Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Test ciążowy
Odpowiedz

Test ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • [email protected] Znajoma

Wysłany: 23 maja 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tu nowa .
    Zrobiłam dziś dwa testy różne i na dwóch taka sama sytuacja. Od razu na punkcie kontrolnym gruba krecha a po około 30 sekundach pojawiła się druga słabo widoczne kreska która za chwilę zniknęła... Szansa na ciążę czy nie ?

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 15:28

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • Monika321 Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobną sytuację za sobą, ciąży brak...

• Nuska1910 Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dwie kreseczki w okienku kontrolnym na teście clearblue do monitora, z każdym dniem ciemnieja, a monitor uparcie mowi "ciąży brak" 😔 jak myślicie?

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska1910 wrote:
    A u mnie dwie kreseczki w okienku kontrolnym na teście clearblue do monitora, z każdym dniem ciemnieja, a monitor uparcie mowi "ciąży brak" 😔 jak myślicie?
    Mi też ostatnio przy widocznej gołym okiem kresce wyświetlił brak ciąży , ale faktycznie jej nie ma bo już zbliżam się do końca cyklu , na innych testach były cienie ale już też ich nie ma także może biochem nie wiem ... a inne testy robiłaś ?

Edit: a widzę że robiłaś 🥰 gratuluję 🥰. Dla monitorka moze jeszcze była za mała wartość bhcg dla stwierdzenia ciąży 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 06:46

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • karolaEM Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dołączam do wątku🙂.
    U mnie jest podobna sytuacja. 3 dni temu robiłam test ciazowy, bo dziwnie zaczęłam się czuć. Bolało mnie podbrzusze i miałam lekkie mdłości. Zrobiłam więc test płytowy BABY QUICK . Na teście wyszła kreska widoczna gołym okiem , ale jednak blada i zaróżowiona lekko. Postanowiłam że na następny dzień zrobię drugi test, test paskowy z facelle. Ta sama sytuacja. Lekko widoczna kreska o różowej barwie. Zrobiłam następnego dnia testy o czułości 10 z Pink test, oraz ten sam z facelle dziś rano , wyszły negatywne, a przynajmniej tak mi się wydaje. Chociaż mam wrażenie że na tym z facelle coś widać. Ale nie chce popadać w paranoję. Na betę nie idę, bo w piątek 18 czerwca mam wizytę u mojego Gin. Wspomnę tylko, że cykle mam nieregularne. Raz 24, a raz 30. Obecnie mam 33 dc. Nie wiem co myśleć. Nie chce się nakręcać, zwłaszcza że już prawie 4 lata staramy się z mężem o dzidzie. Ale jak tu się nie cieszyć kiedy widzi się kreski nawet te blade na teście.

Karolina 👩 33
    Krzysiek 🧔 30
    Starania o 👶 od Maja 2017

PCOS zdiagnozowane

1 biochem maj 2021

14.07.2021 Pink Test II
    15.07.2021 Beta ujemna <0,2mlU/ml

walczymy dalej
  • Izi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jakbyś jednak poszła na betę, w tak wczesnej ciąży ginekolog nie zobaczy raczej jeszcze. Ale możesz poczekać co powie.
    Mogłaś też wyłapać ciążę biochemiczną... Lub wady fabryczne testu.

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ