Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:
    U nas też ciężka nocka, Leoś oficjalnie podłapał choróbsko 😢 męczy go wysoka temperatura, a ja przytulam ile się da i wyczekuje do 8, żeby umówić wizyte...
    Oj współczuję, pedicetamol masz w domu?

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg mi odziwo przecieka tak notorycznie jedna i to w nocy. W chwili kiedy karmię prawą z lewej mleko cieknie ciurkiem 🫣
    Gdzieś czytałam na grupie o KP że mimo stabilizacji tak może być nawet do roku 😵

Pucz współczuję chorobska 😓 możesz spróbować rozebrać siebie i Leosia i ułożyć go na sobie. To powinno zbić trochę jego temperaturę od Twojego ciała

U nas nocki naprawdę nie są przeważnie złe tylko te wieczory 🙄 naprawdę nie cierpię tego wieczornego usypiania bo to niekonczaca się opowieść 🙄

U mnie dzisiaj wszystkie dzieci w domu bo mój syn postanowił zarąbać mi telefon i odpalić sobie coś. Nie pofatygował się poinformować, że budzik dzwoni 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ obudziłam się o 7:30. Tolka śpi, Lidka śpi... No nie ma szans 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2023, 07:49

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lewa przecieka okropnie. Trochę liczę że to się ustabilizuje jednak no ale jest szansa że już tak zostanie do końca laktacji 🙈
    Zaradzilam troche muszlami do zbierania mleka z neno. W ciagu dnia sporo zbieram na jeden posiłek spokojnie także polecajka 👍

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że ja przebierałam młodego do tej pory przy każdej pobudce na jedzonko najczęściej pomiędzy cycem a butelką... co do tej pory powodowało że karmień było mniej ale trwało to dłużej... dzisiaj karmiłam przynajmniej 2x dodatkowo ale to było parem minut i usypiał, a dodatkowo nawet nakarmilam go na leżąco poraz pierwszy 😜

Mi najczęściej przecieka pierś w nocy, dzisiaj zanim zdążyłam młodego przystawić to czułam jak mi po udzie kapie 🙈

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja uwielbiam karmić na leżąco biorąc pod uwagę jak Lidkę ciężko odłożyć 😁
    Polecam :D muszę jeszcze odkryć jak karmić lewym cyckiem leżąc na prawym boku i odwrotnie, a będzie cudownie 🤣

U nas jakiś armagedon 🙄 z Tolki się leje jak z rozjechanego kota. Wstała rano i zobaczyłam w uchu strużkę zaschniętej krwi + na poduszce. Czyli w nocy znowu leciało 🙄
    A potem dostała krwotoku z nosa, zalała dywan, pościel, siebie, mnie 🙄 i od 2 godzin co chwilę krwawi. Nos to nos ale to ucho 🙄 laryngolog kazał jechać do szpitala jeśli się powtórzy ale uznałam, że to bez sensu aby Paweł jechał dzisiaj bo przez weekend i tak nikt nic nie zrobi. Przez weekend poobserwujemy i jeśli się powtórzy to w poniedziałek Paweł z nią pojedzie.

Starszaki w domu pierdolca dostają, Lidka zalicza jakieś turbo drzemki na rękach, ta krwawi 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Niech mnie ktoś stąd zabierze 🥵

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara Zbys usnął po 2h noszenia na jakieś 10 min... po czym zadzwonił teściu i mąż jak z nim gadał to niby ba żarty się oburzał o coś dość głośno... upomniałam go ze obudzi Zbysia... no i obudził... ale winy swojej w tym nie widzi 😡 a młody dalej płacze i nie może usnąć 🥴

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS ogromnie współczuję <3 ale super, że Mała pozwala na takie ogarnianie :)

Agentka, pradziadek wygrywa wszystko :D
    My przewijamy po karmieniu, pomimo rozbudzania... niestety bączki idą u nas z kleksami a pupa się łatwo odparza ;(

Sara współczuję całej tej akcji z Tolą! Okropny stres! dobrze, że Paweł jest na miejscu... Oby weekend był spokojniejszy u Toli :(
    A co do wielkości pampersów vs wielkość dizecka, to mąż się dziwił, że skoro "jedynki" dą 2-5 kg, to dlaczego mając niespełne 3kg-dziecko musimy iść na "dwójki"... otóż zawartość się nie mieściła :P

Maiora, my też mamy dokładnie ten sam "tryb" doby co tu wszystkie opisujecie :D

Meeg moje piersi prawie wcale nie przeciekają, w zasadzie mogłabym nie nosić wkładek, tylko do karmienia zakładać na drugą pierś, bo wtedy coś minimalnie leci. Nawet jak są twarde jak kamienie (niestety ostatnie dni z wiszeniem na cycu skończyły się wielką produkcją, a bobasowi opadł apetyt dzisiaj (w sensie wrócił do normalnego stanu :D)

Pucz <3 biedny Leoś i biedna mama :( co się dzieje?
    Kurcze, ja wyciągam dziennie po zielonym glucie z nosa, ale żadnych więcej objawów nie widzę póki co, więc może wrażliwy nosek (po mamusi :P )

Dziewczyny, pytanie do stosujących delicol - rozważamy, położna zasugerowała, że może on by nam pomógł, ale boję się jak później go odstawić? Sama sobie włączyłam 2 lata temu laktazę, bo mi się pojawiła nietolerancja i tego się praktycznie nie da już odstawić, bo objawy się pogarszają :/

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity te nasze dzieci się podejrzanie mocno synchronizują 😏 u nas też dzisiaj jakiś wstrętny dzień 😏
    A mąż... No cóż... Wciśnij mu Zbysia na kolejne 2 godziny to bardziej uszanuje usypianie 🫣

Ogoorkowa my dalej używamy 2-ek a Lidka waży 4,3 kg :D ale następnie już kupimy 3-ki
    Tolce wczoraj Paweł kupił najmniejszy rozmiar pampersów dla dorosłych 🫣🫣🫣 i odziwo nie przesikała się w nocy :D ale jednak na dzień ich nie będę zakładała bo są ogromne i legginsów jej nie włożę 🤦🏻‍♀️ ale Tola jest niska i pulchna i przez to pampersy są zwyczajnie za wąskie mimo że na opakowaniu waga się zgadza

Co do delicolu to my nie używamy choć mnie kusiło. Czytałam artykuł pana tabletki o tym że tylko 1-2% dzieci ma wrodzony niedobór laktazy więc w większości przypadków te kropelki nie pomogą a jedynie mogą uszkodzić wrodzone wydzielanie. Ale jeśli ty masz nietolerancję to może to wskazanie? Nie mam pojęcia

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Pucz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylądowaliśmy w szpitalu 🥺
    W nocy nie podawałam żadnych leków, bo panikowałam i robiłam tylko zimne okłady. Rano udało się zapisać do lekarza i dostaliśmy skierowanie, czego kompletnie się nie spodziewałam 🥲 zwłaszcza, że po badaniu póki co nie widać innych objawów...
    O tyle o tyle szczepienie rozrywalo niedawno serce to powiem Wam, że pobieranie krwi, zakładany wenflon, walka z pobieraniem moczu, kroplowka, kilka badan i USG w perspektywie to już za dużo 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2023, 13:41

Menina lubi tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz a podejrzewają co to? Współczuje :( Zdrówka dla Was!

Sara mógłby Wam los dać trochę spokoju 🙈 Makabrycznie brzmią te opisy krwawień u Tolki, ale wyczuwam, że po tych kilku latach i tak nagraliście już sporo spokoju w takich sytuacjach.

Longanimity, klasyk, mężowie nie są winni :p Niech go teraz buja mądrala.

Ogoorkowa my mamy 2 teraz przy wadze 4kg, jakoś tydzień temu zmieniliśmy 1 dopiero, bo były ciagle przesiurane. Ale Iga na start by zatonęła w 2, bo była taka chuda. Z delicolem nie pomogę, bo my od czasu do czasu espumisan tylko i to szczerze totalnie na czuja, jak nie może zasnąć i nie wiemy czy np brzuszek nie boli.

Wyszła jej jakaś wysypka, myślałam, że trądzik, ale położna odpisała, że wyglada jak od przytulania do moich ubrań z powodu proszku lub kosmetyków. Bo ma taką „kaszkę” typowo na skroniach. Myślę, ze może być mój proszek lub płyn, bo zaczęłam nosic długie rękawy + rano dosypiamy chwile w łóżku razem także ma więcej styczności z naszymi rzeczami niż wcześniej.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz trzymajcie się 🥹
    Wiecie dziewczyny, pediatrzy są różni ale część z nich ma taką zasadę, że dzieciaczki do 3 m.z w przypadku choroby automatycznie lądują w szpitalu.

Agentka my już z Tolką przerabialiśmy takie cuda, że naprawdę daleko mi do panikowania przy krwotoku z nosa. Zwłaszcza, że ma je od 3 lat 😏 to ucho mnie martwi bo to "nowość". I to taka dość dziwna.
    Najgorzej Nam chyba znieść napady padaczki, bardzo ciężko na to patrzeć co się z dzieckiem wtedy dzieje 😓

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara no właśnie jest ten problem ze na 15 do pracy jedzie więc wiele nie ponosił, jemu też usnął na jakieś 10 min... także albo wieczorem będzie masakra albo jak usnie to będzie spał i spał...

Pucz dużo zdrówka dla was i obyście szybko mogli do domku wyjść 🤞

Ja podawałam delicol ale nie widziałam za bardzo efektów i teraz jak podaje mniej to się zastanawiam czy to przez to brzuszek boli 🙈
    Za to kończy nam się dicoflor i postanowiłam kupić vivomixx bo mi zawsze pomaga więc liczę że młodemu też coś pomoże...
    Zastanawiam się czy to nie przez ten antybiotyk który zażywałam 😑

My zakładamy 2ki ale nie wiem czy wiecie ale z różnych firm mają różna zalecaną wagę 😉 dady 2ki są mniejsze niż pampersy 2ki. A w 1kach ostatnio 2x się przecikał i to górą przy brzuszku... niby staram się pamiętać żeby siusiak był w dół 🙈

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity u nas też dziś dzień wycia i niespania 🙄 podejrzewam, że usnie gdy wróci ojciec, prześpi cały wieczór a potem znowu będę się do ciemnej nocy z nią bujać 🙄

Mój Paweł raz jeden uśpił Lidkę. Godzinę ją nosił i uśpił... A po tym... 🤣 dziewczyny ja w życiu nie widziałam aby tak cicho się zachowywał i na paluszkach chodził 🤣

Longanimity ja nie mam pojęcia od czego zależą problemy brzuszkowe u dzieci bo z mojej 4-ki miał je tylko Emil i Lidka. Emil karmiony mm, Lidka na piersi. Oboje zdrowi. A np Tolka w pierwszym miesiącu życia przyjęła mnóstwo antybiotyków a brzuszek nie bolał 🤷🏻‍♀️ nie mam naprawdę pojęcia czy jest jakaś zależność czy to przypadek

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, niby mam nietolerancję, ale szkodzą mi tylko duże dawki (mleko), resztę nabialu jem normalnie, bez ograniczeń, no i pojawiło.mi się to w dorosłym życiu. Chyba pobawimy się póki co jeszcze z Sabsimplex 🙄
    Ja jeszcze co do rozmiarów to mam wrażenie,że biale dada 2 są większe niż złote 🤣 szersze w pasie 🤔 ale nie mam jak porównać obok siebie chwilowo 😅

Pucz, dużo siły ❤️😓 co podejrzewają,że będą robić usg? 😥

Longanimity, właśnie przypomniałaś mi o sobie... myślę o 💩 Młodej a sama mam brzuch jak balon, bo wrocila moja przedciazowa pezemiana materii 😒 muszę jakiś probiotyk namierzyc, sprobuje z tym vivomixxem 😪

Ja dzisiaj ululałam bobasa w ciągu dnia na 3h 😎 byłam z siebie dumna, dopóki nie wstała, nie wiedziałam, czy bardziej głodna czy zasiurana, aż bordowa była na przewijaku 🤡 otóż byla bardziej głodna, nie trafiłam.

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od samego początku kupuje złote dady i nie mam porównania w rozmiarze. Ale nie kombinuje skoro są tanie i Lidce pasują :)
    tak naprawdę tak samo jak z ciuszkami, większość zależy od postury dziecka a nie tyle wagi. Wyobraźcie sobie, że np mój Emil spokojnie założyłby krótkie spodenki w rozmiarze 92 🫣 bo jest chudziutki i ma małą dupkę. A np Tolka ma grubsze uda i brzuszek i dlatego pampersy mamy takie ogromne żeby ją objąć 🫣🫣🫣

A co do ciuszkow to Lidka nosi 56 i są akurat ale np pajacyki mamy już 62 bo ma dlugasne nogi i stopy 🫣

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara Zbyś już 62 chociaż czasem rękawy są za długie a znowu w 56 były za krótkie... no i jak ma większe pampersy to też 56 już go opinały na długość za bardzo... ostatnio zakładam mu głównie body z krótkim rękawem bo w domu narazie ciepło, a od kiedy śpi w śpiworku 2.5tog zakładam mu tylko body z długim rękawem do tego.

Ja sięgnęłam po tajną broń i praktycznie co 1,5h dostawiam do piersi... niech korzysta póki może... mam nadzieję że akurat najgorsze problemy kolkowe przetrwamy teraz...
    Ale może i mu się skok zaczyna bo znowu wydaje mi się że mi się dziecko zepsuło... do południa zawsze ładnie spał... a nawet dzisiaj w wózku nie udało się go uśpić (poświęciłam się i wyszłam na deszcz) 😮‍💨

My używamy pampersów bo mąż dostaje z pracy bony których ani w lidlu ani w biedrze nie da się wykorzystać (słyszałam też że te lupilu premium są fajne) także padło na pampersy 🤷‍♀️
    Jedyne co to chusteczki zamówiłam fresh aqua wipes na allegro bo stacjonarnie nie spotkałam a są najfajniejsze jak dla mnie.

Ogoorkowa nie wiem na ile masz problemy jelitowe ale mój Gastrolog polecił właśnie vivomixx225 (najmocniejszy jest 450) I jak pomaga to wystarczy co 3 dni pić jedną saszetkę. Ja teraz będę piła codziennie bo ponoć do mleka przenika więc jeszcze Zbysiowi dostarczę przez tydzień co się da 💪

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy złote Dady, właśnie dlatego, że skoro tanie i Idze nic się nie dzieje to po co przepłacać ;)
    Ale ostatnio nam ktoś przyniósł Pure Care także pewnie wytestujemy.

Iga w 56 dopiero niedawno przestała wyglądać, jak w stylu boho😂 Choć z kombinezonu polarowego już wyrosła, ale on był bardzo malutki. Przypuszczam, że jeszcze chwila będzie 56 ok, a później może i cała zima w 62- oby, bo mamy mnóstwo rzeczy w tym rozmiarze. Trochę żałuje, że nie poprosiliśmy przed odwiedzinami, aby nie kupowac ubranek, bo zaczyna się ich robić aż zbyt wiele na 62.
    Mąż się śmieje, że mam się nie przejmowac, najwyżej nasze konto na vinted będzie płonąc 😂

Dziś na razie wyjątkowo bez spaceru, uff bo leje! Longanimity znam to bardzo dobrze 😬 Choć kto wie czy wieczorem nie przyjdzie nadrobić. Póki co Iga zasnęła 2x na mnie także nadrabiam poprzedni sezon The Crown, którego jakimś cudem nie obejrzałam rok temu i później o nim zapomniałam. A ma idealny klimat na jesień 😁

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara my też mamy za krótkie nogawki np. W 56 z sinsaya 😪 a takie taniutkie 😅

Longanimity dziekuje za porady! 🤩 przy następnej okazji sobie kupię ❤️

Agentka my kupiliśmy różne, żeby sobie poprobowac co nam bardziej odpowiada :D i póki co mam takie zdanie jak koleżanka, że 1 i 2 dady biale są fajniejsze niż złote, ale później podobno to się zmienia 😂 i nie umiem tego uzasadnić 🙈

Oho, ciśniemy nowa 💩😮‍💨

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to jest hit... śpi sobie ten mój Zbyś na mnie już ponad godzinkę... puścił po drodze troszkę bączków... nawet niektóre takie lekko zajeżdżające... a wiecie... kupy wczoraj nie było... no to stwierdziłam że sprawdze czy czasem się gdzieś nie przesikał bo trochę jus ma tego pampersa... ja patrzę a tam 💩 no jaka miła niespodzianka 😂

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lomganimity jak super! 💩 jeszcze nigdy nie cieszyły aż tak 🤣 u nas Młoda właśnie je po 2 godzinnej drzemce na brzuszku taty i też poszły soczyste bączury, ale jeszcze nie zaglądałam 🤡 fajnie, jakby dzisiaj się obyło bez sabsimplex 🤩

Ja w międzyczasie upolowałam na vinted babybjorna z zabawka 😎

agentka93 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ