X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Szczepienia na Covid 19
Odpowiedz

Szczepienia na Covid 19

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pati29 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,pisze ten wątek ponieważ dziś u mnie w pracy dostałam propozycje zaszczepienia się na covid. Oczywiście można też zrezygnować,ale chciałam się zapytać czy może spotkałyście się z opiniami na temat płodności? Z mężem staramy się o dziecko i boję się trochę że coś może pójść nie tak. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź 😉

• Anamaya Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie chcę szczepic puki chociaż jednego dziecka nie urodzę. Moim zdaniem to jest niebezpieczna szczepionka bo w fazie testów może za rok albo dwa będzie wiadomo jakie ryzyko niesie lub czy działa.
    Ale każdy niech na siebie patrzy i decyduje.

noelka lubi tę wiadomość

Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30
    Stymulacje nieudane brak ciąży.
    7.01.21 usunięcie jajowodu lewego (wodniak jajowodu)

974532d3a26eb3f9b5b86c28ae07c10c.png

Staranie o maluszka- 15 miesięcy

0206caf120fd2a0ab1bb18d9cbf93fd3.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Immunolog Paśnik zaleca po szczepieniu 3 miesiace przerwy w staraniach, a w ciazy absolutnie sie nie szczepic.
    Ale ja rowniez sie nie szczepie, nie wiadomo jak dziala na plodnosc,tego nikt nie badal, a pojawiaja sie watpliwosci.

noelka lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ