Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:Ja mam wykluczone Pcos. Wykluczył na podstawie wyników badań oraz obrazu USG, liczby pechrzykow i wielkości i objętości jajników.
U mnie ostatnio na usg też powiedziała że jajniki w porządku, rozmiarem i wyglądem, tylko że endometrium nie jest tak grube jak być powinno przed @, a dwa dni pozniej zaczęło się bólem i plamieniem/krwawieniem.
Muszę podnieść progesteron w drugiej fazie, to chyba jedyny problem na tą chwilę. -
Dziękuję wszystkim dziewczynom, że osttanio miło mnie przyjelyscie, ale dostaliśmy list, że nie ma co zamrozić ... W czw ostatnie podejście, potem biopsja serce pękłoMutacja genu m1ap u męża
Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️
15.10 3 komórki zapłodnione
19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
04.2024 inseminacja nasieniem dawcy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJagodowa , złudne przekonanie lekarza juz chyba setnego ze próg wzbogaci endometrium . U mnie nie przekraczało ono 5 mm , nawet w fazie lutealnej i nawet bedac na luteinie . Poszłam na histeroskopie gdzie okazało się że mialam mega zrosty . Usunięte, ale endo nadal nie drgnęło. Dopiero estrofem w końskiej dawce
megson91 lubi tę wiadomość
-
Tysia150 wrote:Dziękuję wszystkim dziewczynom, że osttanio miło mnie przyjelyscie, ale dostaliśmy list, że nie ma co zamrozić ... W czw ostatnie podejście, potem biopsja serce pękło
Ojej Tysiu 😓86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Mlodamezatka wrote:Ola JAKI CUDNY MALUCH! Jeden z piekniejszych noworodkow jakie widzialam 😍😍❤️ Trzymajcie sie cieplutko, poznawajcie i kochajcie ❤️ Dawaj znac jak sie czujesz co jakis czas. I jak Kostek sie przystosowuje do nowego swiata ❤️❤️
Baby niesmialo ja bym brzuszek zlapala jesli nie ma kolejki 🙈 w koncu po Oli do Oli by przeszedl 😍
Ada wczoraj bylam niezywa bo mnie turbomigrena zlapala. Lez spokojnie kochana, dobrze ze leki sobie zalatwilas. Mysle ze na razie ta lutka i dupek co masz wystarczy, ale jakby plamienie sie znow pojawilo to ja bym zwiekszala. Ale to tak na chlopski rozum wiec nie sugeruj sie moim zdaniem ☺️ Ja trzymam bardzo mocno kciuki, BARDZO MOCNO. Na prawde zycze Ci z calego serca, zeby teraz juz bylo wszystko dobrze ❤️❤️🍀✊🏻 Musi juz byc 🍀
Ja wczoraj ovitrelle wstrzyknelam i na szczescie migrena do poznego wieczora przeszla i moglismy podzialac ❤️🍀 jutro rano poprawka bedzie jeszcze
a co masz za wyniki ponad norme mow ja robilam te badania
Tysia bardzo mi przykro oby w biopsji cos wyszlo wystarczy kilka szt zeby sie moglo udac
trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 20:35
Mlodamezatka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy na moim miejscu jechalybyscie wcześniej do lekarza? Wizytę mam na 16.06 (6tc)
W poniedziałek ide na betę i progesteron i zobaczę jak się ma sytuacja. Dzisiaj nawet myślałam czy nie mam czasem CP 🤦🏻♀️ Melduje, że teraz mam taki błotny/ szary śluz pomieszany z luteina 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 21:12
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Adaska jesli bardzo sie stresujesz cp to jedz wczesniej zeby zobaczyc czy pecherzyk widac
bo 6t6d to juz serduszkowa wizyta by byla
przy 5t2d juz bylo widac 8mm pecherzyk a to 2 tyg zycia w niepewnosci ... czasami to wiecznosc
(dobrze ze mam to sobie spisane pod reka to korzystac moge na biezaco )
a co do plamien ... jestes jeszcze przed @ plamienia moga sie zdazyc jesli maluszek jest silny to da rade
masz juz leki , lezysz i mam nadzieje ze wierzysz ze sie uda nic wiecej nie mozesz zrobic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 21:16
Anetka32, adaska lubią tę wiadomość
-
babydust1 wrote:Adaska jesli bardzo sie stresujesz cp to jedz wczesniej zeby zobaczyc czy pecherzyk widac
bo 6t6d to juz serduszkowa wizyta by byla
przy 5t2d juz bylo widac 8mm pecherzyk a to 2 tyg zycia w niepewnosci ... czasami to wiecznosc
(dobrze ze mam to sobie spisane pod reka to korzystac moge na biezaco )
a co do plamien ... jestes jeszcze przed @ plamienia moga sie zdazyc jesli maluszek jest silny to da rade
masz juz leki , lezysz i mam nadzieje ze wierzysz ze sie uda nic wiecej nie mozesz zrobic
Przepraszam, że Was tak truje ale się stresuje👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Jagodowa , złudne przekonanie lekarza juz chyba setnego ze próg wzbogaci endometrium . U mnie nie przekraczało ono 5 mm , nawet w fazie lutealnej i nawet bedac na luteinie . Poszłam na histeroskopie gdzie okazało się że mialam mega zrosty . Usunięte, ale endo nadal nie drgnęło. Dopiero estrofem w końskiej dawce
Mnie estrofem też pomagał. Ja luteinę biorę nie na endometrium, tylko na podniesienie proga w drugiej fazie cyklu. -
nick nieaktualnyjagodowamery wrote:Mnie estrofem też pomagał. Ja luteinę biorę nie na endometrium, tylko na podniesienie proga w drugiej fazie cyklu.
Szczerze powiedziawszy, moim skromnym najskromniejszym zdaniem - na ten czas teraz kiedy chyba ? Sie nie starasz moglabys spróbować z antykami ... wiem ze to paskudztwo wiem tez ze to wiele miesza w organizmie . Ale można było by wyciszyć jajniki a jak bedzie juz decyzja zeby się starać to odrazu z wspomaganiem 😘😘😘
Oczywiście zrobisz jak zechcesz a luteina powinna teraz unormować Twoje cykle tylko ze nie wiem czy to nie będzie tak ze będziesz musiała ja brac caly czas 🙄🙄
Adaśka ja popieram nasza Baby - 2 tygodnie to naprawdę długo , wiem po sobie jak na początku ciazy latałam co chwile do lekarza . Tylko usg mnie uspokajało. Moja lekarka do dziś nie wie o tych dodatkowych wizytach a wszystko na szybko ( za radą tu dziewczyn) szukałam na znany lekarz 🤷♀️
Tylko to mnie trzymało- nie na długo, po tygodniu już byla panika😅🤦♀️🤦♀️
Skończyło się jak kupiłam detektor 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Masakra jak sobie to przypomnę
Jaka ja miałam pelna głowę zmartwień- mam nadzieję że u Ciebie będzie inaczej . I truj ile wlezie !!!
Tysia przepraszam przeoczyłam Twoj wpis ;
Kochana bardzo mi przykro z powodu braku śnieżynek, ale przecież przed Tobą teraz podejście!! Widocznie nie będą one teraz potrzebne . Czasem wystarczy ten jeden raz kochana i tego się trzymaj 😘😘😘 -
Dzien dobry dziewczyny ❤️ Przebudzilam sie o 7:30 na mierzenie temp i nie moge usnac juz. Czekam az malz sie obudzi zeby go jeszcze dopasc z rana. Wczoraj nie bylo juz szansy, wrocilismy do domu po 1, u mnie pekla prawie butelka wina 😅
Adaska ja bym pojechala wczesniej zeby zobaczyc gdzie jest pecherzyk, ale ja to ja i taka mam historie. Masz juz suwaczek widze. Nie strrsuj sie kochsna. Bedzie dobrze. I cxuje ze wiecej niz 1 kropus ❤️✊🏻🍀
Baby z wczoraj mam wyniki ukladu krzepniecia, glukozy i insuliny na czczo (Homa wychodzi 2,31) i kw foliowego. Co myslicie o wynikach?
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Tysia150 wrote:Dziękuję wszystkim dziewczynom, że osttanio miło mnie przyjelyscie, ale dostaliśmy list, że nie ma co zamrozić ... W czw ostatnie podejście, potem biopsja serce pękło
Jagodowa moze pomysl nad opcja, ktora Anetka wyzej podala? Bo brzmi to mega sensownie, a i jajniki se nieco uspokojaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 07:58
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Olaaaaaaaa! Ale słodkie maleństwo dołączyło do Was ❤️ Dużo duuużo zdrówka dla Ciebie i tej przesłodkie kruszynki! Gratuluje z całego serducha!
Jesteś mega dzielna, silna, podziwiam i bije pokłony. 😘
Klasia dawaj, rozpakowuj się bo tu już kolejka się ustawia 😉 mój brzuszek złapała Adaska, Oli brzuszka życzymy mlodejmezatce... kto następny? ❤️Ola👄 lubi tę wiadomość
💙🧸&🧸💙 -
nick nieaktualnyMłoda mężatka zaraz Ci napisze , wysłałam Twoje wyniki siostrze a ona w tym siedzi 🤷♀️
Edit ;
Skopiuje co napisala siostra na Twoje wyniki ;
Inr jest minimalnie wyższy od standartu za mało diety w witaminę K-czyli warzywa zielone kapustę itd... lub w grę wchodzi polocard lub acard
Za to aptt jest jak najbardziej ok
D-dimery za dużo,Może jakiś stan zapalny
Chociaż jak na zdrową osobę to jest ok, ale powyżej 300 dziwne odznaczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 10:05