X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne szyjka po współżyciu
Odpowiedz

szyjka po współżyciu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie, czy warto badać szyjkę współżyjąc codziennie? w moim przypadku jest tak i nie wiem czy to czysty przypadek ale często zdarza sie ze dzien po wieczornym wspołzyciu szyjkę mam mega miękką i bardzo otwartą , cały opuszek palca wchodzi we wgłębienie. I teraz nie wiem, czy to objaw płodności i po prostu dobrze trafilśmy, czy wynik współzycia i podniecenia , ale tak długo by była otwarta wówczas???? pomóżcie prosze

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sperma zmiękcza, rozpulchnia szujkę. Dlatego też np. niektóre kobiety w ostatnim trymestrze ciąży, mające przedwcześnie skróconą szyjkę lub rozwarcie mają zakaz współżycia.
    Za to dla kobiet "po terminie" porodu, współżycie jest polecane właśnie w celu zmiękczenia szyjki.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ