X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka a na belly na kalendarzu mi w 26+0 wskoczyło uwaga.... 7 miesiąc! Ale nadal II trymestr 🤣🤣🤣
    Nielogiczne

Oj tak, humory starej baby ❤️ idealne określenie

Co do Twojej sytuacji to wykluczasz jakiś chwilowy spadek cukru? Może z tego wszystkiego nie dojadlas? Ale prawdę mówiąc, w ciąży, mogą się dziać różne dziwne rzeczy. Właśnie od ucisku dziecka na żyłę, przez jakieś wahania cukru, ciśnienia aż po zwykle niedotlenienie. I popieram męża, nie przejmuj się! Jesteś w ciąży i często samopoczucie może odbiegać od tego, czego byśmy sobie życzyły.
    Bawcie się świetnie na weselu ❤️

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u was ale u mnie dzisiaj ciut chłodniej i odrazu czuję się lepiej... chociaż nie wiem czy to tak dobrze bo robie drugą porcje dżemu truskawkowego co prawda w termomisiu a owocki obrała mama ale jednak coś tam trzeba zrobić i postać 😊 kuchnia trochę odgruzowana, na obiad szaszłyki z grilla i sałatka... teraz odpoczywam ale jeszcze mam plan zrobić drożdżówki wieczorem 🤣
    Wracam do formy 😊 ale przez chorobę i szpitale mam dużo zaległości do nadrobienia 😮‍💨

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż sprząta w samochodzie od... 3 godzin 😵
    (Jakbyście to zobaczyły, to byście padły. Wyjmuje fotele, wywiewy czyści patyczkami do uszu. Mówiłam, że on jest pedantem 😅). Ja oczywiście nie mogłam bezczynnie siedzieć więc poszłam do ogrodu przynajmniej pomidory wyplewic i podwiązać, wyrwałam przekwitnięte bratki, powyrywalam chwasty z kostki brukowej i całego podjazdu i.... Padłam 🙄

Lidka chyba coś mi konkretnie uciska bo wstałam z okropną rwą kulszową. Drętwieje mi pół 🍑 🙄 miałam to samo z Tolką. Gdzieś dziecko na jakiś nerw uciska 🙄

Longanimity weź dziewczyno usiądź 😳 ty jesteś po operacji. Nie forsuj się przy garach 😘 ale podziwiam za zapał kulinarny 😍

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara wiesz ten zapał kulinarny trochę przez to że mam taki apetyt i wszystko bym zjadła 😅 dlatego cieszę się z twrmomixa bo przecież w życiu nie stałabym lrzy garach żeby dżem zrobić, nie mówiąc już o wyrabianiu ciasta drożdżowego, a tak to jest opcja że zaspokoje swoje jedzeniowe pragnienia 🤣

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity no może coś w tym jest bo ja jem bo muszę 🙄 nie mam apetytu na nic a jeśli już, to na takie rzeczy, których nikt z domowników nie ruszy a i tak po 20 minutach mi przechodzi 🙈
    Niby mam lidlomixa ale nie pochłonęła mnie kulinarna pasja 🤦🏻‍♀️

Dziś na obiad młode ziemniaczki+ filet drobiowy+ sałata. Wszyscy wciągnęli ze smakiem a ja równie dobrze mogłabym zjeść kanapki 🤷🏻‍♀️

W poniedziałek pojadę powtórzyć ten mocz i krew i kupię farby 😁 we wtorek mąż będzie malował a w środę będę urządzać 😁
    Chcę jeszcze kupić łóżeczko teraz póki mąż jest aby mi skręcil a z zakupami wyprawkowymi czekam aż sobie pojedzie 🤣🤣🤣 jest zdrowszy gdy nie mija się z kurierem 10 razy dziennie 🤣🤣🤣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie apropo pidżam/koszul do szpitala. Orientujecie się może czy koniecznie muszą byc koszule? Ja przyznam szczerze że ich chronicznie nie cierpię wolałabym jakas pidżamę z luźnymi spodenkami. A jeszcze jak pomyślę że potrzebowałabym że 3, a potem je wywalę bo nie założę już to przyznam że budzi się we mnie wewnętrzna grażyna 😂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora moja Grażyna przybija 5-ke Twojej Grażynie 🤣 też nienawidzę koszul nocnych i w domu śpię w majtkach i topie a poza domem w piżamie.
    Stety niestety do porodu koszula jest potrzebna (teoretycznie, może się przydać ale nie musi. Jednak trzeba mieć). Ale ja po każdym porodzie ok 2 h po lecę się kąpać i potem już wskakuje w legginsy + topy do karmienia (h&m ma bardzo fajne). Oczywiście można ten zestaw zastąpić pizamą (są dedykowane dla karmiących ofc).
    Ja jeszcze do porodu będę pakowała miękki biustonosz do karmienia (przyda się w wannie i w razie porodu w wodzie. Wtedy bez majtek w samym staniku)

Maiora lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saraa kochana, przypomnisz mi,jakiej firmy kocyki polecałaś?

Ja dostałam kilka koszul od znajomej matki, do karmienia, będę używać ;) raczej lubię w koszuli popylać.

Jeśli chodzi o mocz i krew, to ja zawsze wyniki robię dzień przed wizytą ;) teraz planuje zrobić w przyszły piątek, przed weekendem wyjazdowym :) w piątek wieczór jadę z mężem i grupa przyjaciół nad morze, już się nie mogę doczekać!

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ja mam super doświadczenie z Lullalove bambusowymi. Jeden mi został jeszcze po Toli i mimo, iż ma prawie 5 lat wygląda jak nówka 😍

Wyjazd ekstra! Jedziecie na weekend czy dłużej?

Ja już się zapisałam na badania na poniedziałek rano i we wtorek wizyta. Zrobię na świeżo zwłaszcza, że moje samopoczucie pozostawia wiele do życzenia 🙄

Miłego dnia dziewczynki.
    Ja już na nogach bo Tolka wstała z krwotokiem i na dodatek zapalenie spojówek wróciło 🙄

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, daj znać jak po weselu, czy już więcej Ci się tak slabo nie zrobiło 🤯 a czy wtedy miałaś otwarte czy zamknięte oczy? Mi czasami od błędnika trochę zawieje w głowie jak malują mi oczy i siedze z zamknietymi 🧐

Co do koszul, to jednak coś tam będę mieć na to słynne wietrzenie krocza po porodzie 🙄 bardziej mam problem z tym w czym do porodu, bo raczej nie mam problemu ze wstydem i zdecydowanie wolę chodzić z gołym 🍑 niż jakbym miała spędzić parę h w poplamionej krwią czy śluzem koszuli 😏 i nie że jestem taka pedantką, tylko takie biologiczne zabrudzenia i szpital to jakoś bardzo źle mi się kojarzą 🙄 no chyba, że tak się upasę w 3 trymestrze, że będzie mi wstyd i będę chciała schować ten tylek i uda przed partnerem, żeby przez kilka godzin się nie naoglądał 🤣

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa poród to nie amputacja nogi 😅 nie ma takiej ilości płynów ustrojowych jak by się wydawać mogło. A jeśli np przebijany jest pęcherz czy już trwa sama II faza to położne tak sprytnie te koszule podwiną, że nie zorientujesz się kiedy :)

Ja dwójkę starszych rodziłam co prawda z gołym 🍑 ale przy Tolce miałam koszule i była bardziej mokra od potu niż od czegokolwiek innego :) w I fazie porodu owszem, może być śluz, czop, mogą odejść wody ale to nie wygląda jak rzeź i też nie sądzę, aby w trakcie porodu miało to dla Ciebie znaczenie i abyś miała głowę by się przebierać 🙈 Można też kupić takie koszule jednorazowe albo po prostu bawełniane najtańsze których nie będzie żal wyrzucić :)
    Jeśli wolisz bez koszuli to zaopatrz się w kilka miękkich staników do karmienia (jesli w trakcie porodu korzysta się z wanny to siłą rzeczy - zamoczą się. Mi w trakcie porodu było na zmianę gorąco i zimno i jak np musiałam wyjść z wanny to zakładałam suchy bo mnie telepalo z zimna).
    Ale tak naprawdę nie da się przewidzieć wszystkiego, nie wiadomo ile czasu na tych porodówkach spędzimy 🤷🏻‍♀️

Ja dziewczyny odliczam do wizyty bo się okrutnie martwię 🙄 jeśli lekarz stwierdzi, że z szyjką wszystko ok to padnę z wrażenia, serio.
    Brzuch mam okropnie nisko, dziecko czuje w kroczu, ledwo chodzę... Ja takie rzeczy pamiętam z poprzednich ciąż ale one były na końcówce 😒
    Nie chcę krakac ale ja całą sobą czuję, że nie donoszę tej ciąży. A naprawdę się nie forsuje 🙄
    I serio, nie wyobrażam sobie jak ja mam jeszcze 3 miesiące funkcjonować jak ja już ledwo funkcjonuje 🙄

Edit: a i z przygotowań porodowych to u mnie must have to playlista. Muzyka mi pomaga na skurczach bo wchodzę w taki trans i rytm. Przy Tolce nie zdążyłam i tego mi bardzo zabrakło. Przy starszych bardzo mi pomagało :)
    Pierworodna wyszła przy Caribbean Blue-Enyi 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2023, 09:16

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 25 czerwca 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, trzymamy kciuki, żeby okazało się, że wszystko jest w porządku!

Jedziemy tylko na weekend, niestety, przy tylu osobach nie sposób ustalić urlopu na raz ;)

Będę się rozglądała za kocykiem z lulalove, dzięki za polecajke :)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie, że przez przypadek na pewnej grupie FB czytałam komentarze kobiety, która jest położną w szpitalu, w którym chce rodzic 😳
    Postanowiłam do niej napisać i pogadać czy faktycznie wszystko wygląda tak jak czytałam, i okazuje się że tak 😍
    Podała mi numer telefonu pod którym będę mogła sprawdzić, czy są wolne miejsca gdy już się zacznie 😍

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa dzięki, że pytasz. Lekko mi było duszno w kościele jeszcze, ale to nie tylko mi także uznaje, że nic takiego. Na make up słabo mi było, jak miałam malowane oczy, czyli zamykałam i otwierałam często, jak pani ogarniała mi resztę twarzy to nagle, jak ręką odjął 🤷🏻‍♀️
    Bawiłam się bardzo dobrze, znowu do 4 😅 I wstępnie chyba jestem mniej połamana niż ostatnio, ale pewnie się okaże w ciągu dnia.
    Swoją drogą, co chwila mi ktoś mówi, że duży brzuch, jak na ten czas ciąży, a jednocześnie tyle ile się komplementów nasłuchałam to naprawdę jest to bardzo miłe.
    Do tego wczoraj kilka dziewczyn mnie pytało czy mogą dotknąć brzuszka, aby „wiruski przeszły”;) i tak się zastanawiałam czy któraś nie jest tu z nami na Ovu i nie walczy 🤞

Kania_czubajka, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ja ostatnio zamówiłam otulacz muślinowy z Lullalove i też jest cudny 😍 akurat na limango były ogromne wyprzedaże Lullalove. Poluj, bo te kocyki nie są tanie ale często można trafić na wyprzedaż :)
    Ja pierwszy kupowałam ponad 6 lat temu dla Emila, potem używał go mój siostrzeniec a kocyk do dzisiaj jest idealny 😳

Agentka może i są, skoro "wiruski" łapały 😁😁😁 fajnie, że się wybawiliscie :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 25 czerwca 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.vinted.pl/dzieci/inne/3172552091-czwarty-trymestr-magdalena-komsta

Podrzucam

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka dobrze,ze się wybawiłaś i już później aż tak podbramkowych sytuacji nie było 🥰 mam nadzieję, że skutecznie się udało rozsiać wiruski!

Sara, przebierać się nie planowałam, nie jestem zbytnią pedantką na tym punkcie 😅 ale jeśli chodzi np. o mokra koszule z nawet tego potu, to właśnie wolałabym np. Czarną, żeby nie było tego tak podle widać 😂 muszę głębiej poszukać w internetach niż reklamy, które mi się same pokazują 🙄

Ale mam zakwasy w nogach i tylku, byliśmy na weekend w górach i pochodziliśmy trochę 🙃 na szczęście mąż widział jak sapie spacerując w sobote i zamiast w niedziele wyjść na trasę 4km pod górkę wywiózł mnie autem na najwyższy parking i tylko podeszlismy na szczyt kilkaset metrow + pospacerowaliśmy w odwrotnym kierunku 😂 inaczej nie byłoby mowy o dotarciu, pod górkę muszę się zatrzymywać co jakiś czas posapac sobie, a zawsze miałam lepszą kondycję od niego 😮‍💨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 06:42

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa pamiętaj że już nie idziesz sama tylko niesiesz ze sobą dzidziusia który trochę obciąża cały organizm 😉 także pewnie jakby przeliczyć kondycję nadal masz lepszą 🤔😉

Ja się muszę pilnować żeby chodzić prosto i to nie kwestia brzuszka tylko tej operacji, przeć co wydaje mi się że brzuszek bardziej ciągnie 🤔 dzisiaj spróbuję wbić na samo otejpowanie brzuszka do mojej fizjo i podpytam kiedy na jakąś wizytę się umówić 🙂

Do tego od 2 dni... a właściwie nocy czuje że próbują mnie łapać skurcze łydek, jak narazie udało się zareagować w ostatnim momencie i napiąć przed skurczem... czyżby to też wina spania na plecach i prawym boku... w czwartek kontrola u chirurga onkologa to też muszę zapytać jak to jest z tym spaniem po stronie operowanej....

Dobrego tygodnia i udanych wakacji (jeśli was dotyczą 😉)

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity mąż też mi to powtarzał 😁 musial on mówić, bo ja stałam i spałam jak lokomotywa w tym czasie 🤣
    Właśnie ja od piątku też mam otejpowany brzuch i przestało mnie ciągnąć pod pępkiem, pomimo większego wysiłku :) pierwszy raz, mam cokolwiek obklejone i mi się podoba póki co 😅
    Co do skurczy to bierzesz magnez/aspargin?

Oddałam mocz do ponownych badań + na posiew, mam nadzieję,że nic nie wyjdzie, bo nie czuję żadnych objawów 🙄 że to tylko była zanieczyszczona probka po próbach wycelowania do waskiej fiolki 😅 a na 12 mam endokrynologa (internista zasugerował, bo był dostępny lepszy termin niż do diabetologa) w sprawie mojej dziwnej krzywej cukrowej, dam znać co powie :)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa no to kciuki! Daj znać :)
    A kondycję bankowo nadal masz lepszą tylko tak jak Longanimity pisze, maluch jednak jest trochę takim pasożytem 😅 słodkim ale wciąż pasożytem

Mi Lidka tak coś konkretnie uciska, że od 3 dni mam rwę kulszową promieniującą do dupki i pachwiny 🙄 wczoraj wieczorem mąż był w szoku jaka to wiercipięta bo przez dobre 1,5 h się rzucała w brzuchu 🙈 jak słowo daję, 4 te dziecko noszę i jeszcze żadne nie było tak zwiercone 🙈

Longanimity pytaj o wszystko lekarzy bo twoja sytuacja jest szczególna. Któraś z dziewczyn też właśnie skarżyła się na skurcze łydek.

Mnie cały czas męczą skurcze przepowiadające ale wiem z własnego doświadczenia, że to może oznaczać wszystko i nic 🤷🏻‍♀️

Byłam już w luxmedzie zrobić mocz + morfo i jutro na 18 wizyta 🙏 w końcu! Po 7,5 tygodnia 🙄 doktorek mi łeb urwie i w szyję nasika.

W piątek rano jedziemy z P. na zakończenie roku szkolnego do Tolci, potem szybko zjemy coś na mieście i wyjeżdżam na konferencję. szczerze? Nie chce mi się jak diabli 🙄
    Wczoraj wieczorem rozmawialiśmy z mężem bo sam zauważył, że się "posypałam" strasznie fizycznie. Wszystko mnie boli, czy siedzę czy leżę to mi źle. Dodatkowo zauważył, że brzuszek obecnie mam wielkością taki jak do porodu z Tolą ale mimo tego, bardzo schudłam 😒
    Mam nadzieję, że wyniki dziś będą ok.

Obecnie mąż kosi trawę a mi jest dziwnie bo siedzę w hamaku i nadzoruje, żeby mi nie uszkodził krzewów 🙈

Ale jestem marudna co? Tak źle, i tak nie dobrze 🙄

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ