X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka bardzo dobra. Ale u nas ogólnie nocki są ok bo spimy razem 😄
    Bardzo często jest tak, że Lidka zje, usnie ale za kilka minut zacznie płakać. wystarczy wtedy smoczek albo pobujać za dupke lub pogłaskać... Ale jakbym miała wstawać do niej i chodzić do drugiego pokoju to chodziłabym i 20 razy 😅 a tak, nawet nie odnotowuje tego 😅

Wczoraj padła o 20 ale przez cały dzień praktycznie mało co spała... Udało mi się ją przenieść razem z kokonem do łóżeczka 😁 i pierwsza pobudka była po 1 i od razu przyniosłam ją do łóżka 😁

Kania strasznie współczuję powikłań ale dobrze, że udało się szybko zareagować i już masz jakiś plan działania

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem na ile to zbieg okoliczności, ale wczoraj była jedna kupa na spokojnie taka zwykła a dzisiaj taka meeega po pachy że odrazu pod zlew wzięłam młodego bo by chusteczkę brakło 🙈 stary myślał że przesikał pampersa a tu kupa 😂 wszyscy musieliśmy się przebrać 🤣 w każdym razie od 3 dni nie biorę już antybiotyku no i pije vivomix.
    I wszystko było by fajnie jakby nie to że boli mnie głowa 😑

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity przybijamy 💩 piątkę! 😅 u nas też się skończyło w umywalce i to dwa razy, bo tak się wkurzyła, że po powrocie na przewijak jeszcze raz poszło i od razu wsadziła w to piętę 🙈 no i oczywiście moje ubrania też do prania poszły 😅 takie to kupy po spacerze z tatą 😬a teraz śpi umęczona 😆

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga sobie też lubi obsrać na przewijaku, ale jak dotąd tylko tatusia 😅😅😅

Wróciliśmy z obiadu w restauracji, który standardowo ładnie przespała, a po powrocie bardzo szukała towarzystwa i znowu powiem, że kocham chuste 🥰 Wsadzilam ją, porobiłam foty na vinted, w między czasie tańczyłam, bo nudziło ją robienie zdjęć i zasnęła znowu zanim zaczęłam wystawiać ogłoszenia 😂❤️

Ancalime lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj kolejny dzień turbo-drzemek 🥲
    Chyba wchodzimy w kolejny skok bo Lidka strasznie dużo płacze. Ona nawet z cyckiem w buzi wyje 😏

Uspilam ją o 19:15 i pojechałam na zakupy...wracam - nie śpi 😏

Jest tak zmęczona, że przysypia i budzi się co kilka minut.

Powiem Wam, że tak jak z jednej strony wiem, że będę bardzo tęsknić za tym małym pachnącym dzidziusiem tak z drugiej, chciałabym aby już te pierwsze miesiące minęły 🥲

Serio, wiedziałam, że nie będzie lekko ale takiego wyjca to się nie spodziewałam 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2023, 20:32

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ponoć najgorsze 3 miesiące... także połowajuż za nami🙈
    Zbysiu dzisiaj załatwił tatę... lulał go a ten co chwilę popłakiwał... stwierdził że musi go na chwilę odłożyć żeby się napić... my przygotowani na ryk (bo to już koło 18 było) a tu prawie cisza bo chłopak postanowil trochę pogruchać i obejrzeć okno dachowe 😅 chyba mu za ciepło od taty były było🤷‍♀️

Dobrej nocy życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2023, 20:58

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mieliśmy gości od 18 do 22 i Ada cały wieczór z nami przy stole w dostawce albo na rękach towarzyszyła bez żadnej aferki i płaczków a tylko gapiła się a to we mnie a to w ojca jak cos opowiadal zaciekłe albo w lampy nad stołem od czasu do czasu puszczając słodkie usmieszki do gosci 😃
    Było tak miło tylko dlatego ze zaraz na początku spotkania zrobiła kupała który się zbierał od dwóch dni! Jak tylko kupka poszła od razu inna dziewczyna 😉
    Teraz znowu śpi a ja już też odpływam. Intensywny dzień sprzątnie przygotowywanie kolacji I upiekłam 2 ciasta, sernik z biała czekolada i marchewkowe z mascarpone. Oba pyszotka. Jutro mamy kolejnych gosci na na zapoznanie z Adusią 🙂

Widzę że u was tęż już mega kupy i mycie dziecka pod zlewem zaliczone 😃👍

Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy raczej do ogarnięcia na przewijaku i to dość rzadko. w czeartek np były aż 4, w piątek 1 i od tamtej pory nic 🙄
    Mam nadzieję, ze to już ten czas stabilizacji a nie kwestia nieefektywnego karmienia

U mnie dziś nocka dramat 🙄

Lidka usnęła po 22 a ja z nią 🙄 obudziłam się po północy zdretwiala i z cycem na wierzchu 😆 patrzę a obok na kanapie śpi stary z nogami na stole 😂
    Dosłownie obraz nędzy i rozpaczy. wyniosłam Lidke do łóżeczka i położyliśmy się jak ludzie. Od 1 się zaczęło 😆 Lidka się obudziła mega głodna i wyciem obudziła Tolke. Ja karmiłam a stary próbował pacyfikować Tolke. Nie udało się więc musiałam wkroczyć do akcji ja. W końcu i jedna i druga usnęła... Położyłam się do łóżka i ledwo zamknęłam oko jak usłyszałam placz. A tam rzygajacy Emil z gorączką 😑
    Niestety, 4 ka dzieci to 4-krotnie wyższe prawdopodobieństwo atrakcji. Żeby było śmieszniej, w nocy okazało się że termometr jest zwalony i nie wiem ile tej gorączki miał ale dosłownie płonął 🥵
    Tradycyjnie mam nadzieję, że Lidka nic nie zlapie 😏

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara o nie ale macie zdrowotną serię 🙈
    Dużo zdrówka życzę!

U nas chyba kolejny skok się szykuje bo Zbychu ma taki apetyt że o ile przez ostatnie 2 noce jadł tylko moje tak dzisiaj budził się częściej i musiałam go dokarmiać mm 😅
    Ale coraz więcej łapie kontaktu wzrokowego, coś tam siw uśmiecha i wydaje różne dźwięki 💙

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, udało mi się przesunąć wizytę ze środy na dziś wieczór, trzymajcie kciuki :D mam nadzieję, że to się nie okaże nic poważnego...

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania super że się udało, każdy dzień ma znaczenie. A kciuki oczywiście zaciśnięte 🤞

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, trzymamy kciuki! 🤞❤️ A jest coś lepiej/gorzej?

My dzisiaj zaliczyłyśmy 8 kilometrowy spacer 😆 ale spanie weszło po takiej trasie 🤩

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że jest tak samo, ale biorę ibuprofen, więc przeciwbólowo.

My codziennie robimy takie 8 km :D raz nam 10 wpadła

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak wydłużam trasy stopniowo, bo nie chce utknąć 3km od domu z rozryczanym bobasem 🤣
    Przeciwbolowo ale i przeciwzapalnie, więc może się będzie polepszać ❤️

Aa jeszcze mam pytanie do chustowych dziewczyn, dzisiaj pierwszy raz zapakowałam panienkę, ale po 10 minutach musiałam się rozmotac, bo przecież jak tu spokojnie siedzieć w chuscie, jak jedzenie ma się pod nosem 🐷 niby była najedzona, ale bliskość piersi ją automatycznie uruchamia 🙈 to przejdzie, czy coś z tym się da zrobić? 😅

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania kciuki!!! Daj znać co lekarz powie.

Ogórkowa a po czym wnioskujesz że szukała piersi? Bo jeśli się odginała i cudowała to powody mogą być inne :D albo po prostu była faktycznie głodna :)

U nas najdłuższy spacer był 5 km 😅 ale Lidka nie jest fanką wózka i fotelika i to loteria czy uda się usnąć i spać czy bedzie wyć 😑

U nas dziś spokojniejszy dzień, zdecydowanie więcej spała ale i dzień spokojniejszy bo w domu tylko ja, ona i Emil :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej się przyginała i "dziobała" jak dzięciołek 😅 probowala też się przez bluzkę przyssac 🐷
    5 km to też już fajna odległość 👌

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja najczęściej spaceruje po podwórku 🙈 ale u nas bardzo różnie ze spaniem w wózku... dzisiaj np po jakiś 20 może 30 min był płacz nie do uspokojenia 🤷‍♀️ także wróciliśmy szybciutko.
    Ale chyba mamy kolejny skok... bo apetyt większy 😅 no i też potrafi popłakiwał ze nie chce być na rękach 🙉 rączki i nóżki się uruchomiły... ale aktualnie śpi brzuszek do brzuszka na mnie 🥰
    Bardzo denerwuje mnie sapka i jeszcze często śpi z otwartą buzią... także dużo pytań do pediatry będę mieć na wizycie szczepiennej 🙈

Sara dobrze ze dzień spokojnieszy ❤️

Ja już się zastanawiam jak to będzie za tydzień bez KP... mam obawy bo czasem go uspokajam tym... będę musiała znaleźć nowy sposób 💪

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja pamiętam jak przy Emmie mnie sapka stresowała 🥵 obecnie już nie przywiązuje do niej uwagi ale niezmiennie nie lubię snu aktywnego u niemowlat 😆

Ogórkowa a jesteś pewna że była dobrze dociągnięta?

Longanimity a będziesz dostawała leki na zahamowanie laktacji? Choć ja ci powiem, że nigdy karmiac butelką nie odczuwałam braku bliskości z dzieckiem i wzajemnie. przy butelce też się dzieci uspokajają i myślę że bardzo szybko Zbys się przestawi :)

Mi ciężko powiedzieć, kiedy Lidka ma skok a kiedy jest po. Bo czasem jest tak super dzień, że mam wrażenie że jest po skoku a potem nagle 2 dni masakry 😅 uśmiecha się, wydaje mnóstwo dźwięków, głowę trzyma już wysoko i mocno ale nóżek i rączek nie odkryła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2023, 17:08

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow Lidka i Zbysiu już świadome uśmiechy maja?
    Iga macha nóżkami, jak szalona i zaczęła wkładać paluszki do buzi, ale uśmiechu świadomego nie przyuwazylam. Bardziej minę w stylu „wtf?”, która mnie strasznie śmieszy. Tym bardziej, że skojarzyło nam się z miną koleżanki, która dowiedziała się, że jej mąż zaprasza ja na randkę w eleganckie miejsce, ale pojadą tramwajem- to taki nasz wewnętrzny zart, ale zrobił jej wtedy fotę, gdy jechała i tak właśnie wyglada Iga, jak robi te minę 😅

Kania kciuki za wizytę!

To my spacerkowo chyba możemy być rekordzistkami, raz pyklo 11km. Dziś też dość dużo wpadło. Ale Iga to jest ogromna fanka wózka i mam zero obaw, jak wychodzimy.

Kupiłam dziś puszkę mm, bo mam nie mam psychy na odciąganie laktatorem. Leci tyle co kot napłakał i tylko mnie to frustruje. Także zostajemy kp, ale jak wyjdę z domu to mama czy mąż będą dokarmiać mm i tyle.
    Kupiłam bebilon pro futuro, nie mam pojęcia czy to dobry wybór, ale w szpitalu tym karmili. Dzisiaj testowo podałam pol porcji i zjadła. W piątek idziemy na kilka godzin na imprezę to już mama jest zabezpieczona w razie jakby głodomorka się odpaliła.

Ogoorkowa, a próbowałaś robić przysiady, gdy Pola się pręży? Iga na początku trochę cudowala, ale obecnie o ile nie jest głodna to to ją pacyfikuje. Uczę się też mocniej dociągac także mysle ze Sara może mieć racje.

Z przykrych spraw- dowiedziałam sie, że zmarło dwoje dzieci dziewczyny, która lezala w ciąży trojaczej ze mną na oddziale. Żyli kilka dni… Ostatnio u znajomych w rodzinie też maluszek z 34 tygodnia nie dał rady… Okropnie to niesprawiedliwe.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek będę u ginekologa to podpytam... a sprawdze jeszcze bo przed ciaza zazywałam dostinex... I zapytam też onkologa czy mogę oczywiście... a jeśli nie to położna mówiła że Szałwia i mięta hamują laktacje no i żeby nie pić jakoś mega dużo wody.

U nas jeszcze temat 💩💩 bo dzisiaj było już parę mniejszych 💪 bo 2 dni pod rząd kupa po pachy 🙈 jakoś to łącze z moim antybiotykiem... także dobrze ze juz mu się reguluje 😊
    Mam nadzieję że na środę zwolni się jakiś termin do osteopaty bo ostatnio super dla przyszka i dla ssania 🤞

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ