Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka bardzo dobra. Ale u nas ogólnie nocki są ok bo spimy razem 😄
    Bardzo często jest tak, że Lidka zje, usnie ale za kilka minut zacznie płakać. wystarczy wtedy smoczek albo pobujać za dupke lub pogłaskać... Ale jakbym miała wstawać do niej i chodzić do drugiego pokoju to chodziłabym i 20 razy 😅 a tak, nawet nie odnotowuje tego 😅

Wczoraj padła o 20 ale przez cały dzień praktycznie mało co spała... Udało mi się ją przenieść razem z kokonem do łóżeczka 😁 i pierwsza pobudka była po 1 i od razu przyniosłam ją do łóżka 😁

Kania strasznie współczuję powikłań ale dobrze, że udało się szybko zareagować i już masz jakiś plan działania

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem na ile to zbieg okoliczności, ale wczoraj była jedna kupa na spokojnie taka zwykła a dzisiaj taka meeega po pachy że odrazu pod zlew wzięłam młodego bo by chusteczkę brakło 🙈 stary myślał że przesikał pampersa a tu kupa 😂 wszyscy musieliśmy się przebrać 🤣 w każdym razie od 3 dni nie biorę już antybiotyku no i pije vivomix.
    I wszystko było by fajnie jakby nie to że boli mnie głowa 😑

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity przybijamy 💩 piątkę! 😅 u nas też się skończyło w umywalce i to dwa razy, bo tak się wkurzyła, że po powrocie na przewijak jeszcze raz poszło i od razu wsadziła w to piętę 🙈 no i oczywiście moje ubrania też do prania poszły 😅 takie to kupy po spacerze z tatą 😬a teraz śpi umęczona 😆

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga sobie też lubi obsrać na przewijaku, ale jak dotąd tylko tatusia 😅😅😅

Wróciliśmy z obiadu w restauracji, który standardowo ładnie przespała, a po powrocie bardzo szukała towarzystwa i znowu powiem, że kocham chuste 🥰 Wsadzilam ją, porobiłam foty na vinted, w między czasie tańczyłam, bo nudziło ją robienie zdjęć i zasnęła znowu zanim zaczęłam wystawiać ogłoszenia 😂❤️

Ancalime lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj kolejny dzień turbo-drzemek 🥲
    Chyba wchodzimy w kolejny skok bo Lidka strasznie dużo płacze. Ona nawet z cyckiem w buzi wyje 😏

Uspilam ją o 19:15 i pojechałam na zakupy...wracam - nie śpi 😏

Jest tak zmęczona, że przysypia i budzi się co kilka minut.

Powiem Wam, że tak jak z jednej strony wiem, że będę bardzo tęsknić za tym małym pachnącym dzidziusiem tak z drugiej, chciałabym aby już te pierwsze miesiące minęły 🥲

Serio, wiedziałam, że nie będzie lekko ale takiego wyjca to się nie spodziewałam 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2023, 20:32

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ponoć najgorsze 3 miesiące... także połowajuż za nami🙈
    Zbysiu dzisiaj załatwił tatę... lulał go a ten co chwilę popłakiwał... stwierdził że musi go na chwilę odłożyć żeby się napić... my przygotowani na ryk (bo to już koło 18 było) a tu prawie cisza bo chłopak postanowil trochę pogruchać i obejrzeć okno dachowe 😅 chyba mu za ciepło od taty były było🤷‍♀️

Dobrej nocy życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2023, 20:58

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mieliśmy gości od 18 do 22 i Ada cały wieczór z nami przy stole w dostawce albo na rękach towarzyszyła bez żadnej aferki i płaczków a tylko gapiła się a to we mnie a to w ojca jak cos opowiadal zaciekłe albo w lampy nad stołem od czasu do czasu puszczając słodkie usmieszki do gosci 😃
    Było tak miło tylko dlatego ze zaraz na początku spotkania zrobiła kupała który się zbierał od dwóch dni! Jak tylko kupka poszła od razu inna dziewczyna 😉
    Teraz znowu śpi a ja już też odpływam. Intensywny dzień sprzątnie przygotowywanie kolacji I upiekłam 2 ciasta, sernik z biała czekolada i marchewkowe z mascarpone. Oba pyszotka. Jutro mamy kolejnych gosci na na zapoznanie z Adusią 🙂

Widzę że u was tęż już mega kupy i mycie dziecka pod zlewem zaliczone 😃👍

Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy raczej do ogarnięcia na przewijaku i to dość rzadko. w czeartek np były aż 4, w piątek 1 i od tamtej pory nic 🙄
    Mam nadzieję, ze to już ten czas stabilizacji a nie kwestia nieefektywnego karmienia

U mnie dziś nocka dramat 🙄

Lidka usnęła po 22 a ja z nią 🙄 obudziłam się po północy zdretwiala i z cycem na wierzchu 😆 patrzę a obok na kanapie śpi stary z nogami na stole 😂
    Dosłownie obraz nędzy i rozpaczy. wyniosłam Lidke do łóżeczka i położyliśmy się jak ludzie. Od 1 się zaczęło 😆 Lidka się obudziła mega głodna i wyciem obudziła Tolke. Ja karmiłam a stary próbował pacyfikować Tolke. Nie udało się więc musiałam wkroczyć do akcji ja. W końcu i jedna i druga usnęła... Położyłam się do łóżka i ledwo zamknęłam oko jak usłyszałam placz. A tam rzygajacy Emil z gorączką 😑
    Niestety, 4 ka dzieci to 4-krotnie wyższe prawdopodobieństwo atrakcji. Żeby było śmieszniej, w nocy okazało się że termometr jest zwalony i nie wiem ile tej gorączki miał ale dosłownie płonął 🥵
    Tradycyjnie mam nadzieję, że Lidka nic nie zlapie 😏

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara o nie ale macie zdrowotną serię 🙈
    Dużo zdrówka życzę!

U nas chyba kolejny skok się szykuje bo Zbychu ma taki apetyt że o ile przez ostatnie 2 noce jadł tylko moje tak dzisiaj budził się częściej i musiałam go dokarmiać mm 😅
    Ale coraz więcej łapie kontaktu wzrokowego, coś tam siw uśmiecha i wydaje różne dźwięki 💙

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, udało mi się przesunąć wizytę ze środy na dziś wieczór, trzymajcie kciuki :D mam nadzieję, że to się nie okaże nic poważnego...

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania super że się udało, każdy dzień ma znaczenie. A kciuki oczywiście zaciśnięte 🤞

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, trzymamy kciuki! 🤞❤️ A jest coś lepiej/gorzej?

My dzisiaj zaliczyłyśmy 8 kilometrowy spacer 😆 ale spanie weszło po takiej trasie 🤩

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że jest tak samo, ale biorę ibuprofen, więc przeciwbólowo.

My codziennie robimy takie 8 km :D raz nam 10 wpadła

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak wydłużam trasy stopniowo, bo nie chce utknąć 3km od domu z rozryczanym bobasem 🤣
    Przeciwbolowo ale i przeciwzapalnie, więc może się będzie polepszać ❤️

Aa jeszcze mam pytanie do chustowych dziewczyn, dzisiaj pierwszy raz zapakowałam panienkę, ale po 10 minutach musiałam się rozmotac, bo przecież jak tu spokojnie siedzieć w chuscie, jak jedzenie ma się pod nosem 🐷 niby była najedzona, ale bliskość piersi ją automatycznie uruchamia 🙈 to przejdzie, czy coś z tym się da zrobić? 😅

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania kciuki!!! Daj znać co lekarz powie.

Ogórkowa a po czym wnioskujesz że szukała piersi? Bo jeśli się odginała i cudowała to powody mogą być inne :D albo po prostu była faktycznie głodna :)

U nas najdłuższy spacer był 5 km 😅 ale Lidka nie jest fanką wózka i fotelika i to loteria czy uda się usnąć i spać czy bedzie wyć 😑

U nas dziś spokojniejszy dzień, zdecydowanie więcej spała ale i dzień spokojniejszy bo w domu tylko ja, ona i Emil :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej się przyginała i "dziobała" jak dzięciołek 😅 probowala też się przez bluzkę przyssac 🐷
    5 km to też już fajna odległość 👌

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja najczęściej spaceruje po podwórku 🙈 ale u nas bardzo różnie ze spaniem w wózku... dzisiaj np po jakiś 20 może 30 min był płacz nie do uspokojenia 🤷‍♀️ także wróciliśmy szybciutko.
    Ale chyba mamy kolejny skok... bo apetyt większy 😅 no i też potrafi popłakiwał ze nie chce być na rękach 🙉 rączki i nóżki się uruchomiły... ale aktualnie śpi brzuszek do brzuszka na mnie 🥰
    Bardzo denerwuje mnie sapka i jeszcze często śpi z otwartą buzią... także dużo pytań do pediatry będę mieć na wizycie szczepiennej 🙈

Sara dobrze ze dzień spokojnieszy ❤️

Ja już się zastanawiam jak to będzie za tydzień bez KP... mam obawy bo czasem go uspokajam tym... będę musiała znaleźć nowy sposób 💪

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja pamiętam jak przy Emmie mnie sapka stresowała 🥵 obecnie już nie przywiązuje do niej uwagi ale niezmiennie nie lubię snu aktywnego u niemowlat 😆

Ogórkowa a jesteś pewna że była dobrze dociągnięta?

Longanimity a będziesz dostawała leki na zahamowanie laktacji? Choć ja ci powiem, że nigdy karmiac butelką nie odczuwałam braku bliskości z dzieckiem i wzajemnie. przy butelce też się dzieci uspokajają i myślę że bardzo szybko Zbys się przestawi :)

Mi ciężko powiedzieć, kiedy Lidka ma skok a kiedy jest po. Bo czasem jest tak super dzień, że mam wrażenie że jest po skoku a potem nagle 2 dni masakry 😅 uśmiecha się, wydaje mnóstwo dźwięków, głowę trzyma już wysoko i mocno ale nóżek i rączek nie odkryła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2023, 17:08

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow Lidka i Zbysiu już świadome uśmiechy maja?
    Iga macha nóżkami, jak szalona i zaczęła wkładać paluszki do buzi, ale uśmiechu świadomego nie przyuwazylam. Bardziej minę w stylu „wtf?”, która mnie strasznie śmieszy. Tym bardziej, że skojarzyło nam się z miną koleżanki, która dowiedziała się, że jej mąż zaprasza ja na randkę w eleganckie miejsce, ale pojadą tramwajem- to taki nasz wewnętrzny zart, ale zrobił jej wtedy fotę, gdy jechała i tak właśnie wyglada Iga, jak robi te minę 😅

Kania kciuki za wizytę!

To my spacerkowo chyba możemy być rekordzistkami, raz pyklo 11km. Dziś też dość dużo wpadło. Ale Iga to jest ogromna fanka wózka i mam zero obaw, jak wychodzimy.

Kupiłam dziś puszkę mm, bo mam nie mam psychy na odciąganie laktatorem. Leci tyle co kot napłakał i tylko mnie to frustruje. Także zostajemy kp, ale jak wyjdę z domu to mama czy mąż będą dokarmiać mm i tyle.
    Kupiłam bebilon pro futuro, nie mam pojęcia czy to dobry wybór, ale w szpitalu tym karmili. Dzisiaj testowo podałam pol porcji i zjadła. W piątek idziemy na kilka godzin na imprezę to już mama jest zabezpieczona w razie jakby głodomorka się odpaliła.

Ogoorkowa, a próbowałaś robić przysiady, gdy Pola się pręży? Iga na początku trochę cudowala, ale obecnie o ile nie jest głodna to to ją pacyfikuje. Uczę się też mocniej dociągac także mysle ze Sara może mieć racje.

Z przykrych spraw- dowiedziałam sie, że zmarło dwoje dzieci dziewczyny, która lezala w ciąży trojaczej ze mną na oddziale. Żyli kilka dni… Ostatnio u znajomych w rodzinie też maluszek z 34 tygodnia nie dał rady… Okropnie to niesprawiedliwe.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek będę u ginekologa to podpytam... a sprawdze jeszcze bo przed ciaza zazywałam dostinex... I zapytam też onkologa czy mogę oczywiście... a jeśli nie to położna mówiła że Szałwia i mięta hamują laktacje no i żeby nie pić jakoś mega dużo wody.

U nas jeszcze temat 💩💩 bo dzisiaj było już parę mniejszych 💪 bo 2 dni pod rząd kupa po pachy 🙈 jakoś to łącze z moim antybiotykiem... także dobrze ze juz mu się reguluje 😊
    Mam nadzieję że na środę zwolni się jakiś termin do osteopaty bo ostatnio super dla przyszka i dla ssania 🤞

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ