X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za ciepłe przyjęcie 🥺❤️

Kolejną wizytę mam 01.03. godz. 8, a prenatalne 20.03 🙈 aż mi ciężko uwierzyć że już jestem umówiona! Będziemy robić pappę i USG, jak tam coś wyjdzie nie tak to dalej będziemy się zastanawiać co dalej zbadać. U nas ryzyko i tak będzie podwyższone ze względu na in vitro...

Jeszcze wrócę do tematu plamień, bo się przewijał na wątku. Miałam spore plamienia i okazało się że to odklejenie kosmówki na 5 mm, a pewnego dnia dostałam takiego ogromnego krwawienia że myślałam że to koniec. Jakby ktoś kran odkręcił, leciała czerwona krew. Pojechałam na IP i zostawili mnie w szpitalu na 5 dni, aż wszystko ustało. No i wszystko wygląda ok. Co by się dziewczyny u Was nie działo to pamiętajcie, że to nie musi oznaczać nic złego! 🙂

Sara, jesteś taka dzielna, bardzo podziwiam! I trzymam kciuki, żeby u synka było wszystko dobrze! 🍀

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Kasio witamy w naszych skromnych progach ❤️
    Sara ja też poszlabym jak najszybciej żeby mieć z głowy.
    Dziewczyny ratujcie mam dziś słabsze objawy i znów wariuje, że coś nie tak 🤦.
    Zauważyłam że ogólnie co czwartek czuje się lepiej xd nie wiem czym to jest spowodowane 😂😂😂
    Nie chwal dnia przed zachodem słońca, bo jak cię objawy dopadną popołudniu, to... 🫣😃. Wszystko jest w porządku, każda z nas czasami objawy ma, czasami nie ma, wracają ze zdwojoną siłą. Więc spokojnie. To wszystko jest w porządku. 😃 Ja się ciągle macam po piersiach, bo jak bolą to jest w porządku. Za to jak leżę z rana pod kołdrą i jest mi ciepło i nie bolą, to załącza się faza panikary. Po czym przypominam sobie, że tak jest codziennie 🤣.
    Ja to rozumiem, ale sama się przekonałam, że nie miałam objawów bodajże w dzień USG i wszystko było ok 🫣. Szkoda, że te wizyty to drogi interes, bo bym hasała co tydzień.

Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Zauważyłam że ogólnie co czwartek czuje się lepiej xd nie wiem czym to jest spowodowane 😂😂😂

Bo weekendzik się zbliża 😆

A tak serio, to wiesz doskonale, że objawy nie są stale :) niedługo też będziemy wchodzić w ten przyjemniejszy okres gdy objawy będą się wycofywać :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio wrote:
    Dziękuję kochane za ciepłe przyjęcie 🥺❤️

Kolejną wizytę mam 01.03. godz. 8, a prenatalne 20.03 🙈 aż mi ciężko uwierzyć że już jestem umówiona! Będziemy robić pappę i USG, jak tam coś wyjdzie nie tak to dalej będziemy się zastanawiać co dalej zbadać. U nas ryzyko i tak będzie podwyższone ze względu na in vitro...

Jeszcze wrócę do tematu plamień, bo się przewijał na wątku. Miałam spore plamienia i okazało się że to odklejenie kosmówki na 5 mm, a pewnego dnia dostałam takiego ogromnego krwawienia że myślałam że to koniec. Jakby ktoś kran odkręcił, leciała czerwona krew. Pojechałam na IP i zostawili mnie w szpitalu na 5 dni, aż wszystko ustało. No i wszystko wygląda ok. Co by się dziewczyny u Was nie działo to pamiętajcie, że to nie musi oznaczać nic złego! 🙂

Sara, jesteś taka dzielna, bardzo podziwiam! I trzymam kciuki, żeby u synka było wszystko dobrze! 🍀
    Wizytujemy w ten sam dzień, tyle, że ja na 19.30 😃. 🤞 Kciuki.

Kasio lubi tę wiadomość

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Bo się weekend zbliża😂 maluch w brzuchu wyczuwa radość matki 😁😎

Co do mdłosci i obajwów. Wczoraj konsultowałam też z tą gin brak objawów u mnie. Ze martwi mnie, że z córką wymiotowałam tak,że trafiałam na kroplówki nawadniające, a teraz nic. Spytała, czy miałam zdiagnozowaną już wówczas nieodczynnosc. Odparłam, że nie.

Ona, że tak myślałam i są jakieś badania, że przy niedoczynności tarczycy u niektórych kobiet odczuwalne mdłości są mniejsze. Pocieszyło mnie to, bo przecież na początku ciąży TSH miałam ponad 5!

Nie chcę googlowac, bo się wtedy nakręcam, ale pierwsza lepsza strona twierdzi, że przy niedoczynności 'W układzie pokarmowym obserwuje się spowolnienie perystaltyki jelit i związane z tym komplikacje, jak zaparcia, wzdęcia czy nudności'.

Bezimienna lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Bezimienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Kasio, super, że dołączasz, czuj się, jak u siebie:) Im nas więcej tym raźniej.

Ja chyba żalpost muszę dać, te moje plamienia się utrzymują, nie jakieś super intensywne, ale banie mi to ryje niesamowicie. A muszę wytrzymać do wizyty poniedziałkowej, bo i tak nic nie zmienię, jeśli się coś dzieje niedobrego. Mam mega zjazd psychicznie, nawet wenę do planowania wakacji straciłam przez to wszystko. Bo trudno mi uwierzyć, że jest wszystko dobrze, jak ciagle takie akcje.
    No musiało mi się ulać, bo nie chce ciagle Staremu marudzić. On mowi, że skoro na usg wszystko dobrze to trzeba się cieszyć, a ja tak nie umiem, jak cały czas to widzę 🙈
    Facetom ciężej jest skumać nasze obawy. Mój ma obawy, bo znajomi mieli sytuację, że zatrzymało się serce 2 tygodnie po ostatniej wizycie. Więc nie do końca potrafi się cieszyć (ale znajoma miała nieleczoną niedoczynność tarczycy, nie badali się dalej w kontekście immunologii i innych chorób). I na USG jak go zabrałam był trochę zawiedziony, że tak mało widać. 🫣
    Ale dobrze, że Twój podchodzi do tego racjonalnie - na USG wszystko ok, to ok. Ale... Sama bym się martwiła skąd te krwawienia. 😔 Myślę, że każda z nas tutaj Cię rozumie, bo każda się trochę obawia. ☺️

• Sara30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, napewno wszystko będzie dobrze w poniedziałek. Sama wiesz, że to prawdopodobnie nadżerka albo leki. Ja wiem, że to odbiera Ci radość ale zobacz, tygodnie ciąży lecą, maleństwo rośnie... Gdyby plamienie miało zwiastować coś złego, to już dawno by się to stało. Obiecaj, że po poniedziałku już trochę wyluzujesz 😘

Kasio a jak u Ciebie samopoczucie? Też śpisz na każdym kroku? :)
    I dziękuję, mam nadzieję, że szybko uda się zdiagnozować syna i nie będzie to tak poważne, jak wygląda :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio u mnie właśnie niby nie kosmowka i nie krwiaczki. Ale co idę na USG to nie widać skąd to, bo akurat lekarz żadnych plamien nie stwierdza oO
    Chyba muszę się gorzej myć przed 😂😂😂
    Podejrzewam nadżerke, ale póki mi nikt tego nie potwierdzi to takie gdybanie.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, tulę mocno 🥺❤️. Nie dziwię się, że się w tej sytuacji stresujesz. Ale do tej pory nie oznaczało to nic złego, prawda? To jest jakieś tam pocieszenie. Jesteśmy tu zawsze aby wysłuchać!

/Wiem jak to jest, jak lekarz nic nie stwierdza. Ty podjerzewasz u siebie, że to z powodu nadżerki. Ja u siebie obwiniam infekcje.

A prawda jest taka,że obie bierzemy tę nieszczęsna heparynę i może ona nam faktycznie bruździ 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2023, 11:39

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Bo się weekend zbliża😂 maluch w brzuchu wyczuwa radość matki 😁😎

Co do mdłosci i obajwów. Wczoraj konsultowałam też z tą gin brak objawów u mnie. Ze martwi mnie, że z córką wymiotowałam tak,że trafiałam na kroplówki nawadniające, a teraz nic. Spytała, czy miałam zdiagnozowaną już wówczas nieodczynnosc. Odparłam, że nie.

Ona, że tak myślałam i są jakieś badania, że przy niedoczynności tarczycy u niektórych kobiet odczuwalne mdłości są mniejsze. Pocieszyło mnie to, bo przecież na początku ciąży TSH miałam ponad 5!

Nie chcę googlowac, bo się wtedy nakręcam, ale pierwsza lepsza strona twierdzi, że przy niedoczynności 'W układzie pokarmowym obserwuje się spowolnienie perystaltyki jelit i związane z tym komplikacje, jak zaparcia, wzdęcia czy nudności'.
    O widzisz, bardzo dobry tekst. Ancalime, ja poproszę więcej takich artykułów..😍 moja siostra nie miała żadnych objawów, tylko w trybie nagłym trafiła do szpitala z krwawieniami (do teraz nie wiedzą do końca skąd się wzięły) tylko potem przyszło co do czego i okazało się, że są trzy zarodki, spore już. Mimo że tydzień wcześniej był jeden pęcherzyk i jeden zarodek 8mm.
    I mimo, że ciąża bezproblemowa, bezobjawowa, to leżała bite 6 miesięcy. Bo przez półtora myślała, że jest w ciąży pojedycznej. 🫣 Więc ck człowiek to inny, ale np. ona nie miała problemów z tarczyca, wyniki wzorcowe. Więc coś w tym jest.

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny UWAGA ❗❗❗

Sprawdźcie proszę na 1 stronie czy zgadzają się TP i terminy wizyt?

Starałam się odkopać wszystko, pouzupelniac ale pewnie coś pominęłam.

Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 20.02- 16:15

Sara30 lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyluzowania- oby. Pewnie gdyby mi ktoś potwierdził naocznie od czego to to też byłoby łatwiej.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, wszystko się zgadza u mnie. ☺️
    Agentka, a jeśli chodzi o nadzerkę, lekarze nie mówili, że to jest przyczyną plamienia?

• Kasio Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna, z Twoją siostrą historia mega! 🤯 My też się cały czas upewniamy czy na pewno jest jedno, bo u mnie bety wychodziły spore 😁

Sara, dziękuję, u mnie samopoczucie raczej pozytywnie 🙂 po szpitalu miałam nakaz leżenia i jak się wczoraj dowiedziałam że mogę normalnie żyć i chodzić i wszystko to dostałam mega powera 😁 mdłości jednego dnia męczą mnie potwornie, drugiego wcale, ale węch mam wyczulony cały czas.

Agentka, ja też biorę heparynę i Acard i nawet przy smarkaniu mi się zdarza że na chusteczce zostaje odrobina krwi. Wydaje mi się, że taki "urok" tych leków, że wszystkie naczynka robią się delikatne i nawet niewielkie podrażnienie może spowodować plamienie. Trzymam kciuki żeby szybko przeszło!

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora mam ten sam dzień dziś z brakiem objawów. Staram się odpychać natrętne myśli czy aby na pewno wszystko aby ok.
    Ciągle dotykam piersi bo mnie przestały boleć i już czuje szybsze bicie serca ale staram się nie myśleć negatywnie i doczekać jakoś do wizyty 🥺

Agentka tulę bardzo za te plamienia one strasznie na psyche działają trzymaj się myśli ze bobo rośnie a one nie znaczyło do tej pory nic groźnego, oby do wizyty 😘

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Sara, wszystko się zgadza u mnie. ☺️
    Agentka, a jeśli chodzi o nadzerkę, lekarze nie mówili, że to jest przyczyną plamienia?

Nie, bo jak idę na wizytę to plamien brak oO
    Mój organizm chyba, jak widzi lekarza to od razu zdrowieje. Ale mówił lekarz, że nadżerka jest duża i to mi właśnie dało do myślenia.
    Tym bardziej, że tak jak Kasio mówisz naczynia się robią delikatne i może właśnie te dwa czynniki tak na to wpływają.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Nie, bo jak idę na wizytę to plamien brak oO
    Mój organizm chyba, jak widzi lekarza to od razu zdrowieje. Ale mówił lekarz, że nadżerka jest duża i to mi właśnie dało do myślenia.
    Tym bardziej, że tak jak Kasio mówisz naczynia się robią delikatne i może właśnie te dwa czynniki tak na to wpływają.
    Twoje ciało ma syndrom białego fartucha i wszystkie objawy się chowają. 🫣 Kurde, masakra, naprawdę współczuję. A lekarz mógłby chociaż przypuszczalnie powiedzieć, że nadżerka jest przyczyną. 😵 Dopytaj się na wizycie, i mam nadzieję, że odpowiedź się uspokoi. ☺️

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u mnie jest dzień wzmozonych objawów, niby jestem głodna a hak zjem to mnie mdli, a do tego przez słabą noc prawie przysypiam przy biurku 😴

Wybaczcie ale nawet nie umiem się skoncentrować na tyle żeby odnieść się do pozostałych waszych wpisów, ale czytam na bieżąco ❤️
    Także dzisiejszy dzień upewnia mnie w przekonaniu, że urlop od poniedziałku jest konieczny!

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/m0d8QWt moje zdobycze na dziś 😍. Na pół z mężem. Pistacja, słony karmel, lemon curd, malina i tradycyjny z powidłami. 😍

Ancalime, bzksz, Kasio, Meeg, agentka93 lubią tę wiadomość

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ