X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Stymulacja- starania
Odpowiedz

Stymulacja- starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • GABI Nowa

Wysłany: 26 listopada 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Staramy się z męzem o dzidziusia, rok temu w grudniu przeszlam puste jajo plodowe i zabieg czyszczenia. Od tamtej pory cos sie popsulo i od momentu dostania zielonego swiatla w lutym nie udaje nam sie. Od 2 misiecy jestem na stymulacji aromkiem i w tym cyklu byl zastrzyk. Dzis mija 10 dni od podania zastrzyku i dostalam plamien, na poczatku byly brazewe ale teraz juz jest zywa krew... jestem zalamana, to dopiero teorytycznie 8 dni od owulacji a ja mam okres.. nie wiem co robic wiecej, niby wszystko ok ale nie chce pyknac. Czy to problem z progesteronem ze tak szybko przyszedl okres? Moj lekarz nic nie mowi o tym zeby brac. Dziewczyny mize mialyscie podobne sytuacje. Prosze o pomoc

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stymulacja może powodować niewydolność ciałka żółtego. Mi od początku zalecili luteinę 2x200 po owulacji. Raz tylko nie brałam żeby zobaczyć naturalny poziom hormonów. Mimo bardzo dobrych wyników i tak mam ładować dodatkowy progesteron.

GABI lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • GABI Nowa

Wysłany: 26 listopada 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Stymulacja może powodować niewydolność ciałka żółtego. Mi od początku zalecili luteinę 2x200 po owulacji. Raz tylko nie brałam żeby zobaczyć naturalny poziom hormonów. Mimo bardzo dobrych wyników i tak mam ładować dodatkowy progesteron.
    Dziekuje za odpowiedź :) jeśli moge spytać na jakim etapie jesteś?

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GABI wrote:
    Dziekuje za odpowiedź :) jeśli moge spytać na jakim etapie jesteś?
    Jestem aktualnie na 7 stymulacji letrozolem, czekam na test (po 4 zaszłam i poroniłam jak widać w stopce). W przyszłym roku planujemy IVF bo już nie chcemy się starać, tylko chcemy mieć dziecko.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • GABI Nowa

Wysłany: 27 listopada 2024, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Jestem aktualnie na 7 stymulacji letrozolem, czekam na test (po 4 zaszłam i poroniłam jak widać w stopce). W przyszłym roku planujemy IVF bo już nie chcemy się starać, tylko chcemy mieć dziecko.
    Trzymam mocno kciuki żeby się udało🥰

siesiepy lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ