Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Meeg wrote:Wysokie ryzyko trisomii 21, zalecana amnipunkcja 🥺
RiverS lubi tę wiadomość
-
Meeg, czy wysokie ryzyko trisomii wyszło z pappy? Pappa często sztucznie zawyża ryzyka ze względu na wiek. Jeśli z usg wyszło wszystko w porządku to ja bym się aż tak nie martwiła, naprawdę! Może najpierw NIFTY? (gdzieś widziałam jakąś zniżkę).
Meeg lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Meeg, pewnie bardzo dużo stresu Cię to kosztuje, ale pamiętaj, że nic nie jest przesądzone! Jeśli masz możliwość spróbuj zrobić NIFTY albo Sanco, może dokładniejsze badanie wykaże, że maleństwo zdrowe 🤞❤️
Pappa to statystyka i jasne, fajnie gdy wychodzi nisko, ale nigdy nie daje 100% gwarancji i w tych złych przypadkach często się myli, a maluchy rodzą się zdrowe. Mam nadzieję, że tak będzie w Twoim przypadku ❤️🫂
Jesteśmy tu dla Ciebie!Ancalime, Meeg lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Meeg, jakbyś chciała nifty lub sanco, to są zniżki, jak coś to pytaj. Albo aminopunkcja :*
Uszy do góry, to tylko ryzyko, nie diagnoza ♥️Meeg, Sara30 lubią tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Musiałem trochę ochłonąć całą droge powrotną płakalam i musiałam się troche uspokoić ale już wam mówię szczegóły.
Ryzyko wyższe wynika a pappa. Pozostale trisomie niskie ale trosmia 21 ryzyko 1:93 😔
USG wyszło poprawnie, NT 1,9 , kość nosowa widoczna i wszystkie pozostale parametry w normie, słuchaliśmy serduszka. Maluch/szka ma 6,5 cm i termin porodu pokrywa się z OM.
Od razu oddałam krew na Nifty i po konsultacji z genetykiem będzie decyzja co dalej. Trzymajcie kciuki by szybko przyszły
Nie sadzam że taksie rozkleje, już na fotelu patrząc na obraz łzy mi ciekły. Wyszłam z kliniki i poleciała fontanna.
Bardzo wam dziękuję za każdy komentarz i wsparcie ❤ -
Super, że od razu udało się oddać NIFTY. Kiedy możesz się spodziewać wyników?
Pewnie najbliższe dni będą super trudne, ale mam nadzieję, że wsparcie najbliższych (i nasze) trochę Ci pomoże ❤️
Nie ma się co dziwić, że się rozkleiłaś, sam w sobie to emocjonalny moment, a w momencie, w którym pojawia się ryzyko łzy same lecą do oczu. Jesteś dzielna babka!Meeg lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Meeg wrote:Musiałem trochę ochłonąć całą droge powrotną płakalam i musiałam się troche uspokoić ale już wam mówię szczegóły.
Ryzyko wyższe wynika a pappa. Pozostale trisomie niskie ale trosmia 21 ryzyko 1:93 😔
USG wyszło poprawnie, NT 1,9 , kość nosowa widoczna i wszystkie pozostale parametry w normie, słuchaliśmy serduszka. Maluch/szka ma 6,5 cm i termin porodu pokrywa się z OM.
Od razu oddałam krew na Nifty i po konsultacji z genetykiem będzie decyzja co dalej. Trzymajcie kciuki by szybko przyszły
Nie sadzam że taksie rozkleje, już na fotelu patrząc na obraz łzy mi ciekły. Wyszłam z kliniki i poleciała fontanna.
Bardzo wam dziękuję za każdy komentarz i wsparcie ❤
Kciuki za szybkie wyniki. Nie dziwię się, ze musiałaś odreagować - pewnie do momentu wyników jeszcze będzie to wracało do Ciebie. Ale przesyłamy mnóstwo dobrych myśli aby okazało się że to - jak zazwyczaj się okazuje - ta nieszczęsna statystyka nabruździła.Meeg lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Nie 🤣 tzn ciążę z Emmą i Emilem obskoczylam w tych samych bo i plan był na dzieci z jak najmniejszą różnica wieku
(udało się zajść jak Emma miała 6 miesięcy)
Ale potem każdorazowo kupowałam nowe 😅
No właśnie fajne jeansy z H&M kosztuja 150 zł. Biorąc pod uwagę jak krótko w nich pochodzimy, to mi było szkoda na nowe.
Ale h&m ma dobrą rozmiarówke i ja np ubrania i zwykle i ciążowe mam tego samego rozmiaru
Zawsze masz opcje - przymierzyć rozmiar w sklepie a kupić na olx lub vinted
nie no, rozmiar niby znam, tylko jednak fasony są różne i mogą nie leżeć.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Meeg wrote:Wysokie ryzyko trisomii 21, zalecana amnipunkcja 🥺
Meeg kochana czy to w związku z USG, czy Pappa?
W naszym wieku mogą mocno zawyżać.
Amniopunkcja to dobry kierunek.
Masz fb?Jest fajna grupa Badania w ciąży:USG prenatalne, genetyczne .... (tytuł długi, ale wystarczy jak tyle wpiszesz). Kopalnia wiedzy.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Meeg wrote:Musiałem trochę ochłonąć całą droge powrotną płakalam i musiałam się troche uspokoić ale już wam mówię szczegóły.
będzie dobrze, jestem pewna:* poczytaj grupę, o której pisałam-tam jest mnóstwo takich historii i wszystko potem jest dobrze2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Ale trzymam kciuki za NIFTY :*PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ja trzymam kciuki również, Meeg.
Słuchajcie ,mam pytanie: czy gin prowadzący zaleca na każdą wizytę robić wam podstawowe badania? Morfologia i mocz? Ja myślałam, że tak właśnie powinno się robić , a mój teraz powiedział , żebym na najbliższą wizytę nic nie robiła, że wyniki są świetne i nie trzeba się kłuć. Jak to jest u was ? -
RiverS wrote:Super, że od razu udało się oddać NIFTY. Kiedy możesz się spodziewać wyników?
Pewnie najbliższe dni będą super trudne, ale mam nadzieję, że wsparcie najbliższych (i nasze) trochę Ci pomoże ❤️
Nie ma się co dziwić, że się rozkleiłaś, sam w sobie to emocjonalny moment, a w momencie, w którym pojawia się ryzyko łzy same lecą do oczu. Jesteś dzielna babka!
Do 10 dni roboczych ale mam nadzieje ze szybciej będą -
Meeg ja również trzymam kciuki za zdrowie dzieciątka 🤞🍀
Kania mój gin każe na każdą wizytę morfologie i mocz (teraz uda mi się połączyć z badaniami do gastrologa że skierowania od rodzinnego więc nie muszę płacić choć raz 😊)Meeg lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Kania, tak co miesiąc mam glukozę, TSH i mocz. Morfologii nie zleca tak często 🤔.
Ja mam kryzys związany z koniecznością poinformowania w pracy o moim stanie, jak również obiecaną rozmową o podwyżce. Boje się, że jedno przekreśli drugie 😔 -
Meeg, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, mam nadzieję że Nifty Cię uspokoi 🙂 pamiętaj że ryzyka to tylko statystyka, nie musi to niczego złego oznaczać 🙂 kiedyś się bawiłam kalukuratorem do obliczania ryzyka i naprawdę jak zmieni się wiek to od razu wyniki inaczej wyglądają 🤷🏼♀️
https://fetalmedicine.org/research/assess/trisomies
Kania, chyba zależy od tego jak często są wizyty 😉 jak co dwa tygodnie to nie na każdą mi zlecają, a teraz będę miała po ponad miesiącu od poprzednich wyników to mówiła doktor żeby zrobić 🙂Meeg lubi tę wiadomość
-
Meeg, kochana, nie martw się na zapas 😘
Pappa to jest beznadziejne badanie. Tak samo często nie wykaże choroby dziecka jak i zestresuje zbędnie rodziców zdrowego maluszka. Z tego co pamiętam, skończyłaś już 35 lat więc tu już z automatu pappa wyjdzie Ci gorzej niż gdybys miała lat 34. Najważniejsze, że USG wyszło dobrze!
Czekaj spokojnie na wynik nifty i spróbuj myśleć pozytywnie choć wiem, że się boisz.
I spójrz na to z drugiej strony. Gdyby ktoś dał ci 93 zdrapki, przy czym w jednej jest milion zł a w reszcie zero, i kazał wybrać Ci jedną, wierzylabys, że trafisz akurat w tę z milionem? Wątpię ...
Spróbuj być w miarę możliwości spokojna i poczekać do wyników nifty. Rozważasz amnio?