X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 12:59

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ja mam wykluczone Pcos. Wykluczył na podstawie wyników badań oraz obrazu USG, liczby pechrzykow i wielkości i objętości jajników.

U mnie ostatnio na usg też powiedziała że jajniki w porządku, rozmiarem i wyglądem, tylko że endometrium nie jest tak grube jak być powinno przed @, a dwa dni pozniej zaczęło się bólem i plamieniem/krwawieniem.
    Muszę podnieść progesteron w drugiej fazie, to chyba jedyny problem na tą chwilę.

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wielkie gratulacje:)

Ola👄 lubi tę wiadomość

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    preg.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 12:59

klz9df9hix7ly771.png
  • Tysia150 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim dziewczynom, że osttanio miło mnie przyjelyscie, ale dostaliśmy list, że nie ma co zamrozić :(... W czw ostatnie podejście, potem biopsja :( serce pękło :(

Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    04.2024 inseminacja nasieniem dawcy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    No to wydaje się,że problem jest do szybkiego ogarnięcia ☺️
    U mnie brak owulki i podejrzenie IO. Za tydzień robię krzywe także zobaczymy.

Ja mam owulacje ale dość późne bo cykle są długie (ponad 34-40 dni)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Dziękuję wszystkim dziewczynom, że osttanio miło mnie przyjelyscie, ale dostaliśmy list, że nie ma co zamrozić :(... W czw ostatnie podejście, potem biopsja :( serce pękło :(

Tysia:( trzymam kciuki mimo wszystko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa , złudne przekonanie lekarza juz chyba setnego ze próg wzbogaci endometrium . U mnie nie przekraczało ono 5 mm , nawet w fazie lutealnej i nawet bedac na luteinie . Poszłam na histeroskopie gdzie okazało się że mialam mega zrosty . Usunięte, ale endo nadal nie drgnęło. Dopiero estrofem w końskiej dawce

megson91 lubi tę wiadomość

• Nera Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:

Ojej Tysiu 😓

86r.( 3 córki )
    05.2016r. - poronienie
    05.2023r -puste jajo płodowe
    "Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
    6.02- data cudownej nowiny
    8.02- 35dc beta hcg 3283,00
    28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
    29.07 -1930g szczęścia ❤
    15.09 - ok 3000❤
    11.10 - termin porodu OM
    Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
    3360g , 50cm ❤
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Ola JAKI CUDNY MALUCH! Jeden z piekniejszych noworodkow jakie widzialam 😍😍❤️ Trzymajcie sie cieplutko, poznawajcie i kochajcie ❤️ Dawaj znac jak sie czujesz co jakis czas. I jak Kostek sie przystosowuje do nowego swiata ❤️❤️

Baby niesmialo ja bym brzuszek zlapala jesli nie ma kolejki 🙈 w koncu po Oli do Oli by przeszedl 😍

Ada wczoraj bylam niezywa bo mnie turbomigrena zlapala. Lez spokojnie kochana, dobrze ze leki sobie zalatwilas. Mysle ze na razie ta lutka i dupek co masz wystarczy, ale jakby plamienie sie znow pojawilo to ja bym zwiekszala. Ale to tak na chlopski rozum wiec nie sugeruj sie moim zdaniem ☺️ Ja trzymam bardzo mocno kciuki, BARDZO MOCNO. Na prawde zycze Ci z calego serca, zeby teraz juz bylo wszystko dobrze ❤️❤️🍀✊🏻 Musi juz byc 🍀

Ja wczoraj ovitrelle wstrzyknelam i na szczescie migrena do poznego wieczora przeszla i moglismy podzialac ❤️🍀 jutro rano poprawka bedzie jeszcze
    :) to umowieone jestesmy :) ty biezesz po Oli bo juz po ovitrelle jestes :P a ja owu w poniedzialek dopiero :P wiec ja na Klasie poczekam haha

a co masz za wyniki ponad norme mow :) ja robilam te badania :)

Tysia bardzo mi przykro :( oby w biopsji cos wyszlo wystarczy kilka szt zeby sie moglo udac
    trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 20:35

Mlodamezatka lubi tę wiadomość

• adaska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na moim miejscu jechalybyscie wcześniej do lekarza? Wizytę mam na 16.06 (6tc)
    W poniedziałek ide na betę i progesteron i zobaczę jak się ma sytuacja. Dzisiaj nawet myślałam czy nie mam czasem CP 🤦🏻‍♀️ Melduje, że teraz mam taki błotny/ szary śluz pomieszany z luteina 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 21:12

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaska jesli bardzo sie stresujesz cp to jedz wczesniej zeby zobaczyc czy pecherzyk widac
    bo 6t6d to juz serduszkowa wizyta by byla
    przy 5t2d juz bylo widac 8mm pecherzyk a to 2 tyg zycia w niepewnosci ... czasami to wiecznosc :P
    (dobrze ze mam to sobie spisane pod reka to korzystac moge na biezaco :P )

a co do plamien ... jestes jeszcze przed @ plamienia moga sie zdazyc jesli maluszek jest silny to da rade
    masz juz leki , lezysz i mam nadzieje ze wierzysz ze sie uda :) nic wiecej nie mozesz zrobic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 21:16

Anetka32, adaska lubią tę wiadomość

• adaska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Adaska jesli bardzo sie stresujesz cp to jedz wczesniej zeby zobaczyc czy pecherzyk widac
    bo 6t6d to juz serduszkowa wizyta by byla
    przy 5t2d juz bylo widac 8mm pecherzyk a to 2 tyg zycia w niepewnosci ... czasami to wiecznosc :P
    (dobrze ze mam to sobie spisane pod reka to korzystac moge na biezaco :P )

a co do plamien ... jestes jeszcze przed @ plamienia moga sie zdazyc jesli maluszek jest silny to da rade
    masz juz leki , lezysz i mam nadzieje ze wierzysz ze sie uda :) nic wiecej nie mozesz zrobic :(
    Dziękuje kochana.

Przepraszam, że Was tak truje ale się stresuje :(

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Dziękuje kochana.

Przepraszam, że Was tak truje ale się stresuje :(
    nikt cie tak nie zrozumie jak my :)
    takze truj ile chcesz bo wtedy bedziesz spokojniesza a to bardzo wazne :)

adaska, Anetka32 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Jagodowa , złudne przekonanie lekarza juz chyba setnego ze próg wzbogaci endometrium . U mnie nie przekraczało ono 5 mm , nawet w fazie lutealnej i nawet bedac na luteinie . Poszłam na histeroskopie gdzie okazało się że mialam mega zrosty . Usunięte, ale endo nadal nie drgnęło. Dopiero estrofem w końskiej dawce

Mnie estrofem też pomagał. Ja luteinę biorę nie na endometrium, tylko na podniesienie proga w drugiej fazie cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Mnie estrofem też pomagał. Ja luteinę biorę nie na endometrium, tylko na podniesienie proga w drugiej fazie cyklu.

Szczerze powiedziawszy, moim skromnym najskromniejszym zdaniem - na ten czas teraz kiedy chyba ? Sie nie starasz moglabys spróbować z antykami ... wiem ze to paskudztwo wiem tez ze to wiele miesza w organizmie . Ale można było by wyciszyć jajniki a jak bedzie juz decyzja zeby się starać to odrazu z wspomaganiem 😘😘😘
    Oczywiście zrobisz jak zechcesz a luteina powinna teraz unormować Twoje cykle tylko ze nie wiem czy to nie będzie tak ze będziesz musiała ja brac caly czas 🙄🙄

Adaśka ja popieram nasza Baby - 2 tygodnie to naprawdę długo , wiem po sobie jak na początku ciazy latałam co chwile do lekarza . Tylko usg mnie uspokajało. Moja lekarka do dziś nie wie o tych dodatkowych wizytach a wszystko na szybko ( za radą tu dziewczyn) szukałam na znany lekarz 🤷‍♀️
    Tylko to mnie trzymało- nie na długo, po tygodniu już byla panika😅🤦‍♀️🤦‍♀️
    Skończyło się jak kupiłam detektor 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Masakra jak sobie to przypomnę
    Jaka ja miałam pelna głowę zmartwień- mam nadzieję że u Ciebie będzie inaczej . I truj ile wlezie !!!
    Tysia przepraszam przeoczyłam Twoj wpis ;
    Kochana bardzo mi przykro z powodu braku śnieżynek, ale przecież przed Tobą teraz podejście!! Widocznie nie będą one teraz potrzebne . Czasem wystarczy ten jeden raz kochana i tego się trzymaj 😘😘😘

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny ❤️ Przebudzilam sie o 7:30 na mierzenie temp i nie moge usnac juz. Czekam az malz sie obudzi zeby go jeszcze dopasc z rana. Wczoraj nie bylo juz szansy, wrocilismy do domu po 1, u mnie pekla prawie butelka wina 😅

Adaska ja bym pojechala wczesniej zeby zobaczyc gdzie jest pecherzyk, ale ja to ja i taka mam historie. Masz juz suwaczek widze. Nie strrsuj sie kochsna. Bedzie dobrze. I cxuje ze wiecej niz 1 kropus ❤️✊🏻🍀

Baby z wczoraj mam wyniki ukladu krzepniecia, glukozy i insuliny na czczo (Homa wychodzi 2,31) i kw foliowego. Co myslicie o wynikach?

49c6f902b6ab.jpg

86eecfef7dd4.jpg

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Przykro mi bardzo kochana. 😞 ale jeszcze jedno podejscie przed Wami. Ja bede z calego serduszka sciskac kciuki ❤️

Jagodowa moze pomysl nad opcja, ktora Anetka wyzej podala? Bo brzmi to mega sensownie, a i jajniki se nieco uspokoja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 07:58

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • listek🍃 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaaaaaaaa! Ale słodkie maleństwo dołączyło do Was ❤️ Dużo duuużo zdrówka dla Ciebie i tej przesłodkie kruszynki! Gratuluje z całego serducha!
    Jesteś mega dzielna, silna, podziwiam i bije pokłony. 😘

Klasia dawaj, rozpakowuj się bo tu już kolejka się ustawia 😉 mój brzuszek złapała Adaska, Oli brzuszka życzymy mlodejmezatce... kto następny? ❤️

Ola👄 lubi tę wiadomość

💙🧸&🧸💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda mężatka zaraz Ci napisze , wysłałam Twoje wyniki siostrze a ona w tym siedzi 🤷‍♀️

Edit ;
    Skopiuje co napisala siostra na Twoje wyniki ;

Inr jest minimalnie wyższy od standartu za mało diety w witaminę K-czyli warzywa zielone kapustę itd... lub w grę wchodzi polocard lub acard
    Za to aptt jest jak najbardziej ok
    D-dimery za dużo,Może jakiś stan zapalny
    Chociaż jak na zdrową osobę to jest ok, ale powyżej 300 dziwne odznaczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 10:05

‹‹ 2110 2111 2112 2113 2114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ