Szukanie przyczyny niepowodzeń
-
Szukam może podobnej do naszej historii. Staramy się o pierwsze dziecko. Po roku niepowodzeń poszliśmy do kliniki. Jakich badań z krwi bym nie zrobiła to wszystko ok. Wykluczona endometrioza, wyleczona niedawno chlamydia, sprawdzana drożność. Właśnie zaczynam trzeci stymulowany cykl. Pęcherzyki ładnie rosną, endometrium też ok, ale nawet zastrzyk nie pomaga. Partner ma zrobione badania nasienia, rozszerzone, scd, stres oksydacyjny, był też u androloga i w zasadzie nie można się jakoś bardzo doczepić do wyników, a ciąży nigdy nie było. Lekarz w klinice proponuję in vitro, nawet też pod kątem diagnostyki, w razie co. Co myślicie? Chyba już nie mam pomysłów, gdzie szukać przyczyny 😥
-
Może immunologia? Na testdna.pl można zamówić badanie - np. Kir👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Dziewczyny a jakie miałyście zlecone badania krwi?
Na jakieś skonkretyzowane witaminy?🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Kc1234 wrote:Dziewczyny a jakie miałyście zlecone badania krwi?
Na jakieś skonkretyzowane witaminy?
Ja robiłam te badania z wątku staraczkowego. Oczywiście nie wszystko na raz i też nie w takiej kolejności, bo coś się u mnie dzieje na tle autoimm, więc np. ANA robiłam wcześniej. Też zrobiłam na trombofilie wcześniej, bo miałam jakiś epizod nieizdentyfikowany ostatecznie. Mi bardzo dużo badań zlecił lekarz POZ z przyszpitalnej polikliniki akurat np. D, kwas foliowy, b12.
Z witamin to witamina d3, kwas foliowy oraz b12.
Poniżej lista badań.
📋Sugerowana lista badań:
》I ETAP
3dc:
• Estradiol, LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron
7 dpo:
• Progesteron, Estradiol
Pozostałe dni:
• TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, USG tarczycy, Glukoza + Insulina na czczo, Krzywa glukozy, Krzywa insuliny, Monitoring cyklu, Badanie nasienia partnera
》II ETAP
• Wit D, Wit B12, Homocysteina, Kwas foliowy, Żelazo, Ferrytyna
》III ETAP
• Białko S, Białko C, Ana1, Wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia), HSG
Test DNA- trombofilia (zakrzepica), układ krzepnięcia, d-dimery, fibrynogenWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 12:44
Kc1234 lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe