X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Suplementacja witamin przed ciążą
Odpowiedz

Suplementacja witamin przed ciążą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAkie witaminy brałyście?
    Ja biorę magnez+B6, witaminę C, K+E, olej z wiesiołka, Omega3, Kwas Foliowy. Zastanawiam się czy powinnam coś jeszcze?!

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 18:10

Alexiaa lubi tę wiadomość

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zaszłam w pierwsza ciąże to brałam tylko
    Kwas foliowy ,a teraz biorę zamiast kwasu foliowego actifolin bo lepiej sie przyswaja wiec polecam poczytać o tym :-) pije inofolic-juz od roku odkąd zaczęliśmy sie starać, wit D w kropelkach -bo wyszedł mi niedobór ,łykałam rownież wit B6 z magnezem ,E ,ale odstawiłam,moj bral wit C i D teraz zrobił sobie przerwę . Wydaje mi sie dziewczyny ,ze nie ma co za dużo przesadzać bo jak ma sie udać to i bez tego sie uda ;-) mój gin kazał tylko actifolin i infolic brać no i ta wit D.

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• worldbyme Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa wrote:
    Jak zaszłam w pierwsza ciąże to brałam tylko
    Kwas foliowy ,a teraz biorę zamiast kwasu foliowego actifolin bo lepiej sie przyswaja wiec polecam poczytać o tym :-) pije inofolic-juz od roku odkąd zaczęliśmy sie starać, wit D w kropelkach -bo wyszedł mi niedobór ,łykałam rownież wit B6 z magnezem ,E ,ale odstawiłam,moj bral wit C i D teraz zrobił sobie przerwę . Wydaje mi sie dziewczyny ,ze nie ma co za dużo przesadzać bo jak ma sie udać to i bez tego sie uda ;-) mój gin kazał tylko actifolin i infolic brać no i ta wit D.

W sumie racja Dzięki :D <3

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Basha Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał łykać kwas foliowy, witaminę D i jod.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ