X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Temperatura temperaturze nie równa
Odpowiedz

Temperatura temperaturze nie równa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, w tym miesiącu dopiero od 18dc zaczęłam mierzyć temperaturę (wcześniej urlop i nie zabrałam termometra). Nie mam określonej temperatury wyjściowej ale gdy prowadziłam kalendarz dwa lata temu (tak, prowadzę wykres dopiero drugi raz a pierwszy zakończył się ciążą) to wahała się ona na poziomie 36.2 a po owulacji wzrosła tak jak teraz do 36.9 - 37.2. Czy możliwe że znów jestem w 🤰? Chyba, że takie temperatury są normalne w cyklu bezciażowym.. ? 🤔 Czy mogę brać tamtą temperaturę jako wyjściową? Ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 07:30

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy organizm jest inny. Ba nawet każdy cykl jest inny. Ja bym się nie sugerowała tym co było. Tym bardziej że w międzyczasie był poród. Nie jesteś już w tym samym wieku, warunki życia się zmieniły. Pozostaje ci czekać.

Ignissa lubi tę wiadomość

hchy3e3kiyb8yirx.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ