Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna przykro mi, pierwsze dni mogą byc dla was ciężkie, ale później oswoicie się z wynikiem i będziecie walczyć. Rób termin u androloga.
My we wrześniu dowiedzieliśmy się, że nic nie ma, walczymy, leczymy męża. To nie koniec świata! jest tyle możliwości teraz, że na pewno będziesz w ciąży. Musicie być silni i wspieraj męża, bo on będzie tego potrzebował teraz bardzo.
Po dwóch miesiącach należy powtórzyć nasienie, żeby diagnoza się potwierdziła. Jeśli masz pytania napisz na priv!kic83, szona, Mamba91, Camarilla lubią tę wiadomość
Mutacja genu m1ap u męża
Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️
15.10 3 komórki zapłodnione
19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
04.2024 inseminacja nasieniem dawcy -
in_co_gni_to wrote:Justyna, nie ma co mówić na razie, tylko go tul potwierdzaj, że kochasz, że to nic nie zmieni i że dacie razem radę. Więcej nic.
I ja bym też za miesiąc powtórzyła badania, ale gdzieś indziej, bo mi to dziwnie wygląda, nie ma diagnozy nie ma komentarza ani nic...i podjechałam tam skąd masz te wyniki z prośbą o jakieś wyjaśnienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 14:23
Mutacja genu m1ap u męża
Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️
15.10 3 komórki zapłodnione
19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
04.2024 inseminacja nasieniem dawcy -
Nona wrote:tam masz coś w stylu 4,35 mln koncentracja, nie jets to w normie ale ponad 4 mln plemników obecnych, dobrze rozumiem, jak rozumiecie to dziewczyny?
-
nick nieaktualny
-
in_co_gni_to wrote:Justyna, nie ma co mówić na razie, tylko go tul potwierdzaj, że kochasz, że to nic nie zmieni i że dacie razem radę. Więcej nic.
I ja bym też za miesiąc powtórzyła badania, ale gdzieś indziej, bo mi to dziwnie wygląda, nie ma diagnozy nie ma komentarza ani nic...i podjechałam tam skąd masz te wyniki z prośbą o jakieś wyjaśnienie.
Chodzi o ten brak komentarza. Diagnozy, na końcu wyniku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 14:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:Może oni tak specjalnie piszą aby naciągnąć klienta aby poszedł po konsultacje do ich androloga z kliniki ?
Chodzi o ten brak komentarza. Diagnozy, na końcu wyniku.
Mi to trochę tak wygląda... U nas z Invimedu mieliśmy od razu komentarz i dodatkowo telefonicznie mogliśmy wszystko skonsultować.
Ja wiem, że powinno się powtarzać po trzech miesiącach badanie, ale przy takim wyniku:
1. Umowilabym androloga , USG jajek, i może posiew nasienia?i z tymi wynikami do androloga
2. Powtórzyła bym badania nasienia jednak za miesiąc.
Dzisiaj i jeszcze parę dni będziecie załamani, pozwólcie sobie na to, płaczcie, bądźcie dla siebie, ale potem wstaniecie z kolan i będziecie dążyć dalej do celu.
Tak jak Nona pisze - mamy 21 wiek, bedziesz w ciąży, zobaczysz.1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
nick nieaktualny
-
Ooo Nona dobrze gada!1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
6. 02.2020 cb
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Incognito a Wy kiedy powtarzacie nasienie?
Justyna pisz nam jaki to lek bierze!
Na początku marca powtarzamy, ale staramy się mimo to cały czas , tylko raczej z małym ciśnieniem i z myślą że to nic jak się nie uda.
Hehe dziś tak mówię, a w dzień miesiączki pewnie będzie kreeeejziii
Anet.kaa wrote:W którym invimedzie robiliście? Jak przeczytałam o tym, że klinika może tak specjalnie robić to nieco się przestraszyłam że Invimed tez, ale mówisz ze wyniki są wporzadku z komentarzem?
Nie wiem, które kliniki tak robią, ale myślę że mogą być takie praktyki, gdzieś kiedyś ktoś tu o tym już pisał.
Invimed w Warszawie - spoko wyniki z komentarzem + możliwość konsultacji telefonicznej i odpowiedzi na wszystkie pytania.Nona lubi tę wiadomość
1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
6. 02.2020 cb
Anet.kaa wrote:W którym invimedzie robiliście? Jak przeczytałam o tym, że klinika może tak specjalnie robić to nieco się przestraszyłam że Invimed tez, ale mówisz ze wyniki są wporzadku z komentarzem?
-
Nona wrote:Incognito a Wy kiedy powtarzacie nasienie?
Justyna pisz nam jaki to lek bierze!
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Justyna, ogromnie mi przykro i przytulam 😘
Daj Twojemu czas, dla faceta płodność to ogromny atrybut męskości więc będzie to bardzo przeżywał, bądź przy nim, nie obiecuj cudów, ale powiedz mu że to nie wyrok bo zazwyczaj mężczyznę łatwiej wyprowadzić ze złych badań niż kobietę.
Napiszę Ci co powiedziała moja endokrynolog :
Wystarczy infekcja, albo przewlekły stan zapalny i jakość nasienia leci na łeb na szyję! I BARDZO często wystarczy że mężczyzna zacznie brać antybiotyk i jest ogromna poprawa!
Kiedyś czytałam, że JEDNORAZOWA kąpiel w jacuzzi może zniszczyć plemniki na TRZY miesiące!
Jest wiele czynników, które szybko wpływają negatywnie na nasienie, ale zazwyczaj jest bardzo dużo prostych sposobów żeby to poprawić.
Tak jak pisały dziewczyny, mamy 21 wiek, nie wierzę, że nie ma zamiennika tego leku co Twój bierze, nie wierzę że lekarz dałby młodemu mężczyźnie w wieku rozrodczym lek który wywołuje niepłodność, no kurcze!
Nie znam Twojego męża, ale wiem jakby zareagował mój : najczarniejszy scenariusz i pewność siebie zerowa.
Ale większość facetów to zadaniowcy, powiedz mu co możecie zrobić : suplementy, noszenie luźnych gaci, nieprzegrzewanie jąder i ogólnie ciała, konsultacja z jego lekarzem w sprawie zamiennika leku, usg jąder, powtórka badania, konsultacja z uro/andrologiem!
Dajcie sobie czas, żeby ochłonąć a potem dzialajcie!Nona lubi tę wiadomość
-
Dokładnie, jest 21 wiek. Znacie przyczynę niepowodzeń, teraz pogłębić diagnostykę, wdrożyć leczenie i do boju 🙂 na pewno będzie dobrze. Może tak jak Nona pisze odstawicie albo zmienicie leki mężowi i będzie ok.
Poczytaj wątki na dziale męskie sprawy, tam znajdziesz wiele postów dających nadzieję.2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
nick nieaktualny