Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogoorkowa wrote:Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ♥️
Ancalime, to chyba mnie najbardziej podniosło, masz rację! Jak coś było z probka nie tak, to lepiej,że nie puścili na siłę badań, które by miały być niemiarodajne.. chyba to mnie najbardziej pocieszyło ♥️
Kasio, we wtorek w zeszłym tygodniu pobranie, dzisiaj po 6 dniach telefon, jutro kolejne pobranie...
Tak jeszcze się tylko zastanawiam, że jak im ta probka skrzepła, to czy ja nie za mało heparyny mam 😵💫 eh, stresy od nowa 😒
A co do senności, to dzisiaj taki dzień, ciśnienie gorsze na to ochłodzenie czy coś... cieszę się na wieczorny mecz, bo to oznacza,że mogę beż wyrzutów sumienia iść spać o 20.45... 😅
Ogoorkowa, o kurcze, to późno dali znać! Mam nadzieję, że teraz uda się jakoś przyspieszyć, żebyś nie musiała długo czekać na wynik!
A co do skrzepnięcia - pewnie błąd laboratorium, tylko nie powiedzą tego wprost żebyś reklamacji nie wysmarowała 😉 -
Natosia wrote:Longaminity czy ten syrop imbirowy nazywa się właśnie tak na Cookidoo?Miałam screena z Twojego wpisu z przepisem, ale musiałam przypadkiem usunąć i szukam, bo właśnie zaczynają się u mnie mdłości i wolę się "zabezpieczyć"
Tak dokładnie o ten 😉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Kasio wrote:Ogoorkowa, o kurcze, to późno dali znać! Mam nadzieję, że teraz uda się jakoś przyspieszyć, żebyś nie musiała długo czekać na wynik!
A co do skrzepnięcia - pewnie błąd laboratorium, tylko nie powiedzą tego wprost żebyś reklamacji nie wysmarowała 😉
Sara, no mojej przyjaciółce to tak próbkę na zwykła morfologie schrzanili,że musiała iść jeszcze raz pobierać, więc wierzę,że się zdarza niestety 😥
Ehhz idę spać, już gola nie widziałam, bo chrapalam przed tv -
U nas już po wizycie, chłopczyk zdrowo rośnie 🥰 ma już 9.77 cm 😱 wszystko wygląda prawidłowo.
Wg USG nadal jesteśmy trzy dni do przodu względem terminu ☺
Zalecenie małej ilości stresu, bo wg dr stąd te moje bóle brzucha 😊
Od jutra jesteśmy już na L4, ale jak będę z racji nadmiaru wolnego czasu za dużo doktorować w internecie to wracam do pracy 🤣
Odebralismy też opis z prenatalnych - ryzyka niskie 😊 bieżące badania w normie poza delikatna anemią 🙃
Kolejna wizyta 12.04 godz 20.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 21:55
agentka93, Kania_czubajka, Sara30, Longanimity, Meeg, Kasio, RiverS, Ogoorkowa, Ancalime, Maiora, Niuśka lubią tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz super, że wszystko dobrze
To w sumie za niedługo ta kolejna wizyta!
Pucz lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Pucz super info 😊
Też jestem zaskoczona jak dzieciątko szybko rośnie, wysłali mnie dziś na konsultacje ginekologiczną właściwie nie wiem po co, ginekolog też się zdziwił. Ale przynajmniej zobaczyłam znowu na usg Maleństwo które prawie o 1cm od czwartku urosło 🥰 jedyny minus taki że lekarz choć miły to usg w jego wykonaniu mega nieprzyjemne nie mówiąc już o badaniu z wziernikiem które było poprostu bolesne 🤬 tym bardziej doceniam mojego gina za delikatność 😁Pucz, Ancalime, Natosia lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Pucz, ale duży chłopczyk! 😍 Super! Odpoczywaj na L4 😘
Sara, taaaak, pisałyście, że wygląda na dziewczynkę więc mocno trzymam kciuki żeby się sprawdziło 🤭
Longanimity, niezłe tempo! 🥰 Teraz chyba z każdą wizytą będzie duża różnica w cm u każdej z nas. A jak się czujesz?Pucz lubi tę wiadomość
-
Pucz, jak miło się czyta takie dobre wieści
to wypoczywaj teraz :*
Longanimity, tak szybko rośnie na tym szpitalnym jedzeniu? 😅 A tak na serio to bardzo się cieszę, że wszystko w porządkuKurcze, ciekawe czy do swoich prywatnych pacjentek też jest taki niedelikatny...
eh, ja jeszcze tydzień do prenatalnych 🫣 zaczyna się stresik... -
Ja właśnie zaczynam kolejny fantastyczny dzień z rwą kulszową 😅
Słodkooo
Miłego dnia dziewczyny, agentka kciuki ✊✊✊
Ja wczoraj znowu miałam wrażenie, że czuje malucha 🙈 ale to chyba niemożliwe?
Kojarzę doskonale to uczucie takiego trzepotania i gdyby to był 16 TC to bym była pewna, że to on. Ale w 14?
Emila pamiętam, że czułam bardzo wcześnie, ale Tole właśnie ok 16-17 TC.agentka93 lubi tę wiadomość
-
Sara, jak pogoda u Was ?
czy Twój ogródek zmienia się właśnie w białą polankę? 😅 U nas co chwilę jest taka istna zamieć 😅 nie ma opcji, że z pracy wracam dzisiaj na nogach 🤣 Co do czucia malucha to się nie wypowiem, sama będę czekać z niecierpliwością, ale to pewnie będę ostatnia tu na wątku 🥲
Agentka 🤞agentka93 lubi tę wiadomość
-
To chyba od kroplówek bo jedzenie nie jest najgorsze ale od wczoraj dopiero coś więcej mogę zjeść, lekar stwierdził żebym powoli wracała do swojej normalnej diety, więc wczoraj jak złoto weszła w końcu bułeczka na kolację 😊
Czuję się lepiej napewno także na szczęście zareagowałam na sterydy czyli encorton, nie wiem jak długo go będę zażywać ale to napewno przy wypisie powiedzą no i być może wyjdę jutro lub w czwartek.
Na sali mam 2 dziewczyny w podobnym do mnie wieku które chorują na to samo ale kazda ma inny stopień zaawansowania choroby no i chorób towarzyszących. Ale to i tak "fajnie" pogadać z kimś kto cie rozumie 😊
Dostaje te heparynke w sumie nie wiem po co ale właśnie te 2 dziewczyny też dostają więc to na coś związanego z chorobą jelit 🤷♀️👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Dzięki Dziewczyny 🍀 Niby byłam tydzień temu, ale standardowo stresik będzie. Ale to dopiero o 16 także póki co trzeba trochę popracowaćHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka, kciuki zaciśnięte! 🍀
Sara, może jak brzuszek wcześniej widać u Ciebie to ruchy też wcześniej czujesz? 😁 U mnie póki co nic się nie dzieje, raz poczułam takie dziwne uczucie jak się oparłam brzuchem o blat całym ciężarem ciała.
Longanimity, dobrze że masz towarzystwo z podobnymi problemami 😘 -
Ogórkowa u mnie popruszylo ale teraz świeci słońce i śnieg znika
wczoraj za to lało cały dzień, więc nie wejdę do ogrodu przez najbliższe dni bo jest jedno wielkie bagno 😄
Kasio nie mam pojęcia. Wydaje mi się na 90%, że to maluch ale czuję wieczorem, jak leżę spokojnie i się wsłucham w ciało.
Plusem jest to, że ja już doskonale wiem, jak to jest i po prostu umiem wyłapac te ruchy
Macie jakieś zachcianki? Mi się dziś tak strasznie chce barszczu takiego wigilijnego 😍😅 chyba pójdę do sklepu po buraki -
Ja aktualnie mam bardzo przyziemne zachcianki po tych paru dni diety 😅 także dzisiaj dostanę pulpeciki i duszoną marcheweczkę 🥰 chociaż w sumie zjadłabym buraczki z papryką na kwaśno 🤗 ale to na spokojnie będę sobie już w domku rozszerzać dietę 😊
Najzabawniejsze jest to że właściwie to z wypisem czekają aż będzie wynik posiewu moczu a ja nie miałam żadnych objawów z tym związanych 🤷♀️ przy przyjęciu wyszło w wynikach coś nie tak więc wlaczyki mi antybiotyk 😬👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: