Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime ja bym chyba sprobowala z probiotykiem podziałać, jak czasem widzę,że się męczy, to jednorazowo podajemy biogaie, bo już tak regularnie nie ma potrzeby :)

Uu Agentka, konkretne ilosci :D takie duże te kupy? U nas 1, czasem dwie, ale to ledwo (i to nie zawsze) mieszczą się w pampersie 😅 ale faktycznie dzięki temu bączki nie idą z kleksami, może minimalnymi. Po 1 szczepieniu na rota tak nam się naprawiło:D

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami duże, że po plecach idą, a czasami bez szału, no ale sporawo ich.
    Iga dziś tak na maxa bez humoru, że co ja zostawię sama to miałczy, moja mama przyszła to do niej robiła smutne miny. Nie chce spać, tylko cycy jest pocieszyciel i ewentualnie można z nim odbyć drzemke 🙈

PS. Zabawnie, bo zaczęłam pisać te narzekania to się obudziła i mnie zaczepia śmiechem i piskiem jakby chciała powiedzieć „mamusia wcale nie mam tak”😂

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam pytać- Longanimity Zbys po przejściu na mm długo jeszcze szukal u Ciebie cyca?

A co do pomiarówa- Iga na tej naszej wadze niby ma 5,5 kg- ciekawi mnie rozbieżność jak pójdziemy za 2 tyg na szczepienie. Ona się trzyma gdzieś od urodzenia 25 centyla.
    Swoją drogą widziałam na grupie na fB, że dziewczyna pisała o swojej córce z wagą urodzeniowa 2900, że ma hipotrofie oO Mi nikt nie mówił, że z Iga coś nie tak, tzn mówili, że drobna i tyle. Swoją droga, jak ona oddała smółkę już w brzuchu to może byłaby troszeczkę cięższa).

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka znam przynajmniej 2 dzieci z wagą urodzeniową 2600 i nikt nie mówił o hipotrofii 🤔

Co do szukania piersi to nie zwróciłam na to uwagi więc raczej nie... tyle że on od samego początku był przyzwyczajony do butelki... sama nie wiem... to już 8 tyg temu było 🙉 (wiem dlatego że co 4 jeżdżę na kontrolę i jadę jutro właśnie)

U nas też mega kiepski dzień ale po drzemce śmieszków trochę było 😉 usypianie na popołudniową drzemkę to jakaś masakra... ponad 1h... oczywiście mojej mamie musiałam tłumaczyć znowu dlaczego widać że jest śpiący i wspólnymi siłami udało się go uśpić... I nie wiem czy przez kiepski dzień czy skok czy o co chodzi ale dzisiaj znowu ulewał więcej niż zwykle 🥴

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja byłam całe życie pewna, że hipotrofia to waga poniżej 2,5 kg 🤯
    Ale np makrosomia płodu to waga powyżej 4 kg a u moich starszakow nic takiego nie padło 🤷🏻‍♀️

A co do kup, to pamiętacie jak mówiłam, że Lidka słabo przybiera bo wali po 5-7 kup dziennie? Wczoraj zrobiła 1, dzisiaj 1 i nagle +80 g w 2 dni. A bywało że tygodniowo przybrała 20 bo co zjadła to oddała 🙄
    W każdym razie to dla mnie sygnał że ona je tylko to kwestia kup

U nas dziś 3 drzemki i właśnie usnęła po kąpieli. Sądzę jednak, że obudzi się za pół godziny 🙄

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam ile pobudek będzie tej nocy 🙈 a jeszcze tata idzie w weekend do pracy... a ma beznadziejne zmiany bo praktycznie cały dzien go nie ma... tzn od 9 do 18... no ale od pon na 15 to trochę będę mieć wytchnienia... no i oczywiście wydaje mi się że jest lepiej z tym pęcherzem ale widzę po sobie ze jestem taka bez energii i jak ostatnio było mi wiecznie za ciepło tak od paru dni jest mi wiecznie zimno... tylko czasem w nocy mam uderzenia gorąca... a co ciekawe... zawsze lubiłam kąpać się w gorącej wodzie... to teraz mam wrażenie że mogłabym nawet we wrzątku się wykąpać 🙈

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakieś turbospanie włączyła, wstała na jedzenie i śpi dalej, nawet nie jest przewinieta 🫣

Agentka kiedy macie drugie szczepienie na rota? Ja się boję,że wtedy już nam będą wypływać regularnie z pampersow 😅 słodziak z Igi :D

Sara coś w tym musi być, równowaga mas w przyrodzie zachowana :P

Longanimity u nas ulewanie też coś zaczyna wracać, a było dobrze. Zalała mi dzisiaj przy odbekiwaniu cała koszulkę, ona też już w 3 bodziaku dzisiaj 🙄

Dzwoniła dzisiaj pediatra, że wyszło niskie żelazo, ale jeszcze w widelkach. W przyszłym tygodniu mamy szczepienie to wtedy omówi działanie w tym temacie. Więc może to być powód,że u nas bez szalonych przyrostow. Ale niestety węszę kolejne badania kontrolne krwi 😮‍💨

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidka ostatnio zaczęła zużywać więcej ciuchów niż dotychczas, tak się ślini 😀

Jutro stary jedzie na rozmowę o pracę. Tutaj dotychczas gdzie pracuje od października jest naprawdę ok, zarobki niezłe, szef bardzo w porządku ale niestety praca okrutnie ciężka. 8 h na dworze czy deszcz, czy mróz. Stary nabija po 30-35 k kroków i dużo dźwiga a niestety, jest po bardzo poważnym wypadku (złamany kręgosłup etc) i zaczyna odczuwać. Póki co pracuje ale mówi, że na dłuższą metę nie da rady, zwłaszcza, że współpracownicy pracują tam od lat i mają lepsze fuchy a on jest od najcięższej najgorszej roboty i nie ma perspektyw na poprawę 🤷🏻‍♀️

Ja się w zasadzie nie wtrącam bo to jego decyzja. Napewno nie odejdzie dopóki nie dostanie nowej pracy więc suma summarum finansowo nie odczujemy zmiany na minus a to on ma być zadowolony 🤷🏻‍♀️

Jedyny minus, że gdyby dostał tę nową pracę to będzie pracował na zmiany a nie o stałych porach. Ciekawe gdzie odsypiałby nocki w domu z 4 dzieci 😂 w garażu?

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ponoć mój teściu robilctylko na nocki a mieszkali chyba w kawalerce... teściowa mówi żem iala dość mówienia dziecku żeby było cicho bo tata śpi... no i w końcu dostał od chyba 2latki drewnianą łyżką po głowie i zaczął chodzić na inne zmiany 😅

Ogoorkowa a podnosi nóżki? Bo ja widzę że jak Zbyś się bardziej napina to wtedy te ulewania... ale w sumie same podnoszenie nóżek nie zawsze tak działa 🥴 zobaczymy co powie osteopatka ale to dopiero za 1,5tyg

Sara u nas śliniaki takie materiałowe przynajmniej 2 dziennie które dosuszam w trakcie drzemek 😅

Wgl pisałam wam co najgorsze było w tym zapaleniu pęcherza... jak cały czas chce ci się siku a usyoiasz dziecko wydając odgłos ciiii... 🤣

U nas ostatnio sprawdzało się odsypianie na 2raty w tym jedna po uspieniu Zbysia ale Lidka chyba narazie nie fala by takiej szansy 🙈

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż tez dziś idzie na nockę 🙈 Jak ja tego nie lubię.
    Najlepiej, jak ma rano, bo najczesciej tak ma i pod to mam ułożony dzień z Igą 🙃 Jak jest to zawsze nagle wszystko dłużej, bo np widzę, że on nie potrafi się zebrać w kilka sekund do wyjścia i nie kuma, że ubrana Iga nie poczeka.

Sara, niech sobie polowe łóżko wstawi do garażu, bo kto wie, może to i śmieszne, ale jeśli zadziała to nie jest śmieszne 😁

Ogoorkowa mamy 16 stycznia szczepienia wszystkie znowu. Powinnam iść na Rota wcześniej, ale kurde zero terminów+miała to zapalenie spojówek takze czuje się usprawiedliwiona.
    Ciekawe czy znowu po rota będą takie rewolucje 🙈
    Przy jej skłonnościach to naprawdę była miazga ostatnio.

Cały dzień drama, spodziewaliśmy się wyjącej kąpieli, a tu odwrót- pogodna dziewczyna 🤣

Iga tez się ślini na potęgę, zawiązuje jej pieluszkę lub jak leży na brzuszku to kładę pod brodę.
    Do tego nauczyła się memlania pieluszek i przytulania do nich.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam tak i czytam co u was i czuję się pocieszona po dwóch tragicznych dniach u nas :D to znaczy, że nie tylko u nas kiepsko.

Dwa dni wyjca. Dziś po raz pierwszy niosłam z miasta małego wyjca do domu. 7 kilo na rękach. Wózek. Padający marznący deszcz 🤣 Jezus. Że ja to dziś przeżyłam. W dzień drzemki 3x30. Karmienie to jakiś dramat 🤣 zamiast jeść, to łapie mnie za nos, skubie sutki, głaszcze sweter, ogląda obrazki na koszulce - słowem, wszystko aby tylko nie jeść 🤣

Za to z plusów: od trzech dni maluch po karmieniu na noc zasypia sam w łóżeczku 💪 śmieje się w głos do rozpuku 😅 wykonuje pełny obrót z pleców na brzuch z wyciągnięciem rączek elegancko 😎 w leczeniu na plecach ściąga sobie skarpetki ☺️i to wszystko wydarzyło się w ciągu ostatnich 3 dni... Szok.

Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja wam tych obrotów zazdroszczę 😍. Moja nawet na bok się nie przekręci niestety. Wiem, że i my się doczekamy, ale tkanjuz bym chciała!

Czy u kogoś jeszcze szczepienia na rotę przechodzą tak absolutnie bezobjawowo? Nie dość że jej mega smakowała, wypiła do ostatniej kropli i chciała jeszcze, to problemy z 💩 bez zmian 😂.

Kania, współczuję. Myślę że niestety każda z nas takie coś czeka - choć kojarzy mi się to raczej z nieco późniejszym okresem. A z karmieniem u nas też ciężko. Karo nie na piersi, ale co chwilę odpycha butelkę aby wygiąć kark na wszystkie możliwe strony bo coś ją interesuje. Oczywiście po chwili ryk, bo jako dostawca mleka powinnam za nią podążać. Więc tak łyk mm, przerwa, trzy łyki mm, wypite łapczywie jakby miesiąc nie jadła, awantura krótka, wyginanie się i znowu je 😂.

Agentka, Longanimity, mój stary też ma nockę. Z tym że setki km od domu, więc jedyna różnica to taka, że rano starsza się z nim nie zdzwoni życzyć miłego dnia 😎.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka mówią, że jak coś jest głupie ale działa to nie jest głupie 😂

Wiecie co jest w tym najzabawniejsze? Że Tolka nienawidzi jak ktoś drzemie i np jak stary się położy na kanapie i zamknie oczy to ona od razu zaczyna go szturchać i ciągnąc za ciuchy 😂😂😂

I tak, Agentka tu masz 100% racji. Jak Paweł wychodzi do pracy o 6, zanim wstaniemy, to cały dzień sobie sama organizuje i "dowodzę". Spacer o tej samej porze, drzemki stabilne. Przychodzi weekend, stary w domu... I dupa jest ze wszystkim 🙈

Kania ale megaśne postępy 😍😍😍 wow!!!
    U nas motorycznie bez zmian. Tzn obraca się na boki i czasem na brzuch ale dalej nie umie wyjąć łapek. Za to Lidka w przyciągu kilku dni rozgadała się maksymalnie. No buzia jej się nie zamyka 😅

Co do karmienia to ja ostatnio przeważnie karmię na leżąco bo wtedy ciałem ograniczam Lidce bodzce i jest lepiej. Na siedząco jest cyrk i szarpanie z cyckiem.

A co ostatnio robi? Zaciska dziąsła na sutku i... Śmieje się tak go trzymając 🙈
    Mamy więc nowy przydomek - "Szczęki" 😂

Ancalime nic tylko się cieszyć. Lidka po rota miała 3 tygodnie sraczkę i praktycznie nic nie przybrała 😕
    Mam nadzieję, że po kolejnej dawce będzie lepiej bo ledwo sytuacja się ustabilizowała

Wyobraźcie sobie, że Lidka obudziła się po pół godziny, tak jak mówiłam, ale dałam jej cyca - zjadła jeszcze sporo i śpi dalej 😁
    Korzystając z okazji zrobiłam nowe ulotki 1,5% Tolki, ogarnęłam pranie i lodówkę 💪🏻 zamierzam poszydełkowac do północy maksymalnie i można iść spać jak człowiek 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 22:34

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie 🤯

Przeniosłam Lidke z kokonem do łóżeczka ok 22 jak co wieczór... Myślałam, że trochę pośpi więc sobie szydelkowalam kiedy słyszę płacz 🙈
    Szybko mówię do starego, żeby pościelil łóżko bo nawet nie mam jej gdzie przynieść a ten w dupie ma, gra sobie na ps 👿

Poszłam, nakarmilam Lidke na siedząco i odłożyłam do łóżeczka. Wpadłam na gazie pościelić łóżko, wstąpiłam siku i myślę - napije się jeszcze bo już do rana nie wstane.
    Wpadam do jej pokoju a ona.... Śpi 🤯🤯🤯

Co to właśnie się odwaliło?

Lidka usnęła sama w łóżeczku po pobudce? 🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime Zbysiu też nie bardzo miał problemy po rota, chyba że 2 kupy ze śluzem i tyle🤷‍♀️

Zbysiu motorycznie to takie malutkie postępy robi bo poprawił chwyt i nóżki czasem wyżej podniesie no i widzę że rączkami czasami za kolanka łapie. U nas z zabawek upodobał sobie taką rybkę z balibazoo z grzechotką 🐠
    A poza tymi obrotami które robił jakiś czas temu to ostatnio się nie obracał, ale jak go obracam lipiec za pupą to ładnie współpracuje i rękę wyciąga, na brzuszku coraz bardziej mu się podoba i gada do zabawek no chyba że akurat mu się uleje to tak średnio 🙈

Ja właśnie czekam u onko na wizytę i widzę że tym razem jakieś opóźnienie 😑 Zbysiu został z Babcią i Dziadkiem. I poza pobudką ok. 3 taką że musiałam mu sporo pomóc żeby zasnął to zjadł po 6 i nawet usnął do 7.40💪 mam nadzieję że to że tak długo śpi nie wynika tylko z tych nocnych pobudek 🙉 pięknie by było jakby tak do 7 spał, a przynajmniej 6.30 😅

Sara oby z tym spaniem to nie był jednorazowy przypadek i udało się jej tak zasypiać jak najczęściej 🤞

Ancalime Zbysiu trochę mniej się zaczął rozglądać przy jedzeniu jak zmieniłam mu smoczki na takie z większym przepływem 😉
    Swoją drogą karmienie nadranem a teraz już w sumie poranne i na noc dzięki tym smoczką jest szybsze i Zbyś nie zdąży przysnąć bo przy tym mniejszym przepływie to praktycznie 30min jedzenia bo co przysnął i go wzięłam do odbicia to mu się przypominało że głodny... a gilanie po nogach i inne próby obudzenia nie działały 🙈

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :D

Lideczka do 1 spała w łóżeczku a potem transfer do mnie 😁 i do rana jeszcze 4 pobudki ale takie jęcząco - płaczące. Rano poszłyśmy na spacer ale też nie usnęła tylko płakała w wózku więc powrót na szybkości i usnęła w kołysce w moment 🤷🏻‍♀️
    Ja nie nadążam za jej preferencjami 🙈

Korzystając, że śpi, zaczęłam powoli porządki w garderobie.
    Zobaczcie...
    Ta sama sukienka. Luty 2023 vs Styczeń 2024

20240105-100053-0000.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 10:05

Maja2023, Kania_czubajka, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity a właśnie, to nie ty pisałaś wczoraj/ przedwczoraj, że Zbyś łapie się za stopki?
    Bo coś mi dzwoni ale nie wiem gdzie 😅
    Lidka właśnie dziś rano odkryła, że ma syrki i uparcie próbowała je złapać 😍

I zaczęła świrować na macie jak Iga. Rano położyłam ją na macie i poszłam ogarnąć pokoje dzieci. Wracam po chwili a ona leży... Obrócona o 180° 🙈

A jeszcze zapytam Was, bo macie większą wiedzę. Ogólnie po porodzie czuje się ... Słabo. To napewno wynik zmeczenia, pobudek itd ale czuję się strasznie słaba. Jem normalnie a cały czas chudnę. Mam okropnie suchą skórę, jestem blada. Pomyślałam, że wypadałoby zrobić morfologię i do tego TSH Ft3 Ft4. Czy coś jeszcze powinnam? Chodzi mi o taki ogólny przegląd z krwi :)
    Wiecie - jeden wyjazd, jedno kłucie.
    Tylko to za jakieś 2 tygodnie najwcześniej bo jeszcze jestem trochę chora.

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara to chyba o Filipka chodziło z tymi stópkami 😉 u nas były obroty na boczek tylko prawy i to jakiś czas temu 🤷‍♀️

Co do badań to może żelazo? Ewentualnie jakiś potas🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 12:17

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, u nas na problemy z kupa pediatra zalecił espumisan i biogaie i działało 🙂 sama byłam dość sceptyczna na faszerowane ciągle espumisanem, ale jak pomagało...

Odnośnie umiejetnosci to biorąc pod uwagę, że Poldziu urodził się jako pierwszy to nadal części nie ogarnia o czym piszecie.
    Jesteśmy na etapie przewracania na boczki (a w zasadzie głównie ten swoje mocniejszy), chwyta już sam super, ślini sie na potęgę i gada po swojemu coraz bardziej rozbudowanie 😜 od kilku dni widzę też że uparcie ciągnie się za spodnie, bo chyba liczy że tak przybliży sobie stopki 😅 leżenie na brzuszku nadal tak średniawo...5-7 minut na raz, ale w ciągu całego dnia dążymy chociaż do 40-50 minut.

Sara, ogromna metamorfoza 😍 wyglądasz super!
    Co do badań to ja bym właśnie sprawdziła głównie tarczyce, sama mam podobne objawy, które stałe przypominają mi, że miałam iść do endo po połogu 🙈

Poldziu dzisiaj po pobieraniu krwi...pierwotnie mialo być z paluszka, ale że dużo zleconych badań to trzeba było normalnie z żyły 😵 we trzy próbowały i już mówiły, że może odeśla gdzie indziej...ostatecznie udało się trafić i ściągnąć te dwie probówki, ale miałam łzy w oczach jak widziałam jak go męczą 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 13:05

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, mega przemiana! Wow! Co do badań to ja raz w roku robię sobie generalny przegląd (podwozie, cytologia, USG piersi i tarczycy). Do tego morfo, tarczyca, cukier, lipidogram, witamina D i B12. Żelazo. Tak, że potem kwartalnie sprawdzam tylko tarczycę i cukier. Przy Twoich objawach przychodzi mi na myśl faktycznie przede wszystkim tarczyca, no i witamina D.

Pucz, my jesteśmy zaraz za Wami, ale i tych obrotów na bok jeszcze nie ma. Póki co to coś tam gada sobie po swojemu (ostatnio mniej, bo jednak 'pierdzenie' ustami wygrywa) i sięga po zabawki.

Dziś w nocy 'popsula' się trochę bo jadła co 2 godziny. I nie szło głaskaniem ukoić do dalszego snu. Każdą flaszkę wychylała w całości, szok. I od rana też żarta 😅.

Pucz, współczuję takiego stresującego pobrania. Dobrze, że ostatecznie się udało, ale wyobrażan sobie jakie to nerwy 🥺.

Longanimity, spróbuję wyższych stopniem smoczkowz dzięki. Może dziecko temu też zje jednorazowo więcej? Może się męczy ssaniem, stąd częściej się domaga? Zamiast raz a dobrze 😜

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ