Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara a byłaś na tym badaniu moczu? Może to warto zrobić dla świetego spokoju?
Ogoorkowa Pola piękne imię ❤️
Ancalime o widzisz, takiej przeciwwagi potrzebujemyze dużo czasu 😄 ja po prostu widzę, jak mi szybko zleciał czas od kiedy poszłam na wolne, a jedynie drugie tyle zostało do przyjęcia do szpitala.
Pucz jak będziesz na siłach to się do nas odezwij 🍀Ogoorkowa lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Stary był dziś ze mną po raz pierwszy w SR 😄 u nas zajęcia dla par są właśnie od 32+0. Temat był: „jak partner może nam pomoc w porodzie?” I co się okazało? Stary nie rozumie 90% określeń, które padały na tych zajęciach 😂
Także czeka nas kilka rozmów w domu o zupeeeeelnych podstawach 😜Ogoorkowa lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
agentka93 wrote:Stary był dziś ze mną po raz pierwszy w SR 😄 u nas zajęcia dla par są właśnie od 32+0. Temat był: „jak partner może nam pomoc w porodzie?” I co się okazało? Stary nie rozumie 90% określeń, które padały na tych zajęciach 😂
Także czeka nas kilka rozmów w domu o zupeeeeelnych podstawach 😜
Mój był ze mną w sobotę i stwierdził że było fajnie 😂 ale drażnił mnie trochę bo co chwilę sobie robił jaja i myślałam że nie podchodzi do tego poważnie. Dopiero potem połączyłam kropki że on tak reaguje na stres 😂
Dziewczyny pytanie za 100 pkt jaka witaminę d kupujecie dla bobasa? -
A ja nie kupiłam żadnej, uznałam, że poczekam co zalecą w szpitalu 😬 nie wiem czy to ok, ale tak sobie wymyśliłam, że po co mam sama się zastanawiać czy wybór jest dobry, jak i tak na wypisie coś zarekomendująHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Ja mam w koszyku d-vitum, ale jeszcze może to się zmienić jeżeli będzie bardziej polecane, apteka dla bejbika dopiero za miesiąc wiec jeszcze czas na czytanie opinii 😉
Mój na SR jest bardzo aktywny w zakresie zadawania pytań i super bo widać że jest zaangażowany i też mamy tam śmieszków panów ale to jest fajne bo pozwala rozluźnić atmosferę i bardziej wyluzować orzy tych wszystkich poważnych tematach porodowych 🙂 jutro mamy zajęcia w parach z pozycji do porodu już się cieszę bo pewnie wjadą jakieś wygłupy i będzie zabawnie 🙂 -
Meeg mój mówił, że nawet by zadał pytania, gdyby załapał takie podstawy, a jak ich nie zna to trochę nie wie o co pytać. Wiec miał taktykę „ze skupieniem kiwam głową” 😄
Ale za tydzień też mamy wertykalne i fajnie, bo już jakaś praktyka.
Trochę nas to dzisiaj zainspirowało właśnie do rozmów o oczekiwaniach w porodzie.
Przy okazji mowilam mu o metodach na wywołanie porodu i ochronie krocza, w tym o masażu… i uwaga „No jakiś tam masaz umiem wykonać” 😂😂😂 Może być zabawnie, bo jego wyobrażenie może być inne od rzeczywistości. Prawda Kania 😜?
Chociaz my też od I prenatalnych w miarę regularnie coś tam działamy. Ale mniej niż przed ciąża, bo moje libido jest niezbyt wyskokowe.
A ze smutniejszych tematów- przeżyłam trochę jedna sytuacje na oddziale, leżała w sali obok dziewczyna po porodzie kompletnie olewająca swoje dziecko. Myślałam, że może depresja poporodowa w znacznym nasileniu. Ale prawda okazała się gorsza, zabrali jej już jedno dziecko przez zaniedbanie i tego też nie ma zamiaru wychowywać. Przyszła do niej nawet babcia pomóc przy maluszku to kazała jej „wypieprzac”. Prawdopodobnie nie dadzą jej w ogóle tego dziecka.
Jakoś tak miałam przy tym refleksje ile jest u nas na forum dziewczyn, które tak strasznie pragną maluszka i mają tak pod górę, a tu… Ja wiem, że życie się różnie toczy, zwyczajnie żal mi tego dzieciaczka, a niestety nie jest powiedziane, że to ostatni, którego skrzywdzi od startu
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka napewno to trudne, ale może dla tego dziecka lepiej żeby zostało w szpitalu i trafiło jak najszybciej do adopcji niż dopiero jak już zostanie odebrane zaniedbane...👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Agentka napewno to trudne, ale może dla tego dziecka lepiej żeby zostało w szpitalu i trafiło jak najszybciej do adopcji niż dopiero jak już zostanie odebrane zaniedbane...
Tak, zgadzam się z Tobą. Po prostu całość jest dla mnie nie do ogarnięcia, i to zaniedbanie i później płodzenie kolejnych dzieciaczków wiedząc, że się ich nie chceHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Sara, ja Cie bardzo dobrze rozumiem z tym, że nie chcesz "xawracac komuś tyłka" na sorze, bo może to nic poważnego, sama przy tej sytuacji jam czyściłam dywan z krwi to powinnam jechać na sor zobaczyć, czy coś złego się nie dzieje po zabiegu zamiast zostać w domu 🙄 ale skoro pocmiło też wczoraj, to może chociaż do lekarza napisz, któregokolwiek?
Agentka, mój może ze słownictwem sobie na SR radził, ale ile zdziwień było jak się dowiadywał jak to działa po kolei 😅 o, za to fotelikowo-wozkowego słownictwa nie ogarnia 😅 bazy, isofixy, adac, gondolki 😅
Jak wyjdę z łóżka to sprawdzę jakie witaminy D mam z SR spisane!I ja chyba biorę ja do szpitala, bo mówili,żeby podawać od 1 dnia życia, a szpitale nie zapewniają 🤔 zawsze to pocwicze podawanie, może do czasu wyjścia że szpitala jakoś mi to zacznie wychodzić i faktycznie w tej 3 dobie życia w końcu dostanie do buzi tyle ile powinna 😅
A ta kobieta straszna... chyba mam identyczne podejście, że czym innym byłaby depresja poporodowa, bez dyskusji, a czym innym rodzenie kolejnych dzieci z myślą, że i tak się nimi nie zajmie... jeszcze znając życie, to bezproblemowo zachodzi w te ciąże, ciąże bez komplikacji, dzidziusie zdrowe... -
Witaminę D też mam D-Vitum w kroplach 🙂
Agentka, nie cierpię takich "matek" i też bardzo mnie denerwują takie sytuacje. Nie rozumiem jak można zaniedbywać swoje dziecko na którymkolwiek etapie. Moja mama jest nauczycielką i miała kiedyś indywidualne lekcje z chłopcem na wózku (miał też jakieś choroby, ale nie pamiętam jakie) i jego matka mówiła przy nim, że on się nadaje tylko do piachu 😭 dla mnie to szok, jak w ogóle można coś takiego powiedzieć.
Maiora, plamienia przeszły? To na pewno obtarcie! 😘
Ogoorkowa, imię Pola bardzo mi się podoba! Było na mojej liście, ale niestety mąż był na nie... 🙁
Mnie wczoraj dopadła okropna niemoc. Nie miałam siły wstać z łóżka, wszystko mnie bolało, w głowie mi się kręciło i jak tylko wstawałam na chwilę to miałam mroczki przed oczami. Nawet Wam tutaj nie chciałam biadolić. Dziś już lepiej, energia wróciła 😁 ooo i jeszcze pod wieczór miałam takie dziwne uczucie jakbym nie miała brzucha, jakby był lekki i nieobciążający i jakbym była zupełnie płaska i pusta w środku. Straszne to było! Dopiero kopniaczki mnie uspokoiły, ale nie wiem czemu tak miałam. -
Kasio mi się wydaje, że to jest w dużej mierze kwestia ułożenia dzieci. Ja mam dni gdzie dosłownie skacze jak sarenka i kompletnie nie czuje brzuszka ale innym razem jest 🐧 jak wczoraj. Myślę, że to kwestia jak akurat dzieci się ułożą
Maiora ja też mam D-vitum.
A jak plamienie?
Agentka mnie nieziemsko bolą takie sytuacje 🙁
Nie dziwię się, że było ci trudno siedzieć obok i na to wszystko patrzeć ale tak jak pisze Longanimity, z całej tej patologicznej sytuacji chyba najlepiej dla dzieciątka, jeśli taka rodzicielka zrzeknie się praw i maluszek będzie miał szansę na dom z ładem w papierach niż gdyby miał być głodny, bity i piorun wie co jeszcze 🙁 Może ja mam dość kontrowersyjne poglądy w takich kwestiach ale uważam, że kobieta, która oddaje kolejne dziecko i jest niewydolna wychowawczo powinna pod przymusem zostać pozbawiona możliwości rozrodu. Nie mniej nie zazdroszczę w ogóle bycia obok takiej sytuacji 😒
-
Hej Ho!
Też wrzuciłam do koszyka d-vitum w kroplach
Dziękuję Wam za troskę ❤️ Plamienie ustało! Chwała Panu fałszywy alarm. Ale tak mnie to zmotywowało że wczoraj wszystko co mam kupić po dodawałam do koszyków. Jak tylko wpłynie wypłata to kupuje i pakuje torby. Schowam je w łóżku i niech czekają już gotowe w razie potrzeby
Agentka mnie też zawsze przerażają takie historie i nieodpowiedzialność. Ludzie starają się o dzieci latami a taka... Achh o zgadzam się z Sarą w takich sytuacjach powinni kobietom pod przymusem podwiazywac jajowody. Lepiej dla tego dziecka że je odda niż miałaby je potem bić itd.
Ogoorkowa gratuluje wyboru imienia ❤️ Pola piękne imię ❤️ jest w moim top 3 imion dla dziewczynek 😁🙂
-
Ja dziś pospalam ponad 10h 🙈 przypuszczam, że byłam wykończona po tym szpitalnym trybie pobudki o 5:40 😅 A do tego niektóre położne są mniej delikatne i jak przychodzą pytać słodkie mamy o cukier o 3 to nie zawsze są bardzo cicho 😬
Moja mama się śmiała, że to przygotowanie do życia z noworodkiem 😂
Jeszcze leżę i się przytulam z pieskiem, ale za chwile się ogarnę, bo z tego wszystkiego zapomniałam, że dziś mam planowo wizytę u lekarza prowadzącego, 13:30 ktg (jakby ich było mało ostatnimi czasy🤣) i 14 wizyta.
Miłego dnia Drogie Panie!Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka, kciuki za wizytę 🤞no a jeśli chodzi o te matkę obok ...no przykra to jest sytuacja, jakoś tak mi się to nie mieści w głowie, że rodzona matka może ot tak po prostu nie chcieć tego dziecka. Zawsze mnie to bolało strasznie. Ale lepiej dla dziecka, jak trafi faktycznie do domu zastępczego,niż miałoby być zaniedbywane a potem znalezione gdzieś w jakimś śmietniku.
Maiora, cieszę się, że plamienie ustało!Czyli teraz znów możesz się cieszyć ❤️🔥 z mężem 😅 Ja wam powiem, że któregoś razu po ❤️, rano jak wstałam to mi tak chlupnelo, że myślałam, że to wody odchodzą, aż po udach pociekło. Ale nie przerazilam się, bo tak pomyślałam, że to teb wodny żel feminum tak jakoś wypływa i faktycznie,kolejnego ranka po 🔥 (wiecie, dla dobra nauki musiałam potwierdzić to😅) też chlupnelo.
Kasio, ten Twój dzidziuś to się porządnie chowa w środku, naprawdę bym Cię na ulicy nie posadziła o ciążę:)slicznie wyglądaszte siniaki to od heparyny?
Ogórkowa, piękne imięgratuluję wyboru. Ogólnie to dość popularne imię teraz, ale przyznam się, że ja nie znam żadnej Poli! 🥰
Ja ostatnio też jakoś tak jestem bardziej zmęczona. Dużo poleguje w domu, a to na kanapie, a to w sypialni. Znowu zaczęły boleć mnie sutki. Doszukiwałam się tam śladów siary, ale nic. Sucho. Jutro rano polece oddać krew na badania, co dr kazał powtórzyć, morfologia,mocz, HIV, kiła, hcv,toxo. Wizytę mam w poniedziałek,ale nie mam pewności, czy mój lab robi te hivy niehivy tego samego dnia, czy trzeba czekać. W czwartek przychodzi położna na ktg. Ma opowiadać o karmieniu piersią. Powiem Wam szczerze, że im bliżej porodu, tym bardziej boję się tego karmienia piersią .. to jest mój największy lek, że nie będę potrafiła wykarmić mojego dziecka. Ogólnie teorie znam i wiem też, że dzieci na mm też są super. I ze to, że w razie co się nie uda nie stawia mnie w gorszym świetle. Ale obawa w środku pozostaje...
Jutro może poskładam do kupy laktator, poczytam instrukcje, zobaczę jak się go włącza i wgl, żebym potem nie była zaskoczona.
Tak poza tym, to cukry u mnie w normie, co mnie naprawdę niezmiernie cieszy 🥳
Mierze też ciśnienie, lekarz kazał. No i tak o ile ciśnienie samo w sobie jest okej, to puls ponad 100 cały czas... Zobaczymy, co dr powie w poniedziałek.
-
Kania, pro koniec ciąży nasze serducho pompuje ogrom krwi i puls 90-100 w ostatnich tygodniach ciąży jest normalny
Także na spokojnie do poniedziałku czekaj
Jeśli chodzi o karmienie to ja mam podobne obawy. Niby mam już pewne doświadczenie i wiem jak się karmi ale boje się, że dziecko może mieć kłopoty ze ssaniem albo z jakiegoś powodu będę miała za mało pokarmu 🙄 -
Ja dzisiaj chodzę przymulona... wypiłam kawę rano a ciśnienie 100/60 przydała by się kolejna kawa... a puls 98 i rzeczywiście od jakiegoś czasu zauważyłam że puls mam wyższy niż wcześniej.👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Kasio, mi też się zdarzają takie dni i są one niezależne od pogody ani ciśnienia... Nie wiadomo skąd
Kurcze, może dzidziuś jakoś w stronę jelit się wbił?
Sara, chyba mogę Ci zbić światopoglądową piątkę...
Maiora, super, że plamienie ustało!oby jednorazowa akcja!
Kania mi też tak chlupnęło kiedyś mocno, w ciąży musimy się wspomagać tym samym właśnie żelem, ale nie jest tak, że za każdym razem mi tak po nim chlupie. Może zależy jak się mąż przyłożybo ja przez brzuch to już nie ukrywam, dość bierna pozostaję, inaczej mam wrażenie, że mi się skóra przerwie i ten brzuch odpadnie
trochę żartuję, ale jednak obniżony komfort dla mnie
Mi kardiolog na taki puls mówi, że zupełnie się nie przejmować w ciążyprowadzący też widział mój ciśnieniowy dzienniczek i też nic nie mówił
więc jeśli nie czujesz się przy takim pulsie źle, bez kołatania, to raczej będzie ok
a cukrów gratuluję!
Miałam dzisiaj okropnego fukcupa z bramą wjazdową na budowie i się strasznie zestresowałam, ale na szczęście ekipa wszystko ogarnęła praktycznie bezproblemowo... a stresowałam się, że będą nosić wszystkie materiały łazienkowe ręcznie jakieś 200 m (wiecie, wszystkie płytki, wanny, kibelek... było tego łącznie ponad 1,5 tony) potem jeszcze pilot z rolet, który odbierałam od dewelopera nie był zaprogramowany poprawnie i też panowie się wzięli i go zaprogramowali zanim poszłam zgłosić awarię. I kod wejściowy, który im podałam działa, a ja już tak z 10 razy próbowałam i nigdy mi się nie udało otworzyć, zawsze wyjmuję klucze, wygląda na to, że jednak jest poprawny
ja to mam ewidentnie dwie lewe ręce do wszelkich takich rzeczy, aż mi wstyd było się przyznać
na przyszły tydzień mamy im przywieźć farby
może jednak się faktycznie wyrobią?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 13:30