Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Szczepienie covid
Odpowiedz

Szczepienie covid

Oceń ten wątek:
  • szeherezada Nowa

Wysłany: 26 maja 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również zaszłam w ciążę po 1 dawce szczepionki, dzisiaj mam 2 dawkę:)
    Staramy się ponad rok i stwierdziliśmy że przecież i tak się pewnie nie uda:p a tu niespodzianka:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 09:02

K1984, marti7, syskaa, Eve, Martek lubią tę wiadomość

• Kessa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia91 wrote:
    I

I co? Odpuszczasz ten cykl, czy staracie się normalnie? Bo ja też jestem po 1 dawce i mam dylemat ;).
    Normalnie.
    Pod koniec maja bede testować, o ile @ nie przyjdzie.
    Wtedy skonsultuje 2 dawke, czy przyjmować zgodnie z terminem czy trzeba będzie odroczyć.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Wixa32 Nowa

Wysłany: 27 maja 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka, która jest lekarką również się zaszczepiła kilka m. temu i właśnie jest w ciązy ;) poki co wszystko przebiega dobrze, wiec nie ma się czym martwic babki

syskaa, Eve, K1984 lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szeherezada wrote:
    Ja również zaszłam w ciążę po 1 dawce szczepionki, dzisiaj mam 2 dawkę:)
    Staramy się ponad rok i stwierdziliśmy że przecież i tak się pewnie nie uda:p a tu niespodzianka:D
    W którym tygodniu jesteś?

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • szeherezada Nowa

Wysłany: 28 maja 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    W którym tygodniu jesteś?
    Skończony 6 tydzień. Wczoraj byłam na USG i widziałam serduszko😊
    Drugą dawkę zniosłam dużo lepiej niż pierwsza. Ja chorowałam pod koniec zeszłego roku i nie chciałabym tego przechodzić w ciąży... A nie chce też się izolować od ludzi🙄
    Ale jak najbardziej rozumiem wątpliwości, też nie byłam na 100% pewna czy dobrze robie, dlatego super że powstał taki wątek i można sie wymienić doświadczeniami😉

Martek, Eve lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szeherezada wrote:
    Skończony 6 tydzień. Wczoraj byłam na USG i widziałam serduszko😊
    Drugą dawkę zniosłam dużo lepiej niż pierwsza. Ja chorowałam pod koniec zeszłego roku i nie chciałabym tego przechodzić w ciąży... A nie chce też się izolować od ludzi🙄
    Ale jak najbardziej rozumiem wątpliwości, też nie byłam na 100% pewna czy dobrze robie, dlatego super że powstał taki wątek i można sie wymienić doświadczeniami😉
    Pytań ponieważ ja przyjęłam pierwszą dawkę 3 dni przed pozytywnym testem ciążowym druga mam na 17 czerwca i chciałabym przyjąć planowo.
    Gratuluję. Ja już nie mogę doczekać się wizyty mam dopiero 7 czerwca umówiłam się właśnie tak żeby serduszko było.

szeherezada, Martek lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Eve - podejrzewam, że jeśli będziesz bardzo chciała, to nawet jeśli lekarz prowadzący się nie zgodzi, to będziesz mogła przyjąć.
    Podobno na początku szczepień lekarki w zaawansowanej ciąży w wywiadzie mówiły, że nie są, żeby dostać tylko szczepionkę.
    Zwłaszcza, że stanowisko PTGiP mówi o tym, co sugerują, a nie czego zakazują lub zalecają.

Wiesz, tak naprawdę i tak weźmiesz ją na własną odpowiedzialność. Miejmy nadzieję, że wszystko przejdzie gładko i bez problemów.

Eve lubi tę wiadomość

• marti7 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś dobre nowiny u Was dziewczyny? 😊

• Izi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepiłam się wczoraj J&J i dziś dochodzę do siebie... Mąż szczepił się w poniedziałek.
    Moja mama ostatnio ma @ jak w zegarku co 28 dni, a dwa dni po szczepieniu w jakimś 14 dc dostała znowu okresu i jestem ciekawa czy się coś u mnie wydarzy takiego albo czy się wydłuży jeszcze bardziej cykl xd
    Ogólnie śmieszny ten czerwiec u mnie jest.

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • marti7 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Ja szczepiłam się wczoraj J&J i dziś dochodzę do siebie... Mąż szczepił się w poniedziałek.
    Moja mama ostatnio ma @ jak w zegarku co 28 dni, a dwa dni po szczepieniu w jakimś 14 dc dostała znowu okresu i jestem ciekawa czy się coś u mnie wydarzy takiego albo czy się wydłuży jeszcze bardziej cykl xd
    Ogólnie śmieszny ten czerwiec u mnie jest.

Może mama po prostu dostała jakiegoś plamienia? Czy rozkręciło się jak na okres? 😬

• Eve Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na wizycie jest dzidziuś prawie 6 mm i serduszko. Druga dawkę szczepionki mam przyjść po 14 tygodniu

MyŚliwa lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wiadomość.
    Zastanawia mnie tylko czy nie będziesz miała za długiej przerwy między dawkami? No nic, przecież lekarze się znają.

Eve lubi tę wiadomość

• szeherezada Nowa

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję, że byłam wczoraj na wizycie i wszystko ok, dzieciaczek ładnie rośnie 😉

Eve lubi tę wiadomość

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z przełożeniem drugiej dawki jeśli zajdzie się w ciążę?

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonisz tam gdzie jesteś umówiona i przekładasz termin lub robić to przez internetowe konto pacjenta tj. odwołujesz obecny i umawiasz nowy.
    Nie ma problemów z przekładaniem, teść przekładał chyba 2 razy i mówił, że wszystko szło mu sprawnie i miło :)

Ivanka93 lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsultowałam się z jeszcze innym lekarzem i dziś przyjęłam druga dawkę Pfizera w terminie.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Lena235 Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn bioracych Akard. Czy po szczepieniu ( w dniu szczepienia i w kolejme dni) nadal bralyscie akard? Czy zrobilyscue dzuen czy dwa dni przerwy? Slyszalam, ze leki typu polopiryna czy ibuprom odlabiaja dzialanie szczepionki, ale nie wiem jak jest na prawde...

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polopiryny i ibupromu nie powinno się brać na zbicie gorączki (po szczepionce czy w Covidzie) bo podobno nie działają plus wydłużają proces leczenia. Najlepiej doraźnie brać paracetamol.

Natomiast jeśli chodzi o acard, to ja słyszałam, żeby wręcz profilaktycznie brać, minimum tydzień przed szczepionką i później przez dwa tygodnie.

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z przełożeniem drugiej dawki jeśli zajdzie się w ciążę?

Podobno nie można przełożyć miejsca szczepienia, ale można przełożyć datę - logujesz się na e-rejestracji albo przez ogólnopolski nr telefonu albo dzwoniąc do samej przychodni i mówisz, że masz przeciwskazanie - ciążę.
    Natomiast, w wyjątkowych przypadkach da się też i przełożyć miejsce, tylko sama przychodnia musi na to wyrazić zgodę i to ona Cię wypisuje z listy. Czytałam o małżeństwie staruszków, którzy między szczepionkami przeprowadzili się z Gdańska do Warszawy i słusznie nie chcieli kilometrów robić.

• Mia91 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ze staraniami po drugiej dawce? Akurat owu przypada mi dzień po szczepieniu i nie wiem czy odpuszczać, czy próbować. To będzie 5cs i zaczynam już liczyć czas od owu do owu, więc trochę mi szkoda. Z drugiej strony nie jestem przekonana, czy od razu po szczepieniu można działać, a wizytę o gina mam dopiero po zaszczepieniu.

‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ