X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Cantwait Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do Was :) mam jednak mały problem i chciałabym was zapytać o radę. Zaczęłam przygode z mierzeniem temperatury w tym cyklu dlatego nie mam porownania i moze martwie sie na zapas. Powiedzcie mi moje drogie kolezanki czy to normalne, że mam taka wysoką temperature? Konczy mi sie okres (choć i tak trwa dzień za długo) a moja temepratura waha się 36.9-36.7 :/ Dziś rano obudziłam się o 5 i wskazywała 36.68 a o 8 (zawsze o ten mierze) juz 36.83. Może nastawiać budzik na wcześniej to bedzie lepiej? Prosze poradzcie cos. Dziekuje z gory z odpowiedzi

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Zrobiłam test.

Wyszły dwie wyraźnie kreski, mój mąż dostał bzika i wziął ze sobą test, żeby się pochwalić w pracy. Zaczął krzyczeć na cały dom i mnie przytulać😂

Jednakże czekam za wizytą u ginekologa, tam się wszystko okaże. :)

A u was jak tam? Dzisiaj piękna pogoda jest u mnie! A u was jak wygląda?

No to super adelaa!!!!! Szkoda ,że zdjęcia nie zrobiłaś by nacieszyć bynajmniej moje oko dwiema mocnymi kreskami bo już dawno nie widziałam tego widoku !

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cantwait wrote:
    Hej dziewczyny, dołączam do Was :) mam jednak mały problem i chciałabym was zapytać o radę. Zaczęłam przygode z mierzeniem temperatury w tym cyklu dlatego nie mam porownania i moze martwie sie na zapas. Powiedzcie mi moje drogie kolezanki czy to normalne, że mam taka wysoką temperature? Konczy mi sie okres (choć i tak trwa dzień za długo) a moja temepratura waha się 36.9-36.7 :/ Dziś rano obudziłam się o 5 i wskazywała 36.68 a o 8 (zawsze o ten mierze) juz 36.83. Może nastawiać budzik na wcześniej to bedzie lepiej? Prosze poradzcie cos. Dziekuje z gory z odpowiedzi
    Witam ciepło .Pierwsze pytanie - gdzie mierzysz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:37

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Aniu suknie kupiłam już we wrześniu :) Akurat nowa kolekcja weszła, pojechałam do salonu i miłośc od pierwszego wejrzenia :)
    Ja czekałam 6 lat aż mój przyszły M się zdecyduje. Nie dziwie mu sie z jednej strony, bo mam trudny charakterek :D

A Tobie zyczę, żebys i Ty miała taki piekny dzień w życiu :) :*

To chyba każda Adrianna ma trudny charakter, bo ja też :D na pewno pięknie będziesz wyglądać 😊 😍

adaska lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze maleństwo <3
    Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    jagodowamery- czyli u Myszy jest duży problem czy to lekki do szybkiej "naprawy" ?

Ja bym zleciła jeszcze posiew nasienia na miejscu lekarza, bo różnie bywa w laboratorium z tymi pomiarami. Nie chce się na ten temat wypowiadać, bo nie mam takiego przypadku, jedynie wiem tyle o co sama zapytałam podczas ostatniej wizyty. Mój partner pracuje za granicą, więc dlatego takie wnikliwe pytania o to wszystko. Jeszcze takich badań nie robiliśmy bo chcemy zobaczyć jak mój organizm zareaguje, przyczyna może tkwi póki co we mnie. Jak nam się nie uda przez pół roku jeszcze, to wtedy zmobilizuje go do badań.

Nera1986 lubi tę wiadomość

• adelaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    No to super adelaa!!!!! Szkoda ,że zdjęcia nie zrobiłaś by nacieszyć bynajmniej moje oko dwiema mocnymi kreskami bo już dawno nie widziałam tego widoku !

Chętnie bym zrobiła, ale mąż taki szczęśliwy był w pierwszej chwili, a było to chwilę przed jego wyjściem do pracy, że zaczął skakać, cieszyć się, całować mnie i przytulać i mówi, że zabiera test, bo musi się pochwalić kumplom w pracy. 😂

A ja zrobiłam test i tak nie mam pewności, psychika zryta 😂 :D

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Chętnie bym zrobiła, ale mąż taki szczęśliwy był w pierwszej chwili, a było to chwilę przed jego wyjściem do pracy, że zaczął skakać, cieszyć się, całować mnie i przytulać i mówi, że zabiera test, bo musi się pochwalić kumplom w pracy. 😂

A ja zrobiłam test i tak nie mam pewności, psychika zryta 😂 :D

A masz jeszcze jeden? Czy zrobiłaś dwa jednocześnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:41

• Cantwait Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Witam ciepło .Pierwsze pytanie - gdzie mierzysz ?
    Mierze dopochwowo.

Nera1986 lubi tę wiadomość

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cantwait - najlepiej mierzyć o stałej wybranej porze(między godz.5:30 a 7:30)poprzedzając koniecznie minimum 3 godzinami snu bo później temperatura ciała wzrasta .Nie każda kobieta ma niziutką temperaturę .U mnie jest np tak ,że w czasie okresu temp mam 36,8- 36,77 po czym spada na ok.36,44- 36,53 i przed owulacją zazwyczaj mam ok 36,20

Cantwait lubi tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam takie pytanie do zażywających Clostilbegyt. Czy zawsze trzeba go brać przed posiłkiem? A tabletki są w formie do połykania? Bo zdarza się że niektóre leki są pod język.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:43

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cantwait wrote:
    Mierze dopochwowo.
    Najlepsze i najdokładniejsze miejsce pomiaru .Super

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Cantwait Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Cantwait - najlepiej mierzyć o stałej wybranej porze(między godz.5:30 a 7:30)poprzedzając koniecznie minimum 3 godzinami snu bo później temperatura ciała wzrasta .Nie każda kobieta ma niziutką temperaturę .U mnie jest np tak ,że w czasie okresu temp mam 36,8- 36,77 po czym spada na ok.36,44- 36,53 i przed owulacją zazwyczaj mam ok 36,20
    Dziękuję bardzo za odpowiedz. A uważasz ze teraz w 6dc mogłabym zmienić godzine np z 8 na 7, czy mierzyć już tak jak teraz czyli 8;30 do konca cyklu ?

• adelaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    A masz jeszcze jeden? Czy zrobiłaś dwa jednocześnie?

Zrobiłam jeden, drugi zrobię jutro rano 😊

Są dwie wyraźne kreski, ale moje psychika pod względem ciąży jest już zryta. Uważam, że ginekolog powie mi prawdę. Słyszałam, że przez chorobe dwie kreski też wychodzą. :)

Wczoraj w nocy spałam 12 godzin, a później wieczorem o godzinie 21 już byłam zmęczona, ale spać sobie nie poszłam wcześnie, bo ten ból mi doskwierał, więc ostatecznie zasnęłam po 23 i spałam 9 godzin będąc nie wyspana. W ogóle to w nocy potrafiłam siedzieć do 2/3,a teraz nie ma takiej opcji. Dzisiaj się obudziłam i stwierdziłam, że jak będą dwie kreski to do ginekologa nie idę, bo będę wiedziała skąd się wziął ten ból. I jak zobaczyłam dwie krechy to mnie zamurowało, patrzę na męża, pokazuje mu, a on takie '' nie wierzę, będę ojcem! '' i się zaczęła faza szczęścia 😂

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Dziewczyny ja mam takie pytanie do zażywających Clostilbegyt. Czy zawsze trzeba go brać przed posiłkiem? A tabletki są w formie do połykania? Bo zdarza się że niektóre leki są pod język.

Ja biorę codziennie o 7 przed śniadaniem, połykam.

jagodowamery lubi tę wiadomość

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Nera1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cantwait wrote:
    Dziękuję bardzo za odpowiedz. A uważasz ze teraz w 6dc mogłabym zmienić godzine np z 8 na 7, czy mierzyć już tak jak teraz czyli 8;30 do konca cyklu ?
    skoro to 6dc to zmień na godz. 7 (ja np od lat o tej mierze) a te wcześniejsze oznacz sobie w kółeczko jako zakłucone i nie bierz ich poprostu pod uwagę . Choć istotną rzeczą jest jeszcze - jakiej długości masz cykle ?

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • OlaaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    Ja biorę codziennie o 7 przed śniadaniem, połykam.

Tzn od 2-6dc :)

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Mishigami00 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Zrobiłam test.

Wyszły dwie wyraźnie kreski, mój mąż dostał bzika i wziął ze sobą test, żeby się pochwalić w pracy. Zaczął krzyczeć na cały dom i mnie przytulać😂

Jednakże czekam za wizytą u ginekologa, tam się wszystko okaże. :)

A u was jak tam? Dzisiaj piękna pogoda jest u mnie! A u was jak wygląda?

Gratulację :) Szkoda, że mąż Ci test zabrał też bym poparzyła :D Teraz dbaj o siebie :)

adelaa lubi tę wiadomość

28lat
    12cs o pierwsze maleństwo

Cykle 26-28dni

1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
    2.11.2019 - II kreseczki <3

4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
    6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml

30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije :)

30.12 wygląda na synka 😉

29.02 na 98% dziewczynka😍❤

21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka <3 Amelka <3

8p3os65g13wi1n9z.png
  • Cantwait Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    skoro to 6dc to zmień na godz. 7 (ja np od lat o tej mierze) a te wcześniejsze oznacz sobie w kółeczko jako zakłucone i nie bierz ich poprostu pod uwagę . Choć istotną rzeczą jest jeszcze - jakiej długości masz cykle ?
    Mój cykl trwa zazwyczaj 34 dni. Ostatni cykl tylko trwał 32.

• adelaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mishigami00 wrote:
    Gratulację :) Szkoda, że mąż Ci test zabrał też bym poparzyła :D Teraz dbaj o siebie :)

Mishigami00 kiedy testujesz? :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adela gratulacje! <3 Cantwait witamy serdecznie! :)

Cantwait, adelaa lubią tę wiadomość

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ