Tabletki wspomagające zajście w ciąże
-
WIADOMOŚĆ
-
Strażaczka90 wrote:Kochane a co myślicie o FemiFertil?czy lepiej Wesolka...a jaką jest cena Wesolka?
Na forum znajdziesz temat o FemiFertil.
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/femifertil,401.htmlGuniaczek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
OvuFriend
-
ona18 wrote:Witam
Ja brałam już chyba wszystko co możliwe i mam wrażenie że nic nie pomaga🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Mam do Was pytanie,
Jestem raczej z tych osób które bardzo stawiają na naturę i trochę boję się tej ilości hormonów i stymulantów, a ze względu na to, że pewnie tak jak i Wy łykam dużo suplementów, a teraz dodatkowo od tego cyklu włączamy oprócz Otrivelle jeszcze Aromek, chciałam Was spytać czy jest coś co według Waszej wiedzy lepiej odstawić aby nie było hiperstymulacji bo czytałam że to też się zdarza.
Teraz biorę witaminę B50 z Aliness, witaminę D, NAC, Fertistim, niepokalanek mnisi, kwasy omega 3, olej z wiesiolka ogórecznika i czarnej porzeczki (w jednej dawce te 3 oleje są), magnez, cynk i dodatkowo mam przepisane w suplementacji adaptopgeny „Królowa” z Mothers Protect i zioła ojca Sroki numer 3 na noc do picia.
Strasznie tego dużo i boję się że biorąc to wszystko a dodatkowo jeszcze stymulując owu po prostu sobie zaszkodzę.
Brałam te wszystkie rzeczy bo liczyłam że uda się naturalnie wyregulować wszystko aby nie było to potrzebne ale mimo wszystko jednak trzeba się wspomóc.27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besinna 200 ⏰
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
- Ureaplasma w trakcie leczenia
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -