Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie jeżeli doszło do zapłodnienia w owu to miałabym twin porodu na 29.09 😂
Nona, Inaa89 lubią tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Koteczka82 wrote:Żel zlagodzi objawy i pomoże żeby nie wracało ale po dokładnym wyleczeniu jeśli jest jakieś cholerstwo w posiewie. U mnie i męża nie było w posiewie nic a infekcje i tak co chwila wracały i ten żel pomógł mi to przerwać 😉
mimo że mialam już chyba wszystkie cuda nie widy to ten tez wyprubuje ...Nona lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
kic83 wrote:witaj w klubie, jedziemy że tak to ujmę na tym samym wózku
żeby 13 był dla nas tym szczęśliwym!kic83, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
A zmieniając temat, co kupujecie dla dziadków od swoich dzieci? tylko dzieci robią laurki, czy dajecie też jakieś spersonalizowane gifty?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona, dzięki za dobre słowo 👍
Motylek, gratuluję bardzo! 😘
Biorę się za obiad a potem lecę na siłownię 💪motylek1909 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIgnissa wrote:Ja co cykl w aplikacji sprawdzam, obecnie termin mam na 27.09.2020. Miałabym z głowy prezent dla męża, bo on jest z 1.10
A ja mam urodziny 19.09 a moja pssierbica 15.09 fajny by był miesiąc!Nona, Ignissa lubią tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:Ja używam żelu multi-gyn w tubie 50ml który leczy dolegliwości pochwowe grzybicze i bakteryjne mnie poleciła go ginekolog i bardzo mi pomógł. Nie wiem jak ten flora plus ale z tym moim trzeba uważać przy staraniach o ciążę bo zakwasza pochwe i może przeszkadzać plemnikom. Ale pisze że wystarczy odczekać ok 5 godzin po sexie i będzie ok. Ja teraz używam go co kilka dni profilaktycznie przed okresem dni płodnych i wtedy kiedy wiem że nie będzie sexu bo mąż w pracy 😉
Właśnie ja mam dosyć antybiotyków i innej chemii na receptę. Ja myślę, że tak łatwo łapię infekcje bo przez te wszystkie antybiotyki w ogóle nie mam tych zdrowych kultur bakterii, które pomagają zwalczyć infekcje bez antybiotyków.
Poza tym mam ostatnio bardzo sucho mimo, że pije 2 litry wody dziennie i biorę w 1 połowie cyklu 4 tabletki wiesiołka dziennie. Szczerze to nie czuję po nim żadnej różnicy.
Wiem, że jak jest poważna infekcja to tym nie wyleczę się, ale może chociaż wspomogę organizm w walce ?
Czytałam, że może osłabić plemniki więc myślałam, żeby zrobić kurację po owulacji. Chociaż w tym miesiącu mam cykl bezowulacyjny wiec bez różnicy 😑😑
Jak zaczynaliśmy się starać w maju 2019 przez pierwsze 4 miesiące miałam super owulacje. Po 2, 3 pęcherzyki na każdym jajniku. Zawsze jeden pękał. A juz od 5 miesiąca starań albo jeden pęcherzyk tylko na lewym jajniku albo wcale nie ma owu myślicie, że może to być przez stres? Z każdym miesiącem wpadam w większy dół i staje się coraz bardziej nerwowa. Cały czas się kłócę z narzeczonym bo on czuje ode mnie nerwy i przez to cały czas na wszystko narzeka, w ogóle sie nie uśmiecha itd. Mnie wkurza to jego narzekanie na pierdoly i powstaje takie błędne koło... Nie klocimy się o to, że nie ma dziecka, nie obwiniamy sie, nie przymuszamy do seksu czy klocimy się, że to nie było kiedy powinien byc bo były płodne. Tylko cały czas tak nawzajem sie nakrecamy. Wiem, że to złe i codziennie obiecuję sobie, ze przestanę sie tak dołować to może i on przestanie na każdą pierdołe narzekać i codziennie nic mi z tego nie wychodzi
Sorrki, że tak się rozpisałam, ale musiałam się wygadać a właściwie wypisać.IVF 2021/2022
1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
2. Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
4. 02.04.2022 transfer mrożaczka 😍 beta 0
5. 04.07 2022 transfer beta 0 (accofil, metryped, intralipid, neoparin)
6. 30.08.2022 beta 0 (ten sam zestaw co wyżej)
7. 29.11.2022 (immunoglobiny, accofil, intralipid, neoparin)
6 dpt: 25.87 mlU
8 dpt: 74.84 mlU
10 dpt: 158.3 mlU
13 dpt: 546.4 mlU
15 dpt: 1315 mlU
11.02.23 prenatalne: zdrowy syn 💙
-
nick nieaktualnykic83 wrote:A zmieniając temat, co kupujecie dla dziadków od swoich dzieci? tylko dzieci robią laurki, czy dajecie też jakieś spersonalizowane gifty?
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPowiem wam że dzisiaj mam doła. Miałam mieć dzień testu ale po pomiarze doszłam do wnisku że bez sensu @zawita w tym tygodniu nie wierzę w cuda żeby miało się coś zmienić nowy cykl zacznę od wizyty u gina bo w sumie ostatnio w maju byłam zobaczymy co powie
-
Nona wrote:Ja mialam candida, ecoli, paciorkowiec.
Mialam juz rozne leki, macmirror, nystatyna, orungal dla meza, w koncu pomoglo jak zaczelam po kuracji brac 2 miesiace (!) pro vag doustny. ech. cierpliwosci.Nona lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Kristin1990 wrote:Właśnie ja mam dosyć antybiotyków i innej chemii na receptę. Ja myślę, że tak łatwo łapię infekcje bo przez te wszystkie antybiotyki w ogóle nie mam tych zdrowych kultur bakterii, które pomagają zwalczyć infekcje bez antybiotyków.
Poza tym mam ostatnio bardzo sucho mimo, że pije 2 litry wody dziennie i biorę w 1 połowie cyklu 4 tabletki wiesiołka dziennie. Szczerze to nie czuję po nim żadnej różnicy.
Wiem, że jak jest poważna infekcja to tym nie wyleczę się, ale może chociaż wspomogę organizm w walce ?
Czytałam, że może osłabić plemniki więc myślałam, żeby zrobić kurację po owulacji. Chociaż w tym miesiącu mam cykl bezowulacyjny wiec bez różnicy 😑😑
Jak zaczynaliśmy się starać w maju 2019 przez pierwsze 4 miesiące miałam super owulacje. Po 2, 3 pęcherzyki na każdym jajniku. Zawsze jeden pękał. A juz od 5 miesiąca starań albo jeden pęcherzyk tylko na lewym jajniku albo wcale nie ma owu myślicie, że może to być przez stres? Z każdym miesiącem wpadam w większy dół i staje się coraz bardziej nerwowa. Cały czas się kłócę z narzeczonym bo on czuje ode mnie nerwy i przez to cały czas na wszystko narzeka, w ogóle sie nie uśmiecha itd. Mnie wkurza to jego narzekanie na pierdoly i powstaje takie błędne koło... Nie klocimy się o to, że nie ma dziecka, nie obwiniamy sie, nie przymuszamy do seksu czy klocimy się, że to nie było kiedy powinien byc bo były płodne. Tylko cały czas tak nawzajem sie nakrecamy. Wiem, że to złe i codziennie obiecuję sobie, ze przestanę sie tak dołować to może i on przestanie na każdą pierdołe narzekać i codziennie nic mi z tego nie wychodzi
Sorrki, że tak się rozpisałam, ale musiałam się wygadać a właściwie wypisać.
Kristin najlepiej zrobić posiew u siebie i męża jak nie ma bakterii i grzybów to żel powinien dać radę zwłaszcza żeby odbudować właściwą florę do tego przydałby się jeszcze jakiś dobry probiotyk doustny na dłuższy czas.
Co do ovu stres na pewno ma jakiś wpływ na nią i pewnie nie pomaga w staraniach. Dobrze wiem, że nie jest to łatwy czas dla pary kiedy nie wychodzi z zajściem w ciążę. Może spróbuj poszukać czegoś co cię trochę odstresuje? Czegoś co zajmie twoje myśli i pomoże uspokoić? Wiem, że to trudne.
Może też warto porozmawiać z partnerem o tym jak się czujecie i co się dzieje między wami (nie o ovu, sluzach, dniach płodnych itp.) może uda wam się znaleźć coś co obojgu wam sprawi przyjemność i pomoże poprawić atmosferę?
Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło 😉🤞🤞
Nona lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Zulugula wrote:mimo że mialam już chyba wszystkie cuda nie widy to ten tez wyprubuje ...
U mnie nic innego nie dało efektów żeby te cholerne infekcje nie wracaly. Oczywiście infekcje leczylam lekami od lekarza 😉Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualny