X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Eeeee, a jak nie mam obrączki? 😂😂😂
    A nie masz czegoś co ją przypomina? To chodzi o okrąg , więc pierścionek zaręczynowy się nie bada;)

• anulla91 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Ile się już starcie? Jakie badania macie zrobione?
    Mąż badania nasienia które wyszło nie najgorzej jak powiedzial lekarz a ja badania hormonalne pakiet tarczycowy oraz glukoza insulina które nic nie wykazaly. Staramy się z przerwami ok 2 lat.

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205
    13.02.2025 Olaf
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Ja bym po jednym biochemie nie szłabym w progesteron, no chyba, że dziewczyny miały plamienia i przez to wskazanie na ten hormon.
    Nie trzeba plamić przy niski progesterone , uwierz . Dlatego tak ważne jest go badać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 20:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Mąż badania nasienia które wyszło nie najgorzej jak powiedzial lekarz a ja badania hormonalne pakiet tarczycowy oraz glukoza insulina które nic nie wykazaly. Staramy się z przerwami ok 2 lat.
    Hm, dziewczyny są tutaj bardziej doświadczone, może coś Ci zaraz doradza :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa smignij na lutowki - tam sa moje wyniki plisssss 🙏

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u ginekologa właśnie wróciłam. Na USG było niby coś widać ale nie wiadomo co bo była to taka mała kropeczka ale nie wiadomo co to. I wypisała mi duphaston i kazała brać 3 tygodnie. Nie rozumiem tego jeśli beta hcg tak spadło. Powiedziała że i z tego może się jeszcze coś rozwinąć ale ja już nadzieje straciłam bo wiem że to nie możliwe to czy w ogóle jest sens brać ten lek

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trening zrobiony, mimo, że bez biegania 💪
    Miałam mieć dziś dietetyka, ale odwołali, bo lekarz się pochorowal. I dopiero termin mam na 12.02 :/

kic83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    Byłam u ginekologa właśnie wróciłam. Na USG było niby coś widać ale nie wiadomo co bo była to taka mała kropeczka ale nie wiadomo co to. I wypisała mi duphaston i kazała brać 3 tygodnie. Nie rozumiem tego jeśli beta hcg tak spadło. Powiedziała że i z tego może się jeszcze coś rozwinąć ale ja już nadzieje straciłam bo wiem że to nie możliwe to czy w ogóle jest sens brać ten lek
    PrY takiej becie raczej nie ma szans zobaczyć czegokolwiek na usg, niestety :( musisz być silna i czekać na rozwój sytuacji!

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    Skoro lekarz nie skreśla to nie poddawaj się. Jak możesz myśleć żeby nie brać leku?Co ci szkodzi? A może pomożesz kropce. Dziwne podejście.

Promyk89, Ata114 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 09:38

Ata114, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Skoro lekarz nie skreśla to nie poddawaj się. Jak możesz myśleć żeby nie brać leku?Co ci szkodzi? A może pomożesz kropce. Dziwne podejście.
    Dzięki dziewczyny. Straciłam nadzieję ale będę brać zobaczymy jak to się potoczy dalej . Zrobiłam z głupia test i biały nawet cienia nie ma. Nie wiem o co chodzi ale na tym USG było widać kropeczke nawet ginekolog mi pokazała. I plamienia ustapily

• Lalia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, a mogłabyś przypomnieć jakie miałaś wyniki bety w poszczególnych dniach cyklu? 😘

Morwa, Ounai dzięki za wyjaśnienie dziewczyny 😊 super ile tu się możemy nauczyć od siebie 😊

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ata, a mogłabyś przypomnieć jakie miałaś wyniki bety w poszczególnych dniach cyklu? 😘

Morwa, Ounai dzięki za wyjaśnienie dziewczyny 😊 super ile tu się możemy nauczyć od siebie 😊
    W 29 dniu cyklu 34 w 31 dniu beta 63 natomiast w 32 dniu cyklu neta 143 i potem za 72 godziny beta 22

• Morwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    Nie bierz teraz bo przedłużasz sobie cykl, bierz od następnego cyklu zaraz po owu. Ja bym przynajmniej tak zrobiła .

• Lalia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    W 29 dniu cyklu 34 w 31 dniu beta 63 natomiast w 32 dniu cyklu neta 143 i potem za 72 godziny beta 22

Czytałam dzisiaj, że czasem się zdarza, że beta spada, ale później odbija i to jest w sytuacji gdy doszło do zapłodnienia dwóch komórek i po prostu jeden zarodek, nie wiem jak to fachowo napisać, "nie przyjął"... Ale nie wiem czy wtedy spada aż tak dużo... Może dziewczyny coś o tym wiedzą...

Tak bardzo chciałabym pomóc 😐

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie bierz teraz bo przedłużasz sobie cykl, bierz od następnego cyklu zaraz po owu. Ja bym przynajmniej tak zrobiła .
    Popieram.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Czytałam dzisiaj, że czasem się zdarza, że beta spada, ale później odbija i to jest w sytuacji gdy doszło do zapłodnienia dwóch komórek i po prostu jeden zarodek, nie wiem jak to fachowo napisać, "nie przyjął"... Ale nie wiem czy wtedy spada aż tak dużo... Może dziewczyny coś o tym wiedzą...

Tak, zdarza się tak, rzeczywiście, gdy np zostały zapłodnionej 2 komórki, lub są 2 zarodki a jeden z nich "obumiera". S kontroluj jeszcze betę za 48h Ata, wtedy będzie wiadomo..

Lalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, jak tam? Coś za cicho siedzisz :)

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiteczka-jak u Ciebie?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Nie szłam bym w tę stronę. Zresztą gin powinien to zaznczyn na poprzedniej wizycie że było tak że pękły 2 pęcherzyki.mimo tego nawet jak tak miało być to dla mnie spadek bety jest za duży:(

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ