Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio a kto powiedział że za jednym 😉😃
    Ja mogę śmiało polecić suplementacje milanella complex na laktacja

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa straszna sprawa z tym pączkiem 😂

Longanimity cieszę się że naświetlania nie są potrzebne ❤️

Sara ja cię doskonale rozumiem. Ja się tak przyzwyczaiłam do luksusu kamery i czujników że ostatnio nie potrafiłam zaparkować autem starego 🤦‍♀️

Agentka ciężki do spacyfikowania element ci się trafił 😂

Kasio co do odciągania to mi kiedyś powiedziała położna że laktatory nigdy nie ściągną tak jak dziecko i że są sytuacje w których dziecko ładnie się najada a laktator nie ściągnie nic. Dobrze ze kolektor ci się sprawdza ❤️ każda ilość mlenia jest na wagę złota ❤️

My dziś byliśmy na bioderkach młody ma dziś 5 tyg skończone następna wizyta za 5 miesięcy

Co do mleka to smilk max się sprawdzał ale teraz pojawiły się małe kłopoty i młody dostał chyba alergii. Ma wysypkę, kupy śmierdzące bobkowate i zatwardzenie... Dodatkowo i ja i stary mieliśmy skazę białkowa dodatkowo stary ma AZS więc już jestem trochę obsrana kolokwialnie rzecz ujmując.. Od dziś testujemy capri care zobaczymy co będzie. Jak się nie poprawi to pójdziemy do pediatry. BTW dziś była położna na ostatniej wizycie patronazowej i podejrzewa u młodego wzmożone napięcie mięśniowe po cesarce. Także do kompletu musimy ogarnąć jeszcze fizjoterapeute żeby go skonsultować.

Pozdrawiamy z pierwszego nocnego karmienia ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda, mała wojowniczka 🙈 Ale Meeg przepowiedzialaś- w końcu padła i obudziła się po 6h 😄 Z okropnym krzykiem, bo brzuszek był bardzo głodny, ale od 3 dni nie spałam dłużej niż 1,5 h ciągiem także chociaz tyle dobrego.
    Karmie i jak nie usnie zaraz po to podrzucam Staremu, jak kukułka, ma dziś wolne to niech lula ;)

Maiora współczuje brzuszkowych akcji, biedny Bartus no i biedna Ty 🙈 mamy dookoła trochę malych alergikow także mniej więcej wiem z czym to się wiąże.

Kasio a lekarz stwierdził alergie na podstawie koloru kupsonów? Bo co do wysypki to nie chce zgrywać eksperta, ale położna mówiła, że cześć lekarzy myli trądzik niemowlęcy ze skazą.
    Ale śmiechlam z tego mema 😂

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, u nas tylko mąż jest w stanie uspac Młoda jak już się zapętla w takim trybie ssania, porządna drzemka póki co resetuje ustawienia bobasa do fabrycznych i na szczęście od północy mam już normalnego ssaka 🤩 i to śpiącego dzisiaj ciągiem 4,5h 😍

Agentka, chodzą u Was dzieciaki? My na wszelki wypadek nakupilismy słodycze (dużo dzieci na osiedlu), ale nikt nie chodził 😅 więc teraz mamy pełną szufladę dla nas 😛🐷
    Doczytałam, że to w sumie Wy chodziłyście 😅 wazne, ze sie udało 😁

Meeg, moja wczoraj jak grymasila to zaczęła też bekac przy karmieniu, z pokarmem w buzi 🤪 miałam mleko na okularach, na oparciu całkiem nowej kanapy... śmiali się ze mnie, że prawie biała kanapa przy dziecku? Przynajmniej mleka nie widać 😂
    Ojaa, ciasto 🤩 u nas było prawie podobnie jak już okielznalismy bestie 😛 paluszki mocno kruche (nie wiem, czy też lubicie takie spieki? W Kauflandzie są takie specjalne mocniej wypieczone 😅), herbatka i dojadanie ciasta śliwkowego z weekendu ogladajac slub od 1 wejrzenia🤣
    Hmm, mam te tabletki na laktacje jako probka, ale zawsze.w razie potrzeby to wystarczy mi teraz 1/3 femaltikera i jestem Gotowa na wieczór na cycu 😅

Kasio 🤣 za mema!
    A co do paczka, to luz, w rodzinie też się trochę podsmiechujemy, że tak się kończy potajemne jedzenie paczka z kolegą, kiedy się ma cukrzyce 😅

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, laktatory to ogólnie potrafią wprowadzić niezłe kombo w głowie, jak sama jeszcze odciagam tl był dramat, bo mialam wrażenie, że nie dość, że ciągle z nim siedziałam umiałam i walczyłam po kropelce to miał straszne parcie na odciągają ilość i nieraz łzy leci, że rano było 120 ml a teraz tylko 80...
    Dlatego się z nim pożegnałam twierdząc, że będziemy już, typowo na mm, a obecnie nadal karmimy pół na pół, z tym, ze przystawiał Leosia normalnie do piersi i o wiele lepiej mi się to sprawdza, bo sama nie schizuje 😅 zje ile zje, dojada sobie mm w razie potrzeby, ale niekiedy nawet widzę, ze poprostu bardziej go wycisza takie karmienie i przytulaski 😁

Maiora, a próbowaliście może mleka z tych serii Comfort dla wrażliwych brzuszków? U nas przy takiej kupie w końcu podziałalo w zestawie z Espumisanem i Biogaia, ale pediatra mówiła, ze jak nadal będzie problem to wtedy już idziemy typowo w nietolerancję, chociaż u nas nikt nie ma tego problemu 🙃 oby problem szybko u Was odpuścił, bo przy tych 'bobkowatych' kupach maluszki jednak swoje się wy męczą...🙃

Maiora, a po czym położna zaczęła podejrzewać wzmożone napięcie? U mnie Leoś strasznie się napina i preferuje bardziej jedna strone. Nie tak, ze druga jest kompletnie wyłączona, ale widać to zwłaszcza przy lezeniu na brzuszku i pediatra skierowała nas do fizjo, w piątek wizyta i przyznam że się stresuje 😱

Ogoorkowa, zazdro z tym halloweenowym spokojem 😅 u nas dobijały się cztery ekipy i powodowało to lawinę dramatów, bo pies się wkurzał, ze ktos przyszedł i szczekał jak opętany, a to wybudzalo mi Leosia 🙈 ja rozumiem halloween, ale o 22 to już mogli sobie darować 😜

Sara, my byśmy na bioderkach w 6 tygodniu, chociaż szpital zalecał w pierwszym miesiącu, ale podczas umawiania wizyty okazLo się, ze robią tam zawsze w 6 🙂

U nas grasuje choróbsko, męża dopadła chyba grypa, więc umiera z bólem mięśni i dramatyczna gorączka (37.3 🤪🤪🤪) właczylam mu więc w użytkowanie w domu maski, bo jednak czasami pomaga przy Leosia, a trudno byłoby mi go całkiem odizolować, ciekawe czy uda się nie zarazić 😱

Widział, ze pojawił się też temat kolejnych dzieci i u mnie było jakoś na odwrót 😅 jak wróciłam ze szpitala i minął mi najbardziej bolesny fizycznie okres to czułam, ze napewno chce jeszcze jedno dziecko i to względnie szybko 😁 ze Mały jest taki cudny, a zawsze chciałam, żeby dziecko nie było jedynakiem, no i może wymarzona córeczka dla męża by się trafiła 🧡 teraz jednak doszłam do etapu, ze więcej nie chce już przechodzić przez taki okres u Malucha i żadnych więcej dzieci 😅 jest Słodziak wiadomo, jak to takie bobasy, ale...wystarczy 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 06:35

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz, nie stosowałam jeszcze, na razie kupiłam mu to CapriCare i nie wiem na ile to moja wiara że działa a na ile rzeczywiście, ale jest chyba lepiej. Zrobił dziś rano kupkę, co prawda nameczyl się przy tym ale to nie był śmierdzący bobek tylko normalna kupa taka jak wcześniej i schodzi mu powoli wysypka z klatki piersiowej, pokarmie go tym jeszcze kilka dni i będę obserwować postępy.
    Co do napięcia u nas młody bardzo się wygina do tyłu, odrzuca jedną rękę przy leżeniu na brzuchu i też preferuje jedna stronę i bardzo zadziera głowę do tyłu że aż układa się w C. Położna podejrzewa napięcie w obręczy barkowej z uwagi na poród CC. Szukam mu terminu w miarę szybkiego do fizjo bo osteopatka ma termin dopiero po nowym roku. Jak pójdę z nim do pediatry to jeszcze to skonsultuje, może uda mi się skierowanie wykaczorować 😁

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa chodzili, ale i tak nam zostały cuksy:D z galaretką, więc wieczorem podjedliśmy jeszcze.

Pucz a to ciekawe z tym psiakiem, często szczeka?
    Bo nasz nie jakoś nadmiernie, ale regularnie, jak widzi innego psa za oknem i widzę, że Iga ma to w nosie nawet, jak śpi. Doszłam do wniosku, że musiała to słyszeć, jak była w brzuchu i przywykła. Dlatego mnie zaciekawiło, że Leoś się jednak budzi od szczeków.
    Nie stresuj się tą asymetrią, wiele dzieci ją ma, zwykle wynika z ułożenia w brzuchu i jest kwestią robienia ćwiczeń z maluchem.

My byliśmy już u fizjo- głównie ją rozmasował, ale jak będzie trochę większa to pójdziemy pewnie jeszcze raz.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz dużo zdrówka i oby Leoś się nie zaraził 🤞

Też byliśmy wczoraj na bioderkach a w sobotę Zibi skończył 5tyg, na kontrolę mamy iść 21.02, ale generalnie wszystko w porządku 💪

Wczoraj mieliśmy masakryczny wieczór i przez to dzisiaj babci dostanie się opiernicz... bo młody był śpiący a że go nosiła to mi mówi że gdzie on będzie spal jak ma oczy jak 5zł... a może godzinę wcześniej rozmawiałyśmy o tym że dzieci tak mają że im bardziej zmęczone tym gorzej zasnąć... a na dodatek ona zamiast go uspokajać to wysokim głosem go zagadywała 😑 także potem ciężko mi go było uspokoić i prawie płakaliśmy razem (pierwszy raz aż tak miałam). Także nawet nie poszłam się kąpać ani nawet nie przebrałam się w piżamę 😵‍💫 ale w nocy ładnie spał na szczęście 💙

Też się zastanawiam czy Zbysiu nie ma wzmożonego napięcia bo w trakcie odbijania dość mocno się podnosi, ale zapytam o to osteopatkę na następnej wizycie.

A w temacie kolejnych dzieci... trochę przeraża mnie kolejne maleństwo ale chciałabym bardzo żeby Zbyś miał rodzeństwo. U nas i tak z przyczyn zdrowotnych nie będzie to szybciej niż 3 lata a może nawet 5 🤷‍♀️ ale wczoraj się śmiałam że najlepiej jakbym następne urodziła tak np w czerwcu, żeby popołudniowo wieczorne drzemki mogłybyc spokojnie na podwórku 😜
    No i wiecie co... mam jakieś takie wrażenie że o ile będę jeszcze w ciąży to będą to bliźniaki 🙈 (potencjał w rodzinie jest a w moim pokoleniu jeszcze żadna z kuzynek nie miała 😜

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie był mega mega trudny czas. Półtora tygodnia temu zmarł dziadek i spadła na mnie w dużej mierze opieka nad niepełnosprawną babcią i sprawy pogrzebowe. Tosia w tym wszystkim jest aniołkiem, jeździ ze mną wszędzie, dużo śpi i bardzo wszystkim pomaga na psychikę. Nie mówię, że nie ma z nią trudniejszych chwil ale zdecydowanie na te czasy trafił mi się cudowny, bezproblemowy egzemplarz. Szczerze mówiąc trochę Wam zazdroszczę tych pierwszych spokojnych tygodni kiedy ważne jesteście tylko Wy i dziecko. Mnie o samopoczucie nie spytał się nikt. Wczoraj z migreną, przy której bóle porodowe to pikuś pojechałam do szpitala, dziś od rana kroplówki już w domu.

A z tematów poruszanych przez Was teraz (tyle ile przeczytałam) Tosia je capri care + do tego biogaja i kupy super, brzuch nie boli i wszystko super, także polecam!

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odniosę się do całości jak wrócimy, bo właśnie jedziemy do rodziców, ale mam problem i może ktoś wie jak się na tym uporać 😵
    Podczas karmienia zauważyłam, ze na jednym sutku pojawił się krwisty pęcherz i ogólnie czuje dyskomfort, delikatnie boli, jak to ogarnąć? 🥲

06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    08.05.23 - 411 g 🤩

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz to może być zatkany kanalik. Przystawiaj jak najczęściej mimo, że boli jak diabli. Mi to pomogło.

Nadrobię dziewczyny wieczorem albo jutro jak będę sama z Lidką 🙄
    Jak śpi to każdą sekundę wykorzystuje dla starszych + na jakieś produktywne zajęcia a jak nie śpi to jest absorbująca w 100% 🥵

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paweł pojechał z Tolką na SOR.

Ja zostałam w domu i jest mi tak źle, że nie jestem z nią ale z drugiej strony nie chciałam zostawić Lidki 🥹

Tola zaczęła strasznie krwawić z ucha 😰
    Konsultowałam na szybko z laryngologiem i naszym genetykiem prowadzącym i kazali pilnie jechać.

A ja siedze w domu i nic nie wiem 😓

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Sara daj znać koniecznie co z Tolą mam nadzieję że to nic poważnego ❤️

RiverS bardzo mi przykro 😢 Jak ty się czujesz? Jak się trzymasz? Pamiętaj że wszystkie tu Cię wspieramy i jak będziesz potrzebowała się wygadać to jesteśmy ❤️

Dziewczyny ogłaszam zwycięstwo w dzisiejszej walce my kontra kupa a raczej jej brak. Ewidentnie tamto mleko młodemu nie służyło. Zmienilismy je wczoraj na to CapriCare i dziś o 6.30 młody zaczął strasznie marudzić wiercił się napinał, próbował zrobić kupę i tak męczył się z godzinę a ja w tym czasie na zmianę masaże, termofor, nóżki do brzuszka ale nic nie pomagało nawet bąki za bardzo nie chciały iść, więc postanowiłam użyć kraterka rektalnego. Po tym się udało zrobił kupę ale cały dzień był taki nie swój, mało spał, co chwilę się wybudzal, widać było że ten brzuch go męczy. Spał tyle co w aucie w trakcie drogi do mojej mamy i spowrotem. Jak wróciliśmy do domu to się zaczęła afera i straszne płaczki. Bardzo się biedny męczył aż wzięłam go do wanienki na co wieczorne kąpanko. Przy okazji wlałam mu więcej wody i jeszcze przemasowalam ten brzuszek i uwaga POMOGŁO! zrobił duuużo kupy, o bardzo dobrej konsystencji i kolorze i nie śmierdzącej! Wysypka na klatce piersiowej też schodzi więc jest nadzieja ❤️ zaraz po tym zasnął wykończony 😂 Przperaszam za ten opis ze szczegółami ale nigdy nie myślałam że tak mnie ucieszy czyjaś kupa 😂

Dobrej nocy ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócili 🙄

Wyobraźcie sobie, że na SORze nikt nawet Toli nie zbadał i odesłali ich z kwitkiem. Kazali jechać do tego szpitala, gdzie rok temu miała operację ucha 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Paweł zadzwonił do mnie bo nie wiedział co robić, pojechali totalnie z niczym, Pawła auto z rezerwą. Zadzwoniłam jeszcze raz do naszego prowadzącego i uznaliśmy, że to nie jest stan zagrożenia życia aby cisnąć z tym w nocy do nich.

Jutro mam umówić na Cito wizytę u laryngologa a gdyby krwawienie się powtórzyło to będą jechać do tego drugiego szpitala. Mechaniczny uraz wykluczamy 🤷🏻‍♀️

Ale spanikowalismy bo jak słowo daję tej krwi było tyle, że policzek, włosy, ręka we krwi 🙄

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS przykro mi z powodu dziadka 😢 dużo siły dla Ciebie!
    Super, że Tosia jest taką wdzięczną towarzyszką nawet w tak trudnej sytuacji 🍀

Sara współczuje takich przeżyć… oby nocka upłynęła spokojnie 🤞

Maiora extra, że znaleźliście sposób na brzuszek Bartusia, oby pomogło na dłużej. Nie przepraszaj za opis 😂 Mam wrażenie, że to dla wszystkich młodych rodziców Top temat 😂 Dla nas to nie jest taka ogromna nowość, bo z psem mieliśmy podobnie. Miała za szczeniaczka zakażenie glisdą, problemy z 💩 właśnie i się zaczęliśmy siebie regularnie pytać czy robiła kupę i czy była „ładna” 🤣

Iga miała dziś wizytę pradziadka 😊 Dziadek był tak przejęty, jak ją trzymał, że aż się cały trząsł i później też chwile nie mógł dojść do siebie z emocji :) Całą sesje sobie z nią zrobił i wysyłał chyba wszystkim w rodzinie :D Uroczo, bo opowiadał, że w swoim mieście wszystkim już powiedział, że jest pradziadkiem, a nawet jadąc do nas pani na stacji benzynowej się chwalił 😂

Maiora lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, jak noc Toli? Borze szumiący, współczuję takich przeżyć :(

Agentka, to słodkie, że pradziadek się tak przejął ☺️ nasz chłopak niestety z mojej strony nie ma pradziadków, a ze strony ojca jedna prababcie, jednak nie utrzymujemy kontaktu, po tym, jak nie chciała przyjść na nasz ślub. Wiaodmo, cywilny to ślub lrzezmd urzędnikiem, a nie przed Bogiem, ona na takie farsy nie chodzi 🤷 od tamtego czasu mój mąż się tak zawziął, że nie widzieliśmy się z nią. Taka jego decyzja.

Rivers, dużo siły! Jesteś dzielna 💪

Maiora, no tak, temat kupy,to ważny temat dla rodziców 😅 dobrze, że znalazłaś sposób na Bartusia, oby teraz było już tylko lepiej ;)

Pucz, daj znać, co z piersią 🤞 mam nadzieję, że rada Sary poskutkowała.

Jeśli chodzi o rodzeństwo dla mojego malucha, to jak najbardziej jestem za :) nawet przez moment nie pomyślałam, że mogłoby być inaczej ☺️ jeszcze tylko nie wiem dokładnie, jak to rozegrać. Jednak wiem, że jak pójdę do dr teraz, to nie zgodzę się na żadną hormonalną antykoncepcje i będziemy stosować prezerwatywy.

Mój maluch dziś przespał ciągiem 7 h w nocy, spał do 3, zobaczymy jak dalszą część nocy 🥳 ale przedwczoraj też spał tak długo, nie wiem, czy nie łączyć tego z obecnością wieczornej kąpieli. Muszę to jeszcze poanalizować.

A rano mamy szczepienie 🫣 i przyjeżdża mój brat cioteczny, także młody będzie miał wujasa w domu do lulania ☺️

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, świetnie, że brzuszek ma już się lepiej i nowe mleczko służy ☺ co do cieszenia kupą to jak najbardziej zrozumiałe 😅 tym bardziej jak widzisz, że Maluch się tak męczy, ja nadal pytam męża jak to akurat on przewija 'jaka była' , a jak poszła do pediatry z brzuszkowymi tematami to dla niej było oczywiste, ze przyszlam przygotowana ze zdjęciami kup 😆
    Odnośnie napięcia to u nas wygląda to całkiem podobnie, więc napewno coś jest na rzeczy, tylko pytanie jak bardzo 😔 my właśnie mieliśmy skierowanie, ale terminy też są nieciekawe - wizyta dopiero 28 listopada, więc stwierdziliśmy, ze dla takiego Bobasa to dużo czasu i można już z nim coś działać przez ten prawie miesiąc, a prywatnie udało się umówić w przeciągu kilku dni 😊

Agentka, na początku nic Leosia nie ruszalo szczekanie, ale teraz jest jakby na etapie, ze można przy kim sprzątać odkurzaczem, ale stuknij za mocno łyżeczką to aż podskoczy 😅 i z tym szczekanism też tak właśnie jest, ze jak zobaczy coś w oknie i nagle ruszy z awantura jeszcze obok łóżeczka to przez to, ze to taki nagły dźwięk to Leosia wybudza 🤨 w poniedziałek byłby nas nawet behawiorysta, żeby doradzić, jak ja wyciszyć, ale to trzeba masę ćwiczeń, a jak jestem z nimi sama to często nie mam na to czasu 😜
    Jakie to urocze, ze pradziadek jest taki dumny 🥰 rozczulający to musiał być widok, ta różnica pokoleń i radosc wraz z ekscytacja ☺ u mnie Leoś ma prababcie i pradziadka, ale wcale ho nie widzieli...tzn prababci wysłałam kilka zdjęć, a mój dziadek stwierdził, ze 'nie lubi małych dzieci' więc się nie narzucam, chociaż trochę przykro 😉

Longanimity super, ze badania bioderek przeszliscie w porządku 😁
    Odnośnie usypiania i przemęczenia u Malucha to ja mam podobne przeboje z mężem...tylko on uważa, ze jak Leoś wpadnie w histerie i płacze i się pręży to najlepiej jest przeczekać 🥸 tym sposobem trzyma go za noszącego się od płaczu, czeka aż przestanie powtarzającą mu, ze ma się uspokoić, bo to mu nic nie da, jakby miał to rozumieć 😖 a potem dziecko jest już tak wściekłe i pobudzone, ze w ogóle nie może zasnąć pół nocy 😵

Rivers, współczuję sytuacji z dziadkiem, mam nadzieję, ze szybko wszytskie sprawy się unormuja i będziecie mogły spokojnie się sobą cieszyć 😊

Sara, mam nadzieję, ze po tej całej sytuacji nocka była już spokojna ☺ daj znać jak ma sie Tola i oby wizyta u laryngologa Was uspokoiła i nie było to nic poważnego 😊
    Dzięki za radę, staram się przystawiac pomimo bólu, ale póki co ciągle się nasila 🥲 ciekawe czy przyjdzie moment przełomowy, oby już tylko nie było gorzej, bo nienwiem co wtedy 😵

Kania, powodzenia na szczepieniu 🍀niby to tylko moment, ale minsie aż łzy zbierały, jak widziałam, ze Leoś z każdym zastrzykiem płacze coraz mocniej 🥲 takie chyba 'mamine' miękkie serce 🤣 no i oby po szczepieniu Filipek się super czuł i nie było żadnych uciążliwych objawów ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 07:54

06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    08.05.23 - 411 g 🤩

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz ja miałam zatkany kanalik i ja poszłam w metodę dość hardcorową... Przebilam ten pecherzyk igłą 🙈 momentalnie ból odpuścił. Brałam też Ibuprom i przystawiałam często aby się przewód udrożnił. U mnie pomogło.

U nas nocka widmo. Zasnęliśmy koło 1 i całą noc wstawaliśmy do Toli a dodatkowo Lidia od 3 urządziła maraton kupy i darcia się. Usnęła.... O 6:20 🤣 szkoda że my o 6:30 musieliśmy wstawać 🤣 grozilam jej oknem życia ale nie podziałało 🤣
    Także dzisiaj oboje nieprzytomni 🙈

Paweł wziął wolne dzisiaj i zaraz jedzie z Tolą do laryngologa. Udało mi się w nocy załatwić wizytę u świetnego lekarza więc zobaczymy. Ja obstawiam dwie rzeczy. Albo Tolka sobie coś wsadziła w ucho jak nikt nie widział i się skaleczyła (ma skazę krwotoczną więc ilość krwi nie dziwi) albo ma zapalenie ucha i doszło do uszkodzenia błony bębenkowej. Bo poza nią, w uchu nie ma naprawdę co krwawić 🙄 a że Tola ma bardzo specyficzne odczuwanie bólu z racji zespołu to całkiem możliwe jest u niej zapalenie i tego po niej nie widać. Chyba, że z drenem coś się stało i coś uszkodził 🫣 Zobaczymy co lekarz powie ale mam nadzieję, że leczenie będzie w domu i że przede wszystkim słuch nie ucierpi 🙄
    Zaraz jadą a póki co Paweł zbiera siły psychiczne i fizyczne bo możecie się tylko domyślec jak Tola uwielbia wszelkie grzebanie w niej i ile będzie pisku. Ja już mam problem aby utrzymać ją wystarczająco mocno aby nie drgnęła przy takich badaniach więc dobrze że Paweł jedzie.

Kania powodzenia na szczepieniu 💪

Kasio mem cudowny 🙈

Agentka no to Iga to rasowa wozkowiczka :D dobrze, że chociaż to działa.
    I super wizyta pradziadka 😍 jego pierwsza prawnuczka? 😍
    U nas Lidka nie robi już takiego dziadkowego zamętu bo jest 6-tą wnuczką/prawnuczką ale pamiętam co się działo jak się urodziła Emma 🫣

RiverS wyrazy współczucia 😓 ale jesteś bardzo dzielna w tym wszystkim 💪
    Dobrze, że malutka tak dobrze reaguje na ten tryb i "nie dokłada"

Maiora kupa to szalenie ważny aspekt macierzyństwa 😅 u nas Lidka się już dość normuje ale dziś w nocy poszła pierwsza kupa od 3 dni i była dość śmierdząca i pomarańczowa. Pół godziny później jak ją odetkalo tak do 6 waliła nową 🫣🫣🫣

Longanimity nie dziwię się, że babci się oberwie. Ja autentycznie nienawidzę gdy ktoś nie respektuje takich rzeczy i zabawia dziecko które musi spać 🙈
    U nas w dzień jest w miarę do ogarnięcia, nocki różnie ale ogolni wiem, że da się gorzej... Ale wieczory? A daj spokój 🙄
    Jak uda mi się Lidkę ululać o 20-20:30 to jest dobrze. Wstaje z drzemki ok 17:30-18 więc teoretycznie o 19-19:30 maksymalnie powinna chrapać z resztą dzieci. Kąpie ją ok 18:30 i zaczynam usypiać... Zwykle udaje mi się to dopiero ok 22-24. Najczęściej zasypiam z nią bez kąpieli, w stałych gaciach i głodna 🤦🏻‍♀️ szczerze nie lubie naszych wieczorow

Dziewczyny myślę o was intensywnie ale gdzieś ciągle brak mi czasu. Staram się rozdwoic, robię milion rzeczy na raz i na głowie staje aby starsze dzieciaki nie poczuły się zaniedbane 🥵 gdzieś dobę mam za krótką 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 09:25

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Mały darł się w niebogłosy przy pierwszym wkłuciu. Drugie przezyl z większym spokojem, już wiedział na co się szykować. Rozdzierający jest to widok dla matki. Za to doustna mu ewidentnie smakowała 😅

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ja czekam na rozszerzanie diety bo narazie wszystkie kropelki z łyżeczki baaardzo chętnie zjada 😜 także obstawiam że szczepionka doustna też mu zasmakuje, my celujemy że szczepieniem albo w przyszły tydzień albo jeszcze kolejny.

U nas dzisiaj hit! Mąż przychodzi do mnie (myłam zęby) z dzieckiem na ręku i mówi "on się rzeczywiście uśmiecha!"

Ale chyba zaczęły się kolki... wczoraj płakał jakby był głodny, po dokarmieniu sporo ulał... potem Lublinie szuszanie i te sprawy i po jakimś czasie spokój 🤷‍♀️ kupa była wcześniej i aktualnie jest jakaś 1 na dzień ale póki KP to chyba spoko...

Agentka wyobrażam sobie tą reakcję pradziadka ❤️❤️
    Moja Babcia (jedyna która mi już została) przychodzi zawsze w niedzielę po mszy na kawkę i ciasto i nie może się napatrzec i na mojego bratanka i teraz na Zbysia ❤️ a łącznie ma 6 prawnucząt. A jeden z Dziadków mojego męża stwierdził stanowczo że Zbysiu podobny do niego 😜 choć narazie widzieli go tylko na zdjęciach, z racji odległości raczej pojedziemy tam koło nowego roku z zaproszeniami na chrzciny odrazu.

Pucz internet mówi żeby nie przebija bo można pogorszyć sprawę 🙈 no i ponoć odchodzi się też o tego żeby przystawiać jak najczęściej żeby nie wywołać hiperlaktacji...

Sara my tu wszystkie napewno rozumiemy twoja sytuację i doceniamy że znajdujesz czas❤️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ