Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Suplementacja witamin przed ciążą
Odpowiedz

Suplementacja witamin przed ciążą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAkie witaminy brałyście?
    Ja biorę magnez+B6, witaminę C, K+E, olej z wiesiołka, Omega3, Kwas Foliowy. Zastanawiam się czy powinnam coś jeszcze?!

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 18:10

Alexiaa lubi tę wiadomość

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zaszłam w pierwsza ciąże to brałam tylko
    Kwas foliowy ,a teraz biorę zamiast kwasu foliowego actifolin bo lepiej sie przyswaja wiec polecam poczytać o tym :-) pije inofolic-juz od roku odkąd zaczęliśmy sie starać, wit D w kropelkach -bo wyszedł mi niedobór ,łykałam rownież wit B6 z magnezem ,E ,ale odstawiłam,moj bral wit C i D teraz zrobił sobie przerwę . Wydaje mi sie dziewczyny ,ze nie ma co za dużo przesadzać bo jak ma sie udać to i bez tego sie uda ;-) mój gin kazał tylko actifolin i infolic brać no i ta wit D.

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• worldbyme Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa wrote:
    Jak zaszłam w pierwsza ciąże to brałam tylko
    Kwas foliowy ,a teraz biorę zamiast kwasu foliowego actifolin bo lepiej sie przyswaja wiec polecam poczytać o tym :-) pije inofolic-juz od roku odkąd zaczęliśmy sie starać, wit D w kropelkach -bo wyszedł mi niedobór ,łykałam rownież wit B6 z magnezem ,E ,ale odstawiłam,moj bral wit C i D teraz zrobił sobie przerwę . Wydaje mi sie dziewczyny ,ze nie ma co za dużo przesadzać bo jak ma sie udać to i bez tego sie uda ;-) mój gin kazał tylko actifolin i infolic brać no i ta wit D.

W sumie racja Dzięki :D <3

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Basha Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał łykać kwas foliowy, witaminę D i jod.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ