X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Test negatywny, a 2 dni później pozytywny :)
Odpowiedz

Test negatywny, a 2 dni później pozytywny :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Chętnie poczytam i popatrzę na zdjęcia (jeśli macie) - sytuacji, w której test wyszedł negatywny, a 2 dni później pozytywny :)

Piszcie z opisem dpo :)

U mnie dziś 10dpo, test negatywny i tracę nadzieję :/

• VR Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak było. W dniu miesiączki test negatywny. Nawet zebrałam badania tego dnia pod inseminację. A dwa czy trzy dni później zrobiłam test jeszcze raz i już była kreska, choć blada. Poszłam do pierwszego lepszego ginekologa w Luxmed, żeby potwierdzić, to mi (przepraszam za wyrażenie) stary dziad powiedział, że to niemożliwe, bo na USG nic nie widać, i test musiał być błędny. Nawet mi nie chciał dać skierowania na betę. Dopiero jak się uparłam, to mi spisał. A na becie już było zdaje się 86 :)

52f668246f.png

[*] 8tc 10.2016 łyżeczkowanie
    [*] 5tc 08.2017 cp
    Kraków

MTHFR C6ttC-T hetero
    PAI-1 4G/5G homo
    hiperprolaktynemia czynnościowa
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo na usg widac cokolwiek ok 30 dni od owulacji, czasem pecherzyk na dobrym sprzecie wczesniej... a 10dpo to tez w wielu przypadkach za wczesnie na test. Zagniezdzenie wypada miedzy 7 a 12 dniem. Po zagniezdzeniu wytwarza sie beta hcg.

Ja 9dpo zrobilam test bo juz mialam objawy, biel wizyra ;p bylam niecierpliwa i tak sie zle czulam, ze tego samego dnia zrobilam bete. Wyszla 2.33. Dwa dni pozniej wyszedl slabo test a beta 28 ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ