X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Asieńka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Hej Winter ♥️
    Dzisiaj już dobrze, dziękuje 😘

Nie masz się czego bać :) ja mam PCOS. To żaden wyrok bo i dziewczyny z policystycznymi jajnikami są mamusiami :)
    Poza tym, nie dziel skory na niedźwiedziu ;)
    Póki lekarz cię nie zbada i nie zobaczy wyników, to nie panikuj i nie czytaj głupot w internecie.
    Oj wiem Kochana😘 czuję niepokój,więc czytam pierdoły, już nie będę😁

• Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaska u mnie nowy lekarz też podejrzewa PCOS A stary nawet o tym nie wspomniał. Chciałabym już mieć wyniki żeby okazało się co i jak i wdrożyć leczenie mam nadzieję że z tym lekarzem wszystko się uda

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • adaska Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka wrote:
    Oj wiem Kochana😘 czuję niepokój,więc czytam pierdoły, już nie będę😁
    Asienka to najgorsze co możesz robić. Uwierz mi na słowo bo sama nie raz coś takiego robiłam.
    Grunt to mieć dobrego lekarza :)

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Anetka z jagodka trzymałam dietę i wogole a wyniki krwi itp były takie sobie, a teraz wpierdalam! I to dosłownie wszystko co mam pod ręką, fast foody też pochlaniam i ostatnio lekarz do mnie jaką dietę stosuje, bo wyniki moczu, krwi mam po postu idealne :) haha także ten teges...

Edytko oczywiście też jem dużo fast foodow- Ale tylko wtedy gdy gdzieś jadę. Ostatnim czasem jeżdżę dużo ale czasu na knajpy brak. Ja to wogole kierowca jestem
    Moja siostra mieszka kawałek od nas i to jeszcze na takim zadupiu że koniec - dostala mieszkanie taka klitke że pożal się..., ale gehenna dziś się kończy zdaje mieszkanie 😁przeprowadza się do mamy z malutka i czeka na normalne mieszkanie. Bo tam to porażka nie dość że socjal wszędzie wokół menele to jeszcze jeden sklep gdzie ceny poprostu powalaja z nóg. Ona tam sama z dwumiesiecznym dzieckiem więc też lekko nie ma . A ja to z tych co się nagadaja ale pomogą. I tak dziennie praktycznie tam jestem 😂. Tyle że tam żadnych restauracji czy mc nie ma :-( , po drodze też nic ...
    Dziś myślę jechać na zakupy bo jakoś tak fasolka za mną chodzi . Kupiliśmy z mężem w słoikach żeby zaspokoić pypcia po lyzce stwierdziłam że nie będę tego jeść- to było ochydne A smak na fasolkę został

Dziś na obiad gulasz i puree z ziemniaków kalafiora i marchewki - niewiem czy zjem pewnie nie ale lyzke czy dwie podkradne
    Już chyba 3 dzień nie jem obiadu- nic mi nie wchodzi .
    I też nie chodzi mi o dietę- napoczatku pochlanialam wszystko teraz nagle mam problem

• Asieńka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Adaska racja. Mam za wysoko testosteron,a ja już myślę o pcos. Ale widzę że jesteśmy z jednego rocznika😁 94😁

• KamilaPD Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka, o ja też 94 🖐

Asieńka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przy Was to już stara dupa jestem 😱😱😱

• KamilaPD Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale też się strasznie boję pcos i do jutra nie wiem, jak wytrzymam. Wiem, że nie powinno się czytać za dużo o tym, bo się nakreca ale no kurczę, chyba każda tak ma. Inne wyniki badań dobre, tylko jeszcze może dhea zbadam, ale to jak jutro mi będzie kazał. Niby nie mam objawow pcos ale juz sie nastawiam na czarny scenariusz xd

• Asieńka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila super!😊 Anetka,a Ty który rocznik jesteś?😊

• Asieńka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaPD wrote:
    Ale też się strasznie boję pcos i do jutra nie wiem, jak wytrzymam. Wiem, że nie powinno się czytać za dużo o tym, bo się nakreca ale no kurczę, chyba każda tak ma. Inne wyniki badań dobre, tylko jeszcze może dhea zbadam, ale to jak jutro mi będzie kazał. Niby nie mam objawow pcos ale juz sie nastawiam na czarny scenariusz xd
    No właśnie ja też😒 tylko jak tu się nie nastawiać... niby jesli chodzi o pcos mam tylko podwyższony testosteron i nieregularne cykle czasem,a tak to żadnych innych dolegliwości.

• KamilaPD Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka, będziesz szła do lekarza? Ja jak tylko te wyniki zobaczyłam to zarezerwowalam termin u gin, żeby już mieć jakąś opinie bardziej fachową niż dr Google

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńko 87`

• Asieńka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaPD wrote:
    Asieńka, będziesz szła do lekarza? Ja jak tylko te wyniki zobaczyłam to zarezerwowalam termin u gin, żeby już mieć jakąś opinie bardziej fachową niż dr Google
    Tak tak. W poniedziałek idę do endokrynologa,a jak skończy mi się okres to również do ginekologa. Zapewne też w przyszłym tygodniu. Akurat jak do niego zadzwonię to wizytę mam w krótkim czasie.

• KamilaPD Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jednak nadzieję, że ginekolog mnie uspokoi i endokrynolog nie będzie potrzebny

• Asieńka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Asieńko 87`
    Oj to młoda kobietka! Mam przyjaciółkę w Twoim wieku😁 Teraz jest w ciąży i ma termin na październik!😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka wrote:
    Oj to młoda kobietka! Mam przyjaciółkę w Twoim wieku😁 Teraz jest w ciąży i ma termin na październik!😁

Uuu to za chwilę będzie rodzić 😍😍
    No ja sobie jeszcze trochę muszę poczekać 🤭🤔🤔

• Asieńka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaPD wrote:
    Ja mam jednak nadzieję, że ginekolog mnie uspokoi i endokrynolog nie będzie potrzebny
    Ja właśnie najpierw umowilam się do endo,bo myślałam,że mam coś z tarczycą,ale zbadalam też prolaktynę i testosteron. Wyszło za wysokie ft3 oraz testosteron. Także u mnie najpierw endo,a później gin

• KamilaPD Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka to no obie mykamy do lekarza. Dam znać jutro z samego rana bo pewnie nie będę mogła wysiedziec. Dobrze, że mam wizytę o 8

• Asieńka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Uuu to za chwilę będzie rodzić 😍😍
    No ja sobie jeszcze trochę muszę poczekać 🤭🤔🤔
    Ogólnie zawsze moja kumpela mówiła,że najpierw ja muszę zajść w ciążę żeby ona się wzięła,a wyszło na odwrót😁

• Asieńka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaPD wrote:
    Asienka to no obie mykamy do lekarza. Dam znać jutro z samego rana bo pewnie nie będę mogła wysiedziec. Dobrze, że mam wizytę o 8
    O, a ja dopiero w poniedziałek i uwierz,że też już cała chodzę😳 dobrze,że masz tak wcześnie,bo nie będziesz tyle myśleć😊

‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ