Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Eeeee, a jak nie mam obrączki? 😂😂😂
    A nie masz czegoś co ją przypomina? To chodzi o okrąg , więc pierścionek zaręczynowy się nie bada;)

• anulla91 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Ile się już starcie? Jakie badania macie zrobione?
    Mąż badania nasienia które wyszło nie najgorzej jak powiedzial lekarz a ja badania hormonalne pakiet tarczycowy oraz glukoza insulina które nic nie wykazaly. Staramy się z przerwami ok 2 lat.

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Ja bym po jednym biochemie nie szłabym w progesteron, no chyba, że dziewczyny miały plamienia i przez to wskazanie na ten hormon.
    Nie trzeba plamić przy niski progesterone , uwierz . Dlatego tak ważne jest go badać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 20:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Mąż badania nasienia które wyszło nie najgorzej jak powiedzial lekarz a ja badania hormonalne pakiet tarczycowy oraz glukoza insulina które nic nie wykazaly. Staramy się z przerwami ok 2 lat.
    Hm, dziewczyny są tutaj bardziej doświadczone, może coś Ci zaraz doradza :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa smignij na lutowki - tam sa moje wyniki plisssss 🙏

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u ginekologa właśnie wróciłam. Na USG było niby coś widać ale nie wiadomo co bo była to taka mała kropeczka ale nie wiadomo co to. I wypisała mi duphaston i kazała brać 3 tygodnie. Nie rozumiem tego jeśli beta hcg tak spadło. Powiedziała że i z tego może się jeszcze coś rozwinąć ale ja już nadzieje straciłam bo wiem że to nie możliwe to czy w ogóle jest sens brać ten lek

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trening zrobiony, mimo, że bez biegania 💪
    Miałam mieć dziś dietetyka, ale odwołali, bo lekarz się pochorowal. I dopiero termin mam na 12.02 :/

kic83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    Byłam u ginekologa właśnie wróciłam. Na USG było niby coś widać ale nie wiadomo co bo była to taka mała kropeczka ale nie wiadomo co to. I wypisała mi duphaston i kazała brać 3 tygodnie. Nie rozumiem tego jeśli beta hcg tak spadło. Powiedziała że i z tego może się jeszcze coś rozwinąć ale ja już nadzieje straciłam bo wiem że to nie możliwe to czy w ogóle jest sens brać ten lek
    PrY takiej becie raczej nie ma szans zobaczyć czegokolwiek na usg, niestety :( musisz być silna i czekać na rozwój sytuacji!

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    Skoro lekarz nie skreśla to nie poddawaj się. Jak możesz myśleć żeby nie brać leku?Co ci szkodzi? A może pomożesz kropce. Dziwne podejście.

Promyk89, Ata114 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 09:38

Ata114, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Skoro lekarz nie skreśla to nie poddawaj się. Jak możesz myśleć żeby nie brać leku?Co ci szkodzi? A może pomożesz kropce. Dziwne podejście.
    Dzięki dziewczyny. Straciłam nadzieję ale będę brać zobaczymy jak to się potoczy dalej . Zrobiłam z głupia test i biały nawet cienia nie ma. Nie wiem o co chodzi ale na tym USG było widać kropeczke nawet ginekolog mi pokazała. I plamienia ustapily

• Lalia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, a mogłabyś przypomnieć jakie miałaś wyniki bety w poszczególnych dniach cyklu? 😘

Morwa, Ounai dzięki za wyjaśnienie dziewczyny 😊 super ile tu się możemy nauczyć od siebie 😊

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ata, a mogłabyś przypomnieć jakie miałaś wyniki bety w poszczególnych dniach cyklu? 😘

Morwa, Ounai dzięki za wyjaśnienie dziewczyny 😊 super ile tu się możemy nauczyć od siebie 😊
    W 29 dniu cyklu 34 w 31 dniu beta 63 natomiast w 32 dniu cyklu neta 143 i potem za 72 godziny beta 22

• Morwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    Nie bierz teraz bo przedłużasz sobie cykl, bierz od następnego cyklu zaraz po owu. Ja bym przynajmniej tak zrobiła .

• Lalia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    W 29 dniu cyklu 34 w 31 dniu beta 63 natomiast w 32 dniu cyklu neta 143 i potem za 72 godziny beta 22

Czytałam dzisiaj, że czasem się zdarza, że beta spada, ale później odbija i to jest w sytuacji gdy doszło do zapłodnienia dwóch komórek i po prostu jeden zarodek, nie wiem jak to fachowo napisać, "nie przyjął"... Ale nie wiem czy wtedy spada aż tak dużo... Może dziewczyny coś o tym wiedzą...

Tak bardzo chciałabym pomóc 😐

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie bierz teraz bo przedłużasz sobie cykl, bierz od następnego cyklu zaraz po owu. Ja bym przynajmniej tak zrobiła .
    Popieram.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Czytałam dzisiaj, że czasem się zdarza, że beta spada, ale później odbija i to jest w sytuacji gdy doszło do zapłodnienia dwóch komórek i po prostu jeden zarodek, nie wiem jak to fachowo napisać, "nie przyjął"... Ale nie wiem czy wtedy spada aż tak dużo... Może dziewczyny coś o tym wiedzą...

Tak, zdarza się tak, rzeczywiście, gdy np zostały zapłodnionej 2 komórki, lub są 2 zarodki a jeden z nich "obumiera". S kontroluj jeszcze betę za 48h Ata, wtedy będzie wiadomo..

Lalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, jak tam? Coś za cicho siedzisz :)

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiteczka-jak u Ciebie?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Nie szłam bym w tę stronę. Zresztą gin powinien to zaznczyn na poprzedniej wizycie że było tak że pękły 2 pęcherzyki.mimo tego nawet jak tak miało być to dla mnie spadek bety jest za duży:(

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ