoś racjonalnego myślenia. 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2023, 08:31
Pucz lubi tę wiadomość
-
Pucz super wieści ❤️ a kropek piękny 😍 mały człowiek
Bezimienna nie myśl tyle bo cię zjedzą motyle
To jest tylko aparat i zawsze trzeba brać pod uwagę margines błędu... Jeden fałszywy ruch i wymiar dziecka się zmienia diametralnie, zwłaszcza przy tak malutenkich maluszkach
Gwarantuje Ci, że gdybyś poszła do innego lekarza 15 minut później to wymiary też by się różniły
Najważniejsze, że dziecko rośnie a serduszko bije prawidłowonie rozkminiaj za dużo
Maiora dzięki. Młody ogólnie czuje się dobrze, bawi się i w ogóle ale zauważyłam, że ma zachwiania równowagi. Do tego ten zez, podwójne widzenie... Ewidentnie coś się neurologicznie dzieje. Teściowa w poniedziałek dojedzie do mnie i we wtorek rano jadę na oddział. Mam nadzieję, że nie potraktują mnie jak wariatkę, że wszystko jest ok a ja wymyślam. Ale bez jaj, dziecko nie może z dnia na dzień widzieć podwójnie i się chwiać 🤯
Ogólnie martwię się okropnie i nawet radości z jutrzejszej wizyty nie mam 😏
-
Sara30 wrote:Pucz super wieści ❤️ a kropek piękny 😍 mały człowiek
Bezimienna nie myśl tyle bo cię zjedzą motyle
To jest tylko aparat i zawsze trzeba brać pod uwagę margines błędu... Jeden fałszywy ruch i wymiar dziecka się zmienia diametralnie, zwłaszcza przy tak malutenkich maluszkach
Gwarantuje Ci, że gdybyś poszła do innego lekarza 15 minut później to wymiary też by się różniły
Najważniejsze, że dziecko rośnie a serduszko bije prawidłowonie rozkminiaj za dużo
Maiora dzięki. Młody ogólnie czuje się dobrze, bawi się i w ogóle ale zauważyłam, że ma zachwiania równowagi. Do tego ten zez, podwójne widzenie... Ewidentnie coś się neurologicznie dzieje. Teściowa w poniedziałek dojedzie do mnie i we wtorek rano jadę na oddział. Mam nadzieję, że nie potraktują mnie jak wariatkę, że wszystko jest ok a ja wymyślam. Ale bez jaj, dziecko nie może z dnia na dzień widzieć podwójnie i się chwiać 🤯
Ogólnie martwię się okropnie i nawet radości z jutrzejszej wizyty nie mam 😏
Dziękuję, potrzebowałam takich słów. ❤️
Daj nam znać po wizycie jutro. Kciuki 🤞. A lekarze niech nie przesadzają, ewidentnie coś jest na rzeczy, miejmy nadzieję że mimo wszystko nie jest to nic poważnego.