X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne szyjka po współżyciu
Odpowiedz

szyjka po współżyciu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie, czy warto badać szyjkę współżyjąc codziennie? w moim przypadku jest tak i nie wiem czy to czysty przypadek ale często zdarza sie ze dzien po wieczornym wspołzyciu szyjkę mam mega miękką i bardzo otwartą , cały opuszek palca wchodzi we wgłębienie. I teraz nie wiem, czy to objaw płodności i po prostu dobrze trafilśmy, czy wynik współzycia i podniecenia , ale tak długo by była otwarta wówczas???? pomóżcie prosze

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sperma zmiękcza, rozpulchnia szujkę. Dlatego też np. niektóre kobiety w ostatnim trymestrze ciąży, mające przedwcześnie skróconą szyjkę lub rozwarcie mają zakaz współżycia.
    Za to dla kobiet "po terminie" porodu, współżycie jest polecane właśnie w celu zmiękczenia szyjki.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ