Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, w tym cyklu nie mierzyłam temp ale według śluzu owulacja była około 19/20dc. Od 20dc śluz zmienił się z plodnego na gęsty i biały a teraz zauważyłam taką nitkę przezroczystego ciągnącego się śluzu, jednak w środku nadal jest gęsty i biały. Czy to może oznaczać że owulacji nie było jeszcze? Dodam że mam długie i nieregularne cykle.
-
Zawsze notujesz śluz najwyższej jakości chociażby nawet jeśli wystąpił jeden raz ciągnący przeźroczysty to jest to . Serduchuj
A tak w ogóle to witam serdecznie i trzymam kciuki bo chyba pominelam wpis . Jednocześnie przepraszam za niedopatrzenie
A śluz przeźroczysty występuje do max 6 -7 dni przed owulacją .Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 23:29
W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
2.05.2016 poronienie 6/7tc -
Nera86 wrote:Zawsze notujesz śluz najwyższej jakości chociażby nawet jeśli wystąpił jeden raz ciągnący przeźroczysty to jest to . Serduchuj
A tak w ogóle to witam serdecznie i trzymam kciuki bo chyba pominelam wpis . Jednocześnie przepraszam za niedopatrzenie
A śluz przeźroczysty występuje do max 6 -7 dni przed owulacją .
Śluz najlepszej jakości wystąpił u mnie w 19dc więc już sama nie wiem... pogubiłam się trochę -
Hej dziewczyny, zaraz was nadrobię i witam nową dziewczynę
Mnie test allegrowy znowu w konia robi, wyszedł mi cień, ale kompletnie nie biorę tego pod uwagę, bo się juz zawiodłam na tych testach
Dzisiaj kupię normalny test i zatestuje w poniedziałek albo wtorekNera86, Winter86, katarynka9595 lubią tę wiadomość
-
Ola trzymam kciuki żeby test nie robił cie w konia A drugi tylko wszystko potwierdził
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Cześć Dziewczyny dawno mnie nie było bo pochłonęła mnie praca witam nowe koleżanki Ola trzymam kciuki żeby jednak test z allegro nie robił Cię w konia ;p
Tak się rozpisalyscie że nie wiem czy zdążę nadrobić ja jeszcze jakiś tydzień i powinnam dostać @, trzymajcie kciukikatarynka9595 lubi tę wiadomość
-
Witajcie kobietki!
Tabolek witaj!
Olaa kochana również życzę żeby na innym teście były 2 piękne kreseczki❤️
U mnie mróz, słońce świeci, byłam na zakupach pozalatwialm sprawy piersi mnie bola i jeszcze podbrzusze mam nadzieję ze za niedługo przejdzie.... Oczekuję na wizytę u gina denerwuje się jak nie wiem...
Miłego dnia życzę34Lata
Matka Polka na pełym etacie
starania od sierpnia2018
Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia
Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
Winter na pewno nie długo przejdzie oszczędzaj się A kiedy masz wizytę?
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
05.05 mamy ❤
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Mysza1990 wrote:Winter na pewno nie długo przejdzie oszczędzaj się A kiedy masz wizytę?
Albo dopiero się zaczyna... Mam na 6 marca ale pewnie wcześniej pójdę bo chciałabym potwierdzić i czy wszystko jest w jak najlepszym porządku
34Lata
starania od sierpnia2018
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
Czekamy razem z Tobą na wizytę.
Do mnie dziś przeszła @ więc w poniedziałek dzwonię się zapisać na zabieg. Co prawda miałam dzwonić w pierwszym dniu cyklu ale wypadł w sobotę A w wwwkend tam nie pracująWinter86 lubi tę wiadomość
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
05.05 mamy ❤
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Cześć dziewczyny.
Jestem tu nowa i miło mi Was wirtualnie poznać.
Raze z moim mężem zaczynamy starania.. tzn zaczelismy w styczniu tego roku
Niestety poprzednia ciąża zakończyła sie poronieniem, ktore zawaliło nasz świat. Po 1,5roku chcemy spróbować jeszcze raz. Ja przebadana ale z milionem obaw (czy sytuacja sie powtórzy.. ). Partner przebadany.
Marzymy o dziecku... i mam ogromna nadzieje, ze kiedys sie uda.
Czy moge tu którąś z was prosic o pomoc?
Moje cykle zawsze bylly mega regularne. +/-q dzien. Ostatnie trzy to :28,31,35dni. Wariactwo. Czy zeby choc na oko wyznaczycdni plodne (obserwujac sie oczywiscie przy okazji) powinnam wyliczyc średnia tych dni??
Przez to, że te cykle ostatnio tak szaleją (bardzo duzo stresow!!) Kupilam testy owulacyjne, zeby tak mniej wiecej wyznaczyc dni plodne.. oby sie udalo...Kasia1588 -
Mysza1990 wrote:Czekamy razem z Tobą na wizytę.
Do mnie dziś przeszła @ więc w poniedziałek dzwonię się zapisać na zabieg. Co prawda miałam dzwonić w pierwszym dniu cyklu ale wypadł w sobotę A w wwwkend tam nie pracują
Więc trzymam kciuki za udany zabieg Mam nadzieję że wszystko będzie u Ciebie w porządku34Lata
starania od sierpnia2018
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
kasia1588 wrote:Cześć dziewczyny.
Niestety poprzednia ciąża zakończyła sie poronieniem, ktore zawaliło nasz świat. Po 1,5roku chcemy spróbować jeszcze raz. Ja przebadana ale z milionem obaw (czy sytuacja sie powtórzy.. ). Partner przebadany.
Moje cykle zawsze bylly mega regularne. +/-q dzien. Ostatnie trzy to :28,31,35dni. Wariactwo. Czy zeby choc na oko wyznaczycdni plodne (obserwujac sie oczywiscie przy okazji) powinnam wyliczyc średnia tych dni??
Przez to, że te cykle ostatnio tak szaleją (bardzo duzo stresow!!) Kupilam testy owulacyjne, zeby tak mniej wiecej wyznaczyc dni plodne.. oby sie udalo...
Przykro mi z powodu twojego poronienia... Jeżeli masz takie różne cykle to najlepiej testy owulacyjne zakupić(jak również obserwować śluz) i oczywiście przytulanki co 2 dzień... Tyle co mogę podpowiedziec
Każda z nas jest tutaj aby się wzajemnie Wspierać34Lata
starania od sierpnia2018
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
kasia1588 wrote:Cześć dziewczyny.
Przez to, że te cykle ostatnio tak szaleją (bardzo duzo stresow!!) Kupilam testy owulacyjne, zeby tak mniej wiecej wyznaczyc dni plodne.. oby sie udalo...
Hej:)
W którym tygodniu poroniłas? Przykro mi
Moze ta owu szaleje ze stresu ze znów zaczynacie starania?https://www.maluchy.pl/ci-69827.png -
Cześć dziewczyny wczoraj byłam u ginekologa, potwierdziła, ze jest ładne ciałko żółte i dobre endometrium 11 mm. Skierowała mnie na kilka badań w tym beta HCG. Zrobiłam to badanie dziś, ale to jest dopiero mój 6 lub 7 dpo.. ale ona mi powiedziała ze od razu mogę iść zrobić jej zdaniem.. denerwuje się bardzo
Winter86, Nera86 lubią tę wiadomość
-
Poronienie nastapilo w 8/9tyg. Zdążyłam uslyszec serce... poronienie chybione. Ile ja wyplakalam i wycierpialam wiem tylko ja.. naprawde nikomu, najgorszemu wrogowi nie zycze tego co ja czulam wtedy. Dzis racjonalizuje to i staram sie zyc dalej na tyle, zeby starac sie o kolejne dziecko.
Parcie mam ogromne, nie ukrywam. Strach to samo, ale za kazdy razem gdy sie nakrecam staram sie doslownie wziac wdech i mowie sobie.. wez sie ogarnij.
Czy wy tez macie takiego... pier... dolca, ze szukacie u siebie objawow? Myślicie o tym na okroglo? I czujecie wkur.. gdy jest jedna kreska?Winter86, Mishigami00 lubią tę wiadomość
Kasia1588 -
kasia1588 wrote:Poronienie nastapilo w 8/9tyg. Zdążyłam uslyszec serce... poronienie chybione. Ile ja wyplakalam i wycierpialam wiem tylko ja.. naprawde nikomu, najgorszemu wrogowi nie zycze tego co ja czulam wtedy. Dzis racjonalizuje to i staram sie zyc dalej na tyle, zeby starac sie o kolejne dziecko.
Parcie mam ogromne, nie ukrywam. Strach to samo, ale za kazdy razem gdy sie nakrecam staram sie doslownie wziac wdech i mowie sobie.. wez sie ogarnij.
Czy wy tez macie takiego... pier... dolca, ze szukacie u siebie objawow? Myślicie o tym na okroglo? I czujecie wkur.. gdy jest jedna kreska?
Ja miałam poronienie samoistnie więc trochę wiem przez co przechodziłas..
Pewnie każda z nas ze starających się miała czas kilka dni przed spodziewanym@@@ że ma objawy zapewne ciążowe a jak przyszło do testowania niestety testy były negatywne...
Już pisalysmy z dziewczynami żeby po prostu wrzucić na luz nie stresować się i myśleć tylko o zaksciu w ciążę - tak samo było i u mnie w końcu odpuścilam nie myślałam o ciąży i w końcu parę dni temu zobaczyłam 2 piękne kreseczki na teście a dzień później beta 119.55
Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. czekam teraz na wizytę usg i dopiero w tedy będę w pełni się cieszyć jak będzie wszystko ok:)34Lata
starania od sierpnia2018
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙