Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Moja komoda jest na wysokość 81cm, jest ok ale ja mam 160cm wzrostu 😉

Tejpowanie dobra sprawa, ja sama się tejpuje pomiędzy wizyta u fizjo, część nauczyłam sie na SR a moja fizjo pokazała mężowi jak tejpowac rozejście mięśnia prostego.
    Chodzę oklejona cała 🙂 a jeszcze piersi nie zaczełamale na pewno to przy nawale bardzo się przyda.
    Masaż nawet jak nie ma żadnych widocznych dolegliwości to złoto 🙂

Byłam na dziś umówiona na teleporade z diabetologiem (NFZ) na omówienie moich cukrów i badań krwi i hit jest taki że wczoraj pani z rejestracji zadzwoniła z informacją że pana lekarza nie ma i wizyta będzie przeniesiona na...10 października 🙈
    Roześmiałam się do telefonu że nie skorzystam bo już będę po porodzie 😄 Pani nagle się zorientowała ze ah jak jestem w ciąży to w takim razie jest termin na 17 sierpnia..czary 😆
    Magia :D ...

Słyszałam właśnie o tejpowaniu piersi przy nawale, nawet położna, która do nas będzie przychodzić podobno to robi (za dodatkowym pieniążkiem oczywiście :P), ale ostatnio jak odklejałam tejpy z pępka to było to mocno niekomfortowe, aż sobie pomyślałam, że bałabym się jak te z piersi potem odkleić :O póki co planuję z potencjalnym (dobra, podobno praktycznie pewnym :D) nawałem walczyć z pomocą kolektora pokarmu, podobno ściąga nadmiar, ale nie pobudza produkcji. A jak się skończy to życie pokaże :D

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kotami wychodzącymi tak jest niestety, że one któregoś dnia po prostu nie wracają...:( Ja mam kotkę, 6 latke. Śmiejemy się, że mój mąż kocha ją najbardziej na świecie. Na pierwszym miejscu jest nasza kocica, na drugim auto, potem długo długo nic i dopiero ja xD a od września pewnie będę walczyła o 4 miejsce z lodówką.

Dzieciom trzeba powiedzieć prawdę. Pamiętam do dziś ten ból i niezrozumienie, dlaczego mój pies uciekł za listonoszem... Jak lata później się dowiedziałam, że zginął na miejscu od uderzenia to wyłam jak głupia.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka mieszkamy na wsi, fakt, ale tuż przy głównej drodze łączącej 2 miasta 🙄
    Więc o ile jest cisza spokój tak jednak ulica jest bardzo ruchliwa a w dodatku długa, prosta i w świetnym stanie więc tu też często niektórzy przesadzają z prędkością 😪

Dzieci wróciły i już wiedzą. Nie obyło się bez łez ale przegadaliśmy.

Ogoorkowa powiedziałam im prawdę (kiedyś o tym pisałyśmy) bo chcąc aby dzieci mi ufały i zawsze mogły powiedzieć o wszystkim, ja muszę być szczera. Dzieci nie uczą się na podstawie tego co im tłumaczymy a na podstawie tego, co obserwują u rodziców. To moje zdanie i staram się tego trzymać. Oczywiście, oszczędziłam im widoku i zdążyłam kota zakopać zanim wrócili ale prawdę musieli poznać bo gdyby dowiedzieli się przypadkowo od kogoś albo podsłuchali to otrzymali by sygnał "ej, mama nas okłamała czyli wolno kłamać"

Kania ta kotka to był dachowiec po maincoonie. Była tak wypielęgnowana, wycackana i zadbana jak królowa. Nie mam pojęcia co jej odbiło, że zaczęła tak strasznie uciekać 😭 od samego początku była kotem niewychodzacym i nie znała grasowania na dworze. Pewnego dnia uciekła raz, od razu jeszcze na tarasie ją złapałam ale od tamtej pory czatowała pod drzwiami byle czmychnąć 🙄
    Pod tym kątem zdecydowanie łatwiej mam z psem bo jemu wystarczy zamknięta brama i jest bezpieczny.

Ogoorkowa a jeszcze co do skurczów to ja je doskonale czułam na KTG. Ja pisałam, że nie czułam ruchów Lidki a słyszałam szmery na KTG że się porusza. Ale skurcze czułam bo nawet w trakcie mówiłam położnej, że właśnie czuję skurcz i ona mi mówiła co się akurat zapisało :)

Agentka jest nadzieja dla Twych pleców 😁 ja okropnie cierpiałam, nic nie pomagało i któregoś dnia po prostu wstałam jak nowonarodzona. Dziś z kolei Lidka na bank siedzi mi na pęcherzu bo co raz czuję takie napieranie i kłucie w pęcherzu i walczę aby się nie posikać 🙈

A co do tejpow to ja totalnie zgłupiałam. Jedna z fizjo oklejala mnie w czerwcu a z kolei inna powiedziała, że bez zaświadczenia od lekarza mnie nie oklei bo są jakieś badania, że w niektórych przypadkach tejpowanie może przyspieszyć poród 😳 i totalnie mnie tym zbiła z tropu

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg nie wiem dlaczego (totalnie absurdalne i bez podstaw) ale ja wyobrażałam sobie ciebie jako bardzo wysoką 😬😆
    Skąd mi się to wzięło? Zabij, nie wiem 😅

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o ktg i skurcze, to na ostatnim nie zapisał mi się żaden, ale na dwóch poprzednich miałam po jednym skurczu, wrzucam fotkę. Nie myślałam wcześniej jaka to siła skurczu
    IMG20230810103301.jpg

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do niedzieli znowu są wyprzedaże na Lullalove 😍
    Ja mam od nich kocyk bambusowy i otulacz muślinowy i są naprawdę top of the top.

https://www.limango.pl/campaign/87513

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 10:40

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u chirurga, to była bardzo szybka akcja bo pani z recepcji widziala że jestem w ciąży i wracając po zaniesieniu kartoteki powiedziała mi żebym usiadła bliżej drzwi bo będę wołana pierwszą. Generalnie dobrze się goi, krwiak praktycznie się wchłoną więc nie było dodatkowych zabiegów z odciąganiem. Mam się umówi po porodzie i wtedy ustalimy dalszą diagnostykę. Być może czeka mnie jakaś krótka hospitalizacja także mąż musi od początku być przygotowany na całonocną i całodzienną opiekę nad Zibim.

Ale powiem wam że nie wiem czy to prze pogodę czy przez ucisk na jakieś narządy ale przeszłam parędziesiąt metrów pod górkę i tak mi się dziwnie zrobiło... to nie była zadyszka tylko tak jakby mi tlenu brakowało 😮‍💨 także pierwsze co zrobiłam to szukałam miejsca żeby usiąść.

Sara przykro mi z powodu kotka 😔

A co do przewijaka mój ma mieć 90cm ale z tego co widzę można niżej zamontować tą półkę gdyby była taka potrzeba.
    A co do przewijania na łóżku itp. to położna na zajęciach zwróciła nam uwagę że oczywiście jak komu wygodnie tylko należy pamiętać że w ciąży mamy kręgosłup wygięty w jedną stronę a przy takim przewijaniu będziemy wyginać w drugą stronę i trzeba liczyć się z tym że mogą plecy od tego boleć. Połączyłam kropki i rzeczywiście moja szwagierka tak przewijała i strasznie na plecy narzekała. A pisze to bo może akurat którejś pomoże, a w sumie o tym się nie myśli, bardziej zakłada się że np. krzywo siedzę jak karmie albo przecież tyle noszę dziecko więc coś musi boleć 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, jesteście kochane 🧡
    Ja tak na szybko z małą aktualizacją...
    Leoś nadal w brzuchu 🙂 dzisiaj wychodzimy do domu, nadal mam emocjonalne kombo po tym wszystkim dlatego się nie odzywałam...
    Sytuacja ponoć się ustabilizowała, rozwarcie zasklepiło do 1.5 cm, a uważają, że na tym etapie ciąży nawet gdyby się Maluch urodził to sobie poradzi, więc sytuacja nie jest na tyle ryzykowną, aby mnie trzymać w szpitalu, tylko zalecają leżenie w domu i kontrolę u lekarza prowadzącego za tydzień.
    Moje odczucia nie są aż tak optymistyczne, bo mam nadal bóle brzucha i kłucia w podbrzuszu, a przez ostatnie dwa dni pisały nam się całkiem spore skurcze...
    W każdym razie jesteśmy 34+4 i zobaczymy co to dalej z tego będzie, wiadomo, że się cieszę, że będę u siebie, ale w szpitalu czułam się napewno dużo bezpieczniej 🙃

IMG-20230810-111953.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 11:21

Maiora, Ancalime, Ogoorkowa, RiverS, Kasio lubią tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz kochana, robisz wszystko co możesz aby Leoś był w brzuszku jak najdłużej ale pamiętaj, że na tym etapie dzieciaczki nawet gdyby doszło do porodu, nie są już skrajnymi wcześniakami i w dużej mierze świetnie sobie radzą! :)
    Staraj się leżeć ile możesz bo każdy dzień jest ważny.
    Ja Tolcie urodziłam w 36 TC i prawdę mówiąc, gdyby nie sepsa i zapalenie płuc (wywołane infekcją wewnątrzmaciczną) to ona nawet nie widziałaby inkubatora czy jakiegokolwiek dodatkowego sprzętu tylko normalnie po 3 dniach wróciła ze mną do domu! :)
    Wiadomo, każdy dzień jest ważny ale nie zadręczaj się bo mówiąc drastycznie "najniebezpieczniejszy" okres już za Nami ❤️
    Trzymamy za Was kciuki mocno i nieprzerwanie i informuj Nas

Longanimity to w sumie chyba dobre wiadomości :) a wiadomo po jakim czasie od porodu miałabyś iść do szpitala?

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz kochana ❤️ cieszę się że Leoś jeszcze w brzuchu ❤️ każdy dzień na wagę złota ❤️
    Trzymajcie się ciepło ❤️

Dziewczyny ja jak odpisuje na wszystko to też mam notatnik otwarty xd czytam posty i odpisuje po kolei w notatniku. Robię tak jak mam kilkudniowe zaległości, bo nie chciałabym żeby któraś z was poczuła się olana ❤️

Nie pamiętam, która z was pytała o komodę. Ja mam Malm wys 1m. Sama mam wzrostu 158 i uważam że komoda jest idealnie dla mnie bo nie lubię się schylać a mam ją na wysokości piersi?? Wiecie tak że przewijam malucha i nie muszę się schylać żeby go podnieść 🙂 komodę musieliśmy wypośrodkować bo mój mąż jest wysoki (razem wyglądamy trochę jak flip i flap 😂) ja mała i okrągła a on wysoki i szczupły 😂. I dobieralismy komodę tak żeby dla nas obojga było wygodnie.

Sara bardzo mi przykro z powodu kota. Nie wiem co bym zrobiła jakby stało się coś mojemu Grubasowi. Jestem bardzo do niego przywiązana.

My też skończyliśmy pokoik i złożyliśmy wózek. I tak jak którejs z was mi też on niemiłosiernie śmierdzi 😂 wietrzę go na balkonie 😂 z jednej strony cieszę się, że go złożyliśmy a z drugiej kot go sobie upatrzył i tylko czatuje kiedy może się w nim ułożyć do spania 😂 śmiałam się nawet do męża, że Gruby chyba myśli, że ten pokój to jest dla niego 😂

Longanimity Bartek po weselu też 2 dni robił poprawiny. A teraz jest dużo spokojniejszy 😂

Ruchów nie liczę. Rozmawiałam o tym z moim lekarzem i powiedział że jak jest 10 w ciągu dnia to mam się o nic nie martwić. A ruchów na pewno jest więcej niż 10 😂

Edit// apropo samopoczucia ja odkryłam 2 dni temu że robi mi się duszno nawet jak się przekręcam w nocy w lewego boku na prawy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 11:36

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz życzę jak najwięcej spokoju ❤️

Sara nie pytałam, ale najpierw muszę się umówi na wizytę więc zakładam że to przynajmniej będzie 2tyg od porodu a potem pewnie trzeba będzie ustalić termin więc obstawiam że to ok. 2 miesiące, lekarz mówił o szybkiej hospitalizacji więc obstawiam że to góra 3 dni co i tak dużo no ale cóż... będę dopatrywać się dobrych stron i postaram się przespać cały pobyt 🤪 napewno będą mi robić tomografię... w sumie fajnie by było jakby mi to połączyli bo jak mi dadzą ten kontrast po którym 24h nie powinnam mieć kontaktu z dzieckiem to by było takie 2w1 🤔 zagadam na wizycie czy będzie taka opcja!

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślałam, ze Meeg jest wysoka 😂 to chyba po jakimiś zdjęciu wyglądałaś na wysoką :D
    Ja też team Niziołki :D 1,63 😄

Pucz rozumiem obawy, ale w domu na pewno lepiej wypoczniesz 🍀 Super, że Leoś w brzuchu! Ale tak jak mówi Sara, to już duży chłop i w razie czego da radę.

Zepsuł się tramwaj 200m od mojej ulubionej pączkarni, a chciałam ją dziś ominąć… No nie mogę, siła wyzsza, co nie 😂?

Maiora, Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka wszystkie znaki na ziemii i niebie wskazują że powinnaś iść na pączki 😂

agentka93 lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze co do odklejania tejpow... krótkie szybkie ruchy, najlepiej nie pod włos 😉 ja wsmarowywuje olejek jakiś najzwyklejszy i też trochę pomaga. No i tak na 2 dni przed ściągnięciem orzy kąpieli dobrze je już namaczam i myje żelem i trochę brzegi zaczynają puszczać.
    Ale chyba na gemini widziałam jakiś płyń w sprayu chyba do ściągania opatrunków, ale zakładam że to podobny klej 😉

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te tejpy to właśnie na bóle pleców?
    Mi nie zaproponowała fizjo tejpowania i teraz nie wiem czy to słabo z jej strony czy po prostu na konkretne bóle są te tejpy polecane.

Widzę, że sporo z nas niższych :) a Twój mąż Maiora bardzo wysoki?
    Pamietam, że RiverS na pewno mówiła, że jest wysoka.

Zjadłam pączka, pije kawkę, ale wezmę też pączki na wynos dla moich wspoltowarzyszy podróży to jakoś się poczuje bardziej usprawiedliwiona 😁

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Dziewczyny a te tejpy to właśnie na bóle pleców?
    Mi nie zaproponowała fizjo tejpowania i teraz nie wiem czy to słabo z jej strony czy po prostu na konkretne bóle są te tejpy polecane.

Widzę, że sporo z nas niższych :) a Twój mąż Maiora bardzo wysoki?
    Pamietam, że RiverS na pewno mówiła, że jest wysoka.

Zjadłam pączka, pije kawkę, ale wezmę też pączki na wynos dla moich wspoltowarzyszy podróży to jakoś się poczuje bardziej usprawiedliwiona 😁

Mój ma 186 cm według mnie tak normalnie jak na faceta 😂 ale przy moich 158 jak jestem w płaskich butach wyglądamy zabawnie 😂

Tak wyglądamy jak mam na sobie 10 cm szpilki 😂 Na płaskim myślę że śmiało mógłby z mojej głowy próbować zrobić podłokietnik 😂

IMG-20230810-121137.jpg

Meeg, Ancalime, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odklejania tejpow mi fizjo polecała odklejać je pod wodą

Meeg lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Meeg nie wiem dlaczego (totalnie absurdalne i bez podstaw) ale ja wyobrażałam sobie ciebie jako bardzo wysoką 😬😆
    Skąd mi się to wzięło? Zabij, nie wiem 😅
    Ahahha no coś Ty!? Ja w wyobrazni też widzę siebie wyższą ale niestety podwozie nie za wysoko 😆 mój Pawcio też nie wysoki wiec pasujemy wzrostem do siebie

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Magia :D ...

Słyszałam właśnie o tejpowaniu piersi przy nawale, nawet położna, która do nas będzie przychodzić podobno to robi (za dodatkowym pieniążkiem oczywiście :P), ale ostatnio jak odklejałam tejpy z pępka to było to mocno niekomfortowe, aż sobie pomyślałam, że bałabym się jak te z piersi potem odkleić :O póki co planuję z potencjalnym (dobra, podobno praktycznie pewnym :D) nawałem walczyć z pomocą kolektora pokarmu, podobno ściąga nadmiar, ale nie pobudza produkcji. A jak się skończy to życie pokaże :D
    Ja taśmy ściągam zaraz po prysznicu a kiedy coś ciągnie to daje troszkę oliwki i jest ok.
    Jeżeli chodzi o piersi to obklejanie wyglada tak że z jednego kawałka robimy taką ośmiorniczke czyli dzielimy 5cm taśmy na 4-5 pasków i je rozklejamy wokół. Takie cienkutkie paski dotego namoknięte po prysznicu nie powinny jakoś specjalnie ciągnąć 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 12:21

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Dziewczyny, do niedzieli znowu są wyprzedaże na Lullalove 😍
    Ja mam od nich kocyk bambusowy i otulacz muślinowy i są naprawdę top of the top.

https://www.limango.pl/campaign/87513
    Tak właśnie ie słyszałam że te otylacze bambusowe od nich to jest sztos a ja ciągle się zastanawiam na kupnem no ale może się złamie 😉

age.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ