Szyjka przy drugich staraniach
-
nick nieaktualny
-
Ja urodziłam i stale badam szyjkę Po porodzie szyjka nie będzie już tak zamknięta, jak przed, okres niepłodny określasz po jak najbardziej zamkniętej szyjce(zaznaczasz wtedy objaw "zamknięta", nawet gdy wyczuwasz otworek. Gdy jest najbardziej otwarta to czas najbardziej płodny. Wszystko to współgra z konsystencją: twarda/miękka.
U mnie na przykład zamknięta=mieści się czubek palca, otwarta=mieści się cały opuszek.
Szybko załapiesz o co chodzi, wystarczy tylko regularnie obserwować i zapisywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 17:28
200, weronika86, Gosiacu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki;)
Właśnie kurcze mam zawsze wrażenie, że mam otwartą... Ostatnio dwa dni miałam wrażenie, że jest zamknięta, bo jak piszesz mieścił się czubek, a teraz cały czas mieści się cały opuszek, a mam dni niepłodne...
Dlatego pytam:) Może za tydzień, albo dwa będę już lepiej rozeznana:)zielarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba jestem przed, bo cały cykl był suchy (normalnie mam 30 dni), potem byłam u gina i stwierdził, że to cykl bezowulacyjny, a teraz jest śluz od kilku dni (w sumie odkąd założyłam ovu:)).
Wczoraj było troszkę rozciągliwego i muszę przyznać, że byłam mocno zdziwiona, ale raczej czekam na @... -
Jeżeli nie masz obserwacji, które wskazują na objawy owulacji i gin stwierdził, że dotąd jej nie było, to może być, że to co obserwujesz to objawy płodności, zbliżającej się owulacji. Nie można tego wykluczyć, pozostaje cierpliwie czekać na to co pokaże ciało.
-
SN, inaczej nie wyopowiadałaby, sie w tym temacie
Ale u mnie szyjka była przerwana przez szew na niej, także poród nie był idealnie przez otwartą w tym miejscu co trzeba.zielarka lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-