Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ancalime wrote:
Ja mam kryzys związany z koniecznością poinformowania w pracy o moim stanie, jak również obiecaną rozmową o podwyżce. Boje się, że jedno przekreśli drugie 😔
Trzymam kciuki żeby ciąża nie przekreśliła podwyżki! 🍀 A kiedy planujesz rozmowy? -
Meeg, bez jaj! Pobawilam się kalkulatorem który wrzuciła Kasio
Gdy wpisałam mój wiek, ryzyko T21 wyszło 1:550 a po uwzględnieniu wyników USG 1:5000.
ALE gdy wpisałam te same dane z USG ale podałam mój wiek jako 39 lat, ryzyko wyszło 1:99 ale już po uwzględnieniu wyników USG drastycznie spadło!!!
I tak myślę. To 1:93 wyszło z samej pappy czy z pappa + USG? Bo wiesz, że te wyniki korelują ze sobą i powinno się je interpretować łącznie?
Meeg lubi tę wiadomość
-
Kasio wrote:Trzymam kciuki żeby ciąża nie przekreśliła podwyżki! 🍀 A kiedy planujesz rozmowy?
A najchętniej to na koniec sierpnia 😂😂😂 -
Meeg USG jest najważniejsze, znam identyczny przypadek, dziewczyna w Twoim wieku ryzyko z PAPPy a nawet NIFTY kosmos, na USG wszystko prawidłowo. Zrobiła amnio i wynik: dziecko zdrowe.
Mocno trzymam kciuki 🍀
Ja się pochwale, że dziś dostałam podwyżkę 🤑 Mimo że mój szef wie o ciąży to mnie nie ominęła 🔥Kasio, Ancalime, Ogoorkowa, Meeg, RiverS lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentko, gratulację!!! 🥳🥳🥳 U nas w firmie też w tym miesiącu podwyżki, siedzę na L4 ale mam nadzieję że dostanę, jak nie to wrócę pod koniec miesiąca i zapytam "halooo a ja?" 😁
Ancalime, znaczy za tydzień w czwartek? To trzymam kciuki żeby poszło po Twojej myśli! 🤞
Sara, no właśnie, ja jak sobie zwiększyłam wiek o 10 lat to mi wyszło 1:70 😁
Dziś byłam oddać krew na Pappę, siedzę jak na szpilkach, chociaż położna mówiła żeby się w wynik nie zagłębiać za bardzo tylko czekać na USG 🙈 -
A ja coś pisałam, że zamówiłam ogrodzenie do ogródka i sobie muszę poprzesadzac.
No to ten ... Zrobiłam wszystko 😅
Nogi mi w dupę weszły ale cały ogródek już przygotowany. Jutro będzie płotek to go zainstaluje i za ok 2 tygodnie pojadę dokupić hortensje, azalie, rododendrony, potem dosadze lilie i mieczyki i gotowe -
Agentka,w dobrym momencie (dla mnie 😂) dostałaś te podwyżkę, dajesz nadzieję 😁😁😁.
Kasio, taki mam plan. Ale boje się że zapyta czemu tyle zwlekałam i nie mówiłam wcześniej 😔
Kasio, kciuki za wyniki. I faktycznie, odłącz sobie internet może do momentu zgrania wyników z USG 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 16:12
Kasio lubi tę wiadomość
-
Meeg słońce ❤️ jesteśmy z tobą i trzymamy kciuki za zdrowie maluszka ❤️ Zgadzam się z dziewczynami że wiek oszukuje pappa. Jak będziesz czuła się na siłach to powiedz nam co sądzisz o amnio. Ja liczę że Nifty cię uspokoi ❤️
Sara ty to jesteś niesamowita 😂😂
Agentka gratuluję podwyżki 🙂
Ancalime ja cię nie chce martwić ale do sierpnia to się mogą sami zorientować 😂😂😂
Dziewczyny przepraszam że u mnie znów cały dzień cisza w eterze ale wzięłam ze za pisanie projektu na podyplomówkę i mnie wciągnęło. O dziwo dziś czuje się wyśmienicie mimo że rano męczyły mdłości 🙂
Miłego dnia ❤️Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Co do mdłości to wydaje mi się że ten syrop imbirowy pomaga 😉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Co do mdłości to wydaje mi się że ten syrop imbirowy pomaga 😉
co to za syrop?
Agentka gratuluję2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Sara30 wrote:Meeg, bez jaj! Pobawilam się kalkulatorem który wrzuciła Kasio
Gdy wpisałam mój wiek, ryzyko T21 wyszło 1:550 a po uwzględnieniu wyników USG 1:5000.
ALE gdy wpisałam te same dane z USG ale podałam mój wiek jako 39 lat, ryzyko wyszło 1:99 ale już po uwzględnieniu wyników USG drastycznie spadło!!!
I tak myślę. To 1:93 wyszło z samej pappy czy z pappa + USG? Bo wiesz, że te wyniki korelują ze sobą i powinno się je interpretować łącznie?
Ssra to wynik końcowy już po uwgl usg.
Ryzyko podstawowe dla mojego wieku 1 :117 a skorygowane 1:93
Trzymam się kurczowo myśli że na usg wszytko ok ale już wyczytałam różne historie że mam wrażenie tylko amnio mnie uspokoi na prawdę. -
Meeg wrote:Ssra to wynik końcowy już po uwgl usg.
Trzymam się kurczowo myśli że na usg wszytko ok ale już wyczytałam różne historie że mam wrażenie tylko amnio mnie uspokoi na prawdę.
Od razu dali Ci przeliczone?Nie widziałaś jakie było ryzyko po samym usg?Krew pobierali Ci wczesniej prawda?
Myślę,że faktycznie tylko amnio Cię uspokoi. Sama o tym trochę myślałam i nastawiam się na dokładnie taką samą sytuację ze względu na wiek i wiem,że zrobiłabym amnio (pewnie z mikromacierzą), bo jest najpewniejsze.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Meeg wrote:Ssra to wynik końcowy już po uwgl usg.
Trzymam się kurczowo myśli że na usg wszytko ok ale już wyczytałam różne historie że mam wrażenie tylko amnio mnie uspokoi na prawdę.
Amnio niesie największą wartość, a Nifty z ponad 99proc. pewnością pozwoli wcześniej poznać rezultat. Masz umówiony termin, czy to dopiero będzie ustalane z genetykiem po Nifty? -
Natosia syrop imbirowy z przepisu w termomixie. Generalnie proporcje to 200g imbiru, 200g cukru i 0,5l wody, imbir trzeba rozdrobnić i wszystko gotować ok 30min. Potem wystudzić I przecedzić przez gazę.
Wyszło dość sporo generalnie a ja dodaje tylko trochę do herbaty. No i brakuje mi cytryny więc dodaje osobno ale następny pewnie zrobie już z jakiegoś przepisu z cytryną 🙂👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
A swoją drogą, bo nie wiem czy wczesniej pisałam (może tak). Mi lekarz robiący prenatalne po USG kazał pobrać krew tylko w kierunku ryzyka preeklampsji i porodu przedwczesnego - powiedział że nie ma sensu robić Pappy i się stresować, skoro mam swoje lata i obciążenia, a robiłam dokładniejsze badania (Sanco).
-
Longanimity wrote:Natosia syrop imbirowy z przepisu w termomixie. Generalnie proporcje to 200g imbiru, 200g cukru i 0,5l wody, imbir trzeba rozdrobnić i wszystko gotować ok 30min. Potem wystudzić I przecedzić przez gazę.
Wyszło dość sporo generalnie a ja dodaje tylko trochę do herbaty. No i brakuje mi cytryny więc dodaje osobno ale następny pewnie zrobie już z jakiegoś przepisu z cytryną 🙂 -
Wyszłam właśnie od fizjoterapeutki uroginekologicznej, otapowana, wymasowana, z zestawem ćwiczeń. Stoję w korku, weszłam na forum i kurde, ale my tu mamy fajną, pełną wsparcia społeczność ❤️ są dni gorsze, lepsze, ale zawsze wiem że nawet jak czuję, że środowisko nie zrozumie to tu są babeczki, które zrozumieją, wesprą i doradzą ❤️
Taka mnie myśl naszła w tym stresującym i emocjonującym dla naszej grupy dniu, że dobrze mieć z kim pogadać i gdzie się wygadać.
Agentka, gratuluję! ❤️🤩Kania_czubajka lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Longanimity wrote:Natosia syrop imbirowy z przepisu w termomixie. Generalnie proporcje to 200g imbiru, 200g cukru i 0,5l wody, imbir trzeba rozdrobnić i wszystko gotować ok 30min. Potem wystudzić I przecedzić przez gazę.
Wyszło dość sporo generalnie a ja dodaje tylko trochę do herbaty. No i brakuje mi cytryny więc dodaje osobno ale następny pewnie zrobie już z jakiegoś przepisu z cytryną 🙂
Dzięki:)))Mam Termomixa, wyszukam sobie:)chociaż oby się nie przydał😁
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Ancalime wrote:Ojej, ale to brzmi strasznie słodko 🤔. Jak oceniasz smak? Pewnie przy cukrzycy ciazowej bym nie mogła tego pić 😔.
Ja robiłam napar po prostu, plasterków na centymetr, dwa od dna szklanki, zalewałam gorącą wodą i pod przykryciem do wystygnięcia. Ja cytryny nie znoszę, ale myślę że jak ktoś toleruje to sporo można w to wycisnąć. Mi jakoś znacząco nie pomogło, ale ja jestem ekstremalnym przypadkiem 🤢 ale koleżankę w 8 tygodniu aktualnie to ratuje 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 17:04
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍