Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Temperatura i nieregularny sen
Odpowiedz

Temperatura i nieregularny sen

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Haneczka Nowa

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy któraś z was ma taki problem jak ja? Mój sen jest często nieregularny. Czasem budzę się o 7 czasem o 9, czasem o 4 i później znów zasypiam na 3 godziny. Jak radzicie sobie z zapisywaniem temperatury? Staram się nie zakłamywać w aplikacji, ale ciągle pokazuje mi, że powinnam zapisywać temperaturę zawsze o tej samej godzinie. Jak to pogodzić?

• aeniołek Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2021, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustaw budzik np na 5 albo 6, zmierz tempke i idź spać dalej. Ja tak robię ;).

👩 39 lat
    👨 37 lat
    2008- diagnoza: endometrioza II stopnia
    2011- 👦
    2013- 👦
    10.08.2020- 10tc 💔
    18.10.2020- 5tc 💔
    Wykryte mutacje PAI 4g hetero /MTHFR 1298c hetero
    AMH 3,85
    Homocysteina 6,6
    B12 601
    Kwas foliowy 30
    Wit.D 39
    Zespół antyfosfolipidowy - brak
    KIR BX
    05.2021 - histeroskopia /usunięcie polipa endometrialnego

Walczymy dalej...
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam problem 🙄 z tym, że mnie budzą koty lub córka, wstanę na chwile i idę spać dalej bo zwykle jest to środek nocy gdy mnie obudzą. Czasami jest tez tak że się nie budzę i wstaje dopiero na budzik o 6 rano, ale nie wiem co w sytuacji gdy budzę się w środku nocy czy mierzyć temp od razu czy dopiero po drugim przebudzeniu 🤷🏻‍♀️

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

🔸 IVF: 03/2024
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    39+2 20.02.2026 CC 3790g 56 cm
    Nasza córeczka jest już z nami 💖

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w związku z takim nieregularnym snem wybrałam mierzenie temperatury wieczorem, po odpowiednio długim spoczynku. Jestem w stanie wtedy zapanować nad tym i wynik jest zdecydowanie bardziej wiarygodny, aniżeli jakbym miała to robić rano 😊

Dodam, że wszystko się na wykresie zgadza - owulacja itd. Nie mam problemu z aplikacją.

jo_ana lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ