Szczepienie covid
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również zaszłam w ciążę po 1 dawce szczepionki, dzisiaj mam 2 dawkę
Staramy się ponad rok i stwierdziliśmy że przecież i tak się pewnie nie uda:p a tu niespodzianka:DWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 09:02
K1984, marti7, syskaa, Eve, Martek lubią tę wiadomość
-
Mia91 wrote:I
I co? Odpuszczasz ten cykl, czy staracie się normalnie? Bo ja też jestem po 1 dawce i mam dylemat .
Pod koniec maja bede testować, o ile @ nie przyjdzie.
Wtedy skonsultuje 2 dawke, czy przyjmować zgodnie z terminem czy trzeba będzie odroczyć.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
szeherezada wrote:Ja również zaszłam w ciążę po 1 dawce szczepionki, dzisiaj mam 2 dawkę
Staramy się ponad rok i stwierdziliśmy że przecież i tak się pewnie nie uda:p a tu niespodzianka:D👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Eve wrote:W którym tygodniu jesteś?
Drugą dawkę zniosłam dużo lepiej niż pierwsza. Ja chorowałam pod koniec zeszłego roku i nie chciałabym tego przechodzić w ciąży... A nie chce też się izolować od ludzi🙄
Ale jak najbardziej rozumiem wątpliwości, też nie byłam na 100% pewna czy dobrze robie, dlatego super że powstał taki wątek i można sie wymienić doświadczeniami😉Martek, Eve lubią tę wiadomość
-
szeherezada wrote:Skończony 6 tydzień. Wczoraj byłam na USG i widziałam serduszko😊
Drugą dawkę zniosłam dużo lepiej niż pierwsza. Ja chorowałam pod koniec zeszłego roku i nie chciałabym tego przechodzić w ciąży... A nie chce też się izolować od ludzi🙄
Ale jak najbardziej rozumiem wątpliwości, też nie byłam na 100% pewna czy dobrze robie, dlatego super że powstał taki wątek i można sie wymienić doświadczeniami😉
Gratuluję. Ja już nie mogę doczekać się wizyty mam dopiero 7 czerwca umówiłam się właśnie tak żeby serduszko było.szeherezada, Martek lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
@Eve - podejrzewam, że jeśli będziesz bardzo chciała, to nawet jeśli lekarz prowadzący się nie zgodzi, to będziesz mogła przyjąć.
Podobno na początku szczepień lekarki w zaawansowanej ciąży w wywiadzie mówiły, że nie są, żeby dostać tylko szczepionkę.
Zwłaszcza, że stanowisko PTGiP mówi o tym, co sugerują, a nie czego zakazują lub zalecają.
Wiesz, tak naprawdę i tak weźmiesz ją na własną odpowiedzialność. Miejmy nadzieję, że wszystko przejdzie gładko i bez problemów.Eve lubi tę wiadomość
-
Ja szczepiłam się wczoraj J&J i dziś dochodzę do siebie... Mąż szczepił się w poniedziałek.
Moja mama ostatnio ma @ jak w zegarku co 28 dni, a dwa dni po szczepieniu w jakimś 14 dc dostała znowu okresu i jestem ciekawa czy się coś u mnie wydarzy takiego albo czy się wydłuży jeszcze bardziej cykl xd
Ogólnie śmieszny ten czerwiec u mnie jest.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Ja szczepiłam się wczoraj J&J i dziś dochodzę do siebie... Mąż szczepił się w poniedziałek.
Moja mama ostatnio ma @ jak w zegarku co 28 dni, a dwa dni po szczepieniu w jakimś 14 dc dostała znowu okresu i jestem ciekawa czy się coś u mnie wydarzy takiego albo czy się wydłuży jeszcze bardziej cykl xd
Ogólnie śmieszny ten czerwiec u mnie jest.
Może mama po prostu dostała jakiegoś plamienia? Czy rozkręciło się jak na okres? 😬 -
Dzwonisz tam gdzie jesteś umówiona i przekładasz termin lub robić to przez internetowe konto pacjenta tj. odwołujesz obecny i umawiasz nowy.
Nie ma problemów z przekładaniem, teść przekładał chyba 2 razy i mówił, że wszystko szło mu sprawnie i miłoIvanka93 lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Mam pytanie do dziewczyn bioracych Akard. Czy po szczepieniu ( w dniu szczepienia i w kolejme dni) nadal bralyscie akard? Czy zrobilyscue dzuen czy dwa dni przerwy? Slyszalam, ze leki typu polopiryna czy ibuprom odlabiaja dzialanie szczepionki, ale nie wiem jak jest na prawde...
-
Polopiryny i ibupromu nie powinno się brać na zbicie gorączki (po szczepionce czy w Covidzie) bo podobno nie działają plus wydłużają proces leczenia. Najlepiej doraźnie brać paracetamol.
Natomiast jeśli chodzi o acard, to ja słyszałam, żeby wręcz profilaktycznie brać, minimum tydzień przed szczepionką i później przez dwa tygodnie. -
Ivanka93 wrote:Dziewczyny, a jak to jest z przełożeniem drugiej dawki jeśli zajdzie się w ciążę?
Podobno nie można przełożyć miejsca szczepienia, ale można przełożyć datę - logujesz się na e-rejestracji albo przez ogólnopolski nr telefonu albo dzwoniąc do samej przychodni i mówisz, że masz przeciwskazanie - ciążę.
Natomiast, w wyjątkowych przypadkach da się też i przełożyć miejsce, tylko sama przychodnia musi na to wyrazić zgodę i to ona Cię wypisuje z listy. Czytałam o małżeństwie staruszków, którzy między szczepionkami przeprowadzili się z Gdańska do Warszawy i słusznie nie chcieli kilometrów robić. -
A co ze staraniami po drugiej dawce? Akurat owu przypada mi dzień po szczepieniu i nie wiem czy odpuszczać, czy próbować. To będzie 5cs i zaczynam już liczyć czas od owu do owu, więc trochę mi szkoda. Z drugiej strony nie jestem przekonana, czy od razu po szczepieniu można działać, a wizytę o gina mam dopiero po zaszczepieniu.