Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Olaa..32 wrote:Kochana obyś się miło zaskoczyła, ciężko jest wyczuć 7-8 dpo czy się udało, nawet jeśli znasz swój organizm od podszewki, nie jesteś w stanie wyczuć, że na pewno nic z tego, więcej wiary Nercia 😘
Chciałabym, ale po 3latach ciężko o wiarę 😏86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Witam 😊 no wiec zaczynam 11 cykl starań, mam 25 lat myślałam że ciąża to przysłowiowo jak to mówią u mnie.. Szybciej niż nowe spodnie'' a tu jednak człowiek się zdziwił. Ostatnio troszkę się złamałam ale staje do walki kolejny miesiąc. W czwartek mam wizytę u ginekologa, a że mój poprzedni powiedział ze mam przyjść po nowym roku chociaż ostatnim razem miało być do 12 cyklu starań i wizyta to stwierdziłam ze zmienię lekarza. Może poprzedni nie traktował mnie poważnie ze względu na wiek czy coś nie wiem, żadnych badań kompletnie nic, w sumie to żałuję że tyle czekałam ze zmianą lekarza. Nowemu lekarzowi przez telefon już zaznaczyłam z czym przychodzę i mam byc 15 min przed umówioną godziną. Będzie to mój 10 dc. Chciałam dowiedzieć się od Was jak może wyglądać taka wizyta? Czy robią badania hormonów? Usg? Czy możliwe ze juz w tym cyklu będę miała monitoring? Chcę wiedzieć na co się przygotować i żeby lekarz widział ze mam jako takie pojęcie o tym wszystkim, nie dam się zbyć kolejnemu lekarzowi💪💪. Pozdrawiam 😘😘
-
Jutkaa wrote:Witam 😊 no wiec zaczynam 11 cykl starań, mam 25 lat myślałam że ciąża to przysłowiowo jak to mówią u mnie.. Szybciej niż nowe spodnie'' a tu jednak człowiek się zdziwił. Ostatnio troszkę się złamałam ale staje do walki kolejny miesiąc. W czwartek mam wizytę u ginekologa, a że mój poprzedni powiedział ze mam przyjść po nowym roku chociaż ostatnim razem miało być do 12 cyklu starań i wizyta to stwierdziłam ze zmienię lekarza. Może poprzedni nie traktował mnie poważnie ze względu na wiek czy coś nie wiem, żadnych badań kompletnie nic, w sumie to żałuję że tyle czekałam ze zmianą lekarza. Nowemu lekarzowi przez telefon już zaznaczyłam z czym przychodzę i mam byc 15 min przed umówioną godziną. Będzie to mój 10 dc. Chciałam dowiedzieć się od Was jak może wyglądać taka wizyta? Czy robią badania hormonów? Usg? Czy możliwe ze juz w tym cyklu będę miała monitoring? Chcę wiedzieć na co się przygotować i żeby lekarz widział ze mam jako takie pojęcie o tym wszystkim, nie dam się zbyć kolejnemu lekarzowi💪💪. Pozdrawiam 😘😘
-
nick nieaktualnyJutkaa wrote:Witam 😊 no wiec zaczynam 11 cykl starań, mam 25 lat myślałam że ciąża to przysłowiowo jak to mówią u mnie.. Szybciej niż nowe spodnie'' a tu jednak człowiek się zdziwił. Ostatnio troszkę się złamałam ale staje do walki kolejny miesiąc. W czwartek mam wizytę u ginekologa, a że mój poprzedni powiedział ze mam przyjść po nowym roku chociaż ostatnim razem miało być do 12 cyklu starań i wizyta to stwierdziłam ze zmienię lekarza. Może poprzedni nie traktował mnie poważnie ze względu na wiek czy coś nie wiem, żadnych badań kompletnie nic, w sumie to żałuję że tyle czekałam ze zmianą lekarza. Nowemu lekarzowi przez telefon już zaznaczyłam z czym przychodzę i mam byc 15 min przed umówioną godziną. Będzie to mój 10 dc. Chciałam dowiedzieć się od Was jak może wyglądać taka wizyta? Czy robią badania hormonów? Usg? Czy możliwe ze juz w tym cyklu będę miała monitoring? Chcę wiedzieć na co się przygotować i żeby lekarz widział ze mam jako takie pojęcie o tym wszystkim, nie dam się zbyć kolejnemu lekarzowi💪💪. Pozdrawiam 😘😘
Cześć Jutka- na wstępie powiedz że starasz się np 1.5 roku i nic
Lekarze mają w zwyczaju odsylac z kwitkiem bo młoda i panikuje więc powiedz że starasz się dłużej. Podejrzewam że da Ci skierowanie na badania i też sprawdzi sama od siebie w jakim stanie są jajniki endometrium - ogólny obraz
Monitoring to nie jedna wizyta , minimum dwie A czasem nawet trzy, pierwsza to ocena wielkości pecherzyka grubości endometrium, kolejna to już sprawdzenie czy do owulacji doszło
Jeśli są 3 to po pierwszej jeszcze kontrola przed owulacja
Dziewczyny ale się dziś paskudnie czuje , jakaś taka nieswoja jestem. Jeszcze maz mnie wkurzył. Nie wie co gada i jeszcze się kłóci i źle przepowiada. Idiota!
Jechałam wczoraj z rana z rodzinką do rodzinki- jechali na grzyby ja oczywiście nie , zawiozlam ich i miło sprzedzilam czas z tymi co nie jechali
A on dziś do mnie tekstem " że takie poświęcenie, tyle kilometrów A jakbym tak skurczy dostala " ? Mówię do niego co Ty gadasz przecież na to jeszcze czas wypluj to !!! To by było nie dobrze ! A on do mnie dobra dobra niewiesz jak może być , więc mu mówię no nie może być bo to by źle znaczyło- A on mi na to wszystko może być A Ty się nie zachowuj jak wszystko wiedzaca IDIOTA
tak mnie zestresowal że normalnie cały dzień mnie boli z jednej strony 😥😣😣😣😣 -
Anetka ci faceci czasami aż ręce opadają. Może po prostu się matwi A nie wie jak to powiedzieć i dobra w źle słowa
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJagodowa nie zeby coś, ale mam koleżankę co wpadła po 3 miesiącach znajomości z facetem ! Dziś są szczęśliwym małżeństwem od 10 lat , mają dwójkę wspaniałych pociech ❤❤i planują kolejne
Różnie w życiu bywa:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 19:48
-
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Jagodowa nie zeby coś, ale mam koleżankę co wpadła po 3 miesiącach znajomości z facetem ! Dziś są szczęśliwym małżeństwem od 10 lat , mają dwójkę wspaniałych pociech ❤❤i planują kolejne
Różnie w życiu bywa:-)
Głupio by było jakby po tych dwóch razach okazało się, że zaszłam. Mało odpowiedzialne by to było z mojej strony. Znamy się od lat, od małego dzieciaka, z jego Mamą mimo że jest ode mnie starsza, to jesteśmy na "Ty". Chyba bym jej nie spojrzała w oczy. Serio. U mnie jest taka miejscowość, w której ludzie ze wszystkiego zrobią cyrk.
Będę chciała od ginekolog tabletki wziąć albo skorzystać z innej formy antykoncepcji. Musi w końcu wiedzieć, że się nie staram o bobasa, że już nie jestem z Arturem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 20:41
-
Hey dziewczynki
Szukam pomocy bo @ co raz bardziej daje o sobie znać i mam straszne wzdęcia. Jest coś naturalnego na to? Bo jak nie to chyba zostaje mi espumisan kupić i się faszerowac chemią -
Ola👄 wrote:Dzień dobry 😊
Krew oddana trzymajcie kciuki dziewczyny
Będzie piękna beta 😘 ale kciuki oczywiście trzymam 😄
Dzień dobry :*86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Ola trzymam tak mocno że aż mnie ręce bolą 😘😘😘
-
Olka i listek gratulacje, trzymam w kciuki żeby to było to. Po wakacjach i ciepłych dniach zawsze najwięcej dwóch kresek, znów zima się zbliża to po zimie również mówią że z przytulanek wychodzi najwięcej dzieciaczkow, także dziewczyny szykujcie się 🥰
Anetka mnie moj tak wkurza że ojej, teraz jak jestem w ciąży to oczywiste że gdzie nie pójdziemy to ja jestem kierowca, denerwuje mnie to jak cholera najgorsze jest to że jak towarzystwo widzi że ja się spinam że nie będę kierować bo na prawdę czasami nie za dobrze się czuje to wszyscy stają przeciwko mnie ze ja sztywiara jestem itp 🙄. Kurde tłumacze mu tyle razy że nie ja jestem tylko w ciąży tylko ze jesteśmy razem i powinien ze mną w tym być musimy nad tym popracować bo ja inaczej osiwieje.
Ja już coraz częściej czuje takie rozpierania w pachwinach I miednicy, zauważyłam że jak jestem bardziej aktywna w dzień to czuję bardzo krzyże potem. Mój brzuszek się już zaokragla I już raczej staje się zauważalny dla innych.listek🍃 lubi tę wiadomość
20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
Klasia wrote:Hey dziewczynki
Szukam pomocy bo @ co raz bardziej daje o sobie znać i mam straszne wzdęcia. Jest coś naturalnego na to? Bo jak nie to chyba zostaje mi espumisan kupić i się faszerowac chemią
tyle co przyjmiesz tyle wydalisz on sie nie wchlania do organizmu
esputicon (podobny lek) moga brac nawet noworodki wiec nie boj sie ich -
nick nieaktualnyListek !!!
Przecież to cionza jak nic! 🥰😍😍😍
Kochana ja już Cicho gratuluję!
Wspanialy wrzesień 😁😁😁😊❤
Ola u Ciebie to bez dwóch zdań- Ja będę mocno trzymać kciuki za przyrosty bo dzisiejsze bety to tylko potwierdzenie tego co widzicie 😍😍😍😍
Jagodowa rozumiem, tak tylko powiedziałam 😘😘, " jeśli Tylko sobie tego zyczysz " 😘😘😘😘 -
nick nieaktualnyIza u mnie też tak było w rodzinie , mówili że przesadzam i wyolbrzymiam jedynie mąż za mną stoi murem i mówi zdecydowane nie!
Robię paznokcie, ostatnio coś teściowa mówiła że już ma takie brzydkie i wogole nie zdazylam się odezwać A mąż już mówi dajcie jej spokój nie ma żadnych paznokci 😁😁😁
Jak dzwonią czy gdzieś jedziemy mąż najpierw pyta gdzie żeby nie było za dużo chodzenia 😁😁. Wyrecza mnie , ale myślę że to po tym co się stało w poprzedniej ciąży 😉
Także Iza bierz chłopa w obroty niech zrozumie że nosić pod sercem dziecko i zwyczajnie się o nie martwisz - niech on też zacznie!