X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Temperatura temperaturze nie równa
Odpowiedz

Temperatura temperaturze nie równa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, w tym miesiącu dopiero od 18dc zaczęłam mierzyć temperaturę (wcześniej urlop i nie zabrałam termometra). Nie mam określonej temperatury wyjściowej ale gdy prowadziłam kalendarz dwa lata temu (tak, prowadzę wykres dopiero drugi raz a pierwszy zakończył się ciążą) to wahała się ona na poziomie 36.2 a po owulacji wzrosła tak jak teraz do 36.9 - 37.2. Czy możliwe że znów jestem w 🤰? Chyba, że takie temperatury są normalne w cyklu bezciażowym.. ? 🤔 Czy mogę brać tamtą temperaturę jako wyjściową? Ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 07:30

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy organizm jest inny. Ba nawet każdy cykl jest inny. Ja bym się nie sugerowała tym co było. Tym bardziej że w międzyczasie był poród. Nie jesteś już w tym samym wieku, warunki życia się zmieniły. Pozostaje ci czekać.

Ignissa lubi tę wiadomość

hchy3e3kiyb8yirx.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ