X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybki update: Ja wyników długo nie widziałam na luxmedzie, ale mój ginekolog je wczoraj miał już do oceny i wystawił, że konsultacja lekarska potrzebna i teraz widzę,że automatycznie mnie umówiło na 14 do diabetologa na teleporade (chociaż rano na dziś terminów mie bylo). Także wynik zaskoczył więcej osób 🫣

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa, trzymam kciuki ze dobra wizytę. Pewnie faktycznie tak jak my tu słodkie mamy dostaniesz glukometr z nakazem mierzenia cukru i częstsze jedzenie.

Agentka, dawaj znać, jakie zalecenia. Trzymam kciuki 🤞

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dziś kupić na olx tę książkę w rozsądnej:) faktycznie trzeba czatować, od czasu do czasu się pokazuja.

W ogóle to ja jestem fanką kupowania używanych książek. Zawsze mam takie poczucie, że daje książce nowe życie, lubię jej historię, lubię nawet czasem znaleźć coś w środku, np. zakładkę z paragonu czy czyjąś notatkę na marginesie 😅 wiem wtedy, że ta książka żyła :) nie mam takiego czegoś, że ojej ojej grzbiet się przegnie, strona zagnie.. właśnie to tworzy historię książki :)

Ogoorkowa, Sara30, Maiora lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka a coś więcej wiesz co to oznacza/ czym grozi? Kiedy masz konsultacje?

U nas zakończenie roku masakra 😨 dzieci czekały już aby wejść na scenę amfiteatru, rodzice usadzeni... Ja się oglądam a za plecami niebo granatowe. Szybko sprawdziłam na radarze burz, że idzie burza jak sukinsyn i 15 km od nas już wali piorunami a amfiteatr znajduje się w parku 😳 starym parku. Podeszłam do dyrektorki i mówię, że oczywiście to jej decyzja ale za chwilę będzie armagedon i jeszcze mamy czas przenieść się do sali gimnastycznej. Powiedziała, że "chyba zdążymy chociaż poloneza zatańczyć" .
    Oczywiście nie zdążyliśmy. 3 minuty później zaczęło wiać, drzewa zaczęły niebezpiecznie się giąć i nadeszło oberwanie chmury. Panie zabrały dzieci i wszyscy w panice zaczęli biec do sali. Ja pozbierałam jeszcze jakieś czapki, bidony, kosz z upominkami i też lece (sprint w tej ciąży mam wyćwiczony).
    Wpadłam do sali mokra jak wszyscy, tu mnie ktoś wola, że Emil się wywrócił i rozbił kolano, Emma płacze (ona się bardzo boi burzy) a ja poczułam taką bezsilność i wściekłość, bo zgłaszałam póki był czas.
    Koniec końców dzieci całe mokre zatańczyły poloneza w sali, odebrały dyplomy i koniec imprezy.
    Emma dobrą godzinę jeszcze płakała, że jest jej przykro bo tak się starała, szykowali część artystyczną a nic się nie udało.
    Jest mi po prostu szkoda jej bo wiem, jak bardzo się starała i szykowała na zakończenie przedszkola a nie udało się nic. Bardzo to przeżywa 😒

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, byłam głodna jak cały 2gi trymestr, ale jadłam kanapki 12h przed glukozą, więc nie byłam jakaś wybitnie niedojedzona... :(

agentka, ale nie powoduje to żadnych problemów rozwojowych u dzidziusia, więc może gorzej leci, ale leci? Kiedy konsultujesz wynik?

Kania, o widzisz! :D po prostu trzeba je szybko łapać :D super!

Sara, jak ja nie cierpię takich bab, co nie sprawdzą pogody... Rozumiem, że gdyby od początku było w sali, to dzieciaki mogłyby przedstawić cały program, który przygotowywali? :(

Update:
    dzisiejsza wizyta dotyczyła wyników moczu, nie glukozy... Skoro nie mam żadnych objawów, to w poniedziałek mam powtórzyć badanie + posiew, bo pewnie próbka się zanieczyściła (eh, pozdrawiam każdego, kto łapał siki do wąskich fiolek luxmedowskich :D ale mogę tym razem przynieść w kubeczku). Co do glukozy Pani niezbyt się znała, powiedziała, że ona ma normy tylko od góry ograniczające, więc wszystko się łapie, ale żebym to z lekarzem sobie omówiła. Więc we wtorek mam internistę, niestety do diabetologa nie znalazłam szybszych terminów :/

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ma 880 g także wyglada na to, że jej ten opór nie szkodzi, bo jest blisko 60 centyla. Rozmawiałam przy wypisie z lekarką, powiedziała, że to jest do obserwacji, bo nic się z tym więcej nie robi skoro dziecko ma się dobrze. I że gdyby było coś niepokojącego to na pewno zostałabym na obserwacji od razu.

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa oczywiście! A tak, sala była nie przygotowana. Wiesz, zero miejsc siedzących, nagłośnienia, dekoracji itd. wszystko było na amfiteatrze 🙄
    Ale samo to, że dzieci zmokly, były spanikowane. Wystarczyło się na spokojnie zebrać 10 minut wcześniej gdy rodzice zaczęli zgłaszać, że zaraz będzie wichura jak 150 🤦🏻‍♀️

Agentka to w sumie dobrze, że nie ma to wpływu na małą :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że nie ma, bo już się najadłam strachu :(
    Rozmawiałam z mamą, jak czekałam na konsultacje i ona też już cała w nerwach 🙈
    Mam nadzieję, że Mała dalej nie będzie się tym przejmowac. Dzięki temu, że druga tętnica daje radę to mam nadzieję tak nie odczuwa.
    Przeanalizowali mi jeszcze cukry z OGTT, bo teoretycznie to by mogło przeszkadzać przepływom, ale że są dobre to bardzo możliwe, że to kwestia Sjogrena po prostu. Te okołotoczniowe choroby lubią upośledzać łożysko.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam:
    -Ogoorkowa- tak sądziłam, wszyscy lekarze są przeszkoleni, jak rozpoznać cukrzyce, w drugą stronę jakoś nie widać ekspertów 😬 może być coś z insuliną, z drugiej strony- kto normalny pochłania w jednym posiłku standardowo taką ilość cukru 😅 No nikt, także watpie, abyś standardowo miała takie spadki
    -Sara- przykro mi z powodu Emmy, mogę sobie wyobrazić, jak była rozczarowana skoro tak ćwiczyła😓

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji, jak już i tak spamuje- update brzuszka, +7 kilogramów na stanie 🙈 Serio nie wiem w co to wszystko idzie… Bo brzuszek od kiedy wyglada jak ciąża, a nie kebab to uwielbiam 😆
    A04-E52-E1-C3-AC-4-C35-B6-E0-FDAEA3-B11-FCB.jpg

Kania_czubajka, Ogoorkowa, Emka06, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka brzuszek złoto 😍 zgrabniutka piłeczka

A Emma tak... Ja stara baba nienawidzę takich sytuacji i po dodaniu do tego mojej jazdy hormonalnej, sama miałam łzy w oczach patrząc na smutne dzieci. Dyrektorka też się popłakała 🙄

W ogóle to dziewczyny, nie macie tak, że czasem macie wrażenie, że brzuch stoi w miejscu aż tu nagle rano wstajecie a on 2 razy większy? 🙈
    Ja mam wrażenie, że u mnie rośnie tak skokowo 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara współczuję z powodu tego "wspaniałego wydarzenia" nie cierpię takich nieodpowiedzialnych osób... I wcale się nie dziwię Pani DEREKTOR że się popłakała bo ja na jej miejscu spaliłabym się ze wstydu, jakbyście nie zgłaszali to spoko ale alarmowaliście, a ona naraziła dzieciaki.

Ogoorkowa mi też wyszły trochę dziwne wyniki, nie aż takie ale też mi podskoczylo po 2h z tym że po 1h też uroslo. Lekarz powiedział że to spoko i że nie ma się czym martwić. Że trzustka dobrze pracuje. Aczkolwiek martwi mnie mój lekarz bo znów wyszły mi te fosforany w moczu plus szczawiany a on mówi że to nic takiego.. A jeszcze powiedział też że wszystko z małym jest ok i jego zdaniem nie ma konieczności robić ostatniego genetycznego.. Niby nie mam żadnych innych objawów ale głowa mi trochę szaleje..

Agentka 😍 przepiękny brzusio ❤️❤️ mam nadzieję że ta tętnica nie będzie malutkiej przeszkadzała. ❤️

Longanimity jesteś nasza bohaterką ❤️

Kania ❤️ tez uwielbiam używane książki ❤️

Ja obecnie czytam "Mamy dla mamy - tom II - macierzyństwo". Też poluje na 4 trymestr :)

@Sara prośba o aktualizacje wizyt 11.07 15.45

//EDIT: ZAPOMNIAŁAM! WITAM SIĘ Z WAMI W III trymestrze ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2023, 08:53

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora ekstra!!! 😍😍😍
    To już brzmi poważnie ❤️

U mnie wczoraj mąż przyjechał więc będzie mnie pewnie mniej. Z dnia na dzień czuję się co raz gorzej, robię co raz mniej 🙄 mam nadzieję, we wtorek pojadę na wizytę.
    I oficjalnie przyznaje, że dziś po raz pierwszy w życiu daje się wyręczyć totalnie i przychodzi człowiek aby wyplewic cały mój ogród 😅
    Oczywiście głupio mi z tym ale ja już nie dam rady

Maiora lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora ja chyba miałam szczawiany i też mi powiedział żeby się nie przejmować 🤷‍♀️ możesz spróbować pić więcej wody ale zwrócić uwagę w jakich produktach są fosforany i zastanowić się czy nie masz tego za dużo w diecie 😉

Chyba w poniedziałek wybiorę się na ten test ogtt i jak pytałam w moim laboratorium to pielęgniarka powiedziała że nawet nie jest wskazane za długi czas na czczo i że to wystarczy 5h bo to jest test przygodnego obciążenia glukozą i raczej nikt po kilkunastu h niejedzenia nie wrzuca w siebie tyle glukozy😅

No i zastanawiam się nad kolejnymi prenatalnych bo mój lekarz nawet nie pytał czy będę robić, no ale może w poniedziałek zadzwonię i popytam, jak będzie termin to dla własnego spokoju pojadę zrobić bo trochę tych obciążeń mam, a no I też był zdziwiony tym zaleceniem że po 30tc kontrola powinna być co 2 tyg że względu na tą pępowinę 2naczyniową. Narazie umówiłam się za 3 tyg bo akurat tak mi się kończy L4.

Tak sobie myślę że jeszcze ten tydzień dam sobie luz i odpoczynek a od lipca powoli zacznę prać i prasować te najmniejsze ciuszki, tylko muszę zrobić trochę miejsca w komodzie 🤔 no i przebrać ciuszki po moim bratanku i siostrzenicy męża 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Maiora ekstra!!! 😍😍😍
    To już brzmi poważnie ❤️

U mnie wczoraj mąż przyjechał więc będzie mnie pewnie mniej. Z dnia na dzień czuję się co raz gorzej, robię co raz mniej 🙄 mam nadzieję, we wtorek pojadę na wizytę.
    I oficjalnie przyznaje, że dziś po raz pierwszy w życiu daje się wyręczyć totalnie i przychodzi człowiek aby wyplewic cały mój ogród 😅
    Oczywiście głupio mi z tym ale ja już nie dam rady
    Lubie za to że wrócił mąż i za to że dajesz się wyręczyć ❤️ odpoczywaj ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Maiora ja chyba miałam szczawiany i też mi powiedział żeby się nie przejmować 🤷‍♀️ możesz spróbować pić więcej wody ale zwrócić uwagę w jakich produktach są fosforany i zastanowić się czy nie masz tego za dużo w diecie 😉

Chyba w poniedziałek wybiorę się na ten test ogtt i jak pytałam w moim laboratorium to pielęgniarka powiedziała że nawet nie jest wskazane za długi czas na czczo i że to wystarczy 5h bo to jest test przygodnego obciążenia glukozą i raczej nikt po kilkunastu h niejedzenia nie wrzuca w siebie tyle glukozy😅

No i zastanawiam się nad kolejnymi prenatalnych bo mój lekarz nawet nie pytał czy będę robić, no ale może w poniedziałek zadzwonię i popytam, jak będzie termin to dla własnego spokoju pojadę zrobić bo trochę tych obciążeń mam, a no I też był zdziwiony tym zaleceniem że po 30tc kontrola powinna być co 2 tyg że względu na tą pępowinę 2naczyniową. Narazie umówiłam się za 3 tyg bo akurat tak mi się kończy L4.

Tak sobie myślę że jeszcze ten tydzień dam sobie luz i odpoczynek a od lipca powoli zacznę prać i prasować te najmniejsze ciuszki, tylko muszę zrobić trochę miejsca w komodzie 🤔 no i przebrać ciuszki po moim bratanku i siostrzenicy męża 😅
    Czytałam żeby odstawić napoje słodkie gazowane i od maja nie pije nic gazowanego. Głównie pije wodę raz na jakiś czas sok jabłkowy. Masz rację sprawdzę jeszcze w czym mogą być fosforany ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że wczoraj miałam takiego nerwa na męża (hormony). Bo wróciłam z tego nieszczęsnego zakończenia a on już był w domu. Nie zrobił nic oprócz obchodu. Chwilę pogadał z dziećmi, zjadł obiad i usnął na kanapie 🙈 potem tylko transfer do łóżka i spał tak do rana a ja cały wieczór siedziałam wkur**** że pięknie mi pomaga, że z kim ja w ogóle mam dzieci🤣 że ja się zajadę 🤣
    Oczywiście jedna półkula mózgu wie, że skoro jechał autem prawie 20 godzin i to prosto po pracy to ma prawo być zmęczony, ale wjechała mi za mocno "ciążowa" półkula 😅😅😅

Na szczęście dziś rano wstal, zrobił mi kawę, pościelił łóżko i zrobił "plan na dzisiaj" w którym to nie ma miejsca dla mnie 😬😬😬😳😳😳 aż mi dziko!
    Powiedział, że jak wróci z miasta to zabiera dzieciaki na dwór, będą sprzątać w aucie, rozkładać basen a ja mam sobie poleżeć 😳😳😳
    Tylko czy będę umiała?
    Widzę, że mam ogromny problem z tym aby dać się wyręczyć i właśnie walczę ze sobą aby nie pójść do ogrodu i nie "nadzorować" 🙄 bo raz, że nie lubię gdy ktoś coś robi za mnie to dwa, ja nie umiem przyjąć, że ktoś coś zrobi dobrze 🙄 trzepnijcie mnie w ten pusty łeb bo za tydzień mąż pojedzie a ja znowu będę płakać, że mi ciężko 🙈

Posprzątam w domu i zajmę się szykowaniem gadżetów na konferencję to przynajmniej, nie będę miała poczucia, że leżę i pachne 🙈

A z innej beczki... Ile ważne są wyniki morfologii i moczu dla waszych lekarzy? Robiłam 2 tygodnie temu przed wizytą, która koniec końców się nie odbyła.... Zastanawiam się, czy wziąć je czy w poniedziałek muszę zrobić nowe?

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara jeszcze możesz szydełkowaniu to też zajmujące i nie może nie będziesz mieć poczucia że "nic nie robisz" 😉

Nad badaniami też się zawsze zastanawiam ale staram się nie mieć starszych niż tydzień, bo może jak nie masz problemów trawiennych to morfologia nie powinna się zmienić za bardzo ale mocz już tak. Ja mimo że wizyta z 3 tyg to w pon zrobie kontrolnie morfologie ale że względu na te niskie wyniki hemoglobiny 😉

Ja mimo że nie mam jakiś problemów z odpoczywaniem tak muszę się hamować żeby jednak za dużo nie "walczyć w kuchni" bo jeszcze nie doszłam do siebie a 2 nie chce przeciazyć tej lewej ręki (dobrze że lewa) niby powinnam w miarę normalnie jej używać ale już np noszenie zakupów niekoniecznie...
    Ale dobrze ze mam termomisia bo zaraz będę robić dżem truskawkowy 😁 tylko kuchnie muszę ogarnąć bo mój mąż jest jeszcze gorszy niż ja w utrzymaniu porządku i po mojej nieobecności jest sporo do ogarnięcia, ale na szczęście bez tragedii... poza rosołem który od 2tyg stoi w lodówce 🤯 ale tego mu nie podaruje i sam będzie musiał ogarnąć! Tyle ze narazie dostał listę zakupów i jeździ po sklepach... I to jest coś co mnie chyba najbardziej denerwuje... on nie planuje na parę dni zakupów, jedzie kupuje to co na dzisiaj potrzebuje i już... bo jak coś to jutro się pojedzie... ja to z lenistwa wolę raz a porządnie a nie żebym codziennie jeździła po parę rzeczy😮‍💨

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja robię zakupy codziennie odkąd mam market 100m od domu a wcześniej zawsze robiłam zakupy 1-2 razy w tygodniu i zauważyłam, że wtedy jednak żywność się marnowała. Bo np wyskoczył jakiś wyjazd i obiad zjedliśmy na mieście, a to cośtam. I kupowałam za dużo, na zapas. Teraz planuje gotowanie na 1 dzień, kupię co mi potrzeba i od razu zjemy :)
    Ale ja szczerze nie lubię gotować. Dla mnie to przykry obowiązek 🙄

Uwielbiam sprzątać, mogę odkurzać 7 razy dziennie, lubię prasować, pracować w ogrodzie ale nienawidzę gotować 🙈
    I prawdę mówiąc, gdy męża nie ma a wszystkie dzieciaki mają 2daniowe obiady w przedszkolach to na tygodniu gotuje mało. Chętniej jakieś naleśniki, placki, zupę. Za to jak przyjeżdża mój mąż (on jest wiecznie nienażarty) to mnie to przytłacza 🙄

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie popijam colę 😬 idziemy dziś na wesele, umówiłam się na make-up i tak mi się zrobiło słabo w trakcie, że robiłam kilka przerw, gdzie się kładłam na zimnej podłodze… nie straciłam przytomnosci, ale robiło mi się mega gorąco i niedobrze. Po kilku takich akcjach nagle przeszło, jak ręką odjął. Także nie wiem czy to brak powietrza czy może mała mi na coś naciskała. Pierwszy raz taka akcja. Uznałam, że cola na pokrzepienie pomoże.
    Głupio mi było przed tą panią, ale mąż mnie uspokaja, że jestem w ciąży i mam prawo do słabszych chwil

Sara, odpoczywaj 🍀🍀 fajnie, że Małżonek taki zaradny :) Rozumiem ciążową półkule, wczoraj robiłam afere, że jak zwykle przed wyjazdem wszystko ja muszę szykować i zrzędziłam, jak stara baba.

Longanimity, a Ty to już w ogóle, miałabyś prawo leżeć i palcem nie kiwnąć. :)

Maiora III trymestr- szok szok! Swoją drogą tu tak jak z II, jedni mówią, że 27+0 a inni, że 28 i już się gubię :D

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ