Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Temperatura i nieregularny sen
Odpowiedz

Temperatura i nieregularny sen

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Haneczka Nowa

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy któraś z was ma taki problem jak ja? Mój sen jest często nieregularny. Czasem budzę się o 7 czasem o 9, czasem o 4 i później znów zasypiam na 3 godziny. Jak radzicie sobie z zapisywaniem temperatury? Staram się nie zakłamywać w aplikacji, ale ciągle pokazuje mi, że powinnam zapisywać temperaturę zawsze o tej samej godzinie. Jak to pogodzić?

• aeniołek Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2021, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustaw budzik np na 5 albo 6, zmierz tempke i idź spać dalej. Ja tak robię ;).

👩 39 lat
    👨 37 lat
    2008- diagnoza: endometrioza II stopnia
    2011- 👦
    2013- 👦
    10.08.2020- 10tc 💔
    18.10.2020- 5tc 💔
    Wykryte mutacje PAI 4g hetero /MTHFR 1298c hetero
    AMH 3,85
    Homocysteina 6,6
    B12 601
    Kwas foliowy 30
    Wit.D 39
    Zespół antyfosfolipidowy - brak
    KIR BX
    05.2021 - histeroskopia /usunięcie polipa endometrialnego

Walczymy dalej...
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam problem 🙄 z tym, że mnie budzą koty lub córka, wstanę na chwile i idę spać dalej bo zwykle jest to środek nocy gdy mnie obudzą. Czasami jest tez tak że się nie budzę i wstaje dopiero na budzik o 6 rano, ale nie wiem co w sytuacji gdy budzę się w środku nocy czy mierzyć temp od razu czy dopiero po drugim przebudzeniu 🤷🏻‍♀️

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w związku z takim nieregularnym snem wybrałam mierzenie temperatury wieczorem, po odpowiednio długim spoczynku. Jestem w stanie wtedy zapanować nad tym i wynik jest zdecydowanie bardziej wiarygodny, aniżeli jakbym miała to robić rano 😊

Dodam, że wszystko się na wykresie zgadza - owulacja itd. Nie mam problemu z aplikacją.

jo_ana lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ