X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Szybkie pytanie szybka odpowiedz
Odpowiedz

Szybkie pytanie szybka odpowiedz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MONIAK Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzę z szybkim pytaniem
    Zażyłam tabletkę anty 2 dnia cyklu nie pierwszego i tego samego dnia czyli 2 dnia cyklu podczas okresu doszło do zbliżenia między mną a partnerem wiec nasuwa się pytanie czy jest szansa że do czegoś doszło czy tabletka chroni mnie odrazu po wzięciu jej ,czy mam się obawiać czegoś jak mówie to miało miejsce 2 dnia cyklu podczas okresu oraz w ten dzień zażłam 1 swoją tabletkę anty

• MONIAK Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest szansa ze do czegoś doszło czy nie ? Jak był ten stosunek 2 dnia cyklu i tego samego dnia wzięłam pierwsza tabletkę

• emdar Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytaj ulotkę od swoich tabletek.
    I po raz nie wiem który z dobrego serca Ci radzę, napij się melisy.

#Aleksandra, Kasiooola, Andelulla lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • MONIAK Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Przeczytaj ulotkę od swoich tabletek.
    I po raz nie wiem który z dobrego serca Ci radzę, napij się melisy.

Ale chodzi mi o to czy jest jakaś szansa jeśli stosunek był podczas okresu i czy jest ryzyko ciąży ?

• Izi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MONIAK wrote:
    Ale chodzi mi o to czy jest jakaś szansa jeśli stosunek był podczas okresu i czy jest ryzyko ciąży ?

Ryzyko ciąży to niefortunne określenie na tym forum.

Możesz być w ciąży. To, że masz okres nie jest "ochroną" Wystarczy, że owulacja się przesunie i będzie dosyć szybko. Tabletki też nigdy nie dadzą 100% antykoncepcji, a z tego co piszesz nie zażyłaś ich zgodnie z ulotką więc tym bardziej. Podsumowując istnieje szansa, że zajdziesz w tej sytuacji w ciążę ale jest ona na prawdę bardzo, bardzo mała. Spokojnie czekaj na okres a jak się zacznie spóźniać testuj.

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli rozpoczęłaś przyjmowanie tabletek nie od 1 dc, tylko od 2 tc to należy przez kolejnych 7 dni stosować dodatkowe zabezpieczenie. Jeśli tego nie zrobiłaś to należy brać pod uwagę możliwość zajścia w ciaze.

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ta sama osoba, która się pytała, czy od wsadzenia palca do pochwy można zajść w ciążę. 😵‍💫

emdar, Kasiooola, Andelulla, rozalaa, MalaEw lubią tę wiadomość

• MONIAK Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2023, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:

Możesz być w ciąży. To, że masz okres nie jest "ochroną" Wystarczy, że owulacja się przesunie i będzie dosyć szybko. Tabletki też nigdy nie dadzą 100% antykoncepcji, a z tego co piszesz nie zażyłaś ich zgodnie z ulotką więc tym bardziej. Podsumowując istnieje szansa, że zajdziesz w tej sytuacji w ciążę ale jest ona na prawdę bardzo, bardzo mała. Spokojnie czekaj na okres a jak się zacznie spóźniać testuj.

Stosunek był podczas drugiego dnia cyklu i tym samym tabletkę tez wzięłam w tym dniu . Jakbym wykonała betę po 14 dniach to będzie wiarygodny wynik ?

• MONIAK Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2023, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1298 wrote:
    Jeśli rozpoczęłaś przyjmowanie tabletek nie od 1 dc, tylko od 2 tc to należy przez kolejnych 7 dni stosować dodatkowe zabezpieczenie. Jeśli tego nie zrobiłaś to należy brać pod uwagę możliwość zajścia w ciaze.

Czytałam na internecie ze jak się weźmie do 5 dnia cyklu tabletkę to jest się chronionym odrazu

• MONIAK Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:

A jak to nie był pełny stosunek tylko bardziej zabawy i nie za pomocą penisa przeniósł tylko za pomocą czegoś innego ? To nadal są szansy ?

• Andelulla Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję nie karmić trolla bo coraz to żenujące tematy są zakładane 🙄

MalaEw, emdar lubią tę wiadomość

Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
    06.2017 - synek 🧒<3 (udało się w 3 cyklu starań)

22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
    23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
    28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
    02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
    06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
    16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
    27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
    28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
    20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚‍♀️🌸
    22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
    19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
    29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
    05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
    17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanse, to są głównie na to,że tak zamęczysz wszystkich na forum,że jak przyjdzie tu ktoś z realnym problemem to nie uzyska odpowiedzi.

Udzielę Ci gratisowej porady w ramach edukacji seksualnej, bo ewidentnie Cię takowa ominęła. Każdy stosunek może dać ciążę. Nie ma 100% metody antykoncepcyjnej. Nie dziękuj, weź do serca. Ergo, nie jesteś gotowa na ewentualną ciążę, nie rozpoczynaj współżycia.

Andelulla lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • MONIAK Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Szanse, to są głównie na to,że tak zamęczysz wszystkich na forum,że jak przyjdzie tu ktoś z realnym problemem to nie uzyska odpowiedzi.

Udzielę Ci gratisowej porady w ramach edukacji seksualnej, bo ewidentnie Cię takowa ominęła. Każdy stosunek może dać ciążę. Nie ma 100% metody antykoncepcyjnej. Nie dziękuj, weź do serca. Ergo, nie jesteś gotowa na ewentualną ciążę, nie rozpoczynaj współżycia.

A zabawy palcem na ktorych może być nasienie ?

• MONIAK Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytoczę cała sytuacje : Na początku spóźniał się okres wiec poszłam do ginekologa aby przepisał mi tabletki na wywołanie okresu, zazylam dwie tabletki i dostałam okres, jednak nie byłam pewna czy to okres i wzięłam tabletkę anty drugiego dnia cyklu, w ten sam dzień doszło do zbliżenia pomiędzy mną a chłopakiem, lecz to nie był seks tylko petting, używał do tego palca, przed włożeniem poszedł umyć dokładnie ręce ciepła woda z mydłem, jak wrócił dałam mu jeszcze płyn do dezynfekcji, i dopiero włożył tam palca, po okresie zaczęło się na początku brązowe plamienie, i z dnia na dzień kolor tego plamienia zmienił się na różowy, lecz teraz jak prowadzę obserwacje tego to zauważyłam ze pojawiły się skrzepy krwi i to plamienie jest coraz intensywniejsze i mocniejsze niż wcześniej, i pytanie moje jest takie, czy to plamienie jest spowodowane tabletkami anty czy ciąża?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ