Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Pucz jakie słodkie maleństwo❤️
Bezimienna w ogóle się tym nie martw, ja na jednej wizycie w zeszła sobotę- najpierw zarodek 0,44 a za chwile na 3D już jednak 0,39i to ten sam lekarz.
U Ancalime też kojarzę było mówione, że coś wolno rośnie, a teraz też wszystko ok. To tylko sprzet i ludzka ręka 🤷🏻♀️
Mnie wczoraj zmiotło, cały dzień 🤢, dopiero popołudniu mi się poprawiło, jak kupiłam kapustę kiszona i zjadłam z kopytkami… Do tego o 20 musiałam się udać na drzemkę, bo inaczej bym nie wytrzymała do wieczora na pewno.
Mam nadzieje, że to dziecko, a nie duphaston mi to generuje.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:Pucz jakie słodkie maleństwo❤️
Bezimienna w ogóle się tym nie martw, ja na jednej wizycie w zeszła sobotę- najpierw zarodek 0,44 a za chwile na 3D już jednak 0,39i to ten sam lekarz.
U Ancalime też kojarzę było mówione, że coś wolno rośnie, a teraz też wszystko ok. To tylko sprzet i ludzka ręka 🤷🏻♀️
Mnie wczoraj zmiotło, cały dzień 🤢, dopiero popołudniu mi się poprawiło, jak kupiłam kapustę kiszona i zjadłam z kopytkami… Do tego o 20 musiałam się udać na drzemkę, bo inaczej bym nie wytrzymała do wieczora na pewno.
Mam nadzieje, że to dziecko, a nie duphaston mi to generuje.
Dziękuję Wam za słowa wsparcia. ❤️ Jestem już spokojniejsza. 😍 U mnie nic nie było mówione, że źle czy że za wolno. Tylko że jestem za szybko na tym USG 🤣. Staram się wrzucić na luz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2023, 09:26
Ancalime lubi tę wiadomość
-
Pucz, przecudne zdjęcie! Widac już małego człowieczka, Twoje dziecko wychodzi z etapu kluska ❤️.
Meeg, ja robiłam krzywą w luxmedzie i miałam wyniki tego samego dnia - a jeszcze wcześniej podejrzalam je na stronie diagnostyki 😇 (u mnie Lux współpracuje z Diag i jak masz konto pacjenta to widzisz je tam wcześniej).
Żeby nie było, że tak narzekam tylko na Luxmed - wyobraźcie sobie, że jak zrobiłam krzywą, to zadzwoniła do mnie pielegniarka z punktu pobrań. Że wyszła cukrzyca ciążowa i czy potrzebuję skierowania do diabetologa, czy wiem że jest jakaś apka rządowa dla słodkich ciężarnych i czy mam jakieś pytania. Byłam zaskoczona tym telefonem i poczułam się pozytywnie zaopiekowana 🙂.
Bezimienna, u mnie też początkowo pomiary wychodziły dziwnie, tak jak i beta z resztą. A jest ok teraz i ostatnie 2 USG wskazują ten sam dzień ciąży i datę porodu. Głowa do góry, tu każdy mm ma znaczenie. Klusek się inaczej rozprostuje, lekarz przyłoży głowice pod innym kątem i już powstaje różnica. Jest i będzie ok ❤️.
Ja za to za dużo kminie i powinnam odłączyć sobie internet. Globulki -antybiotyk który mi wczoraj przepisała jest niewskazany w 1 trymestrze - brak badań na ludziach a u zwierząt wykazano niekorzystny wpływ ma rozwój 🤯. Z drugiej strony infekcje też są groźne (a tak myślę że te moje plamienie to wynik infekcji może).
Miłego słodkiego czwartku! Ja dziś świętuję ogórkami małosolnymi 😁
/Edit
Agentka, pewnie że to dziecko! Coraz bardziej się rozgaszcza 😍. Mdłości są ciężkie, ale czego się nie znosi przez te parę m-cy 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2023, 09:27
Meeg lubi tę wiadomość
-
Ancalime wrote:Pucz, przecudne zdjęcie! Widac już małego człowieczka, Twoje dziecko wychodzi z etapu kluska ❤️.
Meeg, ja robiłam krzywą w luxmedzie i miałam wyniki tego samego dnia - a jeszcze wcześniej podejrzalam je na stronie diagnostyki 😇 (u mnie Lux współpracuje z Diag i jak masz konto pacjenta to widzisz je tam wcześniej).
Żeby nie było, że tak narzekam tylko na Luxmed - wyobraźcie sobie, że jak zrobiłam krzywą, to zadzwoniła do mnie pielegniarka z punktu pobrań. Że wyszła cukrzyca ciążowa i czy potrzebuję skierowania do diabetologa, czy wiem że jest jakaś apka rządowa dla słodkich ciężarnych i czy mam jakieś pytania. Byłam zaskoczona tym telefonem i poczułam się pozytywnie zaopiekowana 🙂.
Bezimienna, u mnie też początkowo pomiary wychodziły dziwnie, tak jak i beta z resztą. A jest ok teraz i ostatnie 2 USG wskazują ten sam dzień ciąży i datę porodu. Głowa do góry, tu każdy mm ma znaczenie. Klusek się inaczej rozprostuje, lekarz przyłoży głowice pod innym kątem i już powstaje różnica. Jest i będzie ok ❤️.
Ja za to za dużo kminie i powinnam odłączyć sobie internet. Globulki -antybiotyk który mi wczoraj przepisała jest niewskazany w 1 trymestrze - brak badań na ludziach a u zwierząt wykazano niekorzystny wpływ ma rozwój 🤯. Z drugiej strony infekcje też są groźne (a tak myślę że te moje plamienie to wynik infekcji może).
Miłego słodkiego czwartku! Ja dziś świętuję ogórkami małosolnymi 😁
/Edit
Agentka, pewnie że to dziecko! Coraz bardziej się rozgaszcza 😍. Mdłości są ciężkie, ale czego się nie znosi przez te parę m-cy 🥰
W luxmedzie niewszyscy są źli, mi moja endo bardzo pasuje. Tak samo jak kiedyś potrzebowałam zaświadczenie na zabieg na NFZ, okulista wystawił w luxie bez problemu. Tylko Ci ginekolodzy co mają wolne miejsca są... Słabi. A ci super, mają już wszystko pozajmowane. 🫣 -
A mi jeden stres odpadł. Dzwoniłam do neurolog Tolki, która pracuje w szpitalu dziecięcym tam gdzie jadę z młodym. Omowilam z nią jego objawy. Powiedziała że mamy przyjechać ze skierowaniem na SOR możliwie szybko i napewno będziemy przyjęci priorytetowo. Młody ma być na czczo to może od razu uda się zrobić tomografie z kontrastem. Pytałam o czas pobytu, to powiedziała, że wszystko zależy od wyniku ale narazie mam ogarnąć opiekę do młodej na 2 tygodnie.
No i git. Najgorszym dla mnie uczuciem jest,kiedy tracę nad czymś kontrolę i nie wiem na czym stoję. Teraz choć wiem, że nas przyjmą i nie zbagatelizują.Meeg, agentka93, RiverS lubią tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Kiedyś usłyszałam, że nieleczona infekcja jest gorsza, niż antybiotyk. Więc może coś w tym jest.
W luxmedzie niewszyscy są źli, mi moja endo bardzo pasuje. Tak samo jak kiedyś potrzebowałam zaświadczenie na zabieg na NFZ, okulista wystawił w luxie bez problemu. Tylko Ci ginekolodzy co mają wolne miejsca są... Słabi. A ci super, mają już wszystko pozajmowane. 🫣
Natomiast gin dobrzy nie mają miejsc, Ci kiepscy zostają i mają dziwna politykę dot.wizyt z USG 🙂. Ale faktycznie jak mam skierowanie to mogę mieć umówione jako dwie kolejne wizyty po sobie konsultację i USG. Więc chyba tak muszę robić.
Ale faktycznie, za radami dziewczyn starszych ciążą (dracaena, oloska ❤️) i Waszymi zrobię te rozszerzone o preeklampsję Pappa i pójdę do przyszpitalnej poradni. Plan teraz jest taki - raz w mcu przy szpitalu, raz w mcu lux dla wygody robienia badań na pakiet. Jak się uda to co 2 tyg podejrzę maluszka 😇😎.
Sara, dobre wieści. Będziecie zaopiekowani 💪🏻. -
Dziewczyny, a lekarze mówili wam do którego TC trzeba wykonać badania krwi?
Bo tak sobie dumam.... Leci mi 9tc, jutro wizyta i dostanę skierowanie na badania. A we wtorek jadę do szpitala z młodym. Zastanawiam się, czy mogę te badania zrobić po powrocie czy lepiej jednak w poniedziałek rano pojechać? -
Sara30 wrote:Dziewczyny, a lekarze mówili wam do którego TC trzeba wykonać badania krwi?
Bo tak sobie dumam.... Leci mi 9tc, jutro wizyta i dostanę skierowanie na badania. A we wtorek jadę do szpitala z młodym. Zastanawiam się, czy mogę te badania zrobić po powrocie czy lepiej jednak w poniedziałek rano pojechać?Sara30 lubi tę wiadomość
-
Meeg, made my day z tym obrazkiem!
Ancalime - etap "kluska" to musze wdrożyć w mój słownik ciążowyżeby tylko początkowa kluskowatość Kropka nie przeobraziła się w późniejszą kluskowatość moją xD
Kurcze, no Wy macie już takie bobaski w brzuchu, my pewnie jeszcze kijaneczkę zobaczymy na usg (bedzie 6+6)PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ja mam badania przynieść na kolejną wizytę to będzie początek 10 tygodnia 💕
Zrób najlepiej kiedy masz czas i już będzie z głowy, coś Ci potem wypdanie się skomplikuje lub nałoży i będziesz się martwić 😀
PS
Dziewczyny a jakie planujecie badania prenatalne ? Pappa,Nifty,Sanco? Lekarz jakieś wam konkretne zaleca czy to wasz wybór?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2023, 11:06
Sara30 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Nieśmiało zapytam - czy mogę do Was dołączyć? Wiem, że jesteście z sobą już bardzo zżyte, prawie 500 stron (🤯) na pewno Was do siebie zbliżyło, więc zrozumiem jak nie chcecie nikogo nowego 😉
Krótko o mnie: mam 30 lat, to moja pierwsza ciąża, która dotrwała do USG, wcześniej miałam dwie biochemiczne. Udzielałam się na weterankach, ale tam dziewczyny latami starają się o maleństwo i nie chcę ich za bardzo przytłaczać moją ciążą... 🙁 My o ciążę staraliśmy się baaaardzo długo, prawie 4 lata, próbowaliśmy wielu rzeczy, ale dopiero in vitro pomogło. Do końca nie wiadomo czemu się nie udawało naturalnie 🤷🏼♀️
Wczoraj miałam wizytę i z dzidziusiem wszystko ok 🥰 ma 17 mm, serduszko bije 152x/min 🙂 termin porodu na razie 27.09, pewnie jeszcze się zmieni z czasem 🙂
Wczoraj "odkryłam" Wasz wątek i jestem oczarowana jakim jesteście dla siebie ogromnym wsparciem, bardzo tu u Was pozytywna atmosfera panuje. Nie udało mi się nadrobić całości, ale od strony nr 400 (czyli od ok. 01.02) przeczytałam wszystko 😅RiverS, Ancalime, Sara30, czarneniebo, Meeg, agentka93, Maiora, Longanimity, doris.93, Kania_czubajka, patrycja92, Pucz lubią tę wiadomość
-
Kasio, pewnie! Im nas więcej, tym weselej 🙂 17mm to już kawał małego człowieka 💪🏻. Podziwiam za motywację do nadrabiania nas.
Meeg, ja będę robiła z zalecenia lekarza Pappę rozszerzoną o ryzyko preeklampsji. A dla 'siebie' chciałabym zrobić Sanco lub Nifty Pro. Kosztowne, ale w razie czego chciałabym wiedzieć jak przedstawia się u nas ryzyko choćby tych podstawowych wad. Muszę się zorientować gdzie mogę je zrobić w mieście i ile wcześniej trzeba się zapisać.
Sara, mi lekarz mówił aby badania wykonać do 10 tygodnia i wyniki przynieść na te USG I trymestru. Z racji wykrytej cukrzycy pojawiłam się wcześniej do konsultacji. Na karcie ciąży mam rubrykę badania do 10tc i tu też by się ten termin zgadzał.Meeg, Kasio lubią tę wiadomość
-
Meeg ja rozmawiałam z doktorkiem długo na temat badań prenatalnych i stanęło na tym, że nie robię Nifty itp. Czemu? Bo to po pierwsze statystyka, a po drugie wykrywa tylko kilka % chorób genetycznych, które mogą się przytrafić.
Ciążę będzie mi prowadził perinatolog, który ma wszystkie certyfikaty i specjalizuje się w USG genetycznym. Jeśli cokolwiek będzie go niepokoiło, robimy amniopunkcję.
Badania typu NIFTY nie uspokoiłyby mnie nawet na 2 minuty więc daruję je i skupie się na stanie faktycznym dziecka.
Hej Kasiorozgosc się
Meeg, Kasio, Natosia lubią tę wiadomość
-
Macie rację dziewczyny. Bo gdyby okazało się, że będę w szpitalu nie 1,5 tygodnia a dłużej, to będę w czarnej d... 🫣
Zrobię od razu w poniedziałek i będę miała z głowyMeeg, agentka93, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Ancalime wrote:Kasio, pewnie! Im nas więcej, tym weselej 🙂 17mm to już kawał małego człowieka 💪🏻. Podziwiam za motywację do nadrabiania nas.
Meeg, ja będę robiła z zalecenia lekarza Pappę rozszerzoną o ryzyko preeklampsji. A dla 'siebie' chciałabym zrobić Sanco lub Nifty Pro. Kosztowne, ale w razie czego chciałabym wiedzieć jak przedstawia się u nas ryzyko choćby tych podstawowych wad. Muszę się zorientować gdzie mogę je zrobić w mieście i ile wcześniej trzeba się zapisać.
Sara, mi lekarz mówił aby badania wykonać do 10 tygodnia i wyniki przynieść na te USG I trymestru. Z racji wykrytej cukrzycy pojawiłam się wcześniej do konsultacji. Na karcie ciąży mam rubrykę badania do 10tc i tu też by się ten termin zgadzał.
Zobacz sobie ofertę badań prenatalnych testDNA.
Możesz umówić pobranie w wybranym punkcie w Twoim mieście i od razu jest umówiony kurier który odbiera próbki. Na 90% w cenie masz też konsultacje po badaniu.
My u nich robiliśmy WES Tolki i mogę firmę polecić. Bardzo profesjonalne podejście i wszystko terminowoAncalime lubi tę wiadomość
-
Kasio witamy w naszych skromnych progach ❤️
Sara ja też poszlabym jak najszybciej żeby mieć z głowy.
Dziewczyny ratujcie mam dziś słabsze objawy i znów wariuje, że coś nie tak 🤦.
Zauważyłam że ogólnie co czwartek czuje się lepiej xd nie wiem czym to jest spowodowane 😂😂😂Kasio lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Zobacz sobie ofertę badań prenatalnych testDNA.
Możesz umówić pobranie w wybranym punkcie w Twoim mieście i od razu jest umówiony kurier który odbiera próbki. Na 90% w cenie masz też konsultacje po badaniu.
My u nich robiliśmy WES Tolki i mogę firmę polecić. Bardzo profesjonalne podejście i wszystko terminowo
-
Kasio, super, że dołączasz, czuj się, jak u siebie:) Im nas więcej tym raźniej.
Ja chyba żalpost muszę dać, te moje plamienia się utrzymują, nie jakieś super intensywne, ale banie mi to ryje niesamowicie. A muszę wytrzymać do wizyty poniedziałkowej, bo i tak nic nie zmienię, jeśli się coś dzieje niedobrego. Mam mega zjazd psychicznie, nawet wenę do planowania wakacji straciłam przez to wszystko. Bo trudno mi uwierzyć, że jest wszystko dobrze, jak ciagle takie akcje.
No musiało mi się ulać, bo nie chce ciagle Staremu marudzić. On mowi, że skoro na usg wszystko dobrze to trzeba się cieszyć, a ja tak nie umiem, jak cały czas to widzę 🙈Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑