X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izka2503 wrote:
    Dziewczyny mam już dość tej gorączki zaczyna mnie to nie pokoic, ja nie wiem czy tak mogę jeść ten Apap na jej zbijanie. Jako tako nic mnie szczególnie nie boli oprucz głowy no ale to oczywiste przy temp.
    Chciałam się skonsultować w pl z lekarzem ale mam niemiecki nr i nie chcą odebrać 😔
    Czy to możliwe że moje hormonki tak reagują na zmiany? Raczej nie pamiętam. Kiedy miałam temp powyżej 38, rzadko choruje. A tu ciąża i bumm takie uderzenie ciepła 😲

Iza naajlepeij skonsultuj to z lekarzem a jak nikt cię nie przyjmie to lepiej jedz na pogotowie coś za długo Ci się utrzymuje.. Nie chcę cię straszyć ale najlepiej pojechac
    Trzymam kciuki ✊✊😘😘😘

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Masia gratuluję ❤

U mnie niestety kolejna porażka. Za 5 dni @ a piersi mnie bolą, brzuch tak samo a do tego dzisiaj pojawił się śluz taki jak płodny, czyli jak kiedyś dowiedziałam się od Nery progesteron zakończył swoją pracę więc tym samym wykluczam ciążę. Jednak wychodzi na to że @ przyjdzie wcześniej. Jestem załamana, niby się nie nakręcałam ale jednak czuje smutek :(

Kochana jak pisalysmy kiedyś że jak nie ma @@@ jest nadzieja

Trzymam mocno kciuki za Ciebie i oby ta cholera nie przyszla❤️

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    A ja dzisiaj byłam u neurologa, mam jeszcze tabletki na kręgosłup od soboty bo jutro jeszcze zastrzyk jeden mi został. Zwolnienie do wtorku, więc w środę wracam do pracy :D Cieszę się, ale nie wiem jak to będzie po powrocie.. Na pewno nie będę tak myśleć o wszystkim, jak teraz. Przeraża mnie to, że ten ból pleców może powrócić. :( Masia jeszcze raz gratulacje, Iza może najlepiej pójść do lekarza i powiedzieć że masz taka temperaturę?

Najważniejsze że byłaś na wizycie i kończysz z zastrzykami... Nie chcę nic mówić ale nawrót może być niespodziewany jak i ten co miałaś... Niestety takie to jest cholerstwo...

Dużo zdrówka Ci życzę kochana i jak tylko to możliwe Oszczędzaj się 😘❤️❤️

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter te dwie kreski moje są dla mnie nie do uwierzenia! Z tym „chyba dobrze” miałam na myśli ze przestałam dzisiaj odczuwać ból piersi i się tym zmartwiłam bardzo. Nera mnie jednak trochę uspokoiła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i ten ból za szybko nie wrócił a najlepiej wcale! <3

jagodowamery lubi tę wiadomość

• Winter86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adela jak u Ciebie?

Masia nno i dobrze że jesteś spokojniejsza będzie dobrze! A idziesz na betę? Ja byłam dzień po zrobieniu testu 😁
    Czyli będzie grudniowe dzieciatko😊😊

Masia lubi tę wiadomość

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Winter te dwie kreski moje są dla mnie nie do uwierzenia! Z tym „chyba dobrze” miałam na myśli ze przestałam dzisiaj odczuwać ból piersi i się tym zmartwiłam bardzo. Nera mnie jednak trochę uspokoiła :)
    ja tez tak mialam w tych dobrze zakonczonych ciazach ze jednego dnia objawy byly mega mocne pozniej zmniejszaly sie a potem wracaly ze zdwojona sila :) takze nie zawsze to oznacza cos zlego :)
    pozytywne myslenie wdrozyc :) kreski piekne :)

Masia lubi tę wiadomość

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minal tydzien i dzisiaj bylam na kolejnym usg .. dalej bez zmian, , endometrium poszerzone macica powiekszona pecherzyka nie ma i krwawienia tez nie :( zrobilam hcg dzisiaj i wieczorem beda wyniki

takie czekanie na zakonczenie tez jest nie fajne :( :(

• Atyde Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    minal tydzien i dzisiaj bylam na kolejnym usg .. dalej bez zmian, , endometrium poszerzone macica powiekszona pecherzyka nie ma i krwawienia tez nie :( zrobilam hcg dzisiaj i wieczorem beda wyniki

takie czekanie na zakonczenie tez jest nie fajne :( :(
    Kurcze ciekawe co ci blokuje to krwawienie... Poczekamy na wyniki hcg

Ciekawe co u adeli za tak umilkła, wyniki miała mieć popołudniu :)

Cantwait lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Cantwait Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa co tam u Adelii. Miejmy nadzieje, ze wszytsko ok :)
    Adela czekamy na odzew :)

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale nastukałyście tutaj od rana, ale już was nadrobiłam 😅

Winter praca nie jest zła, wstawanie najgorsze, wstaje o 3:30, ale już w samej pracy jakoś idzie, nogi niestety bolą, bo to praca stojąca, ale do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić 😉

Masia no te krechy to petarda, tłuściutkie jak salcesonik 😁

Nera co to za plamienia? Miałaś już tak wcześniej? Może znowu jakaś torbiel? 😕

Jestem już po 3 dniowym leczeniu tymi tabletami gynoxin optima, czuję poprawę, ale i tak wybiorę się do ginekologa na kontrole.. Dzisiaj u mnie 11 dc, mam nadzieje, że owulacja wypadnie mi w sobotę albo w niedziele, śluzu teraz nie odróżnie, bo jeszcze resztki tabletki mam w środku, ale jak wkładałam tabletkę to czułam tam mega mokro, nie wiem czy to przez infekcje czy może dni płodne się zaczęły , szyjki badać raczej nie będę, nie chce sobie pogorszyć sytuacji z infekcją 😏

Masia, Winter86 lubią tę wiadomość

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter na betę nie chce iść bo właśnie w poprzedniej ciazy poszłam wynik był dosyc niski jak na ten dzień i zaczęłam się nakręcać. Wolę sobie oszczędzić rozkmin w razie „w” :D.

Babydust - dzięki kochana! Cieszę się ze to normalne w takim razie :) faktycznie muszę więcej pozytywnie myśleć - albo przestać myśleć o tym w ogóle do wizyty u lekarza :) a co do Twoich problemów to domyślam się co czujesz. Co prawda ja miałam poronienie samoistne ale wiele moich koleżanek miało podobny przypadek do Ciebie i widziałam jak je to męczyło... Nie martw się, niedługo ruszy a później będziesz mogła znów się starać. Z Twoją szybkością zachodzenia jeszcze w tym roku po raz kolejny będziesz mamusią!

Olaa..32 poplulam przez Ciebie telefon :D tekst o salcesonie wymiata! You made my day! <3

A Wam wszystkim jeszcze raz (nie)dziękuję! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 16:08

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak Ola w tamtym roku - pierw plamienia ale mocniejsze niż obecnie ,później @ 3x w miesiącu a na finał 64 dniowe krwawienie .Więc myślę,że to pozostałości po okresie bo w przeciwnym razie znów będę musiała brać anty na uregulowanie i znów wtedy staranka z głowy na pół roku .

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Winter na betę nie chce iść bo właśnie w poprzedniej ciazy poszłam wynik był dosyc niski jak na ten dzień i zaczęłam się nakręcać. Wolę sobie oszczędzić rozkmin w razie „w” :D.

Babydust - dzięki kochana! Cieszę się ze to normalne w takim razie :) faktycznie muszę więcej pozytywnie myśleć - albo przestać myśleć o tym w ogóle do wizyty u lekarza :) a co do Twoich problemów to domyślam się co czujesz. Co prawda ja miałam poronienie samoistne ale wiele moich koleżanek miało podobny przypadek do Ciebie i widziałam jak je to męczyło... Nie martw się, niedługo ruszy a później będziesz mogła znów się starać. Z Twoją szybkością zachodzenia jeszcze w tym roku po raz kolejny będziesz mamusią!

Olaa..32 poplulam przez Ciebie telefon :D tekst o salcesonie wymiata! You made my day! <3

A Wam wszystkim jeszcze raz (nie)dziękuję! :*
    o jak ja cie rozumiem :)
    ale z tym staraniem to musze troche poczekac , po pierwsze na wyniki badan a na to troche sie czekam a po drugie to juz chyba zabojstwo dla mojego organizmu by bylo :( do tego w moim wieku :P i tak 3 nieudane ciaze w nie cale 7 miesiecy to i tak masakra :(

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Kurcze ciekawe co ci blokuje to krwawienie... Poczekamy na wyniki hcg

Ciekawe co u adeli za tak umilkła, wyniki miała mieć popołudniu :)

mam juz wynik, beta rosnie ale masakrycznie
    w ciagu tyg z 45 na 145 :( mam nadzieje ze to nie pozamaciczna jakos :(

• Muki85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane w tym pięknym dniu😁

Po 4 bladych kreskach, wybrałam się w końcu dziś na badanie. Jako, że mój domowy lekarz, odesłał mnie do mojej ginki, a ona, mimo iż 10 razy dzwoniłam nie odbierała, pojechałam do szpitala i tam po badaniu krwi i usg ciąża została potwierdzona 😁😁😁😁
    Wychodzi ze to 5tc, beta 1210 😀 Najpiękniejszy prezent urodzinowy jaki mogłam sobie wymarzyć 😊
    Trzymam kciuki za wszystkie Staraczki 😘😘😘

Nera1986, babydust1, Masia, Winter86, OlaaM, Gula, jagodowamery, Mishigami00, adaska lubią tę wiadomość

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter86 wrote:
    Najważniejsze że byłaś na wizycie i kończysz z zastrzykami... Nie chcę nic mówić ale nawrót może być niespodziewany jak i ten co miałaś... Niestety takie to jest cholerstwo...

Dużo zdrówka Ci życzę kochana i jak tylko to możliwe Oszczędzaj się 😘❤️❤️

Dziękuję kochana :* Teraz póki biorę zastrzyki i jeszcze leki przez 10dni, to ból odpuści. Boję się że znowu powróci i w dodatku z większą mocą :(

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki - gratuluję ponownie . Spokojnej ciązy :)

babydust1 - póki co faktycznie przyrost malusieńki ale może się "ruszy" ? Jakby nie patrzeć to nie spada tylko cholercia wolno rośnie hmm

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Muki - gratuluję ponownie . Spokojnej ciązy :)

babydust1 - póki co faktycznie przyrost malusieńki ale może się "ruszy" ? Jakby nie patrzeć to nie spada tylko cholercia wolno rośnie hmm
    Szansa na to ze ciaza bedzie prawidlowa to jakis promil ... tyle co ja sie naczytalam o zlym przyroscie hcg jeszcze w list a potem w lutym to glowa mala :( nawet anglojezyczne badania naukowe juz przestudiowalam i wiem ze to nie rokuje :( owszem zdazaja sie takie cuda ze nawet z tak malym przyrostem bety rodza sie dzieci ale onee sa niezwykle rzadkie
    taaaa tylko ja juz tydzien temu odstawilam duphaston :O :O
    w list w 7 tyg mialam hcg tylko 500 :( po 2 dniach tylko 700 pecherzyk sie pojawil ale mial tylko 2 mm , zaczelam krwawic dopiero po 10 dniach od tego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 17:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki wielkie gratulacje! <3

Muki85 lubi tę wiadomość

‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ