Tabletki anty
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka dziewczyny przychodzę z zapytaniem
Od 10 lutego zaczęłam brać moje tabletki anty
Do 15 lutego miałam okres
Po okresie zaczął pojawiać mi się brązowy śluz czy to jest normalnie czy mam się obawiać tego ?
Oraz dzisiaj 18 lutego zaczęło mi lecieć trochę krwi co to oznacza ? Mam się martwic ?
Są to moje pierwsze tabletki anty i nie wiem co się dzieje czy to normalnie ? -
Agata, cytat ze strony gdziepolek:
'Podczas stosowania leku Axia Conti, mogą wystąpić nieregularne krwawienia (plamienie lub krwawienie śródcykliczne), zwłaszcza w pierwszych 3-4 miesiącach przyjmowania tabletek. Dlatego, jeśli stosuje Pani lek Axia Conti od niedawna, proszę się nie niepokoić, przedłużone plamienia to objaw świadczący od tym, że Pani organizm przystosowuje się do hormonów.'.
Z tego co pamiętam, jak te XX lat temu brałam tabletki anty, to początkowo też miałam dziwne plamienia, itp.
Jak masz wątpliwości, skonsultuj się z lekarzem 🙂. -
Agata8585 wrote:Hejka dziewczyny przychodzę z zapytaniem
Od 10 lutego zaczęłam brać moje tabletki anty
Do 15 lutego miałam okres
Po okresie zaczął pojawiać mi się brązowy śluz czy to jest normalnie czy mam się obawiać tego ?
Oraz dzisiaj 18 lutego zaczęło mi lecieć trochę krwi co to oznacza ? Mam się martwic ?
Są to moje pierwsze tabletki anty i nie wiem co się dzieje czy to normalnie ?
Jakie to tabletki? Jedno -, dwuskładnikowe?
Do 3 miesięcy mogą pojawiać się skutki uboczne w postaci krwawień/plamień.15.12.2023 - Liwia 🌸 -
Ancalime wrote:Agata, cytat ze strony gdziepolek:
'Podczas stosowania leku Axia Conti, mogą wystąpić nieregularne krwawienia (plamienie lub krwawienie śródcykliczne), zwłaszcza w pierwszych 3-4 miesiącach przyjmowania tabletek. Dlatego, jeśli stosuje Pani lek Axia Conti od niedawna, proszę się nie niepokoić, przedłużone plamienia to objaw świadczący od tym, że Pani organizm przystosowuje się do hormonów.'.
Z tego co pamiętam, jak te XX lat temu brałam tabletki anty, to początkowo też miałam dziwne plamienia, itp.
Jak masz wątpliwości, skonsultuj się z lekarzem 🙂.
Jest to taki brązowy śluz czasem jasny czasem lekko ciemniejszy , czyli normalnie to ? -
Ancalime wrote:Agata, cytat ze strony gdziepolek:
Jak masz wątpliwości, skonsultuj się z lekarzem 🙂.
A były one koloru jak okres ? -
Agata8585 wrote:A jasno różowy taki śluz ? I przez ile trwało to tak ?
W pierwszych miesiącach stosowania tabletek mogą wystąpić krwawienia lub plamienia w środku cyklu. Organizm musi się po prostu przyzwyczaić do takiej dawki hormonów i ustabilizować. Jeśli tak bardzo się martwisz to zadzwoń lub umów się do swojego lekarza, skoro Ci te tabletki przepisał to powinien Ci też opowiedzieć jak działają. Jak nie lekarz to masz też ulotkę. No i już dziewczyny wyżej wszystko ładnie napisały.👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Niemampomyslunanick wrote:W pierwszych miesiącach stosowania tabletek mogą wystąpić krwawienia lub plamienia w środku cyklu. Organizm musi się po prostu przyzwyczaić do takiej dawki hormonów i ustabilizować. Jeśli tak bardzo się martwisz to zadzwoń lub umów się do swojego lekarza, skoro Ci te tabletki przepisał to powinien Ci też opowiedzieć jak działają. Jak nie lekarz to masz też ulotkę. No i już dziewczyny wyżej wszystko ładnie napisały.
Okres zakończył się 15 lutego a dzisjaj 18 lutego dostałam taki śluz z krwią zabarwiony a od 15-17 miałam taki brązowy śluz czy to jest normalne ? -
Agata8585 wrote:Okres zakończył się 15 lutego a dzisjaj 18 lutego dostałam taki śluz z krwią zabarwiony a od 15-17 miałam taki brązowy śluz czy to jest normalne ?
Tak, w pierwszych paru cyklach brania tabletek to jest normalne.👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Normalne są planienia w środku cyklu lub w okolicy wystąpienia "miesiaczki" podczas kilku pierwszych opakowań jak już dziewczyny X razy pisały.
Nikt poza lekarzem natomiast nie określi stopnia tej "normalności", tego czy tabletki dobrze zostały dobrane. -
Doris8 wrote:Normalne są planienia w środku cyklu lub w okolicy wystąpienia "miesiaczki" podczas kilku pierwszych opakowań jak już dziewczyny X razy pisały.
Nikt poza lekarzem natomiast nie określi stopnia tej "normalności", tego czy tabletki dobrze zostały dobrane.
Jest to taki śluz z krwią -
Agata8585 wrote:Jest to taki śluz z krwią
Ja przy tabletkach jednoskładnikowych miałam Non stop plamienia, przy dwuskladnikowych nigdy.
Ale jak już zostało powiedziane wiele razy - pierwsze 3 miesiące tak może być.
Jeśli Cie to niepokoi, idź do ginekologa.15.12.2023 - Liwia 🌸