Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona wrote:PIĘKNA JEST ale mysle jeszcze bo ford ma podgrzewaną przednią szybę hihi. Ja musze miec duuuże kombi jeszcze czekam na oferty bo biore 4 różne pod uwagę, zobaczymy jak finansowo to wyjdzie.
a volvo? xc 60/90?
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:ja mam 5 facetów i 1 koleżankę w dużym pokoju. Juz wiedzą zę jestem dziwna bo ciagle różowe i fiooletowy strony na ekranie i ciagle Zalando/Eobuwie przychodzi ahhahaha.
w ogóle gdzie pracujecie dziewczyny, jaka branża? Ja sprzedaż-dział eksportu.Nona, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:co byście kupiły dla 7 latki? idziemy z wizytą w sobotę, nie chce jej zagracic mieszkanka ale wypada cos dac, wino dla rodzicow i dla niej drobiazg. Poszla do szkoly od wrzesnia wiec chyba 7,5 teraz ma.
może jakąś planszówkę?
https://www.matczynefanaberie.pl/gry-planszowe-dla-7-latka-8-9-10-latka/
https://www.blogojciec.pl/dzieci/25-najlepszych-gier-planszowych-dla-dzieci/Nona lubi tę wiadomość
[/url]
Nona wrote:co byście kupiły dla 7 latki? idziemy z wizytą w sobotę, nie chce jej zagracic mieszkanka ale wypada cos dac, wino dla rodzicow i dla niej drobiazg. Poszla do szkoly od wrzesnia wiec chyba 7,5 teraz ma.
albo coś takiego
https://www.empik.com/mala-projektantka-moda-sportowa-opracowanie-zbiorowe,p1201143147,ksiazka-p
https://www.empik.com/mala-projektantka-szkicownik-projektantki-1-opracowanie-zbiorowe,p1144678546,ksiazka-pNona lubi tę wiadomość
[/url]
Lady Sisi jak masz problem z łykaniem, to spróbuj włożyć tabletkę do buzi i nabrać wody w usta, a później zamiast odchylać głowę wysoko do góry, to dociśnij brodę do klatki piersiowej, czyli na odwrót. Zobaczysz że tak jest milion razy łatwiej 😘
Ata, przytulam mocno 😘 daj znać jak będziesz mieć wyniki 😘
Ja jestem nauczycielem i pracuję z dziećmi i młodzieżą z niepełnosprawnością intelektualną 😊Nona lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Lady Sisi jak masz problem z łykaniem, to spróbuj włożyć tabletkę do buzi i nabrać wody w usta, a później zamiast odchylać głowę wysoko do góry, to dociśnij brodę do klatki piersiowej, czyli na odwrót. Zobaczysz że tak jest milion razy łatwiej 😘
Ata, przytulam mocno 😘 daj znać jak będziesz mieć wyniki 😘
Ja jestem nauczycielem i pracuję z dziećmi i młodzieżą z niepełnosprawnością intelektualną 😊
Podziwiam, ja też jestem nauczycielem z wykształcenia, ale nie pracuję w zawodzi od kilku lat.
Nie dlatego, że nie radzę sobie z dziećmi tylko wkurza mnie fakt, że dzieci są teraz takie pyskate i nawet nie możesz dać słownej nagany i dać do kąta bo poskarży się rodzicom. A rodzice teraz mają wszystkie w dupie, wychowanie bezstresowe. "mój Adaś? To niemożliwe, w domu to aniołek. To pani nie potrafi zająć się dzieckiem". A w myślach tylko: "taaa jak Adaś siedzi cały dzień przed tv i/lub pc i nie ma żadnych obowiązków to trudno, żeby w domu nie był aniołkiem".Nona lubi tę wiadomość
IVF 2021/2022
1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
2. Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
4. 02.04.2022 transfer mrożaczka 😍 beta 0
5. 04.07 2022 transfer beta 0 (accofil, metryped, intralipid, neoparin)
6. 30.08.2022 beta 0 (ten sam zestaw co wyżej)
7. 29.11.2022 (immunoglobiny, accofil, intralipid, neoparin)
6 dpt: 25.87 mlU
8 dpt: 74.84 mlU
10 dpt: 158.3 mlU
13 dpt: 546.4 mlU
15 dpt: 1315 mlU
11.02.23 prenatalne: zdrowy syn 💙
-
Kristin1990 wrote:Podziwiam, ja też jestem nauczycielem z wykształcenia, ale nie pracuję w zawodzi od kilku lat.
Nie dlatego, że nie radzę sobie z dziećmi tylko wkurza mnie fakt, że dzieci są teraz takie pyskate i nawet nie możesz dać słownej nagany i dać do kąta bo poskarży się rodzicom. A rodzice teraz mają wszystkie w dupie, wychowanie bezstresowe. "mój Adaś? To niemożliwe, w domu to aniołek. To pani nie potrafi zająć się dzieckiem". A w myślach tylko: "taaa jak Adaś siedzi cały dzień przed tv i/lub pc i nie ma żadnych obowiązków to trudno, żeby w domu nie był aniołkiem".
Racją jest, że rodzice są gorsi od dzieci. Chociaż u mnie jest trochę inaczej, bo ze względu na niepełnosprawność dzieci przysparzają trochę innych kłopotów i rodzice mają trochę inne problemy.
Ale ja uwielbiam swoją pracę 🤩 -
Nona lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Racją jest, że rodzice są gorsi od dzieci. Chociaż u mnie jest trochę inaczej, bo ze względu na niepełnosprawność dzieci przysparzają trochę innych kłopotów i rodzice mają trochę inne problemy.
Ale ja uwielbiam swoją pracę 🤩
Racja, rodzice dzieci niepełnosprawnych nie stosują wychowania bezstresowego.IVF 2021/2022
1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
2. Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
4. 02.04.2022 transfer mrożaczka 😍 beta 0
5. 04.07 2022 transfer beta 0 (accofil, metryped, intralipid, neoparin)
6. 30.08.2022 beta 0 (ten sam zestaw co wyżej)
7. 29.11.2022 (immunoglobiny, accofil, intralipid, neoparin)
6 dpt: 25.87 mlU
8 dpt: 74.84 mlU
10 dpt: 158.3 mlU
13 dpt: 546.4 mlU
15 dpt: 1315 mlU
11.02.23 prenatalne: zdrowy syn 💙
-
Jak poszła do szkoły to może jakieś kolorowe długopisy z brokatem ja za dzieciaka bardzo lubiłam takie książki łamigłówki, kolorowanki i puzzleNona lubi tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
Kristin1990 wrote:Racja, rodzice dzieci niepełnosprawnych nie stosują wychowania bezstresowego.
Kochana, problemem jest to że czasem w ogóle nie stosują żadnego wychowania... Faszerują dzieci słodyczami czy lekami dla świętego spokoju, a potem oczekują żeby dziecko funkcjonujące na poziomie 2 latka startowało w konkursach 🤦♀️Kristin1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale miałam dzisiaj durne sny. Najpierw śniło mi się, że weszła jakaś głupia ustawa i okazało się, że trzeba ponownie przystąpić do egzaminu aby obronić już zdaną maturę. Rozwiązywałam test a jak przyszło do oddania kartki to okazalo sie ,ze ktos mi ją ukradł. Później śniło mi się , że byłam na wizycie u mojego gina. Na monitoringu i ten gmera , gmera sprawdza , myśli, duma nad czymś i nic się nie odzywa a po chwili zaprasza mnie do biurka po czym sam wychodzi. Ja siedzę jak na szpilkach myślę sobie ,że coś jest nie tak. Po jakimś czasie wraca gin i mówi mi ,że owu nie będzie a pecherzyk, który widziałam jakiś czas temu to nic innego jak bardzo rzadka torbiel pieprzowa. Z tej nazwy do tej pory się śmieje, ale w śnie się bałam. Głupie sny... mózg to sobie potrafi wymyślać takie rzeczy, że masakra 😂
Lalia, Nona, Nynka lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Ale miałam dzisiaj durne sny. Najpierw śniło mi się, że weszła jakaś głupia ustawa i okazało się, że trzeba ponownie przystąpić do egzaminu aby obronić już zdaną maturę. Rozwiązywałam test a jak przyszło do oddania kartki to okazalo sie ,ze ktos mi ją ukradł. Później śniło mi się , że byłam na wizycie u mojego gina. Na monitoringu i ten gmera , gmera sprawdza , myśli, duma nad czymś i nic się nie odzywa a po chwili zaprasza mnie do biurka po czym sam wychodzi. Ja siedzę jak na szpilkach myślę sobie ,że coś jest nie tak. Po jakimś czasie wraca gin i mówi mi ,że owu nie będzie a pecherzyk, który widziałam jakiś czas temu to nic innego jak bardzo rzadka torbiel pieprzowa. Z tej nazwy do tej pory się śmieje, ale w śnie się bałam. Głupie sny... mózg to sobie potrafi wymyślać takie rzeczy, że masakra 😂
Torbiel pieprzowa mnie rozłożyła 😂😂😂😂