X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne test owulacyjny a ovu
Odpowiedz

test owulacyjny a ovu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, spójrzcie na mój wykres. Dodam że śluz płodny i otwarcie szyjki miałam sob i ndz(co potwierdza sie w testach owu kiedy to dwie kreski były od soboty ok 22 do ndz do ok 15, czyli owulacja powinna wystapic w poniedziałek). Ovu jednak wyznacza ją na środę. Już sama zgłupiałam komu wierzyć. Macie jakies pomysły?
    77288ee55adda02c79af13fd37237af0.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 23:16

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykres masz niedostępny. Ovu często mylnie ocenia sytuację na podstawie wypadkowych takich jak śluz, temperatura, testy owu. U mnie 2 cykle na 2 są źle wyznaczone

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juæ poprawione

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    dziewczyny, spójrzcie na mój wykres. Dodam że śluz płodny i otwarcie szyjki miałam sob i ndz(co potwierdza sie w testach owu kiedy to dwie kreski były od soboty ok 22 do ndz do ok 15, czyli owulacja powinna wystapic w poniedziałek). Ovu jednak wyznacza ją na środę. Już sama zgłupiałam komu wierzyć. Macie jakies pomysły?
    77288ee55adda02c79af13fd37237af0.png
    Po teście owu 24-36 h jest owulacja, u mnie natomiast pojawia się już w dzień pozytywnego testu, myślę, że zawszyczaj 6-12 h (monitoringi) więc warto sie obserwować :)

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze Susanna. U każdej z nas inaczej wychodzą testy w stosunku do odstępu czasu od owulacji. W każdym razie, jeżeli test miałaś we wtorek pozytywny to owulacja mogła być właśnie w środę. Trudno dojść po objawach co do dnia bo i właśnie testy, i podwyższona temperatura moga pojawiać się chwilę przed i chwilę po owulacji.
    W skrócie napiszę UFAJ SOBIE i swojej intuicji :-)

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ