Suplementacja - czy jest ok ?
-
WIADOMOŚĆ
-
kasienka1188 wrote:Ja od roku biorę femibion natal 1. A czy mężczyzna powinien też brać jakieś suplementy w trakcie starań? Jeśli mój mąż ma 37 lat (nie ma dzieci) to powinien zrobić jakieś badania? Czy bariera wieku nie dotyczy facetów?
Dodam, że zaczynamy drugi cykl starań. Dać sobie po prostu czas?
Wedlug mnie, jesli np pali, ma niezdrową dietę czy zupelny brak ruchu to rzucic, zmienic diete i zaczac sie ruszac. Moze na spokojnie brac folik i d3 - ulatwia zajscie. Wydaje mi sie, ze facectow wiek nie dotyczy. Moze jedynie dotyczyc nieplodnosci lub slabej jakosci spermy, ale to tylko badania mogą potwierdzic.kasienka1188 lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Wedlug mnie, jesli np pali, ma niezdrową dietę czy zupelny brak ruchu to rzucic, zmienic diete i zaczac sie ruszac. Moze na spokojnie brac folik i d3 - ulatwia zajscie. Wydaje mi sie, ze facectow wiek nie dotyczy. Moze jedynie dotyczyc nieplodnosci lub slabej jakosci spermy, ale to tylko badania mogą potwierdzic.
Palenie rzucił w zeszłym roku, ale zmiana diety i ruch się przyda, bo ma sporą nadwagę
Zresztą ja też powinnam trochę zgubić, bo mam lekką nadwagę... -
kasienka1188 wrote:Palenie rzucił w zeszłym roku, ale zmiana diety i ruch się przyda, bo ma sporą nadwagę
Zresztą ja też powinnam trochę zgubić, bo mam lekką nadwagę...
Natomiast jesli chodzi o nas, to ja mialam 10kg nadwagi - bmi 25,2. Czytalam, ze wlasnie kobiety z lekka nadwaga są najplodniejsze. Ja przytylam przez niedoczynnosc i nie moglam nic a nic schudnac, a probowalam 2 lata wszelkimi sposobami. Wiec jesli u Ciebie nadwaga jest np przez slodycze ;p to warto poodzywiac sie zdrowiejkasienka1188 lubi tę wiadomość
-
blumchen30 wrote:Powodzenia!!!!
Dziękuje -
edwarda20 wrote:No to mąz powinien trochę schudnąc.
Natomiast jesli chodzi o nas, to ja mialam 10kg nadwagi - bmi 25,2. Czytalam, ze wlasnie kobiety z lekka nadwaga są najplodniejsze. Ja przytylam przez niedoczynnosc i nie moglam nic a nic schudnac, a probowalam 2 lata wszelkimi sposobami. Wiec jesli u Ciebie nadwaga jest np przez slodycze ;p to warto poodzywiac sie zdrowiej
Zgadzam sie z toba tez tak slyszlam zreszta moja znajoma miala nadwade niby nie duza pare kilo i lekarz przed rozpczeciem procedury in vitro kazal jej schudnac bo nie miescila sie w normach -