X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tak bardzo pragnę kolejne dziecko.
Odpowiedz

Tak bardzo pragnę kolejne dziecko.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klvv Nowa

Wysłany: 30 września 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, opadam dosłownie z sił. W Grudniu 2020 wyjelam wkładkę mirena by starać się o drugie dziecko, staramy sie od tamtego czasu lecz kończy się to niepowodzeniem. I zauważyłam że moja miesiączka to już nawet nie można jej tak nazwać. Mam brązowe plamienia z 2 dni i 2 dni skapego bardzo krwawienia. Byłam u ginekologow, nie widzą w tym problemu, cytologia wyszła dobrze, zapalenia również nie mam. Robiłam test negatywny... Przepisali mi jakieś leki które i tak nie pomogły. Z tarczyca mam wszystko ok.. Czy ktoś miał tak podobnie? Mam 21 lat. 1 dziecko rodziłam krótko przed 19 urodzinami

• Izi Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś monitoring żeby potwierdzić, że występują owulacje? Bo może tu jest problem. I resztę podstawowych badań hormonów? Plus badanie nasienia?

Jak coś jest comiesięczny wątek, dziewczyny mają dużą wiedzę, ale też bardzo się wspierają.
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/w-pazdzierniku-fiku-miku-latem-bobas-na-kocyku,22389.html

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klvv wrote:
    Witajcie, opadam dosłownie z sił. W Grudniu 2020 wyjelam wkładkę mirena by starać się o drugie dziecko, staramy sie od tamtego czasu lecz kończy się to niepowodzeniem. I zauważyłam że moja miesiączka to już nawet nie można jej tak nazwać. Mam brązowe plamienia z 2 dni i 2 dni skapego bardzo krwawienia. Byłam u ginekologow, nie widzą w tym problemu, cytologia wyszła dobrze, zapalenia również nie mam. Robiłam test negatywny... Przepisali mi jakieś leki które i tak nie pomogły. Z tarczyca mam wszystko ok.. Czy ktoś miał tak podobnie? Mam 21 lat. 1 dziecko rodziłam krótko przed 19 urodzinami

Tez tak czasem mam, ze zdarzają się słabsze brązowe krwawienia. Czytałam ze może być to nadmiar estrogenów a niedobór progesteronu w drugiej fazie cyklu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ