Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Meeg ja polecę czarną listę jeśli lubisz takie klimaty
ale ja słabo netflixowa. .
Pucz piękne ❤️ moi rodzice zostaną dziadkami po raz 6ty i teściowie takze 6ty 😬 także temat się trochę "przejadł" i po prostu powiedzieliśmy im przez telefon 😆agentka93, Meeg lubią tę wiadomość
-
O tak, duży lajk za Czarna listę, Sara
Teraz „Sposób na morderstwo” oglądamy, „Fauda” jest też dobra i „Line of duty”.Meeg lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
W filmach nie pomogę bo ja z tych co sprawdzone filmy wałkuje po kilka razy i tak w tym tygodniu skończyłam serię Harrego Pottera a teraz oglądam Mulan 😅 a z seriali najczęściej oglądamy Przyjaciół.
Ale może jak już będę na wolnym to coś nowego obejrzę 😁
Z takich nie najnowszych netflixowskich które bym poleciła to Nawiedzony dwór w BlyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2023, 19:43
Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Pucz wrote:Dzisiaj skusiłem się na pierwszy poniekąd ciążowy zakup 😁 w zasadzie sytuacja przyparła mnie do muru, bo mąż już nie może wytrzymać, żeby nie pochwalić się rodzicom 😅 dotychczas nadal nie mówiliśmy nikomu i aż go nosi, a że ja już miałam wybrane prezenciki/pamiątki dla rodziców i teściów to zgodził się poczekac jeszcze tydzień aż dotrze paczka 😄
Zamówiłam coś takiego prostego, bo nie jestem miłośniczka przepychu i jakieś boxy z buciki to nie mój klimat ☺
https://shooshoo.pl/sklep/dziecko/informacja-o-ciazy-zostaniesz-babcia-dziadkiem-dziadkami-tata-2/
Mnie już też strasznie meczy ta tajemnica
Nikt nie wie ale kompletnie nikt. Niby czekamy do prenatalnych..
Myślę że będę zmuszona po wizycie w pon powiedzieć mamagerowi bo za dużo ma dla mnie projektów przepisanych i zwyczajnie wiem że nie dam rady nawet zacząć większości a tak w połowie to bez sensu zostawiać.
Ciekawe jak się ucieszy... ale w nosie to mam teraz mam swój projekt do dowiezienia najważniejszy.
Stary nie ma żadnego problemu z tym że nikt nie wie i wogole chce powiedzieć teściowi na wielkanoc dopiero. Nie wiem czy ja już nie będę okrągła do tego czasu 🙈Ancalime lubi tę wiadomość
-
Sara, no w tym przypadku to faktycznie pewnie i rodzice i teściowie już doświadczyli takich otoczek 😁 u nas jest o tyle inaczej, że moi rodzice zostaną dziadkami po raz pierwszy, teściowie tak prawie, bo mają wnuka, ale przez różne sytuację praktycznie nie mają, z nim kontaktu, więc taki też prawie pierwszy raz 😅
Maluszek w gronie dziadków ogólnie bardzo wyczekany z każdej strony 😆
Meeg, mnie właśnie wśród rodziny tak nie męczy, cieszę się, że jest to takie nasze z mężem i nie ma tego dopytywała, troszczenia, bo ja nie lubię jak ktoś, w koło mnie dużo skacze, a tak napewno będzie 🙈 z chęcią też bym poczekała do prenatalnych, no ale chyba się nie da 🤯
Pewnie, ze sie nie ma co przejmować, chociaż łatwo powiedzieć...jak faktycznie jesteś tak zaangażowana w projekty to może warto uprzedzić, żeby też mieli chwilę na przeorganizowane ☺ ja z bólami wyczekuje nowej umowy od marca, potem trochę odczekam i dopiero powiem 🙈 jednak stchorzyłam i za bardzo się bałam czy mnie nie wystawia, a lipa zostać bez pracy 🥺07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
agentka93 wrote:O tak, duży lajk za Czarna listę, Sara
Teraz „Sposób na morderstwo” oglądamy, „Fauda” jest też dobra i „Line of duty”.
o, sposób na morderstwo fajny:)
ja ogólnie wszelkie thrillery czy kryminalne oglądam. Akurat Czarna lista mi totalnie nie siadła, może muszę zrobić drugie podejście.
Są jeszcze amerykańskie i polska ekranizacja książec Cobena, np. Safe. Też fajne.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Cześć dziewczyny, dla mnie to był zdecydowanie najcięższy dzień do tej pory. Spałam i wymiotowałam, mam nadzieję że jutro będzie lepiej, bo tak się nie da żyć 😓
Witam nową koleżankę! 🥳
Sara, ja wizytę mam 23.02, a TP na 07.10
Wracam spać, trzymajcie się ❤️🍀Kasio lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Pucz, piękna ten prezencik 😍 jakby u nas było inaczej to też polowałabym na coś takiego. A że wszyscy u nas przeżywali in vitro to o ciąży wie cała rodzina, przyjaciele i w pracy też już chyba wszyscy, bo zaraz ma się pojawić ogłoszenie o zastępstwo za mnie...
Meeg, a jakie klimaty na Netflixie lubisz? Tak może łatwiej będzie coś polecić 😉
Rivers, współczuję bardzo, oby jutro było lepiej! -
Powiem wam, że staram się jakoś skupić na czymś innym ale okrutnie się boje o młodego
Intuicja matki podpowiada mi, że dzieje się coś złegobyle do wtorku i powoli wszystko będzie się wyjaśniać...
Co do netflixa to ja oprócz The Good Doctor nie obejrzałam NIC w całości 🫣 w dzień nie mam kiedy, wieczorami pracuje albo padam na twarz 🙈
Ja dziś przeszłam się po ogrodzie i odkryłam, że (chyba) tulipany powoli wychodzą z ziemi 😍 a to oznacza tylko jedno - wiosna się zbliża ❤️Bezimienna lubi tę wiadomość
-
Sara, lubię za Good Doctor. Na Netflix jest mało sezonów, więcej jest na innych portalach streamingowych.
Postanowiłam wytrwać do 1 marca z wizytą. Przemyślałam to na spokojnie, po pierwsze, nie ma wskazań, abym zjawiła się wcześniej (odpukac, nie ma), żadnych boli, plamien, krwawień. Dotychczas wszystko się rozwijało poprawnie. Owulacja była pozniej, więc wiem, że jest te 5-7 dni poślizgu.😀 Totalnie rozumiem, dlaczego dużo z Was chodzi częściej. U mnie nie ma wskazań, lekarz też nie kazała. A wydaje mi się, że gdyby zauważyła coś niepokojącego, to kazałaby mi przyjść tydzień później na obserwację. 😃 Ja się też czuje w miarę, wysoki progesteron mi ciągle dokucza (wcale się o to nie gniewam). Cóż, mogę zacząć odliczać. 😀 -
Bezimienna wrote:Sara, lubię za Good Doctor. Na Netflix jest mało sezonów, więcej jest na innych portalach streamingowych.
Postanowiłam wytrwać do 1 marca z wizytą. Przemyślałam to na spokojnie, po pierwsze, nie ma wskazań, abym zjawiła się wcześniej (odpukac, nie ma), żadnych boli, plamien, krwawień. Dotychczas wszystko się rozwijało poprawnie. Owulacja była pozniej, więc wiem, że jest te 5-7 dni poślizgu.😀 Totalnie rozumiem, dlaczego dużo z Was chodzi częściej. U mnie nie ma wskazań, lekarz też nie kazała. A wydaje mi się, że gdyby zauważyła coś niepokojącego, to kazałaby mi przyjść tydzień później na obserwację. 😃 Ja się też czuje w miarę, wysoki progesteron mi ciągle dokucza (wcale się o to nie gniewam). Cóż, mogę zacząć odliczać. 😀PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogorkowa szukaj w wyszukiwarce. Ja oglądałam 5 ty sezon na jakiejś stronie 🤔
Bezimienna ale i ja nie będę tak często chodziła. Jeśli wszystko będzie ok to naprawdę nie ma potrzeby. Teraz wyszły mi te wizyty co tydzień, ale tylko dlatego, że leci 9 TC a ja karty nie mam. Jak dzisiaj będzie wszystko ok to kolejna wizyta myślę pod koniec marca / w kwietniu -
Dziewczyny a powiedzcie mi, czy jak ja dostanę teraz podwyżkę i poszłabym od razu na zwolnienie to to podwyższy mi kwotę jaką dostanę na zwolnieniu i potem na macierzyńskim? Czy raczej jak dostanę,to powinnam popracować jeszcze kilka miesięcy, żeby to miało wpływ ?
-
Sara30 wrote:Ogorkowa szukaj w wyszukiwarce. Ja oglądałam 5 ty sezon na jakiejś stronie 🤔
Bezimienna ale i ja nie będę tak często chodziła. Jeśli wszystko będzie ok to naprawdę nie ma potrzeby. Teraz wyszły mi te wizyty co tydzień, ale tylko dlatego, że leci 9 TC a ja karty nie mam. Jak dzisiaj będzie wszystko ok to kolejna wizyta myślę pod koniec marca / w kwietniuSara30 lubi tę wiadomość
-
Kania_czubajka wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi, czy jak ja dostanę teraz podwyżkę i poszłabym od razu na zwolnienie to to podwyższy mi kwotę jaką dostanę na zwolnieniu i potem na macierzyńskim? Czy raczej jak dostanę,to powinnam popracować jeszcze kilka miesięcy, żeby to miało wpływ ?
Wynagrodzenie chorobowe liczone jest jako średnia z 12 miesiciecy poprzedzających okres zwolnienia. Dlatego tak podwyżka wpłynie w ogólnym rozrachunku na średnią w kolejnych miesiącach. -
Kania_czubajka wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi, czy jak ja dostanę teraz podwyżkę i poszłabym od razu na zwolnienie to to podwyższy mi kwotę jaką dostanę na zwolnieniu i potem na macierzyńskim? Czy raczej jak dostanę,to powinnam popracować jeszcze kilka miesięcy, żeby to miało wpływ ?
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
-
Maiora wrote:Zasiłek jest wyliczany z średniej z ostatnich 12 miesięcy. Też jestem w tej sytuacji tyle że ja dostałam podwyżkę we wrześniu i chce dociagnac do końca marca bo gruszka mi wejdzie a ona też się wlicza. Do zasiłku wliczają się gruszki, premie, nadgodziny itd
-
Kania_czubajka wrote:A żeby te gruszkę dostać to trzeba iść na 2 tyg urlop?
To zależy od regulaminu zakładu pracy, nie w każdej firmie to funkcjonuje 🙁 u mnie trzeba mieć cały urlop z tamtego roku wykorzystany i z tegorocznego wziąć dwa tygodnie ciągiem. Pewnie każda firma ma jakieś własne zasady. -
Kania, tak jak dziewczyny piszą - średnia z 12 miesięcy, więc niestety, ale im dłużej popracujesz, tym wyższa ta średnia wyjdzie.
Ja mam zaplanowaną podwyżkę na maj, to już w ogóle lipa 😑.
Sara, powodzenia dzisiaj na wizycie 🙂
Ja zaczynam dzisiaj 10 tydzień 😍🥰💪🏻. Cudzie, trwaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2023, 09:14
Meeg, RiverS, Niuśka lubią tę wiadomość