X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Stymulacja owulacji, a zmiana cyklu
Odpowiedz

Stymulacja owulacji, a zmiana cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulax3 Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie kobietki proszę bardzo was o pomoc.

Co miesiąc 13 dnia cyklu miałam już stan "high" na teście owulacyjnym clearblue. Od tego cyklu brałam Aromek na stymulację owulacji. Traf chciał, że dziś 13 dzień wypada a test zupełnie negatywny. Czy stymulacja owulacji może zmienić dzień dni płodnych?

• #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulax3 wrote:
    Drogie kobietki proszę bardzo was o pomoc.

Co miesiąc 13 dnia cyklu miałam już stan "high" na teście owulacyjnym clearblue. Od tego cyklu brałam Aromek na stymulację owulacji. Traf chciał, że dziś 13 dzień wypada a test zupełnie negatywny. Czy stymulacja owulacji może zmienić dzień dni płodnych?

No oczywiście, że tak. Dlaczego masz stymulacje skoro miałaś swoje regularne owulacje?

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    29.07.2024r - Punkcja 👩‍⚕️⏳️
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
    10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
    13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
    15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
    17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
    25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
    13.11 - 6cm szczęścia🍀
    24.12 - Córeczka 🩷🥹
    09.01 - II prenatalne 🍀

preg.png
  • marrrtini Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja niestety nie pomogę w informacjach na temat stymulacji ale też mam pytanie. Przez ostatni rok w miarę kontrolowałam owulację czasem robiłam monitoringi przed owulacją i wyglądało na to że owulację wystepują a na ostatnim badaniu pani dr zaleciła mi w kolejnym cyklu stymulację lametta. Byłam trochę zdziwiona i nie do pytałam dlaczego i czy to może nam pomóc tym bardziej że jak narazie z badań wynikają tylko obniżona parametry nasienia.

przed 30
    starania od 9.21

eutyrox + duphaston/luteina
    cykle owulacyjne

on: morfologia 3%, ruch postępowy 6%
  • Paulax3 Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2022, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Aleksandra wrote:
    No oczywiście, że tak. Dlaczego masz stymulacje skoro miałaś swoje regularne owulacje?
    Dla wzmocnienia owulacji. Nie mam potrzeby przykładowo brać zastrzyku.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ