X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Stymulacja owulacji, a zmiana cyklu
Odpowiedz

Stymulacja owulacji, a zmiana cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulax3 Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie kobietki proszę bardzo was o pomoc.

Co miesiąc 13 dnia cyklu miałam już stan "high" na teście owulacyjnym clearblue. Od tego cyklu brałam Aromek na stymulację owulacji. Traf chciał, że dziś 13 dzień wypada a test zupełnie negatywny. Czy stymulacja owulacji może zmienić dzień dni płodnych?

• #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulax3 wrote:
    Drogie kobietki proszę bardzo was o pomoc.

Co miesiąc 13 dnia cyklu miałam już stan "high" na teście owulacyjnym clearblue. Od tego cyklu brałam Aromek na stymulację owulacji. Traf chciał, że dziś 13 dzień wypada a test zupełnie negatywny. Czy stymulacja owulacji może zmienić dzień dni płodnych?

No oczywiście, że tak. Dlaczego masz stymulacje skoro miałaś swoje regularne owulacje?

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    29.07.2024r - Punkcja 👩‍⚕️⏳️
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
    10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
    13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
    15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
    17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
    25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
    13.11 - 6cm szczęścia🍀
    24.12 - Córeczka 🎀
    09.01 - II prenatalne 🍀 345g
    06.03 - III prenatalne 🍀 1085 g
    07.05 - 👶🥳💖
    2,6 kg szczęścia
    46 cm
    Piękna nagroda za tak trudną walkę! 🍀

preg.png
  • marrrtini Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja niestety nie pomogę w informacjach na temat stymulacji ale też mam pytanie. Przez ostatni rok w miarę kontrolowałam owulację czasem robiłam monitoringi przed owulacją i wyglądało na to że owulację wystepują a na ostatnim badaniu pani dr zaleciła mi w kolejnym cyklu stymulację lametta. Byłam trochę zdziwiona i nie do pytałam dlaczego i czy to może nam pomóc tym bardziej że jak narazie z badań wynikają tylko obniżona parametry nasienia.

przed 30
    starania od 9.21

eutyrox + duphaston/luteina
    cykle owulacyjne

on: morfologia 3%, ruch postępowy 6%
  • Paulax3 Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2022, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Aleksandra wrote:
    No oczywiście, że tak. Dlaczego masz stymulacje skoro miałaś swoje regularne owulacje?
    Dla wzmocnienia owulacji. Nie mam potrzeby przykładowo brać zastrzyku.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ