X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Test owulacyjny tydzien po owulacji a dwie kreski. Potrzebna pomoc.
Odpowiedz

Test owulacyjny tydzien po owulacji a dwie kreski. Potrzebna pomoc.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane. Tydzien temu zrobilam test owu i od razu wyszly dwie mocne krechy. Wiem ze jest to niemiarodajne poniewaz slyszalam ze testynowu moga byc pozytywne nawet przez 4-5 dni wiec wazny jest pierwszy pozytywny wynik. Niestety wiec nie wiem koefy byl pierwszy pozytywny. Wiem natomiast ze 18 i 19 dc widzialam u siebie dwie kreski. Wiec teoretycznie pierwszy dodatni wynik mogl wyjsc juz 16 dc a nawet 15dc. Dzis i wczoraj z ciekawosci wykonałam test owu (24dc) i tam ku mojemu zdziwieniu rowniez pokazaly sie dwie kreski. Moze nie sa az tak intensywne jak tydzien temu ale jakies strasznie jasne tez nie sa. Jak to bylo u Was kobietki. Doradzcie cos ? O przesunietej owulacji nie moze byc mowy poniewaz sluz mam wybitnie nie plodny (bialy o kremowej konsystencji). Do tego od rana pobolewaja mnie jajniki i mam dziwne uczucie rozciagania w dole brzucha. Gdybym miala to porownac do czegos to jest to uczucie zblizone do tego ktore towarzyszy stawianiu sie brzucha w drugiej połowie ciazy. Pomozcie bo sama nie wiem co myslec.

Monia2017
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla ułatwienia wrzuce link do zdjecia testow z wczoraj i dzis. Ten o gory tp wczorajszy.
    https://m.fotosik.pl/zdjecie/f9cbd09746677c1a

Monia2017
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ciąży wychodziły poztywne testy owu, więc zrób może jeszcze test ciążowy:)

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA3- 1:100
    KIR AA
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
    04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Mi w ciąży wychodziły poztywne testy owu, więc zrób może jeszcze test ciążowy:)

Tylko czy te moje testy sa pozytywne czy negatywne ? Bo szczerze mowiac sama juz zglupialam od tego. Nie chce za bardzo nastawiac sie na ciaze bo w tamtym cyklu doszlo u mnie do ciazy biochemicznej i bardzo mnie to zabolalo. Starania zaczelismy od razu intesnsywne po ustaniu krwawienia. Boje sie naprawde wykonywac test ciazowy a z drugiej strony gdzies tam jest nadzieja. Boli mnie juz 3 dzien podbrzusze ale oczywoscie zeby sie nie nakrecac tlumacze sobie ze to pewnie zapalenie pecherza chociaz na logike to nic mnie nie boli i nie piecze w trakcie siku. Ehh...no i tak to juz z Nami kobietami jest. Dzis moj 25 dc.

Monia2017
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten test jest negatywny, bo kreska testowa jest jaśniejsza od kontrolnej. Powinna być przynajmniej taka sama, jak kontrolna lub ciemniejsza.

Słyszałam o pozytywnych testach owulacyjnych w ciąży, ale ja miałam kiedyś pozytywny 3 dni z rzędu przed @, a ta i tak pojawiła się o czasie. Nie sugerowałabym się tym, tylko zrobiła test ciążowy :)

A pozytywne testy przy owulacji przez 5 dni to chyba rzadkość. Ja mam zawsze tylko 1 pozytywny dokładnie przed owulacją (potwierdzoną monitoringiem).

Podobno fałszywe dodatnio wychodzą też przy PCOS.

Podsumowując polecam test ciążowy, w dniu @ będzie pewny :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Ten test jest negatywny, bo kreska testowa jest jaśniejsza od kontrolnej. Powinna być przynajmniej taka sama, jak kontrolna lub ciemniejsza.

Słyszałam o pozytywnych testach owulacyjnych w ciąży, ale ja miałam kiedyś pozytywny 3 dni z rzędu przed @, a ta i tak pojawiła się o czasie. Nie sugerowałabym się tym, tylko zrobiła test ciążowy :)

A pozytywne testy przy owulacji przez 5 dni to chyba rzadkość. Ja mam zawsze tylko 1 pozytywny dokładnie przed owulacją (potwierdzoną monitoringiem).

Podobno fałszywe dodatnio wychodzą też przy PCOS.

Podsumowując polecam test ciążowy, w dniu @ będzie pewny :)

PCOS u mnie nie wchodzi w gre. Staramy sie z mezem juz o 3 dzieciątko . W obie ciaze udalo sie zajsc za pierwszym podejsciem. W ta ostatnia rowniez, niestety jednak radisc trwała krociutko. A co do testu ciazowego to nie mam pojęcia kiedy go wykonac. Przed cb cykle mialam w granicach 28/31/32 dni. Wiec szczerze powiedziawszy nie wiem jak powinnam policzyc ten cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 09:20

Monia2017
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiesz kiedy mialaś pozytywny test owulacyjny, myślę, że dolicz do tego 15 dni i wtedy zatestuj :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Ale wiesz kiedy mialaś pozytywny test owulacyjny, myślę, że dolicz do tego 15 dni i wtedy zatestuj :)

Najgorsze jest chyba samo to czekanie. A powiedzcie mi jeszcze jak powinna byc ulozona szyjka po owulacji ? Ogolnie jak to wyglada w tym okresie nieplodnym.

Monia2017
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ