Test owulacyjny lekka kreska 5dpo
-
Hej.
Jestem 5 dpo, od wczoraj czuję lekkie pokłuwanie w lewym jajniku, lekkie skurcze w podbrzuszu raz na jakiś czas. Nie wiem co mnie natknęło, lub co we mnie wstąpiło ale zrobiłam test owulacyjny, który pokazał lekką kreskę i drugą ciemną (wiem, negatywny) jednak 1dpo nie było żadnej jasnej kreski tylko ciemna.
Czy jest to normalne że kreska się pojawiła? Jestem 5 dni przed @
Jadzia19 lubi tę wiadomość
-
Avkaaa wrote:Hej.
Jestem 5 dpo, od wczoraj czuję lekkie pokłuwanie w lewym jajniku, lekkie skurcze w podbrzuszu raz na jakiś czas. Nie wiem co mnie natknęło, lub co we mnie wstąpiło ale zrobiłam test owulacyjny, który pokazał lekką kreskę i drugą ciemną (wiem, negatywny) jednak 1dpo nie było żadnej jasnej kreski tylko ciemna.
Czy jest to normalne że kreska się pojawiła? Jestem 5 dni przed @
Tak może być, bo testy owulacyjne wykrywają LH, które jest obecne w całym cyklu a ma swój szczyt przed owulacją. Testy owulacyjne powinno przestać się robić po pierwszym piku.
Czy łączysz testy owulacyjne z inną metodą obserwacji cyklu np. obserwacją śluzu lub temperatur?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 17:39
💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Śluz jest rozciągliwy, wodnisty koloru białego, temperatury nie badam ze względu na to, że 2 miesiące temu próbowałam badać i wyszły mi same kwiatki, temperatura ani nie rosła ani nie malała i tak dwa miesiące z rzędu.
W październiku miałam poród przedwczesny w 17 tc, w listopadzie miałam czyszczenie macicy, ze względu na pozostałości łożyska, w marcu straciłam kolejną ciążę w 5 tc. Badania krwi idealne, nie jesteśmy z mężem nosicielami wadliwych genow( badania genetyczne wykonane ze względu na wadę serca u syna, którego straciliśmy), czekam jeszcze na wynik testu mutacji trombofilii niskiego ryzyka.
-
Avkaaa wrote:Śluz jest rozciągliwy, wodnisty koloru białego, temperatury nie badam ze względu na to, że 2 miesiące temu próbowałam badać i wyszły mi same kwiatki, temperatura ani nie rosła ani nie malała i tak dwa miesiące z rzędu.
Jeżeli temperatura ani rosła ani malała to zastanów się nad zmianą termometru, ponieważ nawet w cyklach bezowulacyjnych temperatura się zmienia.💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
Avkaaa wrote:Aplikacja wyznaczyła 17 dzień cyklu na owulację, test owulacyjny pozytywny pierwszy 15 dnia cyklu, 16 dnia ❤️, śluz zanikł a od dwóch dni jest rozrzedzony rozciągliwy. Dzisiaj mam 22 dzień cyklu.
Ja bym zaufała aplikacji i nie przyjmowała się kolejnymi testami owulacyjnymi. Zrobiłaś co trzeba a teraz tylko czekać na wynik. 😉💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)